Internet Explorer 8 blijft traagste browser en wordt gehinderd door Spybot S&D

Internet Explorer 8 (IE8) is net enkele dagen verschenen en de eerste negatieve berichten druppelen al binnen. Het eerste lek in IE8 is vorige week ontdekt en uit een test blijkt dat IE8 nog altijd de langzaamste browser is wat betreft de afhandeling van JavaScript op websites. Ten slotte wordt IE8 gehinderd door Spybot S&D waardoor de nieuwe Microsoft browser niet of heel traag opstart.

Bij de Pwn2Own-wedstrijd vorige week werd Internet Explorer 8 gelijk gekraakt. Het eerste lek in de kersverse browser was een feit. Microsoft is nu bezig de eerste beveiligingsupdate voor IE8 te produceren.

Een andere tegenvaller is dat IE8 niet zo snel is als Microsoft beweert. Een onafhankelijk onderzoek van ComputerWorld toont aan dat IE8 de traagste browser is in de afhandeling van JavaScript (een belangrijke component van veel websites). Google Chrome is hierin de snelste, gevolgd door Firefox 3.0.7 (Firefox 3.5 kon wel eens sneller zijn dan Chrome, zo gaan de geruchten), Safari en Opera. Internet Explorer 8 was de langzaamste van alle vijf browsers: Google Chrome was maar liefst vier keer sneller.

Verder blijkt dat spywareverwijderaar Spybot S&D Internet Explorer 8 danig in de weg zit en ervoor kan zorgen dat de browsers niet of heel traag opstart. Dit zou veroorzaakt worden door de immuniseerfunctie van Spybot die een lange lijst van malware websites blokkeert in IE8. Het uitzetten van de immuniseer-functie in Spybot S&D zou het probleem moeten oplossen.

Download Internet Explorer 8

Deel dit artikel: 

Reacties

Ben bezig een inschrijf systeem te maken voor een vereniging.
Zag bij collega die IE8 heeft op windows7 dat de pagina zeer traag is.
Terwijl op firefox via windows en linux(freebsd) geen probleem.

Bij firefox, 300 records openen kost 2 seconde, de IE8 kost dit 8 seconde.
Dus inderdaad 4 x langzamer.

IE blijft over het algemeen gewoon een ramp !! gebruik toch lekker FF / Chrome of Opera !

met het de-instalatieprogamma revo krijg je elk progamma weg
dus google revo

Heb vandaag IE 8 gedownload! Bedankt MS voor alle ellende!!!!!!!!!!!!!!

Na maanden ben ik er nu achter waar het aan ligt dat IE zo traag is,helemaal niet meer opstart of afstort, tenminste bij mij.
Ik heb het intern RAM geheugen verdrievoudigd van 2 GB naar 6 GB en nu werkt hij wel.
Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar Google Chrome, is nog steeds sneller.
Lijkt er wel op dat MS aandelen heeft in geheugenkaarten en om PC's te verkopen.
IE is dus zwaar ...... en ga eens kijken of ik hem er helemaal af kan gooien, op de achtergrond staat hij nog ergens te draaien, tenminste ik krijg de melding via ccleaner

Ik krijg ook regelmatig de knop "verbinding problemen vaststellen" te zien. Druk ik altijd op F5 refresh en dan laad de webpagina gewoon.

Heb nu er eens op geklikt, kreeg ik als oplossing: ga met u pc naar de winkel waar u hem gekocht heeft om hem in zijn geheel na te laten kijken. Idd wie programmeerd zoiets?

IE8 is super traag, ik heb jaren gesurft met IE maar nu ben ik definitief weg naar firefox, wat een verademing.

En dan heb ik het nog niet eens over die achterlijke meldingen, die je te pas en te onpas krijgt, dat er verbindingsproblemen zijn (terwijl die er helemaal niet zijn). Klick voor de gein eens op oplossen dat is helemaal lachen, welke mongool programmeert zoiets?

ik vind hem zwaar traag en ben aan het googelen wat andere ervaringen zijn en ik lees veel bevestigingen van mijn ervaringen, op mijn paltop installeer ik ie 8 niet eens ook moet ik heel veel invoegtoepassingen steeds opnieuw installeren wat zeer vervelend is...

Eergisteren geïnstalleerd, nog geen plezier aan gehad, behalve voor het filmpje dat IE8 vereiste. Echt zeeeer traag. Ik zal mijn computerwinkel eens vragen of ik dit best kan verwijderen. F vervoort

Na de trage Vista nu ook nog een trage explorer 8 geupdate, niet te doen Microsoft,ge begint goed te blunderen met jullie nieuwigheden.Zal nog maar eens alles er af halen en explorer 8 niet meer instaleren.

Een ramp ..pc loopt vast kan niet meer surfen, moet de pc elke keer opnieuw opstarten.
Niet te verwijderen ...heb dit geprobeerd maar kon niet meer op inet komen.
Nu firefox geinstaleerd en en weer geprobeerd IE 8 te verwijderen , maar dan ben ik ook weer firefox kwijt.
Ik ben een leek dus zit nu compleet vast met een programma wat absoluut slecht werkt :(((

ik heb internet explorer 8 zinds 2 dagen
niet vooruit branden
als ik een 2 de pagina wil openen krijg ik te maken met bevroren pagina,s
hij start heel traag op en soms helemaal niet
bij mij een drama
ik draai vista home met geintergreerd internet explorer 7,je gaat dan met een update naar internet explorer 8
ik heb het gedaan na een nieuwe instalatie,dus zou niet weten hoe ik via systeemherstel terug kan naar de siuatie met vista en internet explorer 7
internet explorer 7 is niet los te downloaden voor vista
dus ik zit met een hele slechte browser
dank je wel microsoft
j.bos

Je kan internet exploder 8 verwijderen via geinstaleerde updates verwijderen.
Ga eerst naar configuratiescherm dan naar programma;s verwijderen en daar naar geinstalleerde updates weergeven. Op deze pagina kun je ie 8 verwijderen. succes.

als je naar je configratie scherm gaat en dan naar software klik dan op internet explorer 8 verwijderen daarna staat gewoon internet eplorer 7 weer terug. niets moeilijks aan.

Ik laat in ie 8 linken in een nieuw tabblad openen. Helaas werkt dit vaak niet of is erg traag. Met knippen/plakken breng ik de url over naar firefox en dat heb ik de gewenste pagina gelijk in beeld.

René.

Vandaag IE 8 geïnstalleerd; was gelijk niet meer vooruit te branden zo traag; weer terug naar herstelpunt van gisteren; ben ik gelijk de menubalk van IE7 kwijt. Wat een gezeur; nu gelijk maar overgestapt op Firefox

juist hetzelfde probleem !!!

Ik heb 'm ook net gedownload en kan niet normaal meer surfen. Ik gebruik evernote maar dat krijg ik nu niet meer aan de praat (clip to evernote) door de strenge beveiliging. Die kun je wel zelf instellen maar ik ben te erg leek om te weten wat ik moet 'toestaan' om het weer werkend te krijgen. Nog tips misschien?

Ik gebruik veel verschillende browsers. En doe er allerlei test(jes) mee. Al is het maar om simpele sites weer te geven. En ik kan niets anders zeggen dat Microsoft een puik stukje werk heeft afgeleverd. Ik vind hem sneller dan zijn concurrenten, daarnaast geeft ie8 het best de sites weer. Firefox heeft toch wel eens moeite met sommige sites en loopt helaas nog wel eens vast. Opera is voor mij nog steeds de meest strak geformeerde browser maar heeft ook moeite met het weeergeven van bepaalde sites en loopt ook regelmatig vast. Het wijgeren en niet juist weergeven van sites geldt al helemaal voor Safari, Chrome en K-meleon!

Kortom probeer Microsoft IE8 eens, geef hem in ieder geval een kans.
per slot van rekening is IE8 GRATIS TE DOWNLOADEN en te gebruiken.

Voorbijgestreefd? Welnee. Ingelopen zeer zeker, dat was ook niet zo moeilijk. Bijgehaald is het meest positieve wat ik er van kan maken, hoewel ik het niet eens ben met dat IE8 sneller zou zijn en minder vaak zou crashen, in tegendeel. Het beter weergeven van enkele sites is te wijten aan de makers van de site, niet aan de browser. Nu IE 8 de webstandaarden beter ondersteund hebben ze er zelf ook last van, zelfs met de comptabiliteitsweergave.

Probleem met IE8 is dat het totaal niet op toekomstige ontwikkelingen is voorbereid, zie bv. de Acid3-test. Alle andere browsers zijn dat wel en deze zullen allen binnen afzienbare tijd nog verder worden verbeterd, door oa. Javascript-versnellers. Gezien het ontwikkelingstempo bij Microsoft zal de achterstand tegen de tijd dat IE9 wordt uitgebracht weer flink zijn opgelopen.

Desondanks is IE8 voor het moment een prima browser en ik hoop dat Microsoft beter zijn best zal doen mensen over te laten stappen dan bij de overgang van IE6 naar IE7. Dat momenteel 10-20% van de internetters (cijfers verschillen per bron) nog surft met het mega-onveilige IE6 is onbegrijpelijk. Het is niet mijn bedoeling IE te bashen, maar IE6 kan echt niet meer!

Office pc: na de update van IE7 naar IE8 wordt pc onhandelbaar traag. Na verwijdering Spybot S&D aantoonbare verbetering.

Thuis pc: ik blijf bij Firefox vanwege de vele add-ins, maar het wordt met de dag duidelijker: zeker op een oud beestje zoals het mijne (256 Mb geheugen ...) is FF even traag als IE.

Chrome daarentegen is verrassend snel, maar tja, nogal kaal ...

IE8 is een uitstekende browser, niet te vergelijken met de op mijn pc veel tragere firefox, die dan nog niet alles (active x) aankan (door een antal personen is firefox gewoon overroepen), volgens het aantal gebruikers is firefox aan eenzelfde aantal veiligheidsupdates toe als IE, het aantal misbruiken stijgt immers met het aantal gebruikers.

En dan nog niks zeggen over het warrige favorieten gedoe en downloadspecialiteiten, en de slimme anti pravacy slimme adresbalk.

Wat de problemen met spybot betreft, denk ik dat de problemen bij spybot zelf moeten gezocht worden, der zijn betere antimalware alternatieven dan dit programma, dat je zelfs niet toelaat iets in quarantaine te zetten en je te pas en te onpas opmerkzaam maakt over je eigen verantwoordelijkheid bij het verwijderen.( zelfbescherming, dus onbetrouwbaar)

ben dankbaar dat deze uitmuntende site ons de mogelijk geeft van gedachten te wisselen.

kieviette

kan der nog altij niet bij wat firefox meer heeft dan IE, marketing van gratis software??????????????????????

of is het spybot wat niet deugd????????????????????, spybot is in ieder geval van mijn pc verwijderd

heb de new ie8 eens geprobeerd,alles werkt snel en vlot en snel,buiten 1 ding,voorheen had ik de IE8 RC1,werkte vlekkeloos.Ik zit ook op Taggged .com.als ik nu die page open krijg ik dit eerst in een tabbladmelding door een probleem met deze webpagina wordt het tabblad gesloten en opnieuw geopend door IE.Rare van de zaak is dat een kennis van me de page zonder problemen wel openkrijgt.Ik vermoed dat er nog iets niet goed is aan de nieuwe browser,want met Firefox gaat hij zonder problems open

Zou dit te maken hebben met een bugje dat er nog inzit,(heb ergens gelezn dat Microsoft werkt aan patch voor allereerste IE8-gat.) een kennis zei me dit,en nog effe te wachten met de new browser,of weet er iemand een oplossing,of best nog een tijdje werken met ie7 tot er nog eventuele foutjes uit IE8 zijn weggewerkt.Ik las dit ook nog op http://www.automatisering... citeer

De 'compatibility view' van Internet Explorer 8, die ervoor moet zorgen dat IE8 sites correct toont die ontworpen zijn voor oudere versies, is toch niet helemaal compatibel met IE7.

Dat is met zoveel woorden gezegd door de ontwikkelaars van IE8. En dat betekent dat site-eigenaren aanpassingen zullen moeten doorvoeren als ze problemen voor surfers met IE8 willen voorkomen.

Dat komt doordat Internet Explorer 8 in functionaliteit verschilt van IE7, maar ook doordat Microsoft de gangbare webstandaarden in hogere mate volgt dan voorheen. Dat kan tot problemen leiden bij de weergave van sites die geoptimaliseerd zijn voor IE7. Om surfers daarbij tegemoet te komen, heeft Microsoft een 'compatibility view' in IE8 geïmplementeerd. Dat is een knopje op de adresbalk waarmee men kan terugschakelen naar het beeld dat oudere browsers zouden laten zien.

Aan die 'compatibility view' zitten toch enkele beperkingen, blijkt uit een verschillenlijst die het ontwikkelaarsteam publiceerde. Die verschillen hebben vooral te maken met de wens de beveiliging en toegankelijkheid op een hoger plan te brengen, aldus de ontwikkelaars. Dat kan dus wel tot problemen leiden bij het bekijken van sites die niet voor IE8 geoptimaliseerd zijn.

Even uitgeprobeerd, maar dat valt tegen...ik blijf dus bij Firefox, kan IE8 niet aan tippen!

Ik werk nu al een tijdje met ie8 en eindelijk is er een browser die alle websites goed kan weergeven. ook owa , sharepoint....
Zowel firefox, chrome, sleipnir...kunnen niet alle websites goed weergeven.

Snelheid : Dit gaat super snel, ik zie geen verschil met firefox/chrome/sleipnir.

Ie8 werkt wel nog sneller op windows 7.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_witserland