Uw pc grondig opruimen met CCleaner

Na verloop van tijd verzamelen zich steeds meer tijdelijke bestanden, internetsporen en andere rommel op uw pc. Dit kan uw pc langzamer maken en veel ruimte in beslag nemen. Bovendien worden ingetypte adressen in uw browser en uw surfgeschiedenis steeds bijgehouden, terwijl u dat uit privacy-overwegingen misschien liever niet wilt. De bezem erdoor dus! Daarvoor gebruiken we CCleaner.

Grote schoonmaak van uw computer

Een heel goed programma om uw pc grondig mee op te ruimen is CCleaner.

CCleaner kunt u hier downloaden

Nadat u CCleaner geïnstalleerd heeft kunt u het programma opstarten. Vervolgens klikt u op Opschonen om allerlei tijdelijke bestanden, internetsporen en lijstjes met laatst geopende bestanden (mru's) op te ruimen die zijn achtergelaten door tientallen verschillende software-programma's, zoals Internet Explorer, Firefox, Opera, Kazaa, Adobe, Office, Windows Media Player, Real Player, Quick Time Player, Java, OpenOffice.org, Google Earth, Google Toolbar, Flash Player WinZip en veel meer.


Klik op Opschonen om de grote schoonmaak van uw pc te beginnen

Als CCleaner vraagt of u zeker weet dat u de gevonden rommel wilt weggooien antwoordt u bevestigend. Nu zijn waarschijnlijk honderden MB's aan troep weggegooid en is uw computer weer een stuk schoner.

Reacties

Geacht team, kan ik CCcleaner ook gebruiken naast Avast Free anti virus?

Hallo ,
Kan ik CCcleaner ook gebruiken om internet smart protection 2011 te verwijderen.
vriendelijk bedankt

Iedereen die Mc Afee als virusbeschermer heeft, heeft dit soort programma's inclusief defragmentatie er al inzitten. In Mc. Afee zit n.l Quick Clean en daar kun je al deze opties aanvinken en hij zal overbodige dingen uit je register halen. Natuurlijk moet je zelf altijd even controleren of het écht weg kan maar dat is met alles zo.

Toevallig kwam ik het progr Registrybooster tegen wat mijn trage laptop sneller zou maken. Tijdens googlen naar dit progr adviseerde iemand op deze site om in plaats van Registrybooster het programma Ccleaner te gebuiken. Het gekke nu is dat als ik Ccleaner wil downloaden ik steeds weer Registrybooster op m'n scherm krijg. Alsof dit dus 2 dezelfde programma's zijn. Weet iemand hoe dit zit?

Kijk eens bij www.schoonepc.nl, hier zit vast wel iets bij.
Groet Fred

Weet iemand of je met Ccleaner ook e-mailberichten (Windows Live Mail) kunt overschrijven? Ik deed dit in Windows XP met Eraser, maar heb nu Windows 7 en daarin werkt Eraser niet goed. Ik zoek dus een ander programma om dit te doen. Alvast bedankt voor de reactie.

Heb je bij "OPTIES" het tablad 'Instellingen' geopend?
Daar kun je aanvinken: Computer automatisch schoomaken bij het opstarten. Dit zou moeten werken.

Klein probleempje: CCleaner zou moeten draaien bij elke keer dat de pc (windows 7) opstart.
Maar: hij doet niets. Staat wel in de lijst met programma's die opstart, dus dat is het niet.

Wat doe ik mis?

ik wens een vlugge opc weer met deze cleaner

Helpt het ook tegen problemen met opstarten en inschakelen van de pc? Soms wil die niet aan als ik de stekker er in doe, en soms gaat die iedere keer weer opstarten als ik afsluiten heb geklikt. De 'computerdokter' uit mijn buurt vertelde dat ccleaner dit probleem zou verhelpen, maar ik heb zo mijn twijfels.

Verwijdert de CCleaner ook wachtwoorden/inloggegevens die je door div websites bewust laat onthouden?

Kun je instellen en anders is het antwoord ja

Bij het opschonen wordt de IE 8 automatisch ingeschakeld (was bij IE 7 niet het geval). Hierdoor worden cookies, die ik wil bewaren toch geruimd. Weet iemand hoe dat kan worden opgelost?

Dit kan ingesteld worden onder Opties / Cookies.

ik ben al uren bezig met opschonen maar ik merk niet dat het veel helpt.

Op het forum van CCleaner kun je een extra scriptje downloaden, waardoor CCleaner een aantal (plm.200!) veelgebruikte programma's toevoegt aan zijn schoonmaakronde. Download winapp2.zip (kies de off-site mirror) en pak het uit naar de directory van CCleaner. Vervang dus het oorspronkelijke winapp2.ini met de gedownloade versie.
http://forum.piriform.com/index.php?showtopic=1110

Ik gebruik CClaener reeds meer dan 1 jaar en ben er zeer tevreden over.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
wi_-rusland