Wat heeft Internet Explorer 8 te bieden? Eerste bèta verschenen

Maandenlang verkondigde Microsoft al dat het bezig was met Internet Explorer 8, de opvolger van de huidige Internet Explorer 7. Vanaf vandaag kunnen we zelf kijken hoe het staat met de vorderingen van de nieuwe browser. De eerste bèta is te downloaden, met daarin nieuwe functies als Activities en WebSlices.

Na maandenlange rumoer is vandaag de eerste bèta van Internet Explorer 8 (IE8) verschenen. Is er veel veranderd ten opzichte van Internet Explorer 7 (IE7)? Als eerste was er het nieuws dat IE8 zich eindelijk aan de webstandaarden zou gaan houden. Dat is vooral voor webprofessionals van belang: geen foutieve weergave van sites meer en webdesigners die allerlei lapmiddelen moeten toepassen om hun creaties correct in IE te laten weergeven. Wel kan nog worden gewisseld naar de weergave van IE7 met de Emulate IE7-knop.

Voor gebruikers vallen direct twee nieuwe functies op genaamd Activities en WebSlices (alleen de Engelse versie is nog beschikbaar).

Activities maken het mogelijk om, via het rechtermuis-menu, een pagina direct te vertalen, te verzenden met Hotmail of om te gaan bloggen met Windows Live Spaces. Ook kunt u zo informatie en producten opzoeken op eBay, Facebook en StumbleUpon. Verder zijn kaarten beschikbaar van Live Search Maps en - opvallend in het licht van een mogelijke overname van Yahoo! door Microsoft - Yahoo! Local Maps. Activities van concurrent Google zijn (nog?) niet te gebruiken in IE8, terwijl de zoekgigant natuurlijk ook veel van dit soort webservices aanbiedt. Maar misschien komt dit later nog.


Enkele Activities in IE8

De tweede nieuwe functie zijn de WebSlices. Net als bij een rss feed kunt u zich abonneren op bepaalde sites die deze functionaliteit gaan aanbieden. Als u daarna op de koppeling naar deze website in uw Favorieten-werkbalk klikt dan krijgt u een klein venster te zien met actuele inhoud van die site. Omdat hierin niet alleen tekst (zoals bij rss), maar ook afbeeldingen te zien zijn is dit uitermate geschikt voor bijvoorbeeld het weerbericht. Een soort verrijkte rss-feeds zijn dit dus.


Een WebSlice in IE8: een klein venster met actuele inhoud

Ten slotte zal in IE8 de beveiliging verbeterd worden met een nieuw Safety Filter. Interessant zal zijn of IE8 ook wat betreft de veiligheid concurrerende browsers als Firefox en met name Opera kan bijbenen.

IE8 lijkt relatief kort na IE7 te gaan volgen. De definitieve verschijningsdatum zou eind dit jaar of begin volgend jaar zijn. Waar tussen het verschijnen van Internet Explorer 6 in 2001 en IE7 in 2006 vijf jaar zat, versnelt Microsoft de ontwikkeling van zijn browser nu. Door de toenemende concurrentie van Firefox, Safari en Opera kan de softwaregigant het zich ook niet veroorloven om lang stil te zitten. Alleen maar goed voor de consument.

Waarschuwing
U kunt Internet Explorer 8 al uitproberen, maar dit is alleen voor webontwikkelaars en gevorderde pc-gebruikers aan te raden. Deze proefversie kan namelijk nog veel fouten bevatten. Bovendien zal IE8 in plaats van uw huidige IE7 komen: er is geen losstaande variant van te downloaden (maar u kunt Internet Explorer 8 bèta 1 wel weer deïnstalleren - zie reactie hieronder).

Internet Explorer 8 Bèta 1 is voor gevorderden hier te downloaden

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik wil mijn aandelen bekijken via ING ordening en dit opend niet meer sinds ik internetexplorer 8.0 heb geinstalleerd.
Dus maar weer deinstalleren en vrolijk verder met 7.0

Niet alleen ondersteunt de ING met internet bankeren geen IE 8 - ook veilige bvrowsers zoals Chrome en Firefox worden niet ondersteund. Een schande! Da's pas veilig bankeren - met IE 6!

ie 8 heeft problemen met ing internet bankieren. bepaalde pagina's opent ie niet eens. Ben er dus alweer klaar mee. deinstalleren was simpel. gewoon via config scherm bij geinstalleerde updates kijken en daar staat ie bij. na verwijderen start je pc even overnieuw op en de goed werkende oude versie doet het weer. bedankt microsoft voor deze ballen browser.

mvrgr Ed

Ik krijg na istalatie van IE8 NL beta2 steeds twee stomme runtime errors 777 en 776
Hoe kan ik hem instaleren zonder errors ??Anders wacht ik wel op de definitieve versie ik vind hem wel fijn werken eerlijk gezgt jammer van die runtime errors en ik wet niet waar ze vandaan komen ergens in de scripts d8 ik

Internet Explorer 8 verwijderen
De informatie in dit Help-onderwerp is van toepassing op Windows Internet Explorer 8.

Internet Explorer 8 is geïnstalleerd als een Windows update. Voer de volgende stappen uit om Internet Explorer 8 te verwijderen:

1. U kunt Programma's en onderdelen als volgt openen: klik op de knop Start, klik op Configuratiescherm, klik op Programma's en klik vervolgens op Programma's en onderdelen.

2. Klik in het linkerdeelvenster op Geïnstalleerde updates weergeven.

3. Selecteer Internet Explorer en klik op Verwijderen. Typ het wachtwoord of een bevestiging als u wordt gevraagd om het Administrator-wachtwoord of een bevestiging.

4. Volg de instructies op het scherm om Internet Explorer 8 te verwijderen.

5. Start Windows opnieuw op als u klaar bent.

Opmerking
Als u Internet Explorer 8 hebt verwijderd omdat u een oudere versie had of Internet Explorer 8 niet goed werkte, kunt u het programma weer installeren na stap 5.
Als u Internet Explorer 8 niet opnieuw installeert, wordt teruggekeerd naar de vorige versie, Internet Explorer 7 en de cumulatieve updates voor Internet Explorer 7 die op uw computer stonden voordat u Internet Explorer 8 installeerde. Voer WindowsUpdate uit om te controleren of u over de allernieuwste updates voor Internet Explorer 7 beschikt.

het lukt mij niet om IE 8 te downloaden.Steeds krijg ik een pagina die zegt bedankt voor het downloaden van IE8.Ik krijg echter ook een schermpje te zie met de opmerking : kan webpage niet vinden. ik kom overalterecht behalve op de website van Microsoft.
Wat kan hier aan de hand zijn?

Sirtjo

Heb een website gemaakt met Joomla! 1.5
Wat blijkt: de enige browser die een bepaalde bladzijde NIET goed weergeeft (tekst en images worden door mekaar geschoven) is Internet Explorer 8 beta2.

Doen het wel goed (allemaal uitgetest):
Internet Explorer 7 (wel eigenaardig: 8 dus niet);
Firefox 3.0.3
Opera 9.62
Safari 3.1.2
K-Meleon 1.5.1 (mijn persoonlijke favoriet)

________________________________________________________________________________________________
Das Vergleichen ist das Ende des Glücks und der Anfang der Unzufriedenheit.(Sören A. Kierkegaard)

ps Nu dus beta 2 gedownload

Goeiedag , ik heb net I.E. 8 beta gedownload maar in het installatie scherm staat dat ik eerst I.E. moet verwijderen nu leek me dat toch al een zegen want ook nr 7 werkt slecht op vista x64 , maar dat lukt dus niet .

Heeft iemand een oplossing ?

En weet iemand of je Leopard ook op niet imac/appel computers kan draaien ?

Mvgr Marley

ik heb ook internet explorer 8 beta 1 geinstalleerd; maar ik krijg die niet verwijdert via configuratiescherm-sofware-geinstaleerde updates, telkens als ik verwijderen druk herstart de computer maar zegt dan, wijzigingen mislukt, en hij maakt het trg ongedaan en zo geraak ik niet van die eerste beta af, en nu die 2de beta uit is kan ik die niet installeren jammer genoeg

kan iemand mij hierbij helpen
dank bij voorbaat

yep,met mummy1965 volgende da je kun doen is de (jv16 powertool) downloaden!!!!!een krachtig programma,en je kun hem 30 dagen gebruiken nederlandse versie,immers is het niet aangeraden hem te downloaden die ie8!!!

ki da gedownload, moa wa moek nu doen voor diene IE8 van mijne vista te gooien?

ja ook ik wil graag wten hoe ik van iep8 kom ik gebruik windows vista en mij lukt het ook niet om te deinstalleren graag de mening van personen die mij kunnen helpen ik hoorde ook al dat het niet eens kon dat ik de pc moest formateren alle reakties zijn welkom

dankjewel Sandra ik kreeg IE 8 maar niet verwijderd ik hoop dat er snel een definitieve versie komt.
nu verder met de beta versie van windows vista service pack 1(jammer dat hij wel engels is...)

Martijn

Ik heb IE 8 een weekje volgehouden, Ik weet niet waarom, maar WLM viel altijd uit, en bij het aanklikken van bepaalde links crachte iedere keer IE8, wat misschien veel gezegt is, want, crashherstel werkt té perfect, Hij wil alles terug openen wat toch niet lukte?
En dus weer crascht.. en bij het aanklikken van bvb spaces, zou ie een scherm moeten openen, dat doet ie dus niet, maar is wel terug te vinden in taakbeheer, met een hééééle lijst van IE open, maar dus niet op het scherm! dat heb ik ontdekt nadat de cpu constant op 60 % was aan't lopen, zonder zichtbare applicaties. Ik vond nergens ondersteuning of oplossingen, dus nu terug IE 7.. en toch mis ik het, want was een super grote fan van webslices !!!
hoop dat ie terugkomt, met ondersteuning of patches.

Ik IE8 beta erg plezierig.
Heb allen moeite met het visueel maken van een voor mij belangrijke website.
Ik hoop dat dit probleem een keer verdwijnt.
Kan niet wachten op de definitieve IE8 in het Nederlands.

Het is wel een erg lange installatie. En het is ook wel even wennen indien je vriendje bent met de Firefox...

Internet Explorer geinstalleert.
Een goede vernieuwing.

Ik heb IE8 geïnstalleerd en daarna weer verwijderd. Dit geeft geen problemen.

Hallo,

Hoe heb je IE8 weer verwijderd?

Groet,

Sandra

Kan gewoon via Configuratiescherm | Software. Als je IE8 verwijdert krijg je IE7 weer terug.

Bij Vista gaat dat niet.
Dan is IE niet te verwijderen via Configuratiescherm.
Wat nu?

Sandra

Hoi,

Ik had met IE8 in Vista het volgende probleem:
Als ik in Gmail een bijlage aan een mailtje wilde toevoegen liep IE vast.
Ik kreeg dan de volgende melding:

Gebeurtenisnaam van probleem: APPCRASH
Naam van de toepassing: iexplore.exe
Versie van toepassing: 8.0.6001.17184
Tijdstempel van toepassing: 47ccc78e
Naam van foutmodule: ntdll.dll
Versie van foutmodule: 6.0.6000.16386
Tijdstempel van foutmodule: 4549bdc9
Uitzonderingscode: c0000005
Uitzonderingsmarge: 0003b15f
Versie van besturingssysteem: 6.0.6000.2.0.0.768.3
Landinstelling-id: 1043
Aanvullende informatie 1: 8d13
Aanvullende informatie 2: cdca9b1d21d12b77d84f02df48e34311
Aanvullende informatie 3: 8d13
Aanvullende informatie 4: cdca9b1d21d12b77d84f02df48e34311

Ik heb IE8 nu toch weten te verwijderen via:
Configuratiescherm/Programma's en onderdelen/Geinstalleerde updates/Verwijderen (onder rechter muisknop).

In IE7 heb ik het bovengenoemde probleem niet.

Groet,

Sandra

Handige info thanx!

Sandra, bij mij lukt het echt niet om Internet Explorer te verwijderen zoals jij het beschrijft.
Rechter muisknop geeft geen optie verwijderen, alleen bekijken...
Wil van IE8 af, want krijg sinds ik deze versie heb, alleen maar foutmeldingen.
Ik heb dus ook Vista.

Door onder Software naar Updates te gaan.
Daar staat ie8 bij