Windows 7 SP1: problemen oplossen en voorzorgsmaatregelen bij de installatie

Het eerste service pack voor Windows 7 is deze week beschikbaar gekomen via Windows Update en automatische updates. Welke voorzorgsmaatregelen moet u nemen voor de installatie en hoe kunt u problemen oplossen? Enkele tips.
Het eerste service pack voor Windows 7 is deze week beschikbaar gekomen via Windows Update en automatische updates. Welke voorzorgsmaatregelen moet u nemen voor de installatie en hoe kunt u problemen oplossen? Enkele tips.

Voorzorgsmaatregelen

Voordat u Windows 7 SP1 installeert dient u enkele voorbereidingen te treffen. Microsoft geeft de volgende adviezen:

  • Verwijder voorlopige versies van SP1 (als u die heeft geïnstalleerd, voor gewone gebruikers zal dit niet het geval zijn) voordat u de definitieve versie op uw pc zet.
  • Maak een back-up van uw belangrijke bestanden op een externe harde schijf of dvd (als u helemaal zeker wilt zijn van uw zaak).
  • Als u een laptop gebruikt, sluit u deze aan op een stopcontact.
  • Het is mogelijk dat bepaalde antivirussoftware de installatie van SP1 verhindert of vertraagt. U kunt in dat geval de antivirussoftware tijdelijk uitschakelen.

Voor de installatie is 750MB tot 7,5GB vrije schijfruimte nodig. Via Windows Update of Automatische Updates zal dit meer richting de 750MB zijn - iets wat op een Windows 7 pc geen enkel probleem moet zijn.

Installatie

Via Windows Update (de aanbevolen manier) kunt u op deze wijze SP1 voor Windows 7 installeren:

  1. Ga naar Start - Alle programma's en klik op Windows Update
  2. Klik in Windows Update op Naar updates zoeken
  3. Kies de gevonden update Servicepack voor Microsoft Windows (KB976932) en klik OK
  4. Kies voor Updates installeren en vul zo nodig uw beheerderswachtwoord in
  5. Volg de verdere instructies op het scherm tijden de installatie. De installatie kan geruime tijd duren. Schakel uw pc of laptop niet zelf uit tijdens de installatie!
  6. Na de installatie kunt u uw beveiligingssoftware weer inschakelen.

Problemen oplossen

Als u toch problemen ondervindt met de installatie van service pack 1 voor Windows 7 (liefst met foutmeldingen en -codes) dan kunt u die in de reacties hieronder melden. Wij gaan dan op zoek naar oplossingen.

Oplossing voor foutmeldingen met de volgende codes:
0x8004a029
0x800F0A12
0x800f0a13 en 0x800f0826

Bron: Microsoft

Interessant artikel? Deel het!



Reacties

Wat Microsoft niet vermeld is om de Gebruikersaccountbeheer op standaard te zetten EN NIET OP DE HOOGSTE STAND.
Dat was bij mij de reden dat het 3 keer mislukte omdat ik de Gebruikersaccountbeheer op de hoogste stand had staan.

De voorzorgsmaatregelen die Microsoft noemt zijn ook van belang, zeker omdat het via Windows Update gaat en de download varieert van +/- 78,4 tot 878mb.
Het is ook handig om de volledige servicepack te downloaden in het geval dat u onverhoopt Windows opnieuw moet installeren.

Mijn laptopje loopt zo super zonder service pack 1.
Waarom zou ik risico nemen als service pack 1 toch niks toevoegd.
Ik heb alle updates geinstaleert behalve service pack 1.
En als blijkt dat het wel iets toevoegd,dan installeer ik het wel nadat alle bugs eruit zijn,bedankt proefkonijnen!

Na installatie van SP1 Win7 x64 ultimate, werkt internet nog maar op de halve snelheid en heel onregelmatig. Downloads welke geen resume functie ondersteunen zijn nu niet meer binnen te halen. Het lijkt alsof het internet verkeer na installatie van SP1 gecensureerd wordt! Ik heb heel snel een image terug gezet en alles werkt weer normaal.

Denk dat je toch in een andere richting zal moeten zoeken, na installatie van SP1 blijft alles in orde, ook het internet.
hier alleen maar een verbetering! ;)

Ik heb met SP1 WIN7 x64 een vergelijkbare ervaring.

Downloads die geen resume functie ondersteunen blijven hangen na ongeveer 50 Mb. Zelfs het verzenden van mail met bijlagen van 10 Mb stagneert op ongeveer 55%. Ook ik heb heel snel Sp1 geëlimineerd, waarna alles weer als vroeger functioneerde.

Bij multi-boots.
http://security.nl/artikel/36307/1/Windows_7_SP1_veroorzaakt_problemen.html

hallo,

ik heb een probleem win7 sp1.
als ik sp1 wil instaleren blijft mijn pc hangen.
mijn muis en toetsenbord doet het niet meer
ook die witte schijn in de installatiebalk zie ik ook niet meer.

wie kan mij helpen.

ik heb 64 bit amd
8 gb intern geheugen
512 mb videokaart nvidea
avast virusscanner

Best is alle antivirus uitschakelen !! dus in jou geval avast

na het downloaden van SP1 en het installeren verschijnen deze mededelingen:
- Fout bij het configureren van Servicepack
- Wijzigingen ongedaan maken

Nadat (blijkbaar) alles is teruggezet verschijnen:
- Installatie mislukt. Het systeem kan het opgegeven pad niet vinden.
- fout: error_path_not_found (0x80070003)

Ook na een tweede poging komen deze problemen weer terug.
Wat te doen?
Wim

Lees deze best eens

http://support.microsoft.com/kb/910336/nl#FixItForMeAlways

kan misschien helpen

Ik heb hetzelfde probleem.

Alle aanwijzingen op internet, zoals uitzetten virusscanner e.d. al geprobeerd.

Wie o wie kan ons helpen.

Wil

Na installatie van SP1 startte mijn laptop veel trager op (1'30 ipv 0'45'). Ook had ik via mijn AVER hybride nanao-expresskaart plotseling geen tv ontvangst meer (ook niet na installatie laatste drivers).
Na deïnstallatie werk alles weer normaal, enkel de opstarttijd is nog steeds iets trager.

Ik heb hetzelfde met de hybrid TV stick, het beeld is zwart maar de EPG doet het nog wel. Opnieuw instellen signaal levert niets op.
Na systeemherstel tot voor de upgrade werkt alles weer wel.
Nieuwe drivers voor de TV stick kan ik niet vinden (ASUS vermeldt het produkt niet eens op eigen site).

Tijdens het installatieproces van SP1 op mijn PC (Medion Akoya P6310 D (MD8342), Windows 7 32 Bits) krijg ik bij ca. 10% voltooid de foutmelding Path not Found en begint hij de installatie terug te draaien. Na opnieuw opstarten krijg ik onderstaande melding:
De installatie is mislukt
Het systeem kan het opgegeven pad niet vinden
ERROR_PATH_NOT_FOUND(0x80070003)
Diverse aangedragen oplossingen (zoals die hierboven) geprobeerd, maar vier keer hetzelfde resultaat.

Op de PC van mijn zoon (Ook een Medion Akoya P6310 D (MD8342), Windows 7 32 Bits) precies hetzelfde resultaat.

Ik heb dezelfde pc en hetzelfde probleem.Kan geen toeval zijn.

Ook ik heb dezelfde pc, met precies hetzelfde probleem. Vreemd...
Weet iemand misschien een oplossing?

Deze melding komt naar voren omdat bepaalde systeembestanden niet aanwezig zijn. Een kale installatie lost het probleem op, en de specifieke bestanden heten "RTM" drivers.
Verder ben ik nog aan het googlen om mijn PC ook te voorzien van SP1 (overigens een niet-Medion PC).

Tijdens het installatieproces van SP1 op mijn PC (Medion Akoya P5303D, Windows 7 64 Bits) krijg ik bij ca. 10% voltooid de foutmelding Path not Found en begint hij de installatie terug te draaien. Na opnieuw opstarten krijg ik onderstaande melding:
De installatie is mislukt

Het systeem kan het opgegeven pad niet vinden
ERROR_PATH_NOT_FOUND(0x80070003)

De online windows update van SP1 lukt niet.
De fout is eenvoudig te vinden door in de CBS.LOG te kijken.
Daar zie je waar en waarom het fout gaat.

Het beste is om dit aan Medion te melden.
Met de tel. service komen ze er niet uit, mail ze.
De PC's zijn goed, het is een eenvoudig foutje.
Een SP1 installatie die goed gaat maakt systeem niet slechter.

Voor de P6310 is vandaag een hotfix vrijgegeven.
Zie medion support op de website.

Op de P5303D werkt die hotfix niet.
I

Op de servicesite van Medion een hotfix downoaden voor P6310.Uitvoeren en wachten tot het schermpje overgaat van zwart naar groen.Rebooten en Sp1 installeren.

Heb dezelfde pc en ben er nog steeds niet ingeslaagd SP1 te installeren. Is SP1 bij U reeds geinstalleerd en hoe heeft U het gedaan. Vriendelijke groet.

Beste Mensen,

Ga toch over op Linux. dan heb je dit soort problemen niet.

Sorry Willem2, mijn PC draait op Linux only en ik ben er super blij en tevreden over, maar ook op Linux kun je op problemen stuiten.
Wel kan ik mensen aanraden Linux eens te proberen.
Gr
Jeroen

Asus laptop, Windows 7 home edition x64
Servicepack 1 geeft foutmelding na ongeveer tweederde installatie ???
Ik gebruik Winmail die niet meer wilde opstarten....Alle Email onbereikbaar.
Systeemherstel geen resultaat.
Opnieuw downloaden en installeren dezelfde foutmelding
Uitschakelen van antivirus en Microsoft Security Essentials helpt niks...
Image teruggezet alles werkt nu weer normaal.
Voorlopig geen installatie sp1 meer....

Wel ik heb dat hij de installatie voorbereid en dat het dan springt naar wijzigingen ongedaan maken.
Probleem dan is dat mijn computer opnieuw opstart en het hele gebeuren opnieuw gebeurt enzovoort enzovoort.
Weet iemand hoe ik mijn computer gewoon weer zou kunnen opstarten en gewoon die shit van de service pack te vermijden???

iemand??

Fijn hé zo'n service pack van Microsoft, ik heb een multiboot systeem maar no way dat ik sp1 ga installeren, een pack ellende dat is het.

Ik heb servicepack 1 geinstalleerd maar nu werkt het internet iet meer. Help!

Met win7 kun je heel gemakkelijk een systeemkopie maken, gewoon naar een externe harde schijf (ook even een systeemherstelschijfje maken) en alles kan dan gegarandeerd weer worden teruggezet zoals het was. Kijk in het startmenu in de map onderhoud, daar vind je beide functies. Wie onoplosbare problemen ondervindt met de installatie van een servicepack moet het eens proberen met een frisse nieuwe installatie van het besturingssysteem.

Na het downloaden en branden van SP1 heb ik W7 opnieuw ge-installeerd en daarna SP1 er op gezet en toen geupdate via de site .
Helaas was mijn notebook daarna supertraag en dat bleef dagenlang ook zo , pagina's openden heel traag of soms helemaal niet .
Nu, een week later , heb ik alles verwijderd en Windows Viste er maar weer eens opgezet in plaats van W7 en dat hou ik voorlopig ook zo !

Ooit Windows7 als verjaardagscadeau gekregen. Wat een ellende had ik met KB971033. Dus ik doe geen SP1-update, wanneer niet duidelijk vermeld staat wat daar allemaal in zit.

Ik heb het zelfde probleem zoals vele anderen dus,

na het downloaden van SP1 en het installeren verschijnen deze mededelingen:
- Fout bij het configureren van Servicepack
- Wijzigingen ongedaan maken

Nadat (blijkbaar) alles is teruggezet verschijnen:
- Installatie mislukt. Het systeem kan het opgegeven pad niet vinden.
- fout: error_path_not_found (0x80070003)

Ook na een 14e poging komen deze problemen weer terug.

Ik ben het helemaal zat. Ik heb zelfs contact gehad met microsoft. Eerst telefonisch, dan wordt je doorverwezen naar een site waar je dan een mailtje mee verstuurt naar een support center. Dan krijg je een mail terug met een link waarmee je dan een probleem oplosser kan downloaden. Als je die dan hebt gedownload krijg je daar weer een foutcode. Onverwachte fout! Dus al zou ik het willen, ik kan service pack 1 er met geen mogelijkheid op krijgen.

Iemand enig idee wat ik hiermee aan moet?

Rene

Ik heb een week geleden een nieuwe pc aangeschaft en heb dezelfde problemen. Veel E-mail en tel. ondersteuning van microsoft gehad maar niets helpt. Het wordt feilloos geïnst maar dan begint de ellende. Tijdens config stopt hij bij 10% en start opnieuw op om weer bij 10% te stoppen met de foutmelding en dat alles hersteld wordt. Ik heb Windows opnieuw geïnst geen antivirus programma maar ook dan lukt het niet. Ik geef het op en wacht rustig af dat er eens een beter servicepack komt. Microsoft zegt dat er weinig problemen zijn maar als ik google is dat niet zo dus.

Ik heb deze update ook op mijn pc met win 7 64 bit gezet de installatie verliep bij mij probleemloos maar na een tijdje kreeg ik ook de bovenstaande problemen vastlopen van toetsenbord en muis niets werkte nog ik kon alleen mijn pc resetten om de boel weer aan de gang te krijgen.De oplossing is het service pack verwijderen in je Windows update kijken bij geïnstalleerde updates en daar verwijderen en daarna opnieuw in Windows update zoeken naar nieuwe updates en dan het servicepack verbergen. Je krijgt dan deze update niet meer in je pc.
Ik hoop dat iemand hier wat aan heeft.

Aad

Dank voor de tip na 3x mislukte installaties, deinstallatie van McAffee en hulp van McAfee. Was ik het zat. McAfee werkt weer en de Service Pack wordt voorlopig niet meer geinstalleerd.

Hoe weet ik of de SP1 die ik heb geinstalleerd een voorlopige versie of een definitieve is?
Ik heb hem al eerder verwijderd en toen ging alles weer prima.
Omdat er nieuwe updates waren toch maar weer SP1 geinstalleerd en meteen IE9 erachteraan met het idee dat dit misschien beter zou gaan, maar helaas weer dezelfde ellende als na de eerste keer installeren.

Waar kan ik het dus zien? Voorlopige versie of tijdelijk?

Hello
Ik heb de zelfde PC gelijk Jas en Dokus,zelfde probleem.
Al 20 maal geprobeerd ,de laatste 44MB zij niet te installeren.De DVD ook gebruikt van Pc Magazine
van April,geen avance.Medion stuurt mij naar Microsoft en Microsoft stuurt mij naar Medion.
Volgens mijn bescheiden mening is er een bestand of driver niet aanwezig.
Suroco

Om uw probleem op te lossen met betrekking tot de installatie van Microsoft Windows Service Pack 1 willen we u verwijzen naar de oplossing die Medion beschikbaar heeft gesteld voor haar klanten.
Deze kunt u hier vinden. http://www.medion.com/nl/service/_lightbox/showfaq.php?FAQ_ENTRY_OTHER_ID=14200&msn=10013937

Ik heb al verschillende malen geprobeerd om Windows 7 service pack 1 te installeren op mijn pc, maar
het mislukt echter steeds.

Ik krijg steeds de melding dat het pad niet gevonden kan worden.

dit is de exacte melding die ik steeds krijg : ERROR_PATH_NOT_FOUND (0x80070003)

Ik hoop dat iemand een oplossing heeft voor mijn foutmelding.

Hello
Wat ik wel zie dat die nieuwe fix van Medion voor een systeem 64 bits,de mijne
is een 32 bits.Of zou dat geen kwaad kunnen.Om te installeren.
Nog altijd niet geprobeerd.
Roger3

Na installatie van servicepack 1 werkt Winmail niet meer. Krijg melding: 0x8007000E, en daarna melding: MSOE.DLL kan niet worden geinitialiseerd.
Iemand een idee. Ik werk met windows 7 proff 64 bit

Paul, heb jij al een oplossing. Ben ook zo dom geweest sp1 te installeren en kan nu niet meer bij winmail.

Updates met o.a. SP1 geïnstalleerd zonder foutmeldingen op een lap-top met W7.

In deze updates zat ook een update van Internet Explorer 8 naar versie 9.

In deze nieuwe versie 9 werkte de menu-functie "Instellingen" NIET meer. Als je daar op klikte, loopt IE9 geheel vast . . Ook viel mij op dat de items in de menu-balk van IE9 gedeeltelijk in het Nederlands én Engels was.

Uiteindelijk de SP1 terugzet, vreemde is alleen dat ook menu-functie "Instellingen" in IE8 nu ook hetzelfde probleem geeft.

Lijkt wel een Beta-versie ...............

Iemand t zelfde probleem ?

Ik had hetzelfde probleem, maar met de instructies van http://support.microsoft.com/kb/910336/nl#FixItForMeAlways heb ik de problemen kunnen oplossen.

Mvg Linda
openingsuren

Ik ben al geruime tijd doende om service pack 1 voor windows 7 te instaleren.
Ook via uw suport maar helaas is het nog steeds niet gelukt.
Bij het istaleren wordt de instalatie onderbrokem met de mededeling fout bij het configureren van servicepack 1.
vervolgens wordt de instalatie afgebroken en start de computer opnieuw op, vervelend is dat als ik nu de computer opstert dat dan de instalatie opnieuw wordt opgestart met bovenstaande resultaat.
De foutmelding die wordt getoond is 0x800f0826.
Ik hoop dat jullie kunnen helpen ik wordt zo langzamerhand moedeloos van dit gebeuren.
Verder ben ik niet goed in het doorgronden van een computer vandaar mijn roep om hulp.

m.v.groeten Cees Brandsma

ga eerst naar de site van microsoft je download eerst de sp1 pack op een dvd-rom eenmaal je dit gedaan hebt schakel je internet verbinding uit steek je dvd in je player en laat je pc opnieuw opstarten installeer dan je updates zodra deze gedaan zijn haal je je dvd er terug uit en laat hem dan pas opnieuw opstarten bij het afsluiten worden je updates geinstalleerd en dan pas als je pc gewoon terug is opgestart maak je terug verbinding (probleem opgelost)

Ik heb ook een probleem met het installeren van Win 7 SP1
Ik heb een Win7 Ultimate 64 Bit computer, het is nu al de tweede keer dat dit gebeurt maar als hij de updatebewerkingen uit gaat voeren blijft hij hangen op :Updatebewerking 150396 van toepassen 460945 (\Registry\Machine\Sof...)

Is hier een oplossing voor?

Dank je alvast,

Thierry

Na update sp1 op windows 7 is mijn agp videokaart driver blijkbaar ook mee gegaan in de update.
Ook mijn scherm is plotseling uit apparaatbeheer verdwenen.
De videodriver is niet op het internet te vinden. Radeon 9500 pro.
Mijn monitor Iiyama prolite werkt nu op een resolutie van vierkante schermen.
Hopeloos!