Onderdelenupdate naar Windows 10 versie 2004 is te downloaden

Microsoft heeft vanavond Windows 10 versie 2004 (ofwel de Mei 2020 Update) uitgebracht. Deze nieuwe halfjaarlijkse onderdelenupdate voor Windows 10 heeft diverse nieuwe functionaliteit.

Windows Update, handmatig downloaden of overslaan?

Voor het verkrijgen van Windows 10, onderdelenupdate naar versie 2004 heb je drie opties:

  1. Via Windows Update (aanbevolen)
  2. Binnenhalen met de Update-assistent of Media Creation Tool
  3. Niks doen en overslaan

1. Wachten tot deze verschijnt in Windows Update (aanbevolen)

De halfjaarlijkse update zal via Windows Update uitgerold worden. En Microsoft raadt aan dat je wacht tot je pc automatisch versie 2004 krijgt aangeboden. Dan weet je zeker dat de meeste kinderziektes opgelost zijn en dat je pc geschikt is voor de upgrade (ongeschikte pc's worden geblokkeerd tot de problemen verholpen zijn). Je kunt kijken of je Windows 10 versie 2004 al via Windows Update kunt downloaden:

Ga naar Instellingen | Bijwerken en beveiliging | Windows Update en klik op Naar updates zoeken

Als de update voor je beschikbaar is op Windows Update (deze wordt meestal langzaam uitgerold en zal dus nog niet direct voor iedereen te verkrijgen zijn) dan komt er een melding:

Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 2004
Downloaden en installeren

2. Binnenhalen met Update-assistent (of Media Creation Tool)

Je kunt Windows 10 2004 ook binnenhalen via de Update-assistent. Dit is - na Windows Update -  de aan te bevelen optie. Maar wel meer voor gevorderden. Aangeraden wordt te wachten tot de upgrade via Windows Update aangeboden wordt. Dan heb je minder kans op kinderziektes en problemen.

Je kun ten slotte ook handmatig installeren via het Hulpprogramma van Microsoft (Media Creation Tool). Dit is voor gevorderden, niet aan te raden!

3. Gewoon overslaan

Halfjaarlijkse updates zijn tegenwoordig optioneel: je kunt ze ook overslaan als je wilt. Dan hoef je niks te doen. Als je versie 1903 hebt dan kun je nog tot eind 2020 wachten voordat je een nieuwe halfjaarlijkse upgrade installeert. Met versie 1909 tot mei 2021.

Versie End of life (einde updates)
Windows 10 1809 10 november 2020 (Microsoft heeft de EOL voor 1809 uitgesteld)
Windows 10 1903 8 december 2020
Windows 10 1909 11 mei 2021
Windows 10 2004 14 december 2021

Meer lezen

Vertel hier over je ervaringen of problemen met de upgrade naar Windows 10 versie 2004

Reacties

Ook ik heb de onderdelen update naar Windows 10, versie 2004 nog niet ontvangen.
Ik krijg de melding dat de Windows 10-update voor mei 2020 er aankomt. Wanneer de update klaar is voor uw apparaat, verschijnt de update op deze pagina.
Teven krijg ik ook de melding: Op uw apparaat ontbreken belangrijke beveiligings-en kwaliteitsfixes. Weet niet wat ik hiermee aan moet. Kan iemand mij hierin adviseren.
Ik heb een Lenovo laptop G505.

Zelf heb ik een Toshiba Satellite Skullcandy laptop. Het is nu 30 november 2020 en nog altijd niet de mei 2020 update ontvangen. Kreeg wel de melding dat deze er staat aan te komen... dus ik zal maar even netjes wachten. Dit om problemen te voorkomen.

Hetzelfde hier, ook een Satellite.

Het is nu maartc 2021 en ik heb een Lenovo Thinkpad en dit is de melding die ik steeds krijg: De Windows 10-update voor mei 2020 komt eraan. Wanneer de update klaar is voor uw apparaat, verschijnt de update op deze pagina.

Ik heb Windows 10N prof en zie nergens een mediapack zoals vroeger.
Hoe werkt dat nu dan....anders blijf ik lekker zitten op 1903
Wie weet het antwoord ?

Pack staat bij de apps

Op aangeven van Microsoft op twee PC's versie 2004 geinstalleerd. Een PC heeft dat goed opgepikt maar de andere is behoorlijk ontregeld geraakt. Programma's niet meegekomen (niet zo erg) maar MAIL volledig weg en niet te herstellen. Ook het booten was behoorlijk in de war. Daarom HERSTEL naar vorige versie geactiveerd maar dat werkte niet..... De zaak is aardig corrupt naar mijn idee.
Wat moet ik hieraan doen???? BVD voor wat tips.

de update aangeboden gekregen op 26/07/20 downloaden + succesvolle installatie op 45 minuten afgerond hier de baselines https://www.passmark.com/...
van voor de update
Succes iedereen.

Op mn laptop ging upgrade naar 2004 niet helemaal goed, kreeg foutmelding maar na geforceerde herstart ging het prima en nu draait het goed.
Op mn PC ging het fout: na het downloaden en installeren werd meerdere malen opnieuw opgestart maar bij de 2de herstart kreeg in blauwe update scherm dus voor het inloggen, de melding dat er een fout was en werd alles hersteld naar de vorige versie. Sinds krijg ik 2004 niet meer aangeboden en alleen de gebruikelijke melding dat ik moet wachten... Beiden machines redelijk nieuw en snel en zonder bijzondere software of hardware. Ben verrast hoe soepel alles werd terug gezet. En benieuwd wanneer ik het weer krijg aangeboden.

Update duurde van 19:38 uur tot 0.30 uur. Vreselijk lang dus. Er kwam geen einde aan..... Omdat het zo lang duurde ben ik gaan zoeken op internet en vond deze site. Velen waren erg negatief over het resultaat. Ik was dus bang dat alles ook bij mij "in de soep" zou lopen. Toen alles achter de rug was, volgden nog twee kwaliteitsupdates voor deze versie. Alles werkt perfect! De computer is absoluut niet langzamer. Ik krijg geen meldingen dat bepaalde dingen niet werken en tot op heden blijft alles het goed èn snel doen

Heb hetzelfde probleem bij mijn pc, ook een blauw scherm na de 2e herstart. Vervolgens werd alles hersteld naar de vorige versie. Krijg wederom wel de melding bij Windows Update dat ik hem kan downloaden en installeren. @Aaje, is dit bij jou nog goedgekomen?

WEET JE WAT MICROSOFT IS EEN KEER MOET DOEN STOPPEN MET VRESELIJKE SOFTWARE TE STUREN WAAR IEDEREEN PROBLEMEN MEE KRIJGT HET IS WAT IK AL HEB GEZIEN KLEUTER WERK ALS JE GEWEND BEN AAN JE PC OM DAT HIJ LEKKER WERKT KOMEN HUN WEER MET IETS BYZONDERS WAT IK NIET GAAT GEBRUIKEN HET IS MIJN PC EN MOGEN ZE BLIJ ZIJN DAT WIJ ER GEBRUIK VAN MAKEN OOK VAN HUN UPDATE MAAR WEL HELE GOEDE OM JE PC EN LAPTOP TE BESCHERMEN DAT VIND IK VEEL BELANGRIJKER VAN MIJ 1 DIKKE MIDDELVINGER.

Oke Boomer
Misschien moet je is leren fatsoenlijk een pc te gebruiken voordat je met caps domme shit gaat spammen

Misschien,,, moet,,, je,, EENS (niet is) leren leestekens,..,,!!?? te gebruiken???

Wellicht is een "update" Nederlandse taal wat voor je.

niemand verplicht je de update te installeren hoor!

Ik wacht meestal ook totdat de problemen verholpen zijn. Stond namelijk vrij om binnen te halen en een paar dagen later stond deze update geblokkeerd. Microsoft heeft deze update iets te vroeg uitgebracht en ik ga er ook van uit dat het nare COVID-19 virus ook deze update heeft verstoord.

de update aangeboden gekregen, en gisteren laten uitvoeren. Op zich zonder problemen geslaagd, afgezien van een paar gewijzigde instellingen en 2 programmaatjes die opnieuw geinstalleerd moesten worden. Duurde wel vrij lang, bijna 2 uur.
Wat mij bij de update opviel was dat er 2 grote bestanden werden gedownload en vervolgens geinstalleerd. Ik heb nadien geconstateerd dat mijn Office 2016 er ineens anders uitziet (m.n. een strakker uiterlijk, ne het opstartlogo vermeld even Office 365). Het lijkt er dus op dat tegelijk met de Win10 update, ook mijn Office 2016 is geupdate. Vandaar misschien de eerder genoemde 2 stappen? Kan dit kloppen?

Mail van Hillebrand van 2 juni jl. deed mij schrikken! Ik merk in tegenstelling met een vorig bericht, dat het weer bagger is met Microsoft's nieuwe W10. Vorige keer ook al drama's!! Wanneer gaan ze nu eens eerst goed testen, voor het op de markt wordt gedonderd? Ik ben Insider, maar voel me meer een 'proefkonijn' dan een waardevolle bijdrage.
Ik citeer het RTL-Nieuws van 2 juni:
RTL-NIEUWS/

‘Microsoft blokkeert Windows-update: installeren te gevaarlijk
01 juni 2020 19:58 Aangepast: 01 juni 2020 20:28

Microsoft heeft een recente update voor Windows-computers voor veel gebruikers geblokkeerd, omdat de installatie hiervan voor meerdere problemen kan zorgen.

Het betreft de mei-update voor Windows 10, die het bedrijf eerder al had uitgebracht. Softwarebugs zorgen ervoor dat die update voor problemen bij meerdere computers zorgt. De Surface Pro 7 en Surface Laptop 3 kunnen bijvoorbeeld onverwacht uitvallen en opnieuw opstarten.
Een andere bug zorgt ervoor dat de muis ineens niet meer werkt in games en applicaties. Het is onduidelijk welke apparaten er precies nog meer last van problemen hebben.
Zekere voor het onzekere
Microsoft heeft wegens de bug het zekere voor het onzekere genomen, en de update voor een deel van de gebruikers geblokkeerd. Zij krijgen in het Windows-update-scherm een waarschuwing waarom de update tijdelijk is geblokkeerd.
De tech-reus wil de beschikbaarheid langzamerhand uitbreiden, naarmate duidelijk is welk type computer precies last heeft van problemen. Vermoedelijk wordt er daarnaast aan een oplossing voor de getroffen apparaten gewerkt.
Omweg
Het is mogelijk de update alsnog via een omweg te installeren, meldt The Verge. Dat wordt gezien de ontdekte problemen echter afgeraden.’

afbeelding van redactie

Microsoft blokkeert pc's met hardware/software/drivers die problemen hebben met de nieuwe upgrade. Het is dus altijd aan te raden om af te wachten tot de Onderdelenupdate naar Windows 10 versie 2004 via Windows Update aan je wordt aangeboden. Forceer liever geen upgrade via de update-assistent of het hulpprogramma.

Als je Windows Insider bent dan ben je een proefkonijn! Dat is voor bèta-testers, niet voor gewone gebruikers. Dus ook niet aan te raden.

In tegenstelling tot wat RTL beweert, zijn deze blokkades niks bijzonders. Microsoft doet dit al jaren zo bij halfjaarlijkse upgrades: pc's met problemen worden tijdelijk geblokkeerd totdat de kinderziektes in de onderdelenupdate verholpen zijn.

Gisteren op 2 pc's de 2004 update aangeboden gekregen, dus installatie gestart. Deze duurde deze keer opvallend lang, het was 2,5 uur later pas klaar...! Lijkt uiteindelijk wel te werken, wat mij verder opvalt is het lelijke plaatje van het poppetje bij inloggen van Windows, heel lage resolutie met zwarte achtergrond, lijkt door een kleuter gemaakt?

Onderdelenupdate naar 2004 goed verlopen. Meteen de nieuwe edge chromium browser geinstalleerd. (werden beiden aangeboden)
Het ziet er wel erg mooi uit allemaal.
Toch blijf ik met mijn dagelijks computergebruik gebruik maken van Ubuntu-mate-linux LTS. Nooit problemen mee gehad en dat op een oude Compaq computer met intel945 chipset + core2duo e6400 + 4GB ddr2 geheugen.

Handmatig opgehaald, geinstalleerd op 6 pc's, zonder problemen.
Bij de vorige versie waren er print problemen, zijn nu opgelost.

ik heb nog geen update melding gekregen.

Tja, vandaag werd automatisch de nieuwe onderdelen update geïnstalleerd. Uitstellen, nou dat zal dan in een andere versie van Windows10 zijn, maar niet in mijn pro-versie. Op zich niet erg, maar dat het ook een aparte downloadknop zou krijgen, ook dat kan ik niet zien. Deze onderdelen update werd gewoon weer als verplichte update geïnstalleerd. Waar ik bij de vorige update nog kon kiezen voor uitstellen met maximaal 365 dagen, die mogelijkheid is niet meer opgenomen in het update instellingen scherm.

Wat ik nog vergeet is dat ook al bij 1909 de mogelijkheid van uitstellen en de aparte downloadknop zoals in de schermen hierboven niet meer in het instellingen scherm voorkwam na de update.

Tot mijn stomme verbazing is de uitstel mogelijkheid weer terug in mijn pro-versie. In de Home-versie ontbreekt deze nog steeds. Onder geavanceerde opties staat het dus weer in de pro, maar niet in de Home.

2x geprobeerd, maar geeft 2x de melding dat de installatie is mislukt. Later weer proberen.

Inmiddels is update naar 2004 gelukt. Bleef steeds mislukken, totdat er eerst een andere update (van 1909) gedaan was. Toen geen problemen met update 2004, duurde wel vreselijk lang (iets meer dan 4(!) uur.
Op 2e PC nu ook update gehad en in 1x erop, geen problemen.

De update hier zeer vlot en bijna vlekkeloos verlopen. Krijg constant de melding dat beeldschermdriver van Intel niet geïnstalleerd kan worden, terwijl in de geschiedenis al tig keer staat hij wel geïnstalleerd is en volgens Intel en Lenovo heb ik de recentste driver. Heb deze driverupdate maar uitgeschakeld

is meestal het geval met de nvidia drivers. Deze hardware wordt uitgeschakeld. dat kun je controleren door te klikken op de drivers in apparaat beheer, Grappig er is dan een melding deze hardware is uitgeschakeld er zijn fouten gerapporteerd. Ik heb het vermoeden dat ze bij Microsoft wat vast gaan lopen. Zijn wat achter op de nieuwste technieken.

Ik heb in iedergeval de update maar een maandje uitgesteld , voor alle zekerheid

opnieuw problemen, is het juist dat update is stopgezet?
https://datanews.knack.be...

Deels is hij stop gezet, dat klopt.Ik heb trouwens vooralsnog geen problemen met de update op mijn laptop.

afbeelding van redactie

Als je computer niet compatibel is (een van de problemen heeft die op Microsofts blokkeerlijst staan) dan wordt de upgrade niet aangeboden en krijg je een melding. Dat de gehele upgrade is stopgezet klopt niet volgens mij.

Microsoft rolt altijd langzaam de upgrades uit naar steeds meer mensen om zo snel de ergste fouten eruit te kunnen halen.

The Verge meldt dit:
https://www.theverge.com/...

Lees ook ons artikel met problemen en oplossingen over de kwesties waardoor je pc momenteel geblokkeerd kan worden:
https://www.gratissoftwar...

Alles geinnstalleerd, ong. 5 uren geduurd. Na installatie enkele programmas verdwenen (Adobe, Revo uninstaller). Ook was de office 2019 niet meer geactiveerd. Alles verloopt vlot nu, een echte meerwaarde heeft het niet echt voor mij, zie weinig verschil.

Op mijn updatepagina staat dat mijn toestel nog niet helemaal gereed is. Wanneer dit wel in orde is zal ik een melding krijgen. Dus rustig afwachten.

Dit staat er ook bij mij op de pagina Windows Update :

De update voor Windows 10, mei 2020, komt eraan. Deze update wordt aangeboden voor compatibele apparaten, maar uw apparaat is er nog niet helemaal gereed voor. Wanneer uw apparaat zo ver is, is de update op deze pagina voor u beschikbaar. U hoeft op dit moment niets te doen.

Ik heb de nieuwe update van Windows 10 versie 2004 vandaag erop gezet en het is allemaal goed gegaan. Ik heb tot nu toe nog geen problemen ontdekt, en alle programma's blijven gewoon werken zoals het hoort te gaan. Nu kan ik ermee aan de slag gaan!

Update 2004 na 46 minuten probleemloos verlopen.

De update was geen makkie, diverse keren stopte het upgraden.Na ca 2,5 uur was het leed geleden, alles werkt wel goed, dat is dan weer meegenomen. Meerwaarde zie ik in mijn geval niet, mede uodate

Paul,
Ik zie ook op dit moment niet de meerwaarde en dan die ophef dat veel mensen er naar uit zien. Bij mij was alles vlekkeloos verlopen en na een uur was het karwei gepiept. Ik heb alles weer teruggezet en wacht nu af tot de automatische update.

Nou, het valt me eigenlijk wel mee - kale installatie gedaan met FlashDrive.
Alleen twee maal een vastloper en je wordt gedwongen om een pincode - in dit geval; niet als je upgrade vanaf versie 1909 - te gebruiken en geen wachtwoord, om de computer op te starten.
Verder schiet het picto 'deze computer' naar boven of onderen, als je opstart.
Rare zaken, maar niet ernstig. Verder gaat het wel naar behoren....

Na de update waren de app Berichten en de app Personen verdwenen uit het startmenu. Kon ze weer installeren via de Microsoft Store.

Zijn er mensen die dit probleem ook hebben gehad?

Vorige keren nooit problemen gehad. Deze update heeft ditmaal wel heel lang geduurd. Na een eerste download via Windows Update wilde het installeren niet lukken en werd alles automatisch teruggedraaid. Via Diskcleaner van Glary Utilities alles verwijderd en opnieuw begonnen. Ditmaal is alles goed verlopen maar ... mijn Dell Inspiron 15R5537 van +5 jaar heeft er wel geteld 5u 10min over gedaan. Alles werkt echter terug perfekt.

Op 2 laptops geinstalleerd met Update Assistant. Ging zonder problemen in ong. een uur. Zoekfunctie werkt weer. Op 1 laptop werkte Controlled Folder Access (Defender) niet meer; nu ook weer opgelost.

afbeelding van Cornelis

Ik heb wel plezier van deze update;

zoekfunctie werkt weer en ik heb het icoon van Windows-beveiliging weer op de taakbalk.

Defender icoon was bij ook verdwenen.Nu met de nieuwe update alles weer terug.

Wacht wel totdat ik het via windows update kan installeren.

Zojuist geinstalleerd met de update assistent. Vooralsnog geen problemen bemerkt.

Rotzooi! Vertraging PC - die op zich in uitstekende staat verkeerd...
Het is allemaal weer niet uit gekristalliseerd!!!
Verder wordt het allemaal weer wat ingewikkelder voor een 'gewone' PC-gebruiker. Ik kom er wel uit, maar niet handig. Verder blijft en een hele grote schijf-bezetting achter, die veel mensen misschien vergeten weg te halen. Terug verlangend naar Windows 7 - steeds meer....

Als je beetje handig bent kan je gewoon nog windows 7 nog 2 jaar gebruiken- incl alle maandelijkse updates!

Maar waarom toch elk half jaar gelijk die windows 10 Upgrades doen? ( het zijn geen veiligheidsupdates dus je kan gewoon paar maandjes wachten! ) sterker.. ik draai hier nog versie 1903 omdat ik geen meerwaarde zag in 1909 en in deze nwe versie 2004 eigenlijk ook niet..

Dat ligt aan jou of je apparatuur, maar niet aan windows.

Hoi Joop, na 10 dagen zonder problemen ruimt Windows 10 zelf op. Als ook 't optimaliseren op automatisch staat heb je na 2 weken de boel weer vlot en opgeruimd. Hangt wel af van hoeveel je installeert en mee laat starten... Natuurlijk kun je dot handmatig zelf ook sneller dan 2 weken doen.

Vandaag 3 laptops geupdate via Computer Bild.
Geen enkel probleem.

leuk voor je

Schone installatie gedaan met een DVD welke is gemaakt van een ISO bestand die is gedownload d.m.v. Media Creation Tool. Alles werkt prima tot op heden.

De update van Windows 10 versie 2004 zojuist gedownload en geïnstalleerd, alles is zoals het er nu uit ziet zonder problemen verlopen. Het hele proces verliep soepel en heeft bij mij ongeveer 1 uur en 20 minuten geduurd, dit voornamelijk dankzij mijn langzame internetverbinding.

Prima verlopen

zolang het niet nodig is wacht ik af.
(zoek geen problemen, ze vinden jou wel)

zolang het niet nodig is wacht ik af.
(zoek geen problemen, ze vinden jou wel)

Balen, Sandboxie werkt ook niet meer in versie 2004.

of opnieuw installeren

Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 2004
Je taakbalk wordt dan wel ineens grijs ...
Nu maar weer uitzoeken hoe dat weer een donkere kleur te geven ;-(

rechtsklik op je bureaublad - klik op aan je persoonlijke voorkeur aanpassen - en daar de kleur kiezen die je wilt

Hoi,
Zojuist heb ik ook de update geïnstalleerd, maar ik heb de mogelijkheid niet meer om de kleur van de taakbalk aan te passen. Ik kan zien waar ik het aan zou moeten kunnen vinken, maar het staat in grijs, dus ik kan het niet meer aanklikken. Iemand enig idee hoe dit kan?

Hallo Aniek .

Instellingen > Persoonlijke Instellingen > Kleuren > Kies uw kleur ( klik op het driehoekje , kies aangepast .

Kies uw standaardmodus voor Windows > Donker

Kies een standaard app - modus > Licht .

Transparantie-effecten > Uit

Kies uw accentkleur .

Vink aan accentkleur weergeven op de volgende oppervlakken .

Op de site van woody staan al wat probleempjes die je kan tegenkomen met deze upgrade ;

https://www.askwoody.com/...

Windows 10 Home 1909 geupdated naar 2004 m.b.v. Media Creation Tool 2004. (Werd niet aangeboden via 'Naar updates zoeken'). Zonder problemen verlopen op desktop (AMD processor). Systeem werkt vlekkeloos. Alle instellingen, apps, bestanden, enz. behouden. Een aanrader.

Windows zonder problemen gedownload en geïnstalleerd, alles prima verlopen. Ik zie de toegevoegde waarde nog niet zo van versie 2004 of ik moet het nog ontdekken. Ik snap die ophef niet helemaal over de nieuwe Windows.g

ik werk er al 2 tot 3 weken mee via insider , geen vuiltje aan lucht

Dell computer probleemloos bijgewerkt. Na installatie werkte alles weer naar behoren.

Binnen 1 uur stond ie er op via windows update downloaden en installeren. Start normaal op, nog niet kunnen onderzoeken of er 'problemen zijn'. Windows Pro versie 64 bits

half stond ie er op ,prima alleen spelletjes start niet meer, terug naar vorigen versie

Ik ga eens updaten....

En dat lukte niet via de website en niet met de tool. Schone installatie vanaf usb uitgevoerd. Alles weer lekker schoon en werkend.

Geen clean install maar via het hulpprogramma computer nu bijgewerkt. Het is een HP. Ongeveer 2 weken geleden had ik via het insiderkanaal nog BSOD's op deze computer. Mij benieuwen of deze bug al verholpen is!

afbeelding van WriTer

Ik wacht tot de grootste bugs eruit zijn en als hij word aangeboden.

I stand with Ukraine!

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
hon_arije