Kort Mozilla-nieuws (mei 2008)

Een overzicht van nieuws over Firefox en Thunderbird deze week.

Firefox Release Candidate eind mei beschikbaar

Aan het eind van deze maand verschijnt de eerste release candidate voor Firefox 3, zo maakte Mozilla deze week bekend. Als deze zonder ernstige fouten is kan dit gelijk de eindversie worden. Anders volgen er nog nieuwe release candidates totdat de kwaliteit goed genoeg is om Firefox 3 officieel uit te brengen. Firefox 3 wordt uiterlijk eind juni verwacht.

Update 17 mei sneller dan verwacht is de eerste release candidate voor Firefox 3 al vrijgegeven

Eerste alfa Thunderbird 3

Van mailprogramma Thunderbird, het kleine broertje van Firefox, is deze week een eerste alfa (een proefuitgave in een heel vroeg stadium) van versie 3 vrijgegeven. In deze testversie zit een nieuwe add-on-beheerder (dezelfde als in Firefox 3) en de zoekfunctie schijnt aanmerkelijk accurater te zijn. Verder nog weinig nieuws onder de zon. De integratie van kalender Lightning is bijvoorbeeld nog niet begonnen. Thunderbird 3 staat gepland voor eind 2008.

Lees meer over Thunderbird 3 alfa 1

Hoofdontwikkelaar weer terug bij Thunderbird

Meer Thunderbird-nieuws. David Bienvenu, vroeger een van de hoofdontwikkelaars bij het Thunderbird-project, is weer terug bij Mozilla. Vorig jaar verliet hij de Mozilla-organisatie om voor zichzelf te beginnen. Geruchten gingen dat hij het niet eens was met de nieuwe koers voor Thunderbird, die Mozilla toen uitzette. Blijkbaar is hij nu van gedachten veranderd, want hij gaat in dienst treden van Mozilla Messaging, de nieuw opgerichte organisatie voor mailprogramma Thunderbird. Voor het Thunderbird-team lijkt dit een belangrijke versterking te zijn.

Deel dit artikel: 

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
bel_ie