Zeven pleisters voor Firefox 3.5.6

Mozilla heeft Firefox 3.5.6 de deur uitgedaan. Zeven pleisters worden in deze uitgave geplakt om beveiligingslekken te dichten. Drie pleisters zijn kritiek, twee hoog, een gemiddeld en een met laag risico. Verder worden enkele stabiliteitsproblemen aangepakt.

Zoals gebruikelijk brengt Mozilla een keer per een tot twee maanden een update voor Firefox uit (net als Microsoft een maandelijkse update-ronde kent). Firefox 3.5.6 is weer helemaal dichtgetimmerd en veilig. Net als Opera, Google Chrome en Safari zitten er nul openstaande lekken in de Mozilla-browser. Dit terwijl in Internet Explorer - ook na de afgelopen update-ronde - nog veel lekken openstaan. In Internet Explorer 6 maar liefst 23, in IE7 nog 10 en in de nieuwste IE8 ook 3 lekken waar geen oplossing voor is.

Firefox 3.5.6 is hier te downloaden

Als u al Firefox gebruikt dan wordt de update de komende dagen automatisch aangeboden. Ook kunt u zelf de update binnenhalen onder het menu Help | Controleren op updates.

Bron: Mozilla

Deel dit artikel: 

Reacties

de grote ex veilige browser.
hoe meer gebruikers hoe groter de interresse tot illegaliteit of heeft men dat nog niet beet?

Alweer zeven, op naar de volgende twaalf en daarna nog eens ....
Als je zo bezorgd bent om de veiligheid van Firefox -en daar is alle reden toe met tot op heden in 2009 maar liefst 102 lekken - zou je kunnen overwegen Returnil Free in te schakelen, een virtuele omgeving om veilig te browsen (zelfs met Firefox, ha, ha). Na de sessie wordt alles teniet gedaan, dus ook evt. opgelopen virussen, malware, spyware en zero day exploits etc. Returnil Lux heeft ook een virusscanner, die compatible is met alle bekende virusscanners, de freewareversie niet. Je kunt de virusscanner desgewenst ook uitschakelen.
Returnil Virtual System 2010 Home Lux -ook in het Nederlands- is momenteel als Christmas Gift één jaar gratis te gebruiken, daarna gaat het automatisch over naar de Free versie. Alleen een geldig email adres is nodig voor een jaarlicentie.
http://www.ghacks.net/200...

Wat een Fags hier...

Elke browser heeft zijn lekken, firefoxt lost ze tenminste wel op, en zero-day lekken doen ze vaak sneller wanneer nodig.

Omdat Firefox open is over zijn lekken is het meteen een onveilige browser?

Wanneer horen we dat opera een lek heeft? waaarom moeten ze dan hun software zonodig updaten? als het "Bugvrij" is.

elke browser heeft zijn lekken, maar IE is "onveiliger" vanwege ActiveX. dat is de enige reden.

en zeggen dat dit ooit de veilige browser was, trouwens gebruik nog steeds IE

Opera is inderdaad een stuk veiliger, ook al omdat het gezien het erg lage marktaandeel voor de meeste hackers geen interessant doelwit is. Het is veel lucratiever om de IE en FF gebruikers aan te vallen. Aan de andere kant, ook Opera is niet perfect, getuige het feit dat ook daar geregeld updates uitgebracht worden met de nodige bug- en securityfixes. En sinds Opera 10.10 meer server activiteiten standaard uitvoert staat de veiligheid nog wat meer ter discussie.

Ook al heeft het een lager marktaandeel, het verwaarlozen van de veiligheid in IE is nog altijd geen excuus. Hoger marktaandeel of niet.

Veiligheid Opera, daar kun je het volgende aan doen:
-verwijder uit de Programmamap van Opera de map Unite, dan kan er in ieder geval niets meer worden geshared;
-blokkeer in de firewaal ingaande UDP poort 1900.
Ik heb al een klacht ingediend bij Opera over dit ongewenst openzetten van deze poort maar ze zijn te eigenwijs om te reageren. Ik ben dat ook, dus die hele shit er uit gemieterd.
De browser werkt er niet minder om.

En ik heb Firefox de deur uit gedaan.
De vorige keren iets van 12 lekken, vandaag "slechts" 7. Het is inderdaad niet meer vol te houden dat Firefox veilig zou zijn. En dat komt vaak door die add-ons, zonder welke de browser helemaal niets meer voorstelt.
Ik kies voor Opera, zelden een lek en dan ook geen 12 of 7 maar slechts 1.

In alle browsers worden lekken gevonden. Als ze maar op tijd gedicht worden zonder dat kwaadwillenden er gebruik van maken, dan is er niet zoveel aan de hand. Zero day lekken zijn zeldzaam bij Firefox, maar komen vaker voor bij Internet Explorer (ook deels door het marktaandeel inderdaad). Maar het is natuurlijk niet goed als Microsoft weet dat er lekken zitten in IE6, IE7 en IE8 maar er niks aan doet en ze gewoon laat zitten.

En blijven volhouden dat firefox veiliger is dan IE 8. Er bestaat geen veilige browsers de lekken die er in IE 8 nog zitten zijn licht. Browsers hebben geen lekken totdat men er achteraf achter komt dat er lekken in zitten. Stond er enige tijd geleden ook niet dat firefox geen lekken had. Beter is het om te vermelden dat er - tot op heden - geen ondekte lekken zijn

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
b_lgarije