Welke Linux-distributie gebruik je?

Linux is zeker niet meer alleen voor nerds. Veel distro's zijn tegenwoordig makkelijk te installeren en heel gebruikersvriendelijk. De command line heb je niet meer nodig.

De keuze is wel heel groot. Er zijn heel veel verschillende 'smaken' Linux. De meest bekende Linux-distro's zijn Ubuntu, Linux Mint, Fedora/Red Hat, Debian en openSUSE. Maar daarnaast zijn er nog tientallen verschillende distibuties, die al dan niet gebaseerd zijn op deze grote namen.

Onze vraag is:
Welke Linux-distributie heb jij op je computer staan?

Reacties

Sends jaren Suse linux , mestal de laatste versie.

Ik gebruik naar volle tevredenheid Zorin OS 9

Ik gebruik het Zorin Linux pakket tot volle tevrednheid....

Ben onlangs van Mandriva naar Kubuntu overgestapt, ik vond het een goede keus, in tegenstelling tot Ubuntu heeft Kubuntu een mooier bureaublad met KDE ondersteuing, zowel GNOME als KDE applicaties zijn hierop te draaien. Kubuntu heeft nog het oude vertrouwde startmenu zoals we dat vroeger van de eerdere Windows-versies kennen.

Gebruik al een hele tijd Zorin op mijn laptop. Met er helemaal mee in mijn sas. Als ik achter een windows 7 pc stap erger ik me altijd dat het zolang duurt dat ik iets kan doen. Al die programma's die op moeten starten inclusief virusscan, Heb je bij Zorin dus geen last van. Het enige nadeel is dat moonlight niet echt zilverlight vervangt.

Ik ben sinds zeer kort over van Linux [Xubuntu 12.04] naar Windows 8. Ik heb specifieke hardware [Oa Saber HB 220 tv tuner] die ik ondanks veel proberen maar niet aan de praat kreeg onder Linux. Ik heb meerdere Linux-varianten getest.

SME al jaren de beste server http://wiki.contribs.org

Ik gebruik geen Linux-distributie maar het heeft wel mijn belangstelling. Het zou wat eenvoudiger moeten zijn om het uit te proberen.

afbeelding van redactie

Heel veel eenvoudiger kan het niet. Als je zelf Windows kunt installeren op een pc dan kun je ook Linux installeren (zeker de gebruikersvriendelijke varianten, zoals Ubuntu en Linux Mint).

Ben al jaren tevreden Xubuntu gebruiker.

Gebruik als senior enkele jaren linux, het laatste half jaar ,xubuntu lts-12.04-lichte uitvoering.Prima versie.Tevreden over.

Heb 5- of 6 versies van linux opstartbaar op een usb stick staan..gewoon om ff mee te testen.. handig proggie daarvoor is Yumi> http://www.pendrivelinux....

En daarnaast ook nog opstartbare cd van Haiku Os( de opvolger van BeOs)

ik gebruik Open SUSE, werkt wel maar ik kan niet zeggen dat het beter of slechter werkt dan Windows.

Voor sommige toepassingen is een Windows (=Windows 7) echt beter dan Linux
Bijvoorbeeld: Spelletjes, Java software, werken verkenner

Andere dingen doe ik dan weer liever in Linux (Open SUSE)
Bijvoorbeeld: vooral surfen op het net, CD & DVD branden, (libre) office

Puppy Linux om te internetbankieren via UNetbootin met opstartbare usb-stick

Ik gebruik op een oude pc Xubuntu en en ben er zeer tevreden over.

Gebruik nog geen Linux maar ben wel al jaren geïnteresseerd, helaas kan ik het niet gebruiken op mijn oude computer.
Maar als ik een nieuwe koop ga ik het zeker eens uittesten.

Op een oudere pc kun je prima Bodhi Linuex, Puppy Linux of AntiX gebruiken. AntiX moet je even leren kennen. Alleen heb je, net als in Windows XP, last van een tragere Flash player. Dat ligt aan de leeftijd van de machine en je processor. Voor de rest prima.

Ik gebruik Zorin Os. Ik ben er erg tevreden over. Eigenlijk lijken alle Linux distributies op elkaar.

Ik gebruik ook Zorin, is bijzonder gebruikersvriendelijk voor Windows overstappers....

Ben sinds een week doende met Joli os. Dit om voorbereid te zijn op de stopzetting van Windows XP in april 2014. Moet wel zeggen dat mijn computergebruik eenvoudig is, internet/mailen en wat familie foto's. Heb het nu naast XP geplaatst zodat ik de keus heb van het een naar het ander te gaan.
Heb een oudere computer en dan is Joli os mooi licht en snel. Wel moet je dan natuurlijk willen werken in de cloud. De tijd zal het leren, maar tot op heden werkt het prima.

Ik gebruik Ubuntu in de virtualbox naast XP. ik vind Ubuntu wel traag. ik vraag me af of het sneller werkt als ik opnieuw rechtstreeks op de harde schijf installeer en XP volledig verwijder, maar als dit niet naar mijn zin is, weet ik niet hoe XP weer te installeren want ik heb een voorgeinstalleerde pc

afbeelding van redactie

Ja, als je Ubuntu echt installeert is het sneller. Hangt er natuurlijk ook vanaf hoeveel geheugen je aan Ubuntu hebt toegekend in VirtualBox. Als je een oudere pc hebt dan heb je in VirtualBox niet meer zoveel werkgeheugen over voor een gast-besturingssysteem en dan wordt het natuurlijk trager.

Ik heb aan Ubuntu 800 Mb intern geheugen toegekend.
Ik heb bij de installatie-adviezen gezien dat 500 Mb voldoende is.
Ik ga XP na april 2014 volledig vervangen door Ubuntu

Wubi 12.04 of 12.10 kun je nog proberen. Wubi wordt geïnstalleerd als Windows toepassing en heeft Virtualbox dus niet nodig. Wubi is daardoor wat sneller. Helaas heeft wubi echter soms problemen met het installeren.
Wubi is op dezelfde manier als ieder ander programma eenvoudig weer te verwijderen, via het Windows Configuratiescherm.
Wubi wordt niet meer geleverd voor Ubuntu 13.04, dat op 25 april beschikbaar komt.

Ubuntu naast XP. Hoe oud is je pc, je processor? Misschien is Ubuntu wel gewoon te zwaar voor je pc en moet je naar een lichtere Linux-variant. Klopt inderdaad wel dat Ubuntu sneller wordt als je het gewoon installeert.

Wie zo veilig mogelijk het internet op wil, kan niet om Linux heen.
Een jaar geleden overgestapt van Windows 7 naar Linux/Ubuntu 12.04LTS en het bevalt prima.
Moeilijk? Nee, het installeren en updaten van programma's is stukken makkelijker dan met Windows.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
ivoorkus_