Windows 10 1803 krijgt nu verplichte upgrade naar 1903

Microsoft heeft donderavond bekendgemaakt dat Windows 10 versie 1903 (de meest recente uitgave) gereed is om breed beschikbaar gesteld te worden. Deze 'broad deployment' betekent dat Microsoft vindt dat de kwaliteit inmiddels goed genoeg is voor bedrijven.

En verder dat consumenten die op oudere versies van Windows 10 zitten die bijna End Of Life zijn (geen updates meer krijgen) nu een automatische upgrade naar versie 1903 krijgen. Deze upgrade van versie 1803 (waar het hier om gaat) naar 1903 kun je niet meer overslaan.

Dus als je nog op Windows 10 versie 1803 zit (van mei 2018) dan krijg je binnenkort een automatische upgrade naar versie 1903.

Als je Windows 10 1809 hebt dan heb je nog even respijt: deze wordt ondersteund tot mei 2020. Als je versie 1903 al hebt dan kun je in principe ruim een jaar vooruit zonder nieuwe onderdelenupdates te installeren - als je daar geen zin in hebt. Daarna - een paar maand voor de EOL - zal Microsoft automatisch de upgrades gaan pushen.

Versie End of life (einde updates)
Windows 10 1803 12 november 2019
Windows 10 1809 12 mei 2020
Windows 10 1903 8 december 2020

Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versie- en buildnummer je hebt

Heb jij recent een upgrade van versie 1803 naar 1903 gekregen? Laat je ervaringen weten in de reacties!

Reacties

Ik heb nog steeds 1709 omdat 1803 problemen blijft geven met installeren. kan ik vanuit 1709 ook naar 1903?

deze update is mij automatisch voorgesteld maar bij de toepassing ervan krijg ik altijd een fout : eerst AVG antivirus programma manueel verwijderen! maar ik heb helemaal geen AVG software op mijn computer staan!
Wat is hier de oplossing voor?

Wellicht dat AVG door de fabrikant is voorgeïnstalleerd? En dat u dit niet door hebt omdat u dat programma niet zelf hebt geïnstalleerd. Altijd nakijken wat voor onnodige software van een nieuwe computer verwijderd kan, dit is het eerste wat ik altijd doe bij aanschaf nieuw apparaat.

na gebruik van de assitent de installatie van 10 mei 2019 gedaan,nu werkt mijn pc veel langzamer bij het opstarten en mijn soundcard werkt NIET meer,dus GEEN ver betering.Kan ik weer terug naar de vorige?1803

afbeelding van WriTer

Er was hier nog één computer waar nog steeds Windows v1803 opstond en waar er geen enkele melding op verscheen dat er een update op komst was of het binnenkort verplicht zou worden.

Deze zaterdag was het toch geen al te geweldig weer buiten en heb ik besloten om hem uiteindelijk maar zelf te gaan updaten wat de eerste keer een paar maanden geleden mislukt was met de W10 update assistent na meer dan 8 uur.

Deze keer heb ik het geprobeerd met de Media Creation Tool, en wonderwel na iets meer dan 3 uur had ik eindelijk op die computer Windows v1903.
Eind goed al goed.

Waar Microsoft eens mag aan gaan werken is er voor zorgen dat die grote updates niet steeds zo ongelofelijk lang duren.
Het is dikwijls een volledige dagtaak om zoiets te doen, toch niet meer iets van deze tijd.
Zeker als je ziet hoe snel zoiets gaat bij Linux.

I stand with Ukraine!

Volgens mij kan het wel als je een willekeurig telefoon nummer invult dan zie je opeens bij de volgende stap offline account staan.

Windows 10 home kan ik niet eens meer op nieuw installeren zonder Microsoft on line account raar...

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
g_iekenland