Hoe verloopt de update naar Windows 10 1803 bij jou?

De 'April 2018 Update' of Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1803 (voorheen Lente makersupdate) is officieel te krijgen. De automatische uitrol Via Windows Update is 8 mei begonnen. Lees hier wat nieuw is in Windows 10 1803. Hieronder bespreken we problemen tijdens of na de upgrade en mogelijke oplossingen. En we zijn benieuwd naar jouw ervaringen! Als je de automatische upgrade wilt blokkeren of terugwilt naar versie 1709 hebben we hier tips voor je!

In de reacties horen we graag je ervaringen (goed en niet goed) met Windows 10 1803, hoe de upgrade ging en of je tegen problemen aanloopt (drivers, randapparatuur, audio/video, software etc.) en zo ja welke! Ook oplossingen voor problemen en foutmeldingen en foutcodes horen we graag en zullen we de komende weken gaan vermelden in dit artikel.

Problemen en oplossingen Windows 10 1803

1. Te weinig schijfruimte
Een van de problemen waardoor de installatie niet voltooid kan worden en je teruggerold wordt naar de vorige versie is te weinig schijfruimte. Merkwaardig genoeg meldt Windows dat niet vooraf maar kun je daar achteraf achter komen als je kijkt in het Windows Defender beveiligingscentrum onder Apparaatprestaties en -status. Schijfopruiming of een pc cleaner gebruiken (of ongebruikte software verwijderen) zouden kunnen helpen.

2. Virusscanner blokkeert update
Ook is het nog altijd aan te raden om anti-virus en andere beveiligingssoftware uit te schakelen - of nog beter - tijdelijk te deïnstalleren voordat je begint aan het upgrade-proces.

3. Microfoon en webcam werken niet
Controleer eerst onder respectievelijk Instellingen | Privacy | Camera en Instellingen | Privacy | Microfoon of Toegang tot Camera/Microfoon toestaan en Apps toegang verlenen tot Camera/Microfoon wel aanstaat. Veel bezoekers van GratisSoftware.nl melden dat hierna hun problemen opgelost zijn.

4. Bevriezingen/zwart scherm van computer bij gebruik van onder andere Google Chrome
Tweakers stelt dat gebruikers bevriezingen/vastlopers en zelfs zwarte schermen melden bij het gebruik van Chrome of Cortana. De pc wordt dan geheel onbruikbaar en reageert niet meer. Microsoft is op de hoogte en bereidt een update voor. In de tussentijd kun je als je pc of laptop vastloopt Windows logo toets + Ctrl + Shift + B indrukken (of de klep van de laptop sluiten en weer openen).

Update 6 mei
ComputerWorld beweert dat veel meer applicaties bevriezen of vastlopen, waaronder Outlook, Word 2016, Firefox, Spotify en de cursor/muis. Het lijkt er dus op dat er serieuze, grote problemen met Windows 10 1803 zijn waardoor heel veel software bevriest of Windows laat vastlopen.

Update 9 mei
Microsoft heeft KB4103721uitgebracht die de bevriezingen, vastlopers en zwarte schermen na gebruik van Chrome en Cortana moet oplossen.

5. Herstelschijf heeft letter gekregen
Er zijn klachten dat gebruikers opeens een extra schijf zien. Dit komt doordat de herstelschijf (recovery) plots een letter kan hebben gekregen. Als je dit stoort kun je hier een oplossing vinden  - selecteer wel zorgvuldig de juiste schijf! Ook bezoekers van GratisSoftware.nl meldden dit probleem.

6. Problemen met Advanced SystemCare
Veel bezoekers van GratisSoftware.nl melden (hier, hier en hier bijvoorbeeld) problemen met Advanced SystemCare (ASC) en Windows 10 1803. De update lukt niet altijd en Windows start niet meer op. Het verwijderen van ASC lijkt de problemen op te lossen.

Update 12 juni
De juni-update voor Windows 10 1803 zou wellicht de problemen met ASC kunnen oplossen.

7. Intel SSD's geven zwart scherm of BSOD
AskWoody meldt dat pc's met Intel SSD's vastlopen na de installatie van Windows 10 1803. Zwart scherm na de installatie of BSOD's (blue screen of death) zijn het resultaat. Je zult dan terugmoeten naar Windows 10 1709 (lees hier hoe dat moet bij punt 4). Het zou gaan om Intel SSD 600P Series en Intel SSD Pro 6000P Series die problemen geven. Microsoft werkt aan een oplossing.

Update 15 mei
Ook SSD's van Toshiba leveren problemen op. Onder andere slechte batterijprestaties worden gemeld.

Update 24 mei
KB4100403 moet de problemen met Intel SSD en Toshiba batterijprestaties oplossen.

8. Avast laat upgrade naar Windows 10 1803 mislukken
Webwereld meldt dat op Reddit en het Avast-forum sinds 22 mei veel meldingen komen dat pc's met Avast te maken hebben met mislukte upgrades naar Windows 10 1803. Het probleem zou zich de laatste dagen pas voordoen en wellicht te wijten zijn aan een update voor Avast die conflicteert met Windows 10. Microsoft en Avast onderzoeken het probleem en Microsoft heeft uit voorzorg inmiddels de upgrade geblokkeerd voor systemen met Avast.

Update 28 mei
Avast en Microsoft hebben het probleem geïdentificeerd: Avasts gedragsschild verstoorde de upgrade. Avast heeft inmiddels een VPS-update uitgebracht waardoor het euvel verholpen moet zijn en Avast-gebruikers weer gewoon kunnen upgraden naar Windows 10 1803. Je kunt Avast handmatig updaten onder Instellingen | Update en klik op updaten voor Programma en Virusdefinities. Je moet minstens VPS nummer 180524-08 hebben.

Peiling

Onze vraag is:

Hoe verloopt de update naar Windows 10 versie 1803 (april 2018 update) bij jou?

Reacties

Als het systeem goed draait kun je bij opslag de oude bestanden weg laten gooien, spaart je 20-30 Gb uit.

Als ik het doe start win niet meer op.

Hoe weet je dat, heb je dat dan al gedaan.. En hoeveel ruimte had je vòòr de download, misschien kun je wat bestanden op usb of externe harddrive zetten, heb je wel uitgebreid ooit schijfopruiming gedaan met adminrechten, daar kun je een hoop schijfruimte mee besparen hoor...

@JB Inderdaad, mijn beveiliging tegen spectre is verdwenen, beveiliging tegen meltdown nog wel aanwezig. Rare jongens daar bij microsoft.

Bij mij werkt alles het beste, wanneer ik de update door Microsoft laat doen. Dus gewoon een weekje wachten en dan is er niets aan de hand. Tot nu toe. Ik heb zelfs zitten zoeken of 1803 al geïnstalleerd was.zo snel en onzichtbaar ging alles.

Hoe bedoel je een weekje wachten... Ik denk niet dat je windows 10 home hebt dan, en heb je nou wel of niet die update> onzichtbaar snap ik ook niet, het hele menu is gewijzigd tov 1709, dus wat ging er nou snel en onzichtbaar, of geef je niets om privacy en laat je alles automatisch installeren, dat kan natuurlijk, maar weekje wachten was er niet bij hoor; op mijn windows 10 home laptop, begon deze op 1 mei om 07.30 uur te installeren!

Na veel zoeken, en veel herinstalleren (15 minuten met image back-up van de wel werkende Windows) blijkt dat Advanced system care een van de boosdoeners is. Zeker met het niet meer opstarten van Windows. Voor de rest is de update die er nu is uitgegeven er een waar deze problemen nog niet zijn verdwenen. Ook de aps icoontjes verdwijnen nog steeds spontaan. We zijn nu dus allemaal alphatesters....

ik kon ineens geen muziek meer afspelen en andere afsperl apparaten deden het ook niet meer.

Gisteravond kreeg ik dan de meest recente Windows update voor Windows 10 aangeboden, door Microsoft zelf. De installatie ging vlekkeloos en de laptop startte erop als een zonnetje en werkt als vanouds. Meeste toevoegingen gebruik ik niet, maar als het nodig is? Vooruit!

Op mijn laptop problemen fout kan sommige updates niet installeren met het account waar ik ben mee ingelogt ? Op mijn vaste pc geen probleem .

Fijn dat er zoveel vrijwillige testers zijn. Ik wacht zo lang mogelijk.

Haha, die is leuk, maar helaas was ik geen vrijwillige tester; speciaal backup-software gekocht en gemaakt voor het geval dat.. En ja hoor, kwam meteen als automatische update op 1 mei binnen, 1 blok ellende; niets meer te redden, niets meer wat werkte na terugrol, back-up-software niet te installeren... Dus nee niet vrijwillig en ik dacht goed voorbereid te zijn... gelukkig vollop garantie en snel herstelmedia ontvangen, dus ja, ik wacht nu ook zolang mogelijk; desnoods tot windows 11 ;)!

Er is een cumulatieve update (KB4103721) via windows update beschikbaar.

Die is inmiddels ook binnen, zonder gedoe. Build nummer is nu 17134.48. Nog geen idee wat er geplakt of extra beveiligd is.

Slechts enkele kleine security updates.
Geen van de gemelde grote problemen zijn opgelost volgens tenforums.com:
https://www.tenforums.com...
Verder zit er blijkbaar ook nog geen Flash update bij, terwijl de meest recente toch al enige tijd uit is.
Voor het oplossen van de grotere problemen zal dus nog geduld moeten worden geoefend.

afbeelding van redactie

@H. Wijk
De bevriezingen met Chrome worden wel aangepakt, maar geen Flash update nog inderdaad - dat was ons ook opgevallen:
https://www.gratissoftwar...

Alles werkt normaal na update.

Handmatig gedownload op mijn laptop en desktop, draaien allebei zonder problemen, na 3 dagen windows oud verwijderd.

Zonder problemen geïnstalleerd op beide laptops. Echter is het hinderlijk dat je eigen bureaublad achtergrond verwijderd is.
Tevens werd op een v.d. laptops een programma als zijnde een virus aangezien.
Achteraf bleek dacht dit programma niet was voorzien van een update.
M.a.w. een dikke pluim voor deze update.

Mijn netwerk werkt niet meer na update. de ene keer werkt het twee kanten op en de andere keer maar 1 kant en dan weer helemaal niet. Ik word er gek van. Ik zet nu windows 8.1 er op want daar werkte alles altijd naar behoren

Op een laatste generatie i5 met ssd geupdate in 2 uur, incl downloaden en voor-installatie (waarbij je gewoon kan doorwerken). Op een HP laptopje met een 32gb ssd te weinig ruimte, maar door W10 werd aangeboden om met een usb stick te werken, dat ging prima, duurde wel wat lang met ruim een volle dag..

Na de update via de Windows 10 Update Assistant heb ik enkel Privatefirewall moeten vervangen door een recentere firewall. Voor de rest werkt alles prima!

Sinds 1709 bevriest Outlook 2010 regelmatig. Wellicht is het "virus" nu ook toegeslagen bij latere Outlook-versies.

Hola, wat een hoop problemen weer.
Zal wel een paar maanden wachten met updaten totdat alle zware fouten eruit zijn.
Laat me denken aan de nieuwe versies en updates van Avast die ook gegarandeerd voor massa's problemen zorgen.

Beste mensen en @ redactie - Jullie moeten controleren of jullie 1803 ( of deze nu goed werkt of niet ) nog wel beschermd is tegen SPECTRE aanvallen : bron Martin Brinkmann - https://www.ghacks.net/20... ( scroll een stukje naar beneden ). Hier de gratis software ter controle ( Gibson Research ) - https://www.grc.com/inspe... ( doe de controle en scroll in het progje naar beneden voor een volledige uitleg ).

jb

Update mislukt, krijg melding Realtek pcie card reader verwijderen. Na verwijdering blijft de melding bestaan .

ik had de update naar 1803, gezien de eerdere vroege problemen met voorgaande upgrades, maar op voorhand voorlopig geblokkeerd. Ben blij toe, gezien de vele hiervoor gesignaleerde problemen!
Nu vraag ik me af of die upgrade wereldwijd ook zoveel problemen geeft, daar heb ik totnutoe nog niets over gehoord of gezien. Zo ja, dan zou MS de upgrade toch voorlopig in de ijskast moeten zetten !?

They are everywhere - https://www.google.com/se...

een PC die bij de vorige upgrade pas na ca. 4 maanden de upgrade kreeg aangeboden had ik niet geblokkeerd. Tot mijn verbazing meldde die zich nu al binnen een week met de upgrade, die niet meer te stoppen was.
Maar het lijkt er sterk op dat de upgrade naar 1803 geheel, oh, wonder, probleemloos is verlopen, ook de favoriete niet-windows prog's en zelfs de privacy-instellingen lijken niet veranderd te zijn ....

De rode X om een applicatie te sluiten is er af en toe niet. Maar het lijkt teeds minder vaak voor te komen. Geen idee waarom.

Mijn laptop is kapot gegaan.
De Windows 10 update is niet goed zit vol fouten.
Kan recovery niet terug zetten.
En aangezien ik geen geld heeft voor nieuwen.
Doe ik het voorlopig met mijn raspberry pi.
Dus de update niet installeren is beter.

Kapot, hoe kan een computer kapot gaan door een software update ?
OS werkt niet meer kan ik mij nog voorstellen, kwestie van opnieuw een bepaalde versie installeren.

Hij schrijft toch dat hij geen recovery kan doen, hoezo bepaalde versie installeren; die mediacreationtool werkte voor geen meter bij mij en als je dan geen garantie meer hebt of geld om recovery-usb oid te kopen, vertel hem dan wat hij moet doen of vraag waarom hij geen recovery kan doen, ipv anoniem bijdehand zeggen dat het alleen een kwestie is van opnieuw bepaalde versie te installeren; welke versie en hoe komt hij daar dan aan? Hij kan wat duidelijker zijn wat er niet meer werkt of dat hij niet weet hoe hij dat moet gebruiken vanuit de bios, dat ben ik met je eens; dan kunnen we dat toelichten. Maar niet alles is zo simpel als jij het zegt òf men heeft wel degelijk een kapotte computer door deze immens slechte versie> tenzij ze zich foutief verwoorden, maar niets is onmogelijk met deze slechte update m.i.

Ik heb nog nooit gehoord dat een computer kapot gaat (ik zit al 40 jaar in die branche) door een update, het zou kunnen zijn dat een "brakke" machine te warm wordt door de handelingen die gedaan worden tijdens het updaten, Bijvoorbeeld een laptop die slechte ventilatie heeft.
Zorgen dat je geen overbodige rommel als Advance System Care, Ccleaner e.d. op je computer gebruikt, ook virusscanners van derden werken vaak averechts bij updates.
Back up maken en een systeemherstelpunt zijn standaard zaken die altijd, ook zonder update, gedaan moeten worden. Eventueel een schone installatie en dan zijn 90 % van de problemen te voorkomen.
Recovery schijven krijg je of kun je maken als je een nieuwe pc koopt, en die kun je ten aller tijden gebruiken om de zaak weer in de originele stand te zetten.

Ik weet ook niet precies wat mensen bedoelen als ze schrijven dat hun machine kapot is gegaan. In mijn geval hàd ik een complete backup van windows 10 home 1709 op externe hdd;(en herstelpunten, maar die verdwijnen na de download/upgrade naar 1803) maar na vele bsod's en verdwenen programma's lukte het mij niet mijn recovery terug te zetten,(en nee, ik had geen AV van derden, geen Advance System Care, CCleaner of wat dan ook!)Mijn laptop is een paar maanden oud, dus ik weet niet of je dat een brakke machine kunt noemen en ook de download van de mediacreation tool liep bij mij vast met een onbekende foutmelding, dat was na de installatie van 1803. Recovery terug zetten lukt ook niet als windows 10 je recovery partitie verwijdert en bovendien kwam mijn nieuwe laptop NIET standaard met een recovery partitie, maar als je machine al wat ouder is, zul je dan wel een behoorlijke tijd terug gaan en kun je niet kiezen naar welke versie van windows 10 je wilt upgraden; het is meteen weer 1803, ook bij mediacreationtool, waarom zou je een versie die duidelijk problemen op je machine veroorzaakt terug willen zetten? Je kunt dan wel pochen dat je al 40 jaar in de branche zit, maar je verhaal over systeemherstelpunten snap ik niet, die zijn verwijderdt na 1803 en 90% problemen voorkomen bij een eventuele schone installatie, vind je dat voldoende.... Ik wil graag een 100% goed werkend systeem. Nergens lees ik dat de topic melder "overbodige rommel" had, helaas schrijft hij ook niet wat is precies niet meer werkt. Maar ik denk dat jullie wijsneuzen erg gespitst zijn op het woord kapot c.q. werkt niet meer... Je kunt ook vragen wat iemand precies bedoelt voordat je overbodige adviezen geeft, die tevens niet ten alle tijden gelden. En of je nu 1 of 40 jaar in die branche zit, lijkt mij al helemaal niet belangrijk, is meer pochen over jezelf...

Heeft niets met pochen te maken, maar iemand die alleen zegt dat zijn computer kapot is door een update kan ik moeilijk uit leggen wat hij wel moet doen.
mediacreation tool is een sluiproute, er is duidelijk gecommuniceerd door Microsoft dat de uitrol gefaseerd uitgerold zou worden, dus eerst de machines waar het minste of geen problemen te verwachten zijn. Maar toch willen mensen blijkbaar toch op de eerste rij zitten en dan via een trucje een van de eerste zijn.
Gewoon geduld hebben en dan komt de update vanzelf wel.
Overigens draai ik hier op een 4 jaar oud Asus B85 bordje met zelden of nooit problemen, ook de Bios updates van Asus (2 dit jaar) worden keurig geaccepteerd.
Ik weet niet hoe je aan 90 % problemen komt, of worden de correcte privacy instellingen voor camera en microfoon ook mee gerekend ?

Geduld hebben...? Ten eerste is bovenstaande aangepast, want deze pagina bestaat al sinds 1 mei, toen de AUTOMATISCHE uitrol begon, niet op 8 mei! Ik heb zéker niet op de 1e rij willen zitten en heb al gezegd dat ik speciaal back-up software had gekocht, ik heb nog nooit meegemaakt met windows 10 dat de "2 jaarlijkse upgrades" probleemloos verlopen, dus wat klets je nou met "geduld hebben"; microsoft had geen geduld en pushte het er overal door; omdat ze het de april-update wilden noemen (wat al belachelijk is op 1 mei) en bij windows 10 home heb je dan weinig keus! Dit is de slechtste upgrade ooit, als ik had geweten hoeveel werk ik daarna had om mijn laptop opnieuw te moeten installeren met bestelde recovery-software, had ik meteen de update via mijn trucjes tegengehouden. Media-creationtool heb ik geprobeerd, vòòr ik mijn recovery software kreeg; waardeloos en werkte niet. 90%; dat schreef een ander; dat dat in 90 % van de gevallen "goed" gaat (zijn niet mijn woorden, lezen is schijnbaar een kunst) en ik vind dat zo'n tool 100% betrouwbaar moet zijn. Je doet niets anders dan fout lezen en meteen je mening er over heen gooien, dat men te snel is etc. Dat degene die schreef; mijn machine is kapot> daarvan had ik al gezegd dat dat te vaag is, maar dan kun je iemand óók vragen wat hij precies bedoelt ipv betweterige, onnozele commentaren geven en er van uitgaan dat JIJ wel even weet wat er mis is gegaan, zó help je niemand! Ga lekker door met je goed werkende laptop maar vertel geen onzin dat de uitrol gefaseerd gaat (niet op windows 10 HOME) en dat je even geduld moet hebben, het werd mij op 1 mei meteen door mijn strot geduwd, zonder dat ik software van derden had, een vrij nieuwe laptop èn ik hàd back-up-software gemaakt, maar niets mocht meer baten, toen deze verschrikkelijke versie er op kwam, ben er niet voor mijn lol 1 week mee bezig geweest om de boel weer op de rit te krijgen. Dus ik irriteer mij aan mensen die niet eerst aan iemand vragen, wat er dan precies kapot is, maar meteen zeggen, dat kan niet en je hebt vast dit en dat gedaan, net zo stom als die mensen die zeggen, herstelpunten aan te maken; die weten niet eens dat die verdwijnen na de upgrade. Geef goede adviezen, of VRAAG wat er mis is gegaan, voor je dat zelf voor iemand invult of reageer helemaal niet! En wat je bios updates er mee te maken hebben snap ik al helemaal niet, wat heeft dat in godsnaam te maken met de 1803 problemen, ga je mij straks ook nog vertellen dat je aan en uitknop nog werkt?

Ps, Je schreef zèlf dat de mediacreationtool 90% van de problemen vòòrkomt, dus schijnbaar weet je zelf niet meer wat je schrijft, waarop ik zei dat ik dat onvoldoende vind, het zou 100 % moeten werken, die media creationtool, ik had er in elk geval na het 1803 drama niets aan. En je zit al 40 jaar in de brache, en dan ga je zeggen dat mensen herstelpunten moeten aanmaken (Dat was jij dus ook!) Dom; die verdwijnen allemaal na de upgrade, maar dat weet je met al je ervaring schijnbaar niet, nogmaals; er zomaar van uit gaan dat je weet wat iemand fout heeft gedaan of beweren dat mensen ongeduldig zijn is ronduit kwalijk, lees je überhaupt de inmiddels immens gegroeide problemen sinds 1 mei in dit topic wel en weet je het dus ook beter dan microsoft zelf> ga ze dáár dan helpen deze upgrade 1803 op de rit te krijgen, dàn help je pas anderen!

Ik schrijf nergens dat mediacreationtaal voorkomt. Ik schrijf zelfs dat mensen gewoon moeten wachten tot de update automatisch binnenkomt.
Met alle respect maar toch beter lezen en emoties onder controle houden, dat maakt logisch nadenken gemakkelijker.

Nee, mediacretiontaal, heb je nergens geschreven, ik ook niet; weet niet eens wat je daarmee bedoelt. Mediacreationtool en schone installatie had je het over en je beschrijft wat mensen hadden moeten doen; ervan uitgaand dat ze het fout gedaan hadden. Je kunt met windows 10 home niet geduldig wachten (alleen trucjes gebruiken om tegen te houden) en beslissen wanneer je de update wilt, en dat er op 1 mei AUTOMATISCH zo'n vernietigende upgrade kwam, heeft veel mensen in de problemen gebracht. Als jij beter nadenkt over je aannames/stelligheden en uitspraken, die voor de helft onjuist of niet ter zake doende zijn, lopen mijn emoties niet op hoor! Ik steek mijn energie liever in mensen ècht helpen, dan ze meteen de grond in te rammen met onzin. Denk zelf maar eens logisch na, als je o.a. schrijft; geduldig/gewoon even wachten, terwijl de AUTOMATISCHE uitrol al op 1 mei op home laptops binnenkwam! Op de rest van je onzin ga ik inderdaad niet meer in. Maar... ik lees nu beter, en als je dan het woord mediacretiontaal en weer "gewoon wachten tot de automatische update binnenkomt", geloof ik toch echt dat je zelf beter moet lezen èn nadenken (logisch of niet) wat je schrijft, want van Windows 10 (home) heb je totaal geen kaas gegeten. Bovendien zijn emoties met zo'n verschrikkelijk update en grote gevolgen voor velen, in mijn ogen heel normaal en die mensen zitten dan niet te wachten op jouw onzin, BYE!

Als ik lees hoe je reacties zijn bij verschillende mensen hier is het troll gedrag wat je vertoond. Ik besteed geen aandacht en energie meer aan je, ik wens je een goede nachtrust.

Heb 3 pc's en een laptop ge-update, op één pc na geen problemen. De ene pc geeft mail problemen, kan geen mail meer versturen, sommige apps werken met horten en stoten, ben licenties kwijt en heb nu onbruikbare software die niks opslaat.

Windows 10 scoort slechter en slechter, ben ik wat blij dat ik er tijdig weer afgestapt ben ! ! ! !

Oh? Bij mij niet. Wat draait er dan slechter? Hou ouder de koffiemolen, hoe slechter de koffie.

Hoe slechter de koffiebonen des te slechter je ontbijt.

Windows 10 is de slechte koffie, op nieuwe koffiemolens, vele (nieuwe) laptops's/ pc's zijn nu kapot of niet functionerend, dus geen koffie!

Kapot, hoe kan een computer kapot gaan door een software update ?
OS werkt niet meer kan ik mij nog voorstellen, kwestie van opnieuw een bepaalde versie installeren.

Ik zei kapot, omdat sommige dat hier melden (staat bij de maker, in brand gevlogen...) en ik zei> of functioneren niet meer en dan bedoel ik inderdaad de software> maar wel héél vervelend dat alles dan zo naar de klote is, dat ik backup-recovery bij de fabrikant moet bestellen. Dus lees wat je wilt, als ik een vrij nieuwe laptop heb en het gehele besturings-systeem is niet meer aan de praat te krijgen, is die laptop onbruikbaar voor mij en dat is m.i. ook een vorm van kapot, maar ik doelde op degene die schreven; in brand gevlogen en staat bij de maker...

Groot gelijk Monique, bij ons is een SSD opstartschijf beschadigd door MS, dit is door de computerhersteller erkend, en meegedeeld dat we zeker niet de enigen zijn. En het ging hier zeker niet over oude koffie zoals het hier genoemd wordt.
Voor ons geen W10 meer, die troep mogen ze houden.

Zoveel ellende gehad met W10 dat ik naar W7-pro ben teruggegaan. En ik dat helpt geen zier. Ik download alleen nog patches als ik absoluut zeker weet dat ze veilig zijn. Ik heb rollback software die ik eerst aanzet voordat ik met pc ga werken. Ik kan niet wachten tot er een volwaardig alternatief is voor Windhoos...

Ik ook niet, we kunnen er een nieuwe metoo van maken...

Dit gebeurde na installatie en terug zetten naar oude versie :Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1803 De installatie is mislukt op ‎7-‎5-‎2018 - 0x8007042b

na het probleemloos installeren van win 10 1803 werken er een aantal aplicaties zeer traag. Het opstarten van Word en Outlook, normaal 1 sec' nu 30 sec

En bij welke Office-versie is dat? Na mijn april update start Office 2016 (Word en Outlook o.a.) als vanouds in 5 seconden op. Het probleem zit niet altijd in de update van Windows maar in de (soms verouderde) soft- en hardware van de gebruiker.

Wegens het stoppen van de ondersteuning van mijn Windows Vista machine ben ik sinds ruim 1 jaar overgestapt op een HP Notebook waarop Windows 10 Home is geïnstalleerd.
Regelmatig werden sinds de ingebruikname Windows updates automatisch geïnstalleerd, zo ook afgelopen vrijdag (4 april 2018) de Spring Creators Update (onderdelen update 1803). Ik werd verzocht tijdens de installatie de computer niet uit te zetten. Het hele proces duurde zo’n 2 uur. Na deze installatie van de 1803 versie bleek het niet meer mogelijk normaal op te starten. Het resultaat was: een zwart scherm!! Via Taakbeheer: control+alt+del was het me mogelijk het programma af te sluiten en vervolgens opnieuw op te starten. Uiteindelijk leek het erop dat na een 10-tal opstart pogingen uiteindelijk (per abuis?) een normaal bureaublad verscheen. Maar vervolgens bleek dat zowel de camera als de speakers niet meer functioneerden en dus ook niet de daarvan afhankelijke audio en image software. Via Instellingen werd me duidelijk dat er een nieuwe mogelijkheid is geschapen in 1803 om Geluid en Microfoon separaat aan te passen maar deze optie werkt in het geheel niet op mijn Notebook.

Ten einde raad heb ik via het opstart menu de vorige versie 1709 weer terug gezet. Echter, nu duurt de opstart tenminste een 5 minuten langer dan de oorspronkelijk snelle opstart tijd van minder dan 1 minuut. Buitengewoon irritant dat de opstart nu nog langer duurt dan met mijn oude Vista machine! Vervolgens ontdekte ik ook tijdens het opstarten (van de 1709 versie)dat Windows ongevraagd doorgaat met “automatische updaten” en de “onderdelen update 1803” opnieuw wilde installeren. Om verder verlost te zijn van dit volstrekt niet gewenste automatisme heb ik de Windows 10 Update Assistant programma verwijderd, en ook in Services: Windows Update – disabled. (Windows Security Updates zal ik nu handmatig zelf moeten selecteren, downloaden en installeren uit de Windows Update Catalog wat enigszins omslachtig is, helaas!)

Vandaag contact opgenomen met Windows Support, een buitengewoon behulpzame dame wist me te vertellen dat het een “gekkenhuis” is bij Support na de uitrol van de 1803 update. Legio identieke klachten over zwarte schermen en niet werkende audio en andere apps. etc. Zij suggereerde mij een aantal weken te wachten tot een volgende update waarin al dit soort problemen hopelijk zouden worden opgelost.
Ik was overigens zeer tevreden over de 1709 versie.

Bij mij gebeurde het ook dat na terugrol, dat de update meteen weer wilde installeren, wat niet zou moeten...maar ja, windows 10, hè... Ipv wat je bovenstaand allemaal doet; kun je ook het programma "wushowhide" (even googelen) installeren, de oude versie 1609 werkt nog prima op 1709. Je moet dan wel even het updaten laten beginnen, even netwerk uitzetten (dan stopt de download) en weer aanzetten en meteen het "wushowhide" laten zoeken, daarmee kun je de update verbergen en krijg je daarna een foutmelding dat de onderdelen update is mislukt en kun je gewoon weer naar andere updates zoeken, de 1803 blijft tot wanneer jij wilt "HIDDEN", verborgen dus. Òf als alternatief, datalimiet instellen, vind ikzelf niet handig. Helaas werkte mijn 1709 versie niet meer, 1803 had teveel verwijderd en mijn systeem back-up kon niet geïnstalleerd worden. Dus moest ik wel naar 1703 terug, 1709 vond ik ook het beste, 1803 lijkt mij vreselijk, àls die ooit gaat werken zonder problemen, het is van de zotte dat ze deze preview versie als automatische update hebben uitgerold, en zeggen een aantal weken wachten, er zijn mensen wiens hele pc het niet meer doet! succes verder

Het enige probleem was het verplicht aanzetten van micro in persoonlijke instellingen voor het gebruik van skype.
Aan Alex zorg dat je de laatste versie installeerd

Lijkt mij eigenlijk normaal en ben er blij mee, in de privacy instellingen kun je aangeven welke apps toegang mogen hebben tot je hardware. Je wilt toch niet dat een app zonder dat je het weet je micro en cam aanzet ?
Bij Android klagen de mensen juist dat zoveel apss toegang hebben tot je apparaat.

@Willyke78 ik heb de nieuwste versie van audacity geïnstalleerd. Maar ook daarmee kan ik niet opnemen. Ik heb ook andere software geprobeerd waarmee je kunt opnemen. Daarmee hat ik het zelfde probleem. Aangezien ik audacity nodig heb voor mij radioprogramma's op te nemen ben ik maar terug gekeerd naar versie 1709. Van mij mogen ze versie 1803 houden. Binnenkort stap ik gewoon over naar Linux want die kloten Microsoft begint mijn voeten uit te hangen.

Na de update kan ik niet meer opnemen met Audacity

Ook problemen gehad wilde niet meer opstarten en heb windows moeten herinstalleren had ook Advanced care op de laptop staan .

Opstarten is trager

het trager opstarten is zeker een issue
ben op zoek naar het waarom
iemand al iets gevonden

Zoals gewoonlijk wordt door MS de update niet getest vooraleer wereldwijd te lossen. MS gaat ervan uit dat de gebruikers de nodige problemen zullen hebben om dan een patch uit te brengen. Ongelooflijke toestanden!

Via auto update, maar heeft daar wel 3 uur over gedaan, tot nu toe loopt alles prima.

Via de automatische updates wil ik hem installeren, maar daarbij geeft hij aan: Kan Windows 10 niet installeren. Apparaat: Standaard seriële verbinding via Bluetooth (Windows) is niet compatible met Windows 10. Dit terwijl ik tot deze versie met alles up-to-date loop (incl. Windows 10)...
Iemand enig idee?

1. Back-up maken
2. Het apparaat dat problemen geeft (Standaard seriële ...) in Apparaatbeheer (Device manager) helemaal verwijderen, eventueel bijbehorende hardware verwijderen voor zover mogelijk
3. Updaten naar 1803 via de Media Creation tool (is net iets handiger dan via Windows Update)
4. Hardware weer aankoppelen en bijbehorende driver installeren
5. Mislukt de update, wordt de eerdere genoemde device niet meer herkend of loopt het helemaal vast: back-up terugzetten
Succes!

Na de nieuwe update 1803 is mijn laptop trager geworden en loopt steeds vast. Kan niet meer terug naar 1709. De update naar 1803 duurde ook erg lang ruim 2 uur.

Gelukkig gebruik ik Linux . . .

Ja en ik rij in een mazda...

Gefeliciteerd, Frank. Vanwaar je belangstelling voor de Windows 10 discussie?

Ik snap het niet heel de wereld moet over op Windows 10.
Maar Windows 10 zit vol fouten.

probleemloos via update binnen gehaald.

Op een laptop installatie probleemloos verlopen. Op een andere laptop bij het verwijderen van de map Windows Old. In de problemen gekomen en was schone installatie noodzakelijk.

Haal het vooral niet in je hoofd om na installatie van update 1803 Advanced System Care Pro voor het eerst te installeren en vervolgens te gebruiken. Ik kreeg deze gisteren gratis aangeboden via Giveaway Of the Day. Resultaat: Windows 10 start bij de eerste reboot NIET meer op, blijft hangen op zwart scherm met draaiende puntjes, en ook geen mogelijkheid meer om in safemodus te geraken. Heb uiteindelijk een volledige recovery moeten doen van de Windows-partitie vanop usb-stick en alle software opnieuw installeren - uren werk! Gratis software was in dit geval een héél vergiftigd geschenk...

Eigenlijk zijn dit soort programma´s totaal overbodig en doen meer kwaad dan goed.

Daar werd op deze site al voor gewaarschuwd. Heb hetzelfde gehad! ;-(
Wat wel goed werkt is AVG TunUp Utilities als je van dit soort programma's houdt tenminste...

Ook die is overbodig, de huidige Windows versies houden alles goed bij en de rest kun je via instellingen afstellen.
Wat ik niet begrijp, snelle processor, rappe videokaart, veel geheugen, SSD. Meestal komt geheugenbelasting niet verder dan 50 % en de processor zelden of nooit eventjes op volle kracht en dan zetten mensen de betrouwbaarheid van het OS op het spel zetten door dit soort programma´s.
Dit soort dingen zijn nog uit de tijd van Pentium 1 met 640 Mb geheugen en slecht schijfmanagement, maar hebben nu geen nut meer vind ik.

We hebben er tenminste iets van opgestoken: nooit meer ASC ;-)

Heb zoals door andere gebruiker beschreven alle beveiligings apps (ASC MalwareFighter ea) verwijderd en de installatie na x-keren opnieuw uitgevoerd.
Het is heel hardnekkig maar blijft met onderstaande foutmelding komen.
Foutmelding luidt:
• Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1803 - Fout 0x80070005
Help me aub...

Nadat ik ALLE beveiligingsapps verwijderd had kon ik wel de installatie uitvoeren en dat binnen een half uur.

Was bij mij ook zo. Moet wel zeggen dat alles nu weer helemaal werkt als een tierelier. Zoals ik toch wel gewend ben van Microsoft. Klinkt misschien niet erg aannemelijk, maar het is wel zo. De grote 'boosdoener' was in mijn geval ASC.

Had ik ook steeds....zelfs na 20 pogingen.....toen verse installatie gedaan met media creation tool
Nu geen problemen meer

Het updaten heeft bij mij wat hoofdbrekens gekost. Eerst lukte het installeren niet, vervolgens windows update probleemoplosser toegepast. Daarna kreeg ik 1803 twee keer binnen... weer windows probleemoplosser toegepast. Dat gaf een positief resultaat, er bleef er 1 over. Die heb ik er na ongeveer vijf uur opgekregen. Het installeren duurde erg lang. Nu lijkt alles prima te werken. Behalve de duur van de batterij, loopt snel leeg.

Update is goed verlopen, maar na de installatie kan ik geen foto’s meer bewerken in Windows foto...

hallo mensen, ook ik heb gisteren de update windows 10 1803 binnen gehaald alles werkt goed ook de aangesloten apparatuur zoals webcam, printer etc. alleen krijg je wel zoals al eerder hier vermeld staat een extra lokale schijf te zien (recover)

het klopt dat asc problemen geeft moest me pc vandaag resetten omdat windows 10 niet meer opstartte

Windows 10 versie 1803 dinsdag 1 mei geinstalleerd. Vandaag terug gezet naar versie 1709 ivm 3 tot 4 keer herstarten van laptop ivm zwart beeld, andere dingen voor in te loggen komen wel in beeld maar het normale bureaublad komt niet te voorschijn

Eens. Bij mij wel bureaublad maar onbruikbaar. Zie mijn reacties biven.

Binnengehaald via microsoft offline download tool maar ga hem straks installeren

Ik zou even wachten! Ik heb van de week de update via de site van Microsoft opgestart. Ging compleet fout. Kreeg in eerste instantie een foutmelding. Na OK indrukken netjes het inlogscherm. Echter tijdens het inloggen kreeg ik heel lang "Windows voorbereiden" te zien en daarna een zwart bureaublad. Daarnaast geen enkele actie met startmenu mogelijk. Geforceerd opnieuw opstarten gaf niets. Uiteindelijk via USB stick met Acronis True Image 2018 Recovery gelukkig mijn image van twee weken geleden terug kunnen zetten (pfff lang leve backups!!). Vanavond kreeg ik via de windows update te zien dat de update nu automatisch geïnstalleerd zou gaan worden. Alleen even aangeven wanneer ik opnieuw wilde opstarten. Eerst maar weer even met Acronis een nieuwe image gemaakt en toen de update laten uitvoeren. En ja hoor, exact hetzelfde probleem :( Heel slecht dit. Nu dus weer de image terugzetten. Conclusie/dringend advies: Maak dus eerst (!!) een backup m.b.v. bijvoorbeeld Acronis True Image. Het pakket is zijn geld meer dan waard. Scheelt heel veel ellende. Succes.

Ik hàd een complete back-up, maar bij mij (en vele anderen) verklote deze update zóveel, dat ik mijn systeemkopie niet meer kon gebruiken, werkt dus niet altijd, m.i.

Heb wel last dat ik nu iedere keer opnieuw moet instellen wat voor toetsenbord ik heb.

Bij instellingen - Regio en taal de juiste instellen en andere. Ik heb een Nederlandse Windows en een Portugees toetsenbord, geen enkel probleem

Probleemloos op 2 laptops en 3 desktops

Na de update ,mijn computer in brand gevlogen!

Meen je dat nou...? Dit is toch niet normaal meeer, ik kon nog terug naar vorige versie, maar die bleek ook zo "screwed up", dat ik mijn recovery usb van 1703 heb moeten gebruiken, een ander schrijft dat zijn pc bij de maker staat... ik vind dit echt regelrechte windows 10-idioterie, dit noem je toch geen update-upgrade meer, mensen hun (nieuwe) pc/laptops laten verknallen, of letterlijk te knallen dan in jouw geval...

dit krijg ik te zien 0x80240034 wat gaat er fout

installatie met media creation tool;uren geduurd!mail-app neemt geen andere account meer aan (gmail)

Installatie op zich verliep probleemloos.
Echter...bij het opstarten staat mijn klavier in Qwerty.
Bij HERSTART zet het klavier zich dan in Azerty.
Na volledig afsluiten (geen slaapstand)en terug opstarten staat klavier weer gewoon in Qwerty. Dus terug HERSTARTEN om dit in orde te krijgen. Bedankt MICROSOFT.

slechte ervaring met de april update de computer kon niet eens meer opstarten en de recovery werkte ook niet meer dus hij staat bij de maker.

Pc sluit na de update vaak niet meer af.

Update binnengehaald en probleemloos geinstalleerd, alhoewel het 3 uur tijd koste. Echter installatie bleek bij gebruikt instabiel. Zonder waarschuwing om de haverklap spontaan opnieuw opstarten. Maar weer terg naar mijn oude versie. Dat ging gelukkig probleemloos in ca 15 minuten.

Na een goede installatie en na opruiming van onnodige bestanden geen doorstart meer van windows, steeds hetzelfde probleem. Apps veranderen of verdwijnen.
Dus geen onnodige bestanden verwijderen lost het voorlopig op (Heb system backup gemaakt zodat ik niet steeds de ganse procedure moet doorlopen en kan alzo op 15 minuten terug verder). De toetscombinatie die Microsoft opgeeft werkt niet.

OP de PCX-s geen probleem maar op de laptop: Systeemfout email kan niet worden opgehaald. Oplossing nog niet gevonden ! Wie weet er een ?

Ik heb hetzelfde probleem. Als ik kijk bij Instellingen/ Apps/ mail en agenda staat daar bij App-machtigingen de agenda en email uit, maar valt ook niet aan te zetten. Zit daar het probleem?

Al bij de Privacy instellingen voor Email gekeken? Veel ellende van niet werkende apps of randapparatuur is afkomstig van wijzigen in de manier waarop de privacy instellingen nu werken. Het is best is om _al_ die instellingen opnieuw na te lopen en in te stellen.
Misschien een idee voor Microsoft om na een grote update iedereen de belangrijkste menus te laten doorlopen en laten instellen, zodat je niet uren moeten zoeken of ergens een schuifje verkeerd staat.

Gisteren (4 mei) de update gehad via windows update, alles liep geheel normaal
Laptop nu wel traag met opstarten
Kan de helderheid van beeldscherm niet meer aanpassen, niet via de FN toetsen, waarbij ik wel het icoontje op beeldscherm zie en van boven naar onderen en andersom kan bewegen, zonder resutaat.
Ook via instellingen kan ik de ruler bewegen zonder resultaat.
voor de rest werkt alles....denk ik :-)

Fijn dit forum, ik ben (met vele anderen) teruggekeerd naar vorige versie vanwege immense grote problemen, maar waarom reageert microsoft niet op deze bak ellende...

Ben met je eens dat dit by far de slechtste update is sinds tijden.
Naar mijn idee - ondanks de vertraging - veel te vroeg uitgebracht.
Er zitten zo veel bugs in - sommige erg voor de hand liggend en bij bijna iedereen voorkomend - dat je je afvraagt of er wel genoeg getest is. Deze fouten hadden toch ook opgemerkt moeten worden bij al die inside testers in de fast ring of slow ring of wat voor slapende ringen dan ook.

Update zonder problemen binnengehaald. Daarna wel een probleem met inloggen ING.
Is prima opgelost door Microsoft via een chatsessie.

Update is gelukt, maar vervelend dat je de privacy instellingen weer geheel opnieuw moet instellen.

Ik had iets te laat in de gaten, dat mijn SDD schijf zo goed als vol was. Beschikbare vrije ruimte was 4,1 GB. Een paar ruimte vretende programma's eraf gegooid.
Daarna probleemloze update. Tijdsduur 1 uur. Geen probleem met Chrome.

Als de update goed draait kun je via instellingen - opslag - slim opslaan -nu ruimte vrijmaken de overbodige bestanden weggooien, kan je zo 20-30 Gb schelen.

Update probleemloos verlopen en heeft een half uurtje gelopen.
Ik heb nu wel een paar problemen.
1. Niet goed werkende wifi en internet verbinding.
2. Nas is ook niet meer goed te bereiken ivm internet verbinding.
3. Verwijderen van bestanden gaat erg langzaam.

Update probleemloos verlopen en heeft een half uurtje gelopen.
Ik heb nu wel een paar problemen.
1. Niet goed werkende wifi en internet verbinding.
2. Nas is ook niet meer goed te bereiken ivm internet verbinding.
3. Verwijderen van bestanden gaat erg langzaam.

Na de update liep alles prima, na gebruik van Advanced SystemCare, startte de laptop niet meer op, in safe-opstart was het wel mogelijk, Advanced SystemCare daarna verwijderd, daarna geen problemen.

Je bent al de zoveelste in de rij van door ASC benadeelden. Ook ondergetekende moest deze 'cleaner' verwijderen voordat er weer een normale opstart mogelijk was. Een (ernstige) waarschuwing voor dit programma is denk op z'n plaats.

Dit soort programma´s doen meer kwaad dan goed.

Ik wil 1803 zolang mogelijk uitstellen en Chrome gebruik ik al helemaal niet, wel Opera dat misschien dan ook vast zou kunnen lopen.

Er zijn problemen bij de installatie van enkele updates, maar de installatie zal later opnieuw worden uitgevoerd. Als u dit bericht dan weer ontvangt en meer informatie wilt zoeken via internet of ondersteuning wilt, is het volgende wellicht nuttig:

Foutmelding luidt:
• Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1803 - Fout 0x80070005

----------------------------------------------------------------------
Mijn computer heeft alle updates geinstalleerd en loop niet achter met een of andere update dat nog klaar staat.

Wat kan ik doen om toch deze update geinstalleerd te krijgen
Kan iemand mij helpen met om het probleem opgelost te krijgen?
alsvast bedankt.

Na installatie van 1803 is mijn externe schijf niet meer zichtbaar, en het opstarten is nu enorm traag.

Als het een externe USB schijf betreft helpt het resetten van de USB toewijzingen misschien. Dit kan m.b.v. de tool USBDeview van Nirsoft. Dat is een bedrijf dat zeer veel handige gratis tools maakt. http://www.nirsoft.net/

Na update 1803 werd een nieuwe partitie G aangemaakt.

In verkenner wordt die vermeld als “leeg” maar via de eigenschappen zie ik dat er op die G 459 MB gebruikt en 39,3 MB leeg is.
Met mijn virusscanner (Bullguard) zie ik dat er bestanden op staan zoals G:\Recovery\WindowsRE … , maar die zijn blijkbaar niet zichtbaar in verkenner.

In schijfbeheer wordt die G vermeld als OEM-partitie 499MB NTFS.

Probleem is nu dat ik voortdurend de melding krijg dat er onvoldoende ruimte beschikbaar is op die lokale schijf G.

Verder heeft dat blijkbaar geen gevolgen maar het is wel erg vervelend.

Kan ik daar iets aan doen?

OK, bedankt.
Ik zal voor alle zekerheid toch de volgende cumulatieve update afwachten.

Heb je die uitleg voor mij ook in het nederlands?....

Vastloper en nu blijft herstarten en foutmeldingen.
Ga even stoppen weekend verder kijken even nu.
Even rust...

Hetzelfde probleem blijf blauwe scherm krijgen en na enkele keren opnieuw op te starten heb ik gekozen om terug te gaan naar vorige versie.
Toch vervelend ? Heeft iemand nog die fout ???

Ik heb de update op verschillende laptops geïnstalleerd bij toshiba bleek er geen probleem bij 3 hp laptops wel. Ik ben terug naar de vorige versie moeten gaan en heb de update nu geblokkeerd

Jep, hier hetzelfde: Stopcode: VIDEO DXGKRNL FATAL ERROR

Na de update geen internet meer pffff

Hoi Henk, ook dit klinkt als een driver probleem. probeer de originele drivers voor de netwerkadapter opnieuw te installeren..

Ok bedankt voor de reactie. Ga ik uitproberen

Na updaten is het geluid weg

Hoi Peter, ik had hetzelfde probleem op mijn acer laptop; het opnieuw installeren van de oorspronkelijke drivers voor het geluid herstelde het probleem.

Heb mijn oude Windows 7 laptop opgewaardeerd naar Windows 10
Nieuwste 18.03 versie werd geïnstalleerd en werkt perfect.
Nul problemen.

Tijdens installeren liep de computer al vast. Opnieuw opstarten moeten forceren, daarna liep installatie door, etc. etc. Als ik nu de computer niet afsluit, maar kies voor de optie "opnieuw opstarten" loopt alles weer vast en een zwart scherm scherm zonder verdere mededelingen. Moet daarna weer de aan/uit knop indrukken om opnieuw te kunnen opstarten.

Gisteren update handmatig geinstalleerd geen enkel probleem onder vonden, tijd downloaden en installeren plus-minus een uur. Alles werkt perfect.

Ik vind het jammer dat de thuisgroep is verwijderd.

1803 update installatie verliep vlekkeloos.
Echter vanaf dat moment constant BSOD oftewel bluescreen of death.
Ik ga de update terugdraaien!!!

Jep, hier hetzelfde: Stopcode: VIDEO DXGKRNL FATAL ERROR

In deze versie is niet meer te zien dat Defender Updates worden geinstalleerd. Evenmin is te zien of nieuwe udates correct zijn geinstalleerd. Via Configuratiescherm zie ik de updates niet.

Installatie verliep vlot, daarna een com poort probleem door dubbel uitgegeven Com3. Dit was snel op te lossen. Vervolgens bleek er geen van de 3 printers geïnstalleerd te zijn.
2 stuks Wlan printers en 1 lan printer. De lan printer HPColor Laserjet 2840 werd op basis van IP adres gevonden, werkte daarna nog niet. Resultaat: terug naar 1709

Update via Windows update, nadien problemen met printer Canon MG6850 en met Webcam Logi. C310, na herinstallatie van de drivers terug OK
Bij de vorige versie van Windows werd je PC up to date gehouden door automatische downloads van patches, is dit met de nieuwe versie nog steeds zo ?

Webcam (camera en microfoon) toegang geven in de privacy instellingen. Stond bij mij ook op uit.

update binnen gehaald nu wel een klein probleempje drivers voor Logitech USB camera werkt niet meer. Ik had al zo vermoeden maar ik denk het word binnen kort wel opgelost. Verder alles werk na behoren.

Problemen met de camera en microfoon zijn meestal te wijten aan de privacy instellingen, de camera en mic moeten toegang hebben tot de apps. Staat bij meerdere uit. Bij mij ook :-)

Ja Albert het klopt heb de Privacy instelling veranderd en het werkt weer bedankt voor het advies.

Deze update gaf bij mij veel netwerkproblemen na uren allerlei fixes geprobeert heb ik de update ongedaan gemaakt nu kan ik weer normaal mijn shares benaderen

Probleemloss ontvangen en de werking is pico bello

Na het binnenhalen van de update start de computer niet op krijg de melding er is een probleem met de computer en deze moet opnieuw worden opgestart er worden fout gegevens verzameld deze melding komt steeds terug

Bij een van onze thuis PC's helaas opnieuw problemen met de automatische update naar 1803. Wel vele malen beter dan bij de vorige keer. Wat ik wel merk is dat verschillende programma's van derden er resoluut af werden gegooid, zoals Speccy, CCleaner (kon ik wel weer installeren daarna) en nog wat andere. Wat ik ook merk is dat bij AL onze PC's Firefox, welke wij gebruiken ipv Edge of IE, aan de lopende band crashed.
Paar tips als je problemen hebt:
- Download de nieuwste versie van je virusscanner en verwijder de huidige even compleet
- Schakel Defender uit als je die hebt.
- Als mogelijk zorg dat je voor de update alle andere belangrijke updates hebt gedaan
- Doe vanuit de Opdrachtprompt een CHKDSK voordat je de update laat beginnen
- Ook vanuit de opdrachtprompt een sfc /scannow
- Als dat nodig mocht zijn vanuit de opdrachtprompt het volgende commando:
(Maak eerst op je C: schijf een map Temp als je die niet hebt, mag later weg)
DISM.exe /Online /Cleanup-Image /ScanHealth /ScratchDir:C:\Temp
Worden hier fouten gemeld, doe dan de volgende stap...
DISM.exe /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /ScratchDir:C:\Temp

Bij mij was dit met twee PC's nodig.

Vervelende is dat de update er vaak pas na een paar uur achter komt dat er iets mis en en dan moet je helemaal opnieuw alles doorlopen. Zou fijn zijn als Microsoft een check voqraf zou doen, dat scheelt tijd en veel ergernis.

Gisteren een clean install gedaan op mijn desktop van 1803. Het systeem liep 2 keer vast. De eeerste keer na de install en het verdere verloop van wat privacy instellingen, zwart scherm niets meer. Compu uit en aan weer hetzelfde de privacy instellingen. Liep nu wel door en vervolgens nadat de compu weer uitgeboot was lipe het weer vast. Weer compu aan en uit en vervolgens geen last meer van gehad. Alle software staat erop systeempje draait als een zonnetje.
Was voor mij wel de eerste keer bij windows 10 dat er wat strubbelingen waren!
Ik zet tot nog toe altijd een clean install op mijn systeem werkt het beste denk ik.

Let op! Met de update wordt systeemherstel op alle schijven uitgeschakeld. Je moet dit handmatig weer instellen als je systeemherstelpunten wil maken (en later terugzetten).

Dat is standaard bij iedere upgrade, altijd meteen checken!

De update heeft een hardnekkig probleem met de USB poorten opgelost, ik ben dus heel blij.

Update op mijn Lenovo 510s zonder problemen. Op mijn Lenovo 300 is updaten onmogelijk. Geprobeerd via Windows Update en met de Update Assistent, niks helpt. Schone Windows installatie gedaan, daarna weer update, maar nee hoor, weer roll-back naar vorige Windows-installatie. Dan maar niet!

Heb op mijn Lenovo G50-80 precies hetzelfde. Wat nu pfff.

Simpele functies als een share benaderen werkt niet meer veel Handelingen verricht om het werkend te krijgen heeft nog niets uitgehaald walgelijke update dit

Alles is goed gegaan. Maar wat ik me afvraag: wat voegt deze update toe? Voorzover ik kan nagaan alleen wat onnodige toeters en bellen. Als er wezenlijke verbeteringen zijn 'onder de motorkap'hoor ik dat graag. Ik heb er nog niets over vernomen. Bijv. het instellen van het zoomniveau in Edge is nog steeds niet op orde. !00% is veel te klein en 125% is veel te groot. Tussenliggende waarden kent het programma niet (bijv. FF kun je op 90% of 110% instellen). Zo zijn er nog veel meer kritiekpunten waar MS nog noets mee heeft gedaan. Maar wel zaken introduceren waar niemand op zit te wachten.

De ISO voor zowel 32 als 64 bit gedownload bij MS middels de MediaCreation tool.. Deze ISO met Rufus op een USB stick van 8GB gezet. Vervolgens een 5 tal PC's zowel 32 als 64 bit geupdate, door vanuit de verkenner de setup.exe op de USB stick uit te voeren. Updatetijd dan 50 a 70 minuten. Lijkt vooralsnog probleemloos.

Update gedaan maar login werkt niet meer. Systeem boot, gaan naar startscherm maar bij inloggen van de user treedt er een fout op, blauw scherm met melding ‘er is iets misgegaan, en toets ‘opnieuw proberen’. Na verschillende pogingen lukt het ook niet. Herstelopties eveneens uitgeput. Geen mogelijkheid om vorige versie terug te zetten.

Had ik ook, ondanks systeemkopie/backup; werkte echt niets meer. Helaas via fabrikant recovery moeten bestellen en alles opnieuw moeten installeren via bios. (en meteen 1803 moeten blokkeren via wushowhide trucje, na herinstallatie)

Hier vind je een opsomming van alle tot nu toe bekende bugs en mogelijke oplossingen en workarounds:
https://www.windowscentra...

Dat zijn wel héél veel oplossingen en workarounds; waarvan de belangrijkste op windows pro gericht zijn; zoals het uitstellen van de update. Jammer dat ze weten dat er zoveel problemen zijn en bij windows 10 home tòch maar blijven proberen de update te installeren, door je strot te duwen...

Het updaten verliep soepel, echter mijn laptop (HP Probook 4730s, 8gb geheugen, i5 processor) startte na de update ontzettend traag op. Het duurde wel een minuut of 5 eer het inlog scherm in beeld kwam. Daarvoor een zwart beeld. Ik heb het snel weer teruggedraaid naar versie 1709, dat overigens perfect werkt. Ik heb van alles geprobeerd. Niks hielp. Complete bagger.

Ik heb hetzelfde. Het is 1 doffe ellende. Opstarten duurt idd een min. of 4,5. Het vervelende is dat ik niet meer terug kan naar 1709. Lekker hoor Windows - maar niet heus.

Drivers videokaart updaten helpt.
Bij mij waren het de Drivers NVDIA die ik moest updaten naar nieuwste versie

Hier hetzelfde. Alles is geupdatet (hoop dat ik het goed schrijf ;-)). Eindelijk, alles werkt weer, zij het dat het opstarten naar mijn idee nog te langzaam gaat.

Kijk eens hoeveel vrije ruimte je nog hebt op je opstartschijf, anders ruimte vrijmaken.

Hier de link waarbij je nu al kan updaten naar versie 17134.5.
Deze update haalt al enkele geconstateerde bugs eruit.
Er staat ook aangegeven hoe je precies het cab-bestand installeert op je systeem.
http://sihmar.com/downloa...

Met 1 PC had ik problemen met zichtbaar zijn in het netwerk maar die had ik ook al voor de update, dus dat lag niet aan de nieuwe versie. Wel had ik gehoopt dat na installatie van de nieuwe versie het probleem verholpen zou zijn, maar helaas. Heb toen de Media Creator Tool van Microsoft gedownload. Hiermee download je de compleet nieuwe versie via internet naar je PC en wordt je complete besturingssysteem opnieuw geïnstalleerd. Je kunt dan kiezen uit een schone installatie, waarbij alles wordt verwijderd wat er opstaat maar je kunt ook kiezen voor behoud van mappen en bestanden. Ik heb voor schone installatie gekozen om er zeker van te zijn dat alle mogelijke fouten er uit zouden zijn. Vergeet niet eerst een back-up van je belangrijke mappen en/of bestanden te maken. De PC loopt nu als een zonnetje, geen netwerkproblemen meer en ik vind het beter dan de vorige versie. Ben ook blij met het verdwijnen van de Thuisgroep omdat deze vaak meer problemen gaf dan dat het naar behoren werkte. Vond die thuisgroep een overbodig iets.

Na de Update deed de printer het niet meer opnieuw moeten instaleren.

Firefox werkt niet meer.

daarom heeft Firefox een nwe versie uitgebracht..

Maar het probleem ligt anders.. waarom krijg je ongevraagd een heel update pakket van windows 10 in je mik geschoteld terwijl er dan veel problemen met andere software/en ook hardware opduiken? ik heb deze lente makers update met apart programmaatje ff geblockt in windows home 10 .. kijk over paar maanden wel wat er aan verbeterd is..(sowieso vind ik de features van deze versie niet echt noodzakelijk )

Verliep vlekkeloos en ook geen enkel probleem gehad, ook bleven mijn standaard applicaties keuze precies hetzelfde zoals in versie 1709 had ingesteld.

muisdriver voor logitech m325 c doet het niet meer heel vervelend, 8gadget nieuwe versie werkt maar nieuw versie voor win 10 1803. Ik gebruikte Orange defender anti virus werkt niet meer, moet volgens windows nieuwe versie voor komen. VIk heb de home versie. Verder loopt t goed.Update 4 keer mislukt uiteindelijk wel gelukt.

na de update kan ik geen drivers installeren als ik de pc opstart blijft de pc hangen kan niet meer opstarten

De symbolen zijn door elkaar geschud. Heel lastig. Wordt dat hersteld= Ziehier een voorbeeld± ik bedoelde een vraagteken resp een dubbelepunt maar kreeg dus het isgelijkteken en het andere teken.

Verkeerde toetsenbord indeling, dit kun je gemakkelijk aanpassen.

Hoe doe ik dat dan, Albert

kijken naar toetsenbord indeling en de goede nederlands toetsenbord ver. staten kiezen

Dank je Chris! Doe het zo op het eerste gezicht weer prima.

Hier vandaag de 1803 binnengehaald, en kreeg gratis en voor niks er een extra oem partitie bij van 449 mb. Als je googled komen er meer van deze meldingen voorbij.

Dit is een herstelpartitie jiermee kun je dan bij problemen een herstel van van je windows installatie doen een soort van windows cd, bij een schone installatie wwordt deze ook aangemaakt tegenwoordig

Sorry, herstelpunten maken lukt toch nog. Trek mijn vraag dus in.

Het blijkt niet meer mogelijk herstelpunten te maken na deze upgrade, ook niet via Configuratiescherm. Iemand een verklaring of een oplossing?

Geen system 32, geen toegang tot bestanden of applicaties.
Gedwongen terugvallen opsystem image backup.
Dank Microsoft

C:\Windows\System32 bestaat nog steeds en is prima toegankelijk!

Laatste mislukte installatiepoging op ‎2-‎5-‎2018 - 0x8024200d
Nog steeds....

Na de update naar versie 1803 wordt de webcam niet meer herkend. Dit is inmiddels een 'hot-item' op de Logitech Community Support site. Diverse meldingen met exact hetzelfde probleem, ondanks het opnieuw downloaden van de meest recente software inclusief drivers werkt niets meer! Het betreft diverse typen van Logitech. Of andere merken ook getroffen zijn is mij onbekend. Tot op heden geen oplossing kunnen vinden.

Ben er ook tegenaan gelopen, bij mij werd de webcam wel herkend en video werkte ook, alleen audio niet. Blijkt aan de instellingen te liggen onder Pricacy. Je moet daar de camera en microphone services aan zetten een ook apps toegang geven tot camera en microphone ondanks dat je misschien geen Microsoft apps gebruikt verder. Nadat deze twee instellingen voor cam en mic aangezet werkte alles weer...

Zeer bedankt voor deze tip! Het werkt weer feilloos. Thanks!

Ik had het ook met mijn C270, bleek naderhand in de privacyinstellingen te zitten, daar stond dat apps geen toegang hadden tot camera en microfoon. Had ik ooit zelf ingesteld maar nooit eerder problemen met Skype, nu wel, instelling aangepast en werkt weer prima :-)

Zeer bedankt voor deze tip! Het werkt weer feilloos. Thanks!

Graag gedaan en bedankt voor de terugkoppeling.

Gisteren handmatig gezocht naar updates en de update binnengekregen. Na installatie werkt alles perfect. Alleen jammer dat de thuisgroep uit deze update is verdwenen.

Hier werd al eerder gewaarschuwd voor Advanced System Care van IObit. Dat klopt, bij mij hetzelfde. Update van Windows 10 lukte pas na het de-installeren van ASC.

Ben dus niet de enige. Wat ik eigenlijk ook al een beetje vermoedde ;-)

Na installatie van update 1803 is laptop wel erg traag geworden met opstarten ten opzichte van eerdere versie.Deze update 1803 is geen verbetering geworden.

Ik weet niet of het is doordat ik veel met Advanced SystemCare bezig ben geweest of dat het een bug van Windows zelf is/was, maar het updaten liep voor geen mtr. Pas na 4 keer het hele systeem verwijderd en opnieuw geinstalleerd te hebben liep alles weer als een trein, incl. het opstarten!!! Toch denk ik dat in mijn geval Advanced SystemCare hier ook voor een deel debet aan is geweest. Aldus beste mensen, wees voorzichtig met deze 'optimaliseerder'.

Dit soort programma´s doen vaak meer kwaad dan goed.
Eigenlijk gewoon overbodig.

Idd, heb ASC direct verwijderd en houd het nu maar bij CCleaner. Simpel en betrouwbaar (eens in de zoveel tijd een scan).

Ook Ccleaner is feitelijk overbodig. Sinds de overname door Avast zou ik de term "betrouwbaar" niet meer zomaar gebruiken :-)

Zeker nu bekend is geworden dat de laatste versie van CCleaner (5.42) alle profiel-instellingen van Chrome wist en dat programma onbruikbaar maakt. Ook mee uitkijken dus.

Doe ik zeker. Van die verwijderingen en dat onbruikbaar maken was mij niets bekend.

Oke, ik houd het in de gaten. CCleaner lijkt/leek ;-) me betrouwbaar omdat ik er nog geen moeilijkheden mee heb gehad.

Advanced system care kuist tijdelijke files op (onderhoud) daar kan klaarblijkelijk deze versie van Windows niet tegen, na het opkuisen is het gedaan met de versie en geraak je er niet meer binnen bij Windows. Ik heb dus nu even afgezien van het onderhoud en nu lijkt het te blijven werken. Windows mag dat wel gaan oplossen, want er zijn nog schoonheidsfoutjes en in principe zie ik niet goed in wat de meerwaarde van deze Windows is.

Vlekkeloos geïnstalleerd, alle instellingen en randapparatuur werken 100%

Na de update werkt de firewall van Bitdefender Internet security 2018 niet meer. Verder had ik verwacht dat je de lettergrootte zou kunnen aanpassen, maar dat is niet zo.

Dit soort programma´s altijd uitschakelen bij een grote update.

Ik heb de nieuwe onderdelen update W10 versie 1803 gekregen, gisteravond toen ik naar updates ging zoeken en dat is prima gegaan.
Maar toen ik de standaard apps ging bekijken en op Standaard-apps per app klikte, leek het net of het wilde beginnen en werd ik eruit gegooid naar het bureaublad....ik heb het nog een paar keer geprobeerd, maar ik wordt er steeds weer uitgegooid, dit is echt wel raar, Standaard apps kan ik wel openen en veranderen, en apps per protocol ook, maar standaard apps per app niet.

Hier hetzelfde. Na aanklikken gebeurt er 2 seconden niks en vervolgens word je uit het hele instellingscherm gegooid. Zal dus wel bug zijn.

Gelukkig heb je de instellingen voor standaard apps per app niet echt nodig, ik kan wel op de de app zelf met rechts klikken en kiezen voor openen met en dan de standaard app kiezen die ik wil.
Mijn boeken had ik altijd op openen met Calibre staan en nu na de update was dat in ene veranderd in Edge, maar gelukkig kon ik dit dus weer met openen met terug veranderen in Calibre.
Misschien lost deze bug zich nog op in eventuele nieuwe software updates.....

Update loopt niet vlekkeloos, hij haalt de update binnen tot 80 % en geeft dan dezefoutmelding, Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1803 - Fout 0x80070005, enig idee wat de oorzaak is?

Die heb ik helemaal nagelopen, geen oplossing gebracht.
Zou het ermee te maken kunnen hebben dat ik Windows 10 Education gebruik?

Bij de stap gebruik externe schijf wordt de schijf wel geaccepteerd maar is het blokje "doorgaan" niet zichtbaar, Gevolg de update blijft hier hangen. Wat doe ik niet goed?

Tijdens dergelijke grote updates altijd externe randapparatuur (USB) afkoppelen en pas na het update proces weer aansluiten.

Ik laat alle externe dingen juist altijd aanstaan. Mogelijke virusscanners van derden wel altijd uitschakelen.

Bedankt Albert voor je tip maar als ik mijn KPN virus uitschakelt werkt het nog niet. Heb je nog een andere tip?

Je kunt altijd proberen de externe schijf te verwijderen, eventueel een andere USB poort te nemen en opnieuw toe te voegen.

Update ging goed. Wel zijn allerlei instellingen weer terug gezet naar de standaard waarden. Ook erg traag geworden met opstarten.

Kijk eens of je opstart schijf niet te vol geraakt is, anders de oude bestanden verwijderen.

Windows Update een duidelijke installeren en na installatie Windows 10 versie 1903 probleemloos ! Ja. inderdaad, Na de update internet Chrome werkt wel en ook alle hardware werkt prima !!! Ook VPN HMA! pro netwerk werkt ook goed !

versie 1903 ??

Sorry, ik heb verkeerde gedaan. Windows Update versie 1803 !

Er kan geen thuisgroep meer gemaakt worden in windows 1803. Je bent dan verplicht om One Drive te gebruiken slechte service. Ik gebruikte nooit One Drive daar had ik Dropbox voor.
Hoop dat windows daar wat aan gaat doen.

Inderdaad is met deze versie thuisgroep niet meer beschikbaar maar je kan gewoon je bestanden en mappen benaderen via de verkenner. Daarvoor heb je echt geen One Drive voor nodig.

installatie prima verlopen, maar als ik mijn computer afsluit start hij 10 seconden later weer op.
wie kan mij helpen

als ik de schakelaar aan de achterkant van de computer even uitzet en daarna weer aanzet start hij niet meer uit zich zelf op.

Help wie kan mij helpen?

heb jij advanced systeem care op je pc zo ja .
dan die de-instal doen .
laat even weten of het probleem verholpen is.

ja bedankt heeft zeker geholpen

Weer veel wat ik niet wil en zeker geen edge

2 computers probleemloos.

Hier blijft ie hangen op 85%. Gewoon via Windows Update.

Heb ik ook gehad opnieuw beginnen.

Ben al voor de 3e keer opnieuw begonnen, haha. We gaan ‘t zien!

Als het een PC is waar voorheen W7 op stond en daarna dus W10 is de pc al 2x 4 uur bezig om deze nieuwe versie erop te installeren. Eigenlijk gewoon kommer en kwel. Het is wat je de afgelopen jaren van Microsoft mag verwachten, in theorie klinkt het prima maar in de praktijk is het gewoon een bagger update naar 1803! Zit nu na ruim 3½ uur installeren ( het voorwerk duurde ook al 1 uur) pas op 74% en ga de pc wederom afsluiten, want aan laten staan is geen optie voor mij!

Vanmiddag update binnen gehaald na 2 uur draaide alles weer als een zonnetje

Gebruik pure vpn en dat werkt niet meer na de nieuwe update ook niet na verwijderen en opnieuw installeren
Denk erg hard om van alle producten van microsoft af te stappen al dat gesodemieter met updates iedere keer ,heb al zo vaak problemen gehad de afgelopen 15 jaar dat ik het zat ben, heb windows xp pro gekocht koste klauwen met geld voor mij een vermogen toen ME gekocht en Vista ook één grote ramp ehb daarvoor ook nieuwe randapparatuur moeten kopen, scanner printer enz omdat het niet meer werd ondersteund is het voor mij klaar.
microsoft brengt gewoon besturingssystemen uit die niet af zijn en met issues, vandaar al die updates. Het zijn ook geen gewone updates meer maar een geheel nieuwe systeem, zeker omdat het vorige niet deugde anders doe je dit niet , brevet van onvermogen, wel miljarden vangen van consumenten, nu is de thuisgroep uit verkenner verdwenen waarom ?? en maar veranderen en dingen door je strot duwen die je niet wilt ze hebben het monopoly , windows 10 zit voor mij vol met rommel die ik nooit zal gebruiken, waarom brengen ze geen windows 10 lite uit met alleen de noodzakelijke onderdelen? zonder alle rotzooi en de spyware niet te vergeten. ik zet een image terug van voor de laatste update en zal alle updates blokkeren, mijn systeem werkte zo ongeveer feilloos en nu begint het gedonder weer en wie weet werkt er nog meer meer . denk er hard over na om over te stappen op een een lunux variant of apple,, voor de meesten zal alles wel redelijk werken maar bij mij weer niet en heb geeen zin meer om weer een paar dagen aan de gang te gaan om te proberen alles weer perfect werkend te krijgen, microsoft zal zeggen jah dat ligt aan de software van pure vpn, nee het werkte perfect , als je met een update komt moet hetgeen wat voor de update werkte gewoon werken anders is het geen update maar een downgrade. bedankt microsoft

kom ook op geen enkele manier meer in mijn Netgear NAS fijn hoor zòn update

Benader je die via je Homegroup ? Die is komen te vervallen.

Update binnen maar logitech webcam werkt niet meer, herkent hem wel in alle instellingen maar start niet meer op

Had in eerste instantie ook problemen met Logitech webcam 9000 Pro, met name met audio wat in tegenstelling tot video niet meer werkte. Ik kwam er uiteindelijk achter dat dit niet lag aan de instellingen bij System of Devices maar bij Privacy!

Daar moet je bij Camera en Microphone de services aan zetten en ook de Access tot Camera en Microphone aan zetten en daaronder kun je individuele apps eventueel weer uitzetten.

Om überhaupt in desktop programma's met cam en microfoon te kunnen werken moet je deze instellingen dus aanzetten, dit hoefde in de vorige versie niet want daar sloegen die instellingen alleen op de Microsoft apps. Voordat je zoiets uitgezocht hebt ben je enkele uren verder... :(

Had ik ook met mijn webcam, had de microfoon in privacy settings uit staan :-)

Update 1803 normaal kunnen binnenhalen, maar bij de herstart bleek mijn toetsenbord op querty te staan i.p.v. azerty, heeft enige tijd geduurd vooraleer ik dit heb kunnen rechtzetten, anderzijds blijkt na deze update dat opstart van windwos 10 veel langer duurt dan voor de update.

2 x PC's via automatische updates. Geen enkel probleem tegengekomen en alles werkt zoals het hoort.

Versie 1803 binnengehaald via WindowsUpdate. Het duurde 3,5 uur voor alles (initiatie,download,installatie). Alleen een probleem met 1 mail adres.

2x bleu screen
loopt vast in edge en moet pc dan uitzetten

Laptop wordt wel trager doordie update

Heb je 3 laptops?

Ws is zijn pc al 2 x gechrasht dóór deze update...

Laptop wordt wel trager doordie update

Laptop wordt wel trager door de update

Via automatische uitrol. Installatie prima gelukt, heeft wel wat tijd nodig. Jammer van die twee keuzeknopjes die erbij zijn gekomen in het aanmeldscherm. Uiterlijk niets te zien van de nieuwe functies. Opstarten gaat minstens net zo snel als de vorige versie, hoewel het soms aanvoelt dat het nog weer wat sneller gaat.

Een grote ellende. Mijn laptop en mijn pc staan allebei iets onduidelijks te doen. Ik wacht en ik wacht, maar niks komma niks. Balen!

heb je asc op je pc verwijder die dan je pc start dan weer gewoon op..

Na installatie van de laatste versie 1803 werkt mijn e-mail niet meer. Melding Systeemfout. En in rood Email kan niet worden opgehaald.
Wat te doen?

Teruggaan naar vorige versie; deze update is niet goed!

Vanmorgen nieuwe versie binnengehaald en probleemloos geïnstalleerd.
TIP: schakel de virusscanner uit voor het downloaden en installeren.

Hoe schakel je windows defender uit?

Verliep prima, maar al bijna 2 uur bezig met mijn gewijzigde instellingen en ondanks privacyinstellingen menu vooraf, moet je dit héél secuur nalopen; ze eigenen zich nu nog meer toegang toe tot bv afbeeldingen en documenten, als je niet oplet. Verder volgens mij een grote bug; met lokaal account kan ik niets regelen bij de feedbackhub; in het rood staat er boven "deze optie wordt door het Windows Insider-programma beheerd"en staat op automatisch wat ik niet kan wijzigen. ik ben en wens geen deel uit te maken van windows insider en dat kan ook volgens mij niet zonder microsoftaccount. Dus wordt ik ws nu steeds lastig gevallen door de feedbackhub!

Ik vermoed hier een softwarematige fout door Microsoft waar de oorspronkelijke springs versie een bug had is er een extra insider ring versie uitgekomen die wrs aan de basis heeft gestaan van de nieuwe definitieve versie. Daarmee staat deze 'instelling' nu verkeerd terwijl je kunt controleren en de bevestiging vinden dat jij geen deelnemer aan het insider-programma bent. De feedbackhub stond wrs uitgeschakeld bij jou, en ook dat zou niet veranderd moeten zijn...

Nou, het is helaas niet het enige, ik ben er nu al een vrije dag aan kwijt, bijna niets werkt meer, logboek met 700 fouten; dus ik denk maar terug te gaan naar vorige versie. Deze laptop is 3 maanden oud en er gaat pas wat mis als er windows updates zijn, en bij deze versie gaat er wel héél veel mis, van het niet uit kunnen schakelen van die vervelende meldingen op aanmeldscherm tot het weigeren van de lenovo systeem-update app met alle gevolgen van dien, helaas.

Toevoeging; bij terugkeren naar vorige versie werd ik bedankt voor het "UITPROBEREN VAN DE PROEFVERSIE", Sinds wanneer worden "proefversies" als automatische update op je pc geinstalleerd, gelukkig heb ik mijn volledige systeem terug en blijft 1803 geblokkeerd met het bekende "wushowhide" wat gelukkig nog werkt, want windows update wilde onderdelenupdate 1803 meteen wéér gaan installeren; terwijl er wordt gezegd als je teruggaat, dat ze deze update voorlopig niet aan zullen bieden?!

Handmatig gedownload en liep heel soepel. Duurde wel wat lang plus mines 1,5 uur maar voor de rest geen problemen.

Update op zich probleemloos verlopen op 3 PC's, alleen mijn VPN dienst (Pure VPN) werkt niet meer, er wordt geen verbinding meer gemaakt. Werkt nog wel op mijn IPad, dus vermoed ik dat er toch iets door de update gewijzigd is. Ik heb al van alles geprobeerd, maar ik krijg het nog niet voor elkaar.

VPN verwijderen en opnieuw installeren.

Hallo ... ik heb een tip voor je ....
Ik heb hetzelfde probleem met PureVPN.
Voor mij is dat verbinden via UDP-protocol.
Helaas hebben alle andere protocollen voor mij niet gewerkt sinds de update van 1803.
Excuseer mijn taal, kom uit Duitsland en vond dit bericht hier bij u ...
Misschien kan ik je een beetje helpen?

Ook deze update gooit een interne schijf er zo maar uit. Niet meer te vinden, dus maar weer teruggezet.

Je interne schijf...? Bedoel je niet partitie of volume, hoe heb je je interne schijf teug gezet als deze niet meer te vinden was... Dat is hardware..?

Update gisteren probleemloos verlopen. Het proces duurde lang en dat bood mij de gelegenheid dat ene boek eens uit te lezen.

Update via de Windows update binnengehaald.
Het downloaden duurde lang, maar ik zit dan ook op 3G met max 7 Mb :-)
Installeren ging vlotjes, een keer of 3 automatisch opstarten, daarna een paar schermen met instellingen en door naar mijn opstartscherm.
Meteen melde mijn Brother printer dat er een software update was, ook geinstalleerd zonder problemen.
Ik zie geen rare dingen, mijn instellingen staan volgens mij nog hoe ze waren.
Prima dus weer. Ik moet zeggen dat ik met deze zelfbouw PC altijd goed door de updates loop. Windows 7 Pro -» naar Windows 10 Pro ging meteen in het begin ook goed.

Update gisteravond probleemloos via Windows Update binnengehaald! Na ongeveer 1,5 uur alles gereed en alles loopt als een zonnetje!

Vanochtend via Windows Update probleemloos binnengehaald. Binnen 1 uur alles gereed en up and running. Heel goed Microsoft.

Na update werkt muis niet meer, cursor verdwenen.

Misschien andere USB ingang gebruiken?

Naar updaten blijft bij het opstarten hangen kom niet verder Hoe los ik dit probleem op

Probeer terug te gaan naar oude versie en probeer opnieuw
P.s maak voor de update’s van Windows altijd een herstelpunt of backup

Herstelpunt heeft geen zin, systeem herstel wordt uitgeschakeld tijdens het upgraden naar de nieuwe versie en de oude herstelpunten worden verwijderd.

In plaats van een herstelpunt kun je beter een image maken met bijvoorbeeld Macrium Reflect. Zo kun je altijd terugkeren naar een wél werkend besturingssysteem.

Helemaal mee eens. Heb ik gedaan en maar goed ook.... kan nu alles terugzetten. Update gaat steeds fout.

versie 1803 - Fout 0x80244018

Een herstelpunt maken heeft geen zin. De herstelpunten van de oude versie worden automatisch verwijderd bij de update (die in feite een een upgrade is).

Gisteravond handmatig via de update assistent, zowel op de desktop als op de laptop, probleemloos geinstalleerd en alle instellingen behouden.

FF wat info ;.. windows 10 krijgt 2x per jaar een grote update-zeg maar service pack- in voorjaar en najaar ..

dat betreffende pack kan je dan 1,5 jaar gebruiken - maw je hoeft niet elk half jaar up te graden je kan dus bv najaar 2017 update gebruiken tot voorjaar 2019! (daarna na ook wel, alleen krijg je geen normale updates meer binnen )

En wat is volgens u het grote voordeel hiervan?

dat lees je dus hieronder.. mensen me verschillende problemen!
Ik zou dus ook nooit gelijk eerste maand zo een update pack installeren..

(+ veel van die zogenaamde nieuwe opties zijn vaak geen verbetering voor de thuis gebruiker! )

Windows 10 1803 op 30-04 aangeboden gekregen via Windows Update. Download en installatie zonder problemen, maar duurde langer dan vorige halfjaarlijkse updates. Tijdens configuratie van updates twee reboots. Alles werkt vlekkeloos.

Op een van mijn computers had ik een probleem met een asmedia 3.0 driver. Deze moest opnieuw worden geïnstalleerd.

Na de update werkt internet niet meer Crome werkt niet meer edge ziet veel webpgina's niet.

Hier ook internetverbinding weg na update. Laatste drivers op gezet voor de wifi kaart . Maar niks.

Vanavond automatisch via windows update en zonder problemen.

Update kwam niet automatisch binnen, met de hand gedownload en geïnstalleerd, duurt erg lang, alles bij elkaar toch wel een paar uur. Er was één klein programmaatje wat niet meer wilde opstarten, verder lijkt alles gewoon te werken. Moest wel weer de lettertypes opnieuw aanpassen, verder geen problemen, ook alle hardware werkt nog steeds probleemloos.

Ook de twee andere computers, één automatisch en de andere handmatig, gingen zonder problemen met de april 2018 update, wel een stuk sneller dan de eerste computer. Alle computers werken nog prima nergens problemen met de update. Alleen de lettertypes en beveiligingsinstellingen allemaal weer even terug moeten zetten zoals ik het wil.

Toch een groot probleem op één computer! De AMD ATI video driver is corrupt geraakt. Microsoft heeft daar zelf een driver ingezet en niet de ATI driver overgenomen. Een nieuwe ATI driver installeren is niet mogelijk, ATI vindt geen geschikte hardware meer. Nu is deze computer dus niet meer te gebruiken. Ik kan hem wel nog overnemen met een andere computer, maar ik kan er geen monitor meer op aansluiten vanwege een beschadigde niet werkende videodriver. Een back-up terugzetten werkt ook niet, Acronis TrueImage die ik daarvoor altijd heb gebruikt blijft hangen met het terugzetten van de MBR. Nu werkt de hele computer niet meer. Start niet meer op en back-up kan ik ook niet meer terugzetten. Moet waarschijnlijk Windows helemaal opnieuw installeren. Blijft het ATI probleem dan moet ik zelfs een nieuwe computer gaan bouwen. Zonder AMD ATI dus.

Windows 10 versie 1803 maakt van de standaard opstartschijf (die vroeger een basic MBR schijf was) nu een basic GPT schijf!!!!! Je kan nooit meer terug, de schijf is nu totaal onbruikbaar geworden. Op een Windows 1803 versie kun je geen schijven prepareren voor een Windows 1709 versie!! Nu kan ik op deze computer helemaal niets meer installeren!! Wie weet wat nu te doen??

Misschien kan je een opstartbare lINUX usb STICK gebruiken en dan met syslinux kan je dan een MBR aanmaken... Moet je even googelen.
Ikzelf gebruik steeds Linux Mint Mate 64 bit.
Succes!

Pagina's

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
_it-rusland