HitmanPro.Alert beschermt ook tegen CryptoLocker ransomware

Ransomware is een ware plaag geworden. Pc's worden besmet met deze malware en 'gegijzeld' door internet criminelen, waarna argeloze gebruikers flink moeten betalen om weer toegang tot hun computer en bestanden te krijgen.

Een beruchte variant is de CryptoLocker ransomware die alle bestanden op een pc versleutelt en pas weer vrijgeeft als de gebruiker losgeld betaalt voor de ontcijfercode. Dit losgeld (ransom) kan wel enkele honderden euro's bedragen.

Het Nederlandse tooltje HitmanPro.Alert biedt nu behalve beveiliging van je browser ook bescherming tegen de CryptoLocker ransomware. Als je de publieke beta-versie van HitmanPro.Alert 2.5 downloadt dan zit daar ook de optie CryptoGuard in. Als deze ingeschakeld is dan worden aanvallen van CryptoLocker onderschept en wordt aangeboden om je pc te scannen met - de volledige versie van - HitmanPro.

Download HitmanPro.Alert met CryptoGuard

Deel dit artikel: 

Reacties

Betreffend HitmanPro.Alert,

Sinds het bovenstaande nieuwsartikel en de bovenstaande reacties is HitmanPro.Alert geruime tijd verder ontwikkeld.
Tevens zijn verschillende eerdere problemen opgelost.

De op dit moment aangeboden stabiele versie is HitmanPro.Alert 2.6.5.77.
Onder meer is in de huidige nieuwe versie een probleem opgelost dat sommige gebruikers ervoeren bij deïnstalleren van eerdere versies van HitmanPro.Alert.
Bestaande gebruikers zijn automatisch geupdate naar 2.6.5.77, en bij een nieuwe download krijg je eveneens die versie 2.6.5.77 aangeboden.

Sommige gebruikers vermeldden eerder ook het probleem dat HitmanPro.Alert een vertragend effect kon hebben. Dat probleem is inmiddels al weer vele versies geleden opgelost. Met recentere versies was dat probleem al geruime tijd opgelost.

Wie eerder HitmanPro.Alert heeft geprobeerd en toen nog problemen ervoer, die zou de huidige versie die momenteel wordt aangeboden eens kunnen proberen.

kan iemand mij vertellen hoe het kan dat hitman pro alert.waneer ik google chrome opent,en ccleaner laat schoonmaken dat ie een waarschuwing geef en dat ie dat als een virus ziet.dan geeft hij gewoon een valse melding.

Als reactie op Tessy,

De huidige nieuwe HitmanPro.Alert 2.5 is nog een bèta-versie, dat wil zeggen, nog in ontwikkeling. De gebruikers van de bèta-versie kunnen optredende fouten melden, waarna de ontwikkelaars het programma verder verbeteren. Uiteindelijk verschijnt dan op een gegeven moment de 'officiële versie', waarin de fouten zijn verholpen.
Over bèta-versies, zie ook:
https://nl.wikipedia.org/...

De fouten die je vermeldt, dat zijn wellicht zaken die nog verbeterd moeten worden en die later in de 'officiële versie' hopelijk opgelost zijn.

In de HitmanPro.Alert Support and Discussion Thread op Wilders Security Forums kun je zien wat er na het presenteren van de HitmanPro.Alert 2.5 bèta zoal nog wordt opgemerkt aan fouten en verbeterpunten.
Zie de reacties op de pagina's na deze aankondiging:
http://www.wilderssecurit...

Heel goed dat er nu ook iets bedacht is tegen de versleutelingscriminaliteit.

Ik heb Vista,geen probleem werkt gewoon....

Op mijn pc met XP is het installeren gelukt.
op mijn laptop met Vista ontvang ik foutcode 32 (4 x geprobeerd)

In Windows 7 werkt het ook.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
denema_ken