Wat is de snelste browser?

De website Lifehacker heeft diverse snelheidstests gedaan met Internet Explorer 9, Firefox 10, Google Chrome 17 en Opera 11.61. De nieuwste versie van Googles browser kwam overall als snelste uit de bus. Met name bij een koude start, het laden van een webpagina en het verwerken van JavaScript is Chrome de vlugste.

Firefox verbruikt het minste geheugen als er verschillende tabbladen openstaan. Mozilla heeft zijn huiswerk blijkbaar goed gedaan het afgelopen jaar, want Firefox stond altijd bekend als een geheugenvreter. Opera laadt, ten slotte, het snelste meerdere tabbladen.

Winnaar van alle tests is dus Google Chrome 17. Firefox 10 en Opera 11.61 zijn gedeeld tweede en Internet Explorer sluit de rij. Safari is niet getest.

Onze vraag is nu:
Welke browser is in jouw ervaring de snelste?

Deel dit artikel: 

Reacties

Bij mij is de snelste browser Microsoft Edge.

MAXTHON CLOUD BROWSER
is nieuw (althans voor mij) ben benieuwd wat gratiesoftwaresite er van vind en misschien wat testjes kan doen waarvan de uitslag event. hier te lezen is .
hij is heel snel en heeft super veel mogelijkheden . is het te testen of de Cloud opslag veilig is .

Comodo Dragon!!!!!!! Ik snap niet dat jullie van 'Gratis Downloads' daar niet wat meer aandacht aan besteden - Comodo Firewall & Antivirus, prijzen jullie hoog aan - de Browser komt uit dezelfde fabriek; ik vind hem zelfs sneller dan Chrome en bovendien word je niet bespioneerd.....

Na verloop van tijd als je browser traag wordt gebruik dan adw cleaner. Er zal op z`n minst een toolbar sneaky geïnstalleerd zijn.

Na de clean is de browser weer supersnel.

maxthon is heel snel en lijkt erg veel op IE9, maar werkt wel in XP

Ik was een enthiosast Firefox gebruiker maar sinds kort gebruik ik Maxthon.
Deze is aanziendelijk sneller als Firefox en Chrome

Pale Moon, snel en crashvrij!

Waterfox van Mozilla! supersnel

Maxthon 3.
Maar ik gebruik meerdere browsers.
Nieuwste Opera is ook niet slecht.Mede door zijn ingebouwde email >>>Wel zo handig.Ik gebruik ook de mozilla firefox 16.0.2 in windows 8.Maar ben ik de helft van mijn internet snelheid kwijt.Waar ik al wkn naar zoek om dit terug te krijgen.Wat maar niet lukt.en heeft 6 beveiligings lekken.

Comodo Dragon op basis van chromium, maar veiliger voor uw privacy !

zonder twijfel : FlashPeak SlimBrowser (en ook nog in 't nederlands)

Maxthon 2.5.16

Maxthon vind ik super én supersnel. Werd mijn standaardbrowser.

Google Chrome is echt wel de snelste. Feit.
Laat die privacyschenders maar lekker hun gang gaan, het boeit me niet, ze helpen alleen maar mijn internetbeleving te verbeteren.
Ik vind het wel allemaal gezeur om niks over dat het onheils is wat Google doet met de informatie, die jij immers op hun producten zelf invoert.
Dan ook nog lekker rondbazuinen op elk forum hoe ongelofelijk slecht Google is. Jullie zijn net zo éénzijdig als de media. Altijd maar de negatieve dingen vertellen als er iets niet koosjer is.

Firefox/Thunderbird/Lightning/IE8/IE9 is zo snel als een NS-trein bij 1 cm sneeuw.
Opera laat zien hoe het wel kan.
Test Opera 12 Alpha maar 's. Wedden dat je om bent?

Chrome mag dan wel het snelst zijn, wat ik ook heb ondervonden maar ik blijf bij firefox puur voor de veiligheid van mijn spullen op me pc en firefox is ook gewoon snel.

Ik vind Chrome steeds beter worden. De laatste versie preload paginas en het is te merken. Echt snel. En de bladwijzerbalk is uniek.

Firefox en Chromium, geen idee of ze het snelste zijn maar ze werken heel goed. os=ubuntu

Avant Browser

Comodo Dragon

kmeleon

blijf bij firefox gewoon omdat chrome een onderdeel van google is en deze firma zowat het uithangbord is van alles wat te maken heeft met anti privacy, en alle mogelijke inbreuken hiervan.
en tussen aanhalingstekens vind ie 9 nog steeds de beste browser alhoewel ik hem niet frequent gebruik en de voorkeur geef aan firefox omwille van de addons mogelijkheden.
In elk geval beschouw ik chrome als uiterst te mijden software, om eerlijk te zijn deze browser is voor mij pure malware

Voor mij is Opera altijd al de snelste geweest en ik blijf daar ook bij.
Behalve opstarten is niet van het snelste, maar al de rest zeker wel.
Moet toegeven dat ik niet kan spreken over Chrome om dezelfde reden dat ik Chrome eveneens als uiterst te mijden software vind om dezelfde reden als hierboven aangegeven.

Er zijn er hier nog meer dus die alles van Google mijden als de pest.
Zelf gebruik ik Opera al vanaf het begin en ik zie geen enkele reden om daar verandering in te brengen. Wat interesseert mij een fractie van een seconde sneller. Zoekmachines Ixquick (idem SSL), StartPage, DuckDuck Go (idem encrypted), Scroogle (idem SSL), de laatste wordt momenteel al enkele dagen geblokkeerd door Google, ze willen alle zoekopdrachten maar krijgen niets.
Wij hebben Google helemaal niet nodig. Google is (d)evil.

Overschot van gelijk: Google Chrome is PURE spyware !

Google Chrome 17 natuurlijk.

Niet te geloven.

8 maanden later en we zijn alweer bij versie 22.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_ongarije