AVG 8 - Dagelijkse scan omzetten naar wekelijkse

AVG 8 scant elke dag automatisch op een vast tijdstip uw gehele pc op virussen. Dat vreet werkgeheugen en vertraagt merkbaar uw computer. En misschien is het ook wat overdreven, omdat de real time bescherming van AVG natuurlijk altijd al aanstaat. U kunt deze dagelijkse scan echter makkelijk omzetten naar een wekelijkse.

AVG 8 scant elke dag automatisch op een vast tijdstip uw gehele pc op virussen. Dat vreet werkgeheugen en vertraagt merkbaar uw computer. En misschien is het ook wat overdreven, omdat de real time bescherming van AVG natuurlijk altijd al aanstaat. U kunt deze dagelijkse scan echter makkelijk omzetten naar een wekelijkse.

1. Open AVG door dubbel te klikken op het AVG icoon in de systeembalk naast de klok

2. Klik op Tools | Advanced settings

3. Klik op Scheduler | Scheduled scan (A) en verander onder het kopje Schedule running, na Run at specific time, de frequentie van Every day naar bijvoorbeeld Every Sunday (B). Zet een vinkje bij Run on computer startup if task has been missed (C) en controleer of er wel vinkje staat bij Enable this task (D)! Klik vervolgens op Apply en OK (E).

U kunt natuurlijk ook een andere dag en tijd uitkiezen, kies wel een tijdstip dat uw pc aanstaat!


Dit zijn de juiste instellingen voor een wekelijkse scan

Nu zal AVG 8 niet meer dagelijks uw hele pc scannen, maar een keer per week op een vaste dag op een vast tijdstip. Als uw pc op dat moment niet aanstaat, zal AVG bij de volgende keer dat u uw pc opstart de scan beginnen.

Hulplinks
AVG Free 8.0 in het Nederlands installeren en instellen
Meer AVG tips
Ga naar het forum over AVG

Download AVG

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik vind het mooi dat ik de com elke week kan scannen, maar ik zit met een veel vreemder probleem, ergens is er toch een trojan of virus binnen gekomen en heeft mijn scan mogenlijkheid verwijderd, hoe ik heb geen idee maar ik kan mijn computer niet meer scannen er gebeurd ook niets als de ingestelde tijd langs komt, weet iemand daar een oplossing voor of moet alles er af???

Bij AVG 9 is het niet mogelijk om van dag naar week om te zetten, staat niet bij onderdeel tools, hoe moet dat nu? Bij AVG 8.5 had ik dat wel.

ga proberen dagelijkse scan om te zetten in maandelijkse

Ik krijg AVG 7.5 niet van mijn computer af. Het werkt niet om via softaware te verwijderen. tips???

goed

oh my fffing god losers gebruik avast

Bedankt! Het scannen duurt wel erg lang, meer dan 500.000 bestanden!

Ik wil de scanning programmeren 1x per week maar kom niet in het gewenste scherm; hoe kan dat?

Ik heb geprobeerd om de door u opgegeven manier om de
tijd van scannen te veranderen. Nu lukt het mij niet om de manier te doen die uw beschrijft. Ik kom wel in het venster via de icoon (naast de klok),
maar dan krijg ik alleen alle iconen die dan aktief zijn.
Er staat nergens Tool om dan verder te kunnen gaan. Ik heb altijd AGV gehad en van deweek ging het mis. Heb hem verwijderd en opnieuw geinstaleerd.
Helaas op elke dag,en om 1 uur. Mischien dat AGV juist nu een andere manier
heeft? Ik kan alleen de tijd van de dag veanderen.
Hoe kan ik verder gaan met de tijd van de scan te veranderen?.
P.

Er staat ook geen tool maar extra en dan geavanceerde instellingen dan heb je het scherm

Sinds vandaag kan ik het niet veranderen. De settings zijn weg..moet ik nu elke week handmatig de hele pc laten scannen?

dat scannen tijd kost is nogal wiedes. Ik laat avg bij mij dagelijks alle files scannen. Als je surfende kinderen op je computer hebt lijkt mij dat het verstandigste. Is vooral noodzakelijk bij muziek en film downloads (natuurlijk legaal).
Als je een propere computer wenst, blijf dan van het internet en dan nog.
Andere mogelijkheid is een goede virusscanner die tijd nodig heeft om zijn werk grondig te doen. Voor wat, hoort wat.
O ja, voor hen die hun pc en modem 24u op 24u laten opstaan of openstaan, gun je ventilatoren ook even rust.

Heb zelf nog een vraagje. Mijn scheduled scan is verdwenen van de additional settings. In de boomstruktuur vind ik enkel nog de titel. Weet iemand hoe ik, zonder terug te instaleren, deze weer in mijn avg krijg?

Bert.

Je kunt nartuurlijk ook gewoon de AVG scan
langzamere preotiteiten geven.
Hierdoor krijg je minder warmte & CPU problemen

Chris

Voert hij de auto-scan wel uit als de comp. op standby staat?

aad

De koeling van mijn laptop maakt overuren tijdens de scan met versie 8. Tis al een paar keer gebeurt dat het programma wat de temperatuur van de CPU bewaakt mijn pc tijdens de scan heeft uitgeschakeld.
Ik ga weer terug naar versie 7.

Ik zou dan toch even de ventilator van de CPU koeling nakijken.
Hoe hoog loopt de temperaturen van de CPU en HD dan op?
Een scan vergt inderdaad het nodige van de CPU en de harde schijf waardoor de temperatuur noemenswaardig kan oplopen (helemaal op een laptop waar er weinig ruimte is voor lucht circulatie).
Als je daarnaast nog een aparte grafische kaart hebt dan kan de 'ambient' temperatuur wel eens behoorlijk kunnen oplopen.

keyzer

Ik heb ook die Link Scanner op disabled gezet, ik werd er gek van dat ie elke keer elke URL gaat bekijken. Hebben jullie dat ook?

de koeling van mijn pc gaat af en toe tijdens het scannen heel hard draaien,en gaat dan best tekeer,dit had ik niet met de 7.5
versie.is dit bij andere gebruikers van de 8.0 versie ook bekend?

die van mij scant wel dagelijks, haalt netjes updates op voordat ie scant, tijdstip zo gekozen dat ik dan slaap, pc staat veel aan.
tweede computer zelfde verhaal, met als enige verschil dat ie uitgezet wordt na gebruik, hier let ik erop dat ie ongeveer 1x per week een nachtje aan blijft staan.
scan is vooral handig als je bestanden hebt die je niet dagelijks opent, zo heb ik bijvoorbeeld een externe harde schijf waar nog wel 'ns wat rotzooi op kan staan. deze bestanden worden niet realtime eruit gevist als ze niet geopend worden, maar komen wel tijdens de scan naar boven.

las op http://www.gratissoftware...
de volgende tekst in een reactie:
Haal in de properties van de Update Manager het vinkje weg bij: "Display information about update process". Daarmee wordt bereikt dat je niet meer lastig wordt gevallen door update-vensters van AVG free.

3 uur 's nachts is niet zo raar om op de PC te zitten als je om 2 uur thuis komt van je werk{º¿º}. Geloof me ik ben echt niet de enige. Waarom eigenlijk een wekelijkse of dagelijkse scan, de "realtime beveiliging" staat toch altijd aan, als die een virus mist, mist de dagelijkse cq wekelijkse scan het ook.

'Waarom eigenlijk een wekelijkse of dagelijkse scan, de "realtime beveiliging" staat toch altijd aan'

Helaas is het niet zo simpel.
Ik zal je het technische verhaal besparen maar real-time scanning (oftewel on -access scanning) scant in principe alleen als het besmette bestand wordt uitgepakt (indien gecomprimeerd) en wordt geopend.

Een klassiek virus zal inderdaad in de meeste gevallen worden gedetecteerd als ie in actie komt om zichzelf te repliceren.

Malware schrijvers zitten echter ook niet stil en er komt steeds meer malware in omloop die de traditionele signature-based scanning kunnen omzeilen.
Om dat soort malware te ontdekken heb je andere strategieën (bijv. sandboxing en emulatie) nodig die (nog) niet toegepast kunnen worden in real-time vanwege de enorme belasting op de systeembronnen;daar heb je dus on-demand scanning voor nodig.

In het algemeen graaft de on-demand scan dus wat dieper in de bestanden en kan het wat trucjes uithalen om de wat beter gecamoufleerde malware te detecteren.

Daarbij is het ook heel goed mogelijk dat er tussen updates in malware op je systeem is terecht gekomen die door de real-time scanner niet is opgemerkt en zijn werk al heeft gedaan. Een on-demand scan kan deze dan nog wel detecteren en hopelijk verwijderen.

On-demand scannen (het liefst af en toe ook met een andere scanner dan die op het systeem draait) is dus geen overbodige luxe.

Voor de mensen die nooit 'iets' hebben kan ik hun alleen maar feliciteren met hun geluk en/of complimenteren over hun veilig surfgedrag.

keyzer

De dagelijkse scan is gemakkelijk te omzeilen door de tijd waarop een scan moet worden uitgevoerd te stellen op bijvoorbeeld drie uur 's nachts. Dan uiteraard niet aanvinken dat de scanner bij herstart van de computer alsnog moet worden gestart ! Simpel truukje.

Aat.

Toch lijkt me een keer per week een betere optie dan helemaal niet scannen. Dat zou ik mensen niet aanraden.

Met 1024 mb heb je ook een mooi werkgeheugen. Op mijn laptop met 512 mb begint alles toch wel te kraken als de hele pc gescand gaat worden...

Bert

Ik lees de hele tijd dat het zoveel geheugen kost om te scannen en dat dat ook nog merkbaar is. Ik heb een vrij oude PC. (Sempron 2400+ 1.6Ghz met 1024MB) Ik merk er werkelijk niets van. Hoe oud moet je PC zijn of hoe weinig werkgeheugen moet je hebben om hier iets van te merken.

Handleiding AVG Free (Nederlands, PDF)is te vinden op de onderstaande link.

http://download.avg.com/f...

Deze link werkt niet

met bovenstaande keywords had ik meteen een hele pagina instructies...

Wat als je "AVG Dagelijkse scan uitzetten" als zoekopdracht gebruikt?
Dan krijg je resultaten in het Nederlands, waaronder de duidelijke uitleg van GratisSoftwareSite.

Ohw My God... EINDELIJK ben ik van dat dagelijkse gescan en geupdate af... als hij echt update tekort komt geeft ie dat vanzelf wel aan.. dan kun je handmatig updaten.. en dat scannen.. sjeeeeeeeeeeeees... werd er gek van! Eindelijk... eindelijk ervan af zijn! Yess!

bedankt voor deze fijne tip , nu scant hij mijn pc wanneer ik het zelf wil , super!!

1x per week scannen is echt overbodig veel. avg herkend ALTIJD als er een virus is. ik scan hooguit 1x per maand en dan zelf vind hij nooit wat terwijl ik zo`n beetje 24 uur per dag op internet zit.

Het geeft zo'n gevoel van veiligheid;
Het Zwitserleven, zo ongeveer, maar dan tóch iets anders !

Bedankt, kon die optie niet vinden en irriteerde me mateloos.

Langdurige schijfaktiviteit ergert mij mateloos. 50 GB doorzoeken duurt lang. Ik laat het wel doen als het mij uitkomt en niet direct bij het opstarten.

De tijd voor een geplande scan stellen op bijvoorbeeld drie uur 's nachts en niet aanvinken dat bij het opstarten van de p.c. de scn alsnog moet worden uitgevoerd. Je kunt dan zelf scannen wanneer je dat odig vind.

Aat.

ik vind het niet nodig om avg alledagen te laten scanen groetje

Graag uw kennis van bovengenoemde.

met dank
Tamara Heegers.

pc virus vrij prefect

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
zwits_rland