Getroffenen slechte update AVG kunnen een gratis licentie voor de betaalde versie krijgen

De getroffenen van de foutieve update van AVG afgelopen weekend, waardoor Windows niet meer wilde opstarten, kunnen volgens ZDNet een gratis licentie krijgen voor de betaalde versie van AVG Anti-Virus 8.

AVG Technologies biedt zijn excuses aan voor de verkeerde update van AVG die deze week duizenden pc-gebruikers in Nederland in de problemen bracht. Veel pc's wilden niet meer opstarten en veel mensen hebben hun computer daarna laten repareren bij de computerwinkel. Deze kosten kunnen zij waarschijnlijk niet verhalen op AVG, omdat de softwareproducent dit risico juridisch heeft afgedekt.

Wel biedt het Tsjechische AVG gedupeerden een gratis jaarlicentie aan voor het betaalde AVG Anti-Virus 8.0. Dit aanbod zou volgens ZDNet gelden voor zowel betalende als gratis gebruikers van AVG 7.5 en 8.0. Voor gratis gebruikers zou dit betekenen dat ze met de betaalde versie recht hebben op ondersteuning van AVG en dat ze de Nederlandse interface van het programma kunnen gebruiken.

Onduidelijk is hoe en aan wie AVG deze gratis licenties verstrekt. Getroffen klanten zullen zich hiervoor waarschijnlijk moeten melden bij AVG. Vanaf 24 november neemt het bedrijf dan contact op met gedupeerden. U kunt ook proberen een schadeclaim in te dienen bij AVG Nederland, dat zegt alle claims te zullen doorsturen naar het hoofdkantoor in Tsjechië. Op welke gronden en of claims überhaupt gehonoreerd worden is onduidelijk, maar in ieder geval zult u moeten kunnen aantonen dat u kosten heeft gemaakt om de pc te laten repareren (door bijvoorbeeld het bijvoegen van een kopie van de rekening van de pc-reparateur). Een gratis jaarlicentie voor AVG kunt u dan in elk geval wel verwachten, zo lijkt het.

Het adres van AVG Nederland is:
AVG Nederland
Grote Maatweg 8
7642 VH WIERDEN
Tel: 0546 57 20 00
Fax: 0546 57 30 44

Kijk hier voor een oplossing van het probleem dat Windows niet meer start:
Update AVG laat Windows niet meer opstarten: wat te doen?

Deel dit artikel: 

Reacties

ik gebruik avg al jaren gratis de free waere versie en ben er zeer tevreden mee moesten alle makers van programmas geen fouten mogen maken dan heb je alles gratis ze mogen al blij zijn dat avg free gratis mag gebruikt worden met vriendlijke complimenetn voor avg iedereen maakt toch fouten ik vind avg supper de fout kan ook bij microsoft liggen hé

Ligt het nu aan mijn pc en verbinding, of hebben anderen hier ook last van, ik krijg nu al dagen geen updates meer binnen van AVG.

dat ik jaren geleden ben overgestapt na een hoop problemen met avg naar avast beklaag ik me de dag van vandaag nog niet.

had voor avg, antivir, wat volgens mij het beste antivirus programma is maar indertijd dermate sukkelden met hun updates dat het niet meer mooi was( of dat vandaag nog zo is??)

Avast geeft me tot vandaag wat ik verlang bescherming en dagelijkse updates zonder een enkel poespas, hopelijk blijft dit zo.

tussen haakjes" in mijn prille begin had ik de betalende : norton, da was pas miserie, dus niet schiet op de gratische software de betalende zijn niet veel beter af zelfs ondanks hun hoongelach nu.

kieviette

Dat al die mensen die nu klagen maar snel overstappen naar Symantec of McAffee veel geld betalen en ook geen service krijgen als er iets mis loopt.

AVG geeft tenminste nog werkbare oplossingen voor hun fouten.

De schade aan de PC is trouwens niet permanent en klagen kan men altijd.

Werk al jaren met AVG, en nog ook maar een probleem gehad. Dat er wel eens iets fouts kan gaan is jammer, en zeker moet AVG daar iets aan doen, het is dus netjes dat ze een betaalde versie geven als vergoeding. Vraag me wel af hoe je kan aantonen dat de problemen door AVG zijn ontstaan. En als je zelf zo handig bent om de boel te repareren, heb je dus geen bon, en kan je dus geen aanspraak maken op de vergoeding

Ik heb hem op me laptop.
Ik heb hem laten maken maar geen bonnetje dus wat heb ik er aan dan. En zulke dingen gebeuren vaker bij AVG
Mensen Neem AVAST een jaar gratis dan kan je hem kopen of verwijderen en weer opnieuw erop zetten en weer een jaar gratis.
Niemand moet meer AVG erop zetten.

Avast hoeft na 1 jaar gebruik niet verwijderd te worden: vraag jaarlijks een nieuwe licentie-sleutel aan en plak deze in het licentie-sleutelveld.
Hoe (MS Windows): rechtsklik op het icoontje rechts op de startbalk, linksklik op "Over Avast!" en selecteer de licentiegegevens (inclusief koppeling naar gratis registratiesite).
Uit testen blijkt dat Avast! minder systeembronnen gebruikt (andere programma's blijven sneller reageren) en heeft standaard een 4-urige update tijdsinstelling. Hiertegenover staat AVG - tijdens opstarten, AntiVir - handmatig (oudere versies).
Tevens is Avast! Nederlandstalig: blader op de site (na selectie van Free Home Edition) naar beneden en selecteer "Dutch".

Ikzelf heb geen problemen gehad met AVG om de eenvoudige reden dat ik geen virusscanner heb, ik draai op Linux .
Ik ben door familie en kennissen te hulp geroepen om de zaak op te lossen. Ik heb bij AVG het Boot iso tje gedownload voor de PC tjes die geen herstel CD hebben , http://www.avg.com/nl.faq... ,en de 3 pc tjes die ik moest fixen draaiden binnen de 5 minuten weer zoals het hoort.
Dat de oplossing in de 3 gevallen die ik heb gefixt goed was neemt niet weg dat het van AVG een slordige zaak is dat zoiets kan gebeuren.
Ik vind het overigens wel frappant dat het juist dat 32dll bestandje wat de meest leuke effecten geeft als het verwijderd is nu net het gene is wat de oorzaak was en niet een of ander flutbestandje waar je niet of nauwelijks iets van merkt.
Ik denk dat er wat minder "foutje" achter zit dan men ons wil laten denken.

Goedenavond,

De pc van mijn zoon heeft dat AVG probleem waarover u schrijft.
Echter, het bestandje wordt door Windows niet herkend.
Wat moet ik nu doen?

Verneem graag even van je.

Met vr.groeten,
Gerard

AVG is een goed programma, maar als je een fout maakt en mensen dupeert moet je de gepaste vergoeding geven. AVG maakt van de gelegenheid gebruik om nieuwe contracten te sluiten en geeft geen vergoeding die gerelateerd is aan de schade. Die schade is voor veel mensen groot.
AVG handelt onbeschaafd.
Dick Hooijer

Ik denk dat dat iets te overdreven is. Het zijn ook maar mensen, en die maken jammer genoeg ook fouten. En naast de fout van AVG, is het verder een zeer betrouwbaar programma.
Ik gebruik al jaren AVG, en ik ben er heel erg tevreden over. Ik heb er nog nooit problemen mee gehad, en het is kwalitatief hoog.
En die gratis licentie is alleen maar in het voordeel van de mensen die AVG gebruiken, dus eigenlijk moet je niet zeuren, vind ik.

Vanavond een nieuwe notebook gekocht met Windows Vista! Op advies van een ander AVG geinstalleerd en nu heb ik ook hetzelfde probleem! Hoe los ik het nu op? Want nergens staat iets over Vista alleen maar Windows XP?

Help me svp!

Martin

Dat is een smerige handelswijze van AVG.
Ze maken een kapitale fout. Het herstel zit vol moeilijkheden.
Nu bieden ze een jaar betaalde versie aan. Ieder jaar zo'n fout
en alle freeware gebruikers maken op den duur gebruik van de betaalde versie, want die doe je natuurlijk niet meer weg.
Een schande.
AVG de pc uit.
Dick Heooijer.

De heer Dick Heooijer heeft gelijk!
Het zou een verkapte verkoop kunnen inhouden.

Ook ik behoor tot de victims. En wat zo erg is, ik kwam nog erger in de problemen tijdens het opvolgen van AVG's aangedragen oplossing.

Niet dat de oplossing niet zou werken - dat wel denk ik - want het zag er echt gedegen uit, echter ikzelf zag een voorgeschreven handeling over het hoofd, en toen.....foute boel!

Van de regen in de drup dus. Knap balen.
Kan nog steeds niet op DIE computer werken.

50 Euro vraagt de computerwinkelier ervoor.

Groet,
Hilly

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
de_emarken