Welk gratis kantoorpakket gebruik je?

Tot een jaar geleden was OpenOffice.org hét gratis alternatief voor Microsoft Office. In 2011 dumpte nieuwe eigenaar Oracle het kantoorpakket echter en leidt OpenOffice.org bij de Apache Foundation een ogenschijnlijk zieltogend bestaan. De laatste nieuwe versie van OpenOffice.org verscheen in januari 2011 - meer dan een jaar geleden.

Veel software-ontwikkelaars hebben dit blijkbaar voorzien, want zij splitsten zich eind 2010 af van OpenOffice.org met een nieuw project, genaamd LibreOffice (dat gebaseerd is op de open source code van OpenOffice.org). LibreOffice had een vliegende start en wordt voortvarend doorontwikkeld, want in een jaar tijd zijn versie 3.3, 3.4 en vandaag 3.5 verschenen, met elk vrachtladingen aan nieuwe functies en verbeteringen.

Ook de meeste Linux-distributies, zoals Ubuntu, Linux Mint, Fedora en OpenSUSE zijn overgestapt op LibreOffice als hun standaard kantoorpakket. Toch lijkt de naam OpenOffice.org bij Windows- en Mac OS X-gebruikers nog meer bekendheid te hebben dan LibreOffice. Onze vraag is daarom:

Welk gratis kantoorpakket gebruik jij?

Deel dit artikel: 

Reacties

Softmaker Office 2010. Niet gratis, de 2008 versie is wel gratis: softmakeroffice.com

Wordperfect

Gebruik al jaren gewoon Microsoft Office 2003, maar ben wel van plan om op een nieuwe computer over te stappen naar LibreOffice.
Een fortuin betalen om den Bill nog wat rijker te maken ben ik niet meer van plan als het ook goed en gratis kan.

Openoffice is weliswaar lang niet bijgewerkt, maar het is al met al toch een stuk lichter dan Libreoffice. En op mijn laptop werkt OO aanzienlijk sneller, vooral het laden van documenten (zowel bij Windows7 als Ubuntu). Ook de weergave van LO wil nogal eens minder helder zijn. Maar dit kan uiteraard ook aan mijn laptop liggen.

Softmaker 2010

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_riekenland