Record: Microsoft dicht 34 lekken in Windows in oktober

Bij de maandelijkse beveiligingsupdates voor Windows worden deze maand maar liefst 34 lekken gedicht. Een record. Ook Windows 7, dat deze maand verschijnt, kreeg zijn eerste pleisters.

Nog nooit eerder werden zoveel beveiligingsproblemen in Windows verholpen. Dit komt ook doordat Windows 7, dat over een kleine twee weken verschijnt, al meegenomen is op deze 'Patch Tuesday'.

De beveiligingslekken zitten in onder andere in Internet Explorer, Windows Mediaspeler, het .NET framework, DirectShow en Windows-componenten als GDI, Indexing Service, CryptoApi en de Windows Kernel. Ook onderdelen van Windows Server, zoals SMBv2 en FTP Service worden dichtgeplakt. De gaten zitten in Windows 2000, Windows XP, Windows Vista en Windows 7. Acht updates worden als kritiek beschouwd (kwaadwillenden kunnen door middel van het lek iemands pc overnemen) en vijf als belangrijk.

Ten slotte gaat - zoals elke maand - een nieuwe versie van Microsofts 'Windows-programma voor het verwijderen van schadelijke software' uw computer eenmalig controleren op de ergste bedreigingen. De updates worden aangeboden via Automatische Updates van Windows XP en Vista of via Windows Update.

Lees meer informatie over de pleisters bij Microsoft

Deel dit artikel: 

Reacties

waarom 34, in mijn vista waren het er maar 12.

34 is het totaal van het aantal updates in windows xp, vista en 7

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
b_lgarije