Eerste beveiligingsupdate voor Firefox 3 verschenen

Precies een maand na de uitgave van Firefox 3 is vandaag de eerste beveiligingsupdate voor Mozilla's browser verschenen. Drie ernstige lekken worden gedicht in Firefox 3.0.1.

Na de lancering van Firefox 3 op 17 juni werd gelijk door onderzoeksorganisatie Tipping Point bekend gemaakt dat er een ernstige kwetsbaarheid in de browser zat. Deze werd echter nog niet openbaar gemaakt zodat Mozilla in alle rust naar een oplossing zou kunnen zoeken.

Vandaag is dit lek, in de afhandeling van CSS-objecten, met het verschijnen van Firefox 3.0.1 gedicht. Ook twee andere kritieke kwetsbaarheden zijn opgelost. Een in de verwerking van GIF-afbeeldingen (alleen voor Mac OS X) en een in de afhandeling van bepaalde URLs via de command line. Alle drie de lekken die gedicht zijn kregen van beveiligingsorganisatie Secunia het predikaat zeer kritiek mee.

Verder lost Firefox 3.0.1 nog wat stabiliteitsproblemen en andere kleine onvolkomenheden op. Zoals het probleem dat soms de malware- en phishing-database van Firefox niet altijd gelijk geüpdate werd.

Firefox 3.0.1 wordt de komende dagen aangeboden via de automatische updates van Firefox. Klik anders op Help | Controleren op updates. Mensen die Firefox 2.0 nog gebruiken (kijk onder Help | Over Mozilla Firefox) wordt aangeraden te upgraden naar versie 3 (die sneller, stabieler en veiliger is en meer mogelijkheden heeft).

Download Firefox 3.0.1 en lees meer

Firefox tips

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik wil graag beveiligingen installeren. Steeds verschijnt er dan: De bestanden die u wenst te openen, kunnen virussen bevatten en kunnen schadelijk zijn voor Uw computer. Hoe kan zoiets nou? Ik vraag immers om installatieprogrammas om me te beveiligen tegen ongewenste inbreuk en ook tegen virussen.

Jammer, na installatie meteen geen verbinding meer mogelijk met internet..

Misschien eens kijken naar je firewall...

Kijk anders hier eens:
http://www.gratissoftwaresite.nl/tips/Stappenplan+bij+trage+of+instabiele+Firefox

Ik heb Firefox verwijderd, vervolgens de laatste versie gedownload en die werkt nu zoals het hoort; bedankt voor uw reaktie..

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_ulgarije