Ons gratis software elftal van 2011

Wij stellen ons gratis software elftal van 2011 aan je voor. Dit team van freeware- en open source-software kunnen wij je van harte aanbevelen. Natuurlijk zijn er nog tientallen andere geweldige gratis programma's en is onze mening subjectief.

Gratis software elftal in 3-4-3 opstelling:

 
avast! Free Antivirus

 
 

TeamViewer

 

WinPatrol

 

SlimCleaner

 

Ubuntu

 

Dropbox

 

LibreOffice

 

Thunderbird

 

VLC media player

Firefox

GIMP
1. avast! Free Antivirus - betrouwbare sluitpost die alle aanvallen afslaat en zijn doel (pc) schoon houdt. Uitgebreidste gratis virusscanner.
2. TeamViewer - als je de pc expert in familie en vriendenkring bent dan is dit een onmisbaar hulpmiddel om op afstand hulp te bieden.
3. WinPatrol - Scotty de Windows waakhond is al jaren een van onze favorieten: blaft bij onraad voor extra verdediging van uw pc.
4. SlimCleaner - geen CCleaner, maar nieuweling SlimCleaner kon ons dit jaar erg bekoren als pc schoonmaker. Prachtige interface, heel veel tools en revolutionair gebruik van de cloud.
5. Ubuntu - het beste gratis besturingssysteem heeft de laatste jaren ook een mooi uiterlijk gekregen. Waarom betalen mensen nog voor Windows?
6. Dropbox - online opslag waardoor je je bestanden en foto's vanaf elke pc, laptop, tablet en smartphone kunt benaderen. Ideaal.
7. LibreOffice - de opvolger van het onvolprezen OpenOffice.org (dat in 2011 door Oracle de nek is omgedraaid). LibreOffice kan bijna alles wat Microsoft Office ook kan.
8. Thunderbird - nog altijd een uitstekend mailprogramma, dat een geweldige zoekfunctie heeft en met honderden extensies is uit te breiden (zoals agenda Lightning).
9. VLC media player - de veelzijdigste mediaspeler die alle audio en video afspeelt. Een krachtpatser met een sobere interface.
10. Firefox - misschien niet de snelste browser, maar wel met de meeste extensies en in onze ogen het betrouwbaarst. Producent Mozilla is een transparante stichting die geen surfgegevens voor marketingdoeleinden zal gebruiken zoals Google (Chrome), Microsoft (IE) en Apple (Safari).
11. GIMP - al jaren het uitgebreidste gratis fotobewerkingsprogramma. En in 2012 krijgt GIMP als het goed is eindelijk een interface met één venster in plaats van meerdere losse vensters.

Dit is onze basiself. Als reserve hadden we wel twintig kunnen noemen, maar hier drie invallers:
12. FileZilla - FTP-programma dat essentieel is voor elke websitebeheerder.
13. VirtualBox - voor het uitproberen van nieuwe besturingssystemen, zoals diverse Linux-varianten of Windows 8 previews is deze virtualisatiesoftware fantastisch.
14. SumatraPDF - superlichte pdf viewer, zonder alle beveiligingsproblemen van Adobe Reader. 

Wat is jouw favoriete gratis software elftal? Laat het weten in de reacties hieronder!

Deel dit artikel: 

Reacties

Zo'n elftal zou je eens moeten bedenken voor virus prog. en anti-spy ware e.d. prog.
Wat je dus het best kan hebben zonder dat ze kunnen scoren op je PC.

Tip voor Gratis Softwaresite: ik heb dus WinPatrol en ik kijk daar vaak naar "recent" en na de laatste Java update stond er een Java DLL(internethelper) tussen.Nou blijkt dat oke maaaaaar het is echt totaal overbodig en het maakt je Internet Explorer trager omdat het mee gaat opstarten met de IE.Ik heb het gewoon gedeleted via WinPatrol:)

Winpatrol vind ik legendarisch,zeker met al die opgedrongen toolbars en ASK of Yahoo search in firefox,dan krijg je zonder aankondiging bij een programma(zoals eaasy youtube downloader) opeens geen google maar yahoo als search,gelukkig blaft scotty dan anders ben je een half uur bezig met config... :) Aanrader!!!!!!!!!!!
Ik heb na jullie jubel over SlimCleaner het programma uitgeprobeer.die beviel niet!Scannen gaat veel te langzaam en m`n favou sites bij IE9 zijn weg Pfff.IK HEB SLIMCLEANER MET CCLEANER VERWIJDERD,LOL!!

Het voorbeeld van de redactie volgend,
mijn subjectieve selectie voor een freeware-elftal:

LibreOffice
http://www.gratissoftware...
PDF-XChange Viewer
http://www.gratissoftware...
PDFTK Builder
http://www.angusj.com/pdf...
Faststone Image Viewer
http://www.gratissoftware...
RIOT
http://luci.criosweb.ro/r...
UnderCoverXP
http://www.undercoverxp.tk/
SpywareBlaster
http://www.gratissoftware...
Secunia PSI
http://www.gratissoftware...
FileHippo Update Checker
http://filehippo.com/upda...
CCleaner
http://www.gratissoftware...
PC Wizard
http://www.cpuid.com/soft...

Plus, net als de redactie, selecteer ik tevens nog drie 'invallers',
die net zomin als in het lijstje van de redactie werkelijk invallers zijn, maar stiekem eigenlijk 'extra's' naast het elftal:

Malwarebytes Anti-Malware
http://www.gratissoftware...
HitmanPro
http://www.surfright.nl/n...
(Freeware voor scannen en voor eventueel eenmalig malware verwijderen. Malware verwijderen bij herhaaldelijke besmettingen is echter niet gratis.)
Eraser
http://www.gratissoftware...
(Waarbij ik "Hide when minimized" uitschakel via het Eraser Systeemvak pictogram, en via Msconfig.exe het automatisch opstarten van Eraser uitschakel.)

Uw enquête: De beste gratis software in 2011 vond ik...uitkomst: met grote voorsprong CCleaner met 220 stemmen. Vrijwel niemand stemde op SlimCleaner.
Waar komt dan in dit elftal SlimCleaner vandaan? Alleen omdat het er zo gelikt uitziet? CCleaner is de betere speler en hoort in uw elftal thuis.

SlimCleaner heeft wat meer tools en het gebruik van de cloud (waarderingen gebruikers) is ons inziens spectaculair en heel nuttig voor beginnende pc gebruikers. Maar het is maar een subjectieve mening inderdaad. We zien dan ook graag uw beste elftal!

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
s_anje