Firefox - Nieuw profiel maken bij problemen

Soms kan het gebeuren dat Firefox door onverklaarbare redenen opeens heel traag is geworden of vaak crasht. Veroorzakers van deze problemen kunnen ondeugdelijke extensies of niet helemaal goed verlopen updates zijn. Vaak ligt de oorzaak in de profielmap waar de gebruikersinstellingen opgeslagen zijn. Het maken van een nieuw profiel kan de problemen als sneeuw voor de zon doen verdwijnen.

Nieuw profiel maken voor Firefox

1. Backup maken van huidige Firefox-profiel.
Eerst maken we een backup van de instellingen, bladwijzers, wachtwoorden en extensies in ons huidige Firefox-profiel. Lees hier hoe u een backup maakt. Dit is van belang omdat we deze backup - of onderdelen daaruit, zoals wachtwoorden en bladwijzers - dan later kunnen terugzetten in een schoon profiel. Als u de backup gemaakt heeft gaan we nu een nieuw profiel aanmaken.

2. Klik op Start | Uitvoeren.

3. Typ in het venster firefox -p in en klik op OK.

4. Klik achtereenvolgens op Profiel aanmaken en in het verschijnende venster op Volgende en Voltooien.

5. Nu is het nieuwe gebruikersprofiel Standaardgebruiker (of een andere naam, schrijf even op welke) aangemaakt. Klik op Firefox starten (waarbij dit nieuwe profiel geselecteerd is).

Firefox start nu op met een leeg, schoon gebruikersprofiel. Als u merkt dat Firefox nu weer sneller en stabieler is, weet u dat het probleem in uw profiel zat. In dit lege profiel heeft u nog niet de beschikking over uw bladwijzers, wachtwoorden en andere instellingen.

6. Zet onderdelen van uw oude profiel terug in het nieuwe profiel.
Met behulp van MozBackup heeft u een backup van uw oude profiel gemaakt. Nu gaan we delen uit deze backup weer terugplaatsen in het nieuwe profiel.

Start MozBackup en kies voor de Restore profile-optie. Nu selecteert u het oude profiel (waarschijnlijk default genaamd) en zet de onderdelen Bookmarks en Saved passwords in elk geval terug. Zo heeft u een schoon, nieuw profiel mét uw oude bladwijzers en wachtwoorden en loopt Firefox waarschijnlijk weer als een zonnetje.

Als dit niet werkt, volg dan ons gehele stappenplan om Firefox-problemen op te lossen.

Deel dit artikel: 

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
ruslan_