Downloads

Inhoud syndiceren
Voor bijna elk duur programma zijn er uitstekende gratis alternatieven te vinden. Wij maken u wegwijs in een grote verzameling legale freeware. Al deze kwalitatief hoogstaande, vaak Nederlandstalige, freeware is getest op spyware en virussen en de software en updates blijven gratis! U vindt hieronder alle gratis software downloads per categorie. Altijd geschikt voor Windows (98, 2000, XP, Vista of 7), vaak voor Mac OS X en Linux. Waarom nog betalen voor uw software als alles gratis kan? Van alle downloads bieden wij de meest recente versie.
Bijgewerkt: 21 min 1 sec geleden

VMware Player

31 oktober, 2014 - 11:44
Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 6.7 (16 stemmen)

Experimenteren met de pc is leuk maar kan vervelende gevolgen hebben. Zou het daarom niet handig zijn om gewoon een extra pc te hebben waarop u bijvoorbeeld allerlei besturingssystemen en programma's kunt proberen zonder kans op blijvende schade? Met VMware Player, een virtuele pc, kan het.

Via de website van de makers kunt u allerlei leuke applicaties en ook besturingssystemen zoals Linux en FreeBSD downloaden die direct op deze virtuele pc draaien. Altijd prettig wanneer u op Windows bent uitgekeken of geen risico wilt lopen.

Categorie: VirtualisatieVersienummer: 6.0.4Laatst gewijzigd: 31 oktober 2014Licentie: Freeware met beperkingenTaal: EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8LinuxWebsite: 

VMware

Download: 

Download VMware Player
(gratis registratie VMWare-account verplicht)

 

CutePDF Writer

31 oktober, 2014 - 11:37
Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 7.8 (252 stemmen)

CutePDF Writer is een eenvoudig maar doeltreffend programma. Na installatie kunt u vanuit bijna elk programma via het menu Bestand | Afdrukken een bestand opslaan in PDF-formaat. CutePDF Writer werkt als virtuele printer, dus u kunt bijvoorbeeld vanuit Word, Photoshop of een andere applicatie PDF'jes maken: u kiest dan CutePDF Writer als 'printer' (in plaats van uw gewone printer) in het venster met afdruk-opties en slaat het bestand op als PDF.

Nadat u CutePDF Writer geïnstalleerd heeft zult u vergeefs zoeken naar de applicatie zelf. Die is er dan ook niet. U zult CutePDF Writer pas tegenkomen als u vanuit Word of een ander programma een document gaat 'afdrukken'. U kiest dan voor Bestand | Afdrukken (in bijvoorbeeld Word) en komt dat het volgende venster tegen met printer-opties. Daar kiest u bij Naam voor CutePDF Writer en OK. Uw document wordt dan niet uitgeprint, maar omgezet naar een PDF-bestand.


CutePDF Writer is alleen te vinden onder de Afdruk-opties van elk willekeurig programma

Handig aan het PDF-formaat is dat het uiterlijk (de lay-out) van uw bestand niet meer verandert en verschuift, zoals bij Word-documenten vaak het geval is. U kunt nu veel tijd aan de opmaak van een document besteden en dit later als PDF-bestand opslaan met behulp van CutePDF Writer.

Voordeel is dat CutePDF Writer, in tegenstelling tot sommige andere gratis programma's, geen watermerk toevoegt aan documenten.

Categorie: PDF makenVersienummer: 3.0.0.8Laatst gewijzigd: 31 oktober 2014Licentie: FreewareTaal: Nederlands en EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Website: 

Acro Software - CutePDF Writer

Download: 

Let op! Lees nauwlettend de Installatie-instructies hieronder om de mogelijk ongewenste ASK/PDF Editor Toolbar die standaard meegeïnstalleerd wordt weer kwijt te raken

Download CutePDF Writer

Installatie instructies: 

Waarschuwing
1. Met CutePDF Writer wordt tegenwoordig een ASK werkbalk voor uw browser meegeleverd die u niet kunt weigeren tijdens de installatie! Deze toolbar biedt ook een gratis PDF Editor functionaliteit in de cloud, maar is verder niet echt wenselijk. Het enige wat u kunt doen is na installatie van CutePDF Writer naar Configuratiescherm | Software in Windows gaan (of een tool als CCleaner gebruiken) en de CutePDF Editor Toolbar en CutePDF Editor Toolbar Updater deïnstalleren.

2. Tijdens de installatie van CutePDF Writer moet u nog wel de vinkjes weghalen bij Make ASK search provider en home page. U kunt de installatie van de toolbar niet voorkomen, maar deze wijzigingen wel weigeren.

3. Tijdens de installatie van CutePDF Writer wordt u ook gevraagd om extra software (PS2PDF) te downloaden. Deze is nodig voor conversie naar PDF. U moet deze download dus wel toestaan anders werkt CutePDF Writer niet. U kunt deze conversie-software anders ook hier downloaden:
Download Ghostscript Converter

Hulp en ondersteuning: 

Stel vragen over CutePDF Writer in het GratisSoftware.nl Forum

 

LibreOffice

30 oktober, 2014 - 12:38
Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 8.2 (497 stemmen)

LibreOffice is een afsplitsing van OpenOffice. Het is tegenwoordig het meestgebruikte gratis kantoorpakket. LibreOffice is een volwaardige vervanger van Microsoft Office is. De office suite beschikt onder andere over een tekstverwerker, spreadsheet-programma, presentatie-programma en database-functionaliteit.

LibreOffice is in 2010 afgesplitst van OpenOffice.org uit onvrede over het open source-beleid van Oracle, de toenmalige nieuwe eigenaar van OpenOffice.org. In 2012 is duidelijk dat LibreOffice actiever ontwikkeld wordt dan OpenOffice (dat door eigenaar Oracle is ondergebracht bij de Apache Foundation - waar het een bijna slapend bestaan leidt). Ook zijn veel Linux-distributies, zoals Ubuntu, overgestapt op LibreOffice.


LibreOffice start

LibreOffice beschikt over dezelfde componenten als Microsoft Office:
- een tekstverwerker (Writer, vergelijkbaar met Word)
- een spreadsheetprogramma (Calc, vergelijkbaar met Excel)
- een presentatieprogramma (Impress, vergelijkbaar met Powerpoint)
- een tekenprogramma (Draw)
- een formule-editor (Math)
- een database (Base, vergelijkbaar met Access)

LibreOffice werkt - via de CMIS standaard - ook samen met diverse content management systemen en document management systemen, zoals Alfresco en Microsoft SharePoint.

Categorie: OfficeVersienummer: 4.3.3Laatst gewijzigd: 30 oktober 2014Wijzigingen: 

Lees hier over de wijzigingen in LibreOffice

Licentie: Open sourceTaal: Nederlands en EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Mac OS XLinuxWebsite: 

LibreOffice

Download: 

Download LibreOffice voor Windows, Mac OS X of Linux
(Download Hoofd installatieprogramma en eventueel de Helpbestanden)

Meer downloads: 

Download extensies voor LibreOffice

Hulp en ondersteuning: 

Stel vragen over LibreOffice in het GratisSoftware.nl Forum
Ondersteuning LibreOffice

 

Skype

30 oktober, 2014 - 12:30
Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 7 (456 stemmen)

Skype is een programma om wereldwijd gratis mee te bellen via internet (VoIP, Voice over IP). Zo heeft u nooit meer hoge telefoonkosten. Het enige wat u nodig heeft is een pc met internetverbinding, een headset of microfoon en de Skype-software. In 2011 is Skype overgenomen door Microsoft en is er verregaande integratie met Outlook en andere Microsoft-diensten.

Als u Skype op uw pc heeft kunt u gratis met iedereen bellen die de software ook op zijn pc heeft geïnstalleerd. Het principe is heel simpel: u maakt een gratis Skype-account aan, zoekt op naam en/of plaats naar anderen die ook een Skype-account hebben, u voegt deze mensen aan uw Skype telefoonlijst toe en u kunt met ze bellen.


Hoofdvenster Skype (klik voor groter)

Als uw contacten ook on line zijn kunt u ze bellen door in Skype op de groene knop te drukken. Wanneer uw contact opneemt, kunt u via uw headset of microfoon en speaker onbeperkt met ze praten.

Skype biedt verder de volgende mogelijkheden:
- vergaderen met meerdere mensen (videoconferenties)
- videogesprekken (webcam benodigd)
- bellen en sms'en naar vaste en mobiele nummers tegen gereduceerd tarief (hiervoor moet u een beltegoed kopen)
- videobellen met Facebook contacten

En als u geen zin hebt om iemand te spreken kunt u ook even chatten via Skype. Ook kan er gewisseld worden tussen gesprekken en kunnen gesprekken worden opgenomen. Facebook-integratie en groepsvideo-bellen tot tien personen zijn ook mogelijk.

Sinds Microsoft in 2011 Skype heeft overgenomen kunt u ook inloggen met Facebook- en Microsoft-accounts (Windows Live/MSN, Hotmail/Outlook.com) en is Skype verregaand geïntegreerd in mailprogramma Outlook (vanaf versie 2010) en op de website van maildienst Outlook.com. In de loop van 2013 is Windows Live Messenger (MSN) opgegaan in Skype, dat dan één programma voor online communicatie is geworden.

Categorie: Internet telefonieVersienummer: 6.22Laatst gewijzigd: 30 oktober 2014Wijzigingen: 

Lees hier over de veranderingen in deze versie van Skype

Licentie: FreewareTaal: Nederlands en EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Mac OS XLinuxAndroidWindows PhoneWebsite: 

Skype

Download: 

Download Skype voor Windows
(u moet misschien eerst inloggen met uw Skype-naam of Microsoft- of Facebook-account of een account aanmaken voordat u Skype kunt downloaden)

Meer downloads: 

Download Skype voor Mac OS X
Download Skype voor Linux

Download Skype voor Android
Download Skype voor iPhone en iPad
Download Skype voor Windows Phone

Installatie instructies: 

Let op!

Bij de installatie wordt gevraagd of u Bing als zoekmachine en MSN als startpagina wilt instellen. Haal de vinkjes weg als u hier niet van gediend bent.

U kunt ook kiezen om Skype niet te laten opstarten met Windows en om Skype Klik-en-bel niet in uw browser te installeren.

Hulp en ondersteuning: 

Stel vragen over Skype op het GratisSoftware.nl Forum

 

GnuCash

30 oktober, 2014 - 10:36
Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 7.2 (54 stemmen)

GnuCash is een open source boekhoudprogramma voor kleine bedrijven. De software is voor zakelijk gebruik en privé-gebruikers met boekhoudkundige kennis. GnuCash beschikt over veel mogelijkheden die u van een volwassen boekhoudprogramma mag verwachten. Handig is dat ook overzichten van aandelen gemaakt kunnen worden.

GnuCash heeft - behalve de basis boekhoudfuncties - onder andere de volgende mogelijkheden:

 • dubbel boekhouden
 • geplande transacties
 • ondersteuning afbetalingen van hypotheken en leningen.
 • boekhoudmogelijkheden MKB
 • importeren van OFX en QIF
 • ondersteuning HBCI
 • mogelijkheid om met verschillende valuta's transacties te doen
 • overzichten van aandelen en beleggingsfondsen
 • online noteringen van aandelen en beleggingsfondsen

Het programma beschikt over uitgebreide rapportage-mogelijkheden en kan onder andere inzichtelijke grafieken produceren. Bestanden van Microsoft Money en Quicken kunnen eenvoudig geïmporteerd worden.

GnuCash is beschikbaar voor Windows, Mac OS X en Linux. Er is eveneens een Android-app om uw uitgaven bij te houden. De software is ook in het Nederlands vertaald.

Categorie: BoekhoudingVersienummer: 2.6.4Laatst gewijzigd: 30 oktober 2014Licentie: Open sourceTaal: Nederlands en EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Mac OS XLinuxAndroidWebsite: 

GnuCash

Download: 

Download GnuCash voor Windows
(kies voor Microsoft Windows)

Meer downloads: 

Download GnuCash voor Mac OS X en Linux
(klik rechtsboven op uw besturingssysteem)

Download GnuCash app voor Android

Hulp en ondersteuning: 

Documentatie (Engels)

 

foobar2000

30 oktober, 2014 - 10:17
Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 7.4 (139 stemmen)

foobar2000 is een uitstekende, zeer uitgebreide muziekspeler die bijna alle bestandsindelingen afspeelt en weinig geheugen gebruikt. Het programma heeft ook een tag editor om titelgegevens te bewerken en de mogelijkheid om playlists te maken. foobar2000 haalt titels van cd's op bij Freedb en kan eveneens muziek converteren.

foobar2000 heeft een heel eenvoudige, kale interface. Bijna Spartaans, maar daardoor is het wel een zeer snelle audiospeler die bijna meteen start met afspelen als u een audiobestand wilt beluisteren (in tegenstelling tot enkele andere, bekende mediaspelers - wilt u liever meer toeters en bellen, kijk dan bij andere audiospelers).


foobar2000 veelzijdig maar eenvoudig

De volgende muziekbestanden kan foobar2000 afspelen:
MP1, MP2, MP3, MP4, MPC, AAC, Ogg Vorbis, FLAC/Ogg FLAC, WavPack, WAV, AIFF, AU, SND, WMA en CDDA. Ook kunnen Windows Media en RTSP streams afgespeeld worden.

Ook kan foobar2000 bestanden converteren naar een ander audio-formaat en cd's rippen. Verder kun je tags toevoegen en bewerken en tracks normaliseren met ReplayGain.

foobar2000 is een no-nonsens lichtgewicht muziekspeler voor iedereen die puur van muziek houdt en niet te veel extra foefjes wil.

Categorie: MuziekspelerVersienummer: 1.3.5Laatst gewijzigd: 30 oktober 2014Wijzigingen: 

Lees hier over de wijzigingen in deze versie van foobar2000

Licentie: FreewareTaal: EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Website: 

foobar2000

Download: 

Download foobar2000
(klik onder Latest stable version op Download foobar2000)

Meer downloads: 

Download extra componenten
Download skins voor foobar2000

Hulp en ondersteuning: 

Stel vragen over foobar2000 in het GratisSoftware.nl Forum

Handleiding foobar2000 (Engels)

 

Ashampoo Burning Studio Free

30 oktober, 2014 - 10:14
Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 7.7 (23 stemmen)

Ashampoo Burning Studio Free is een complete cd en dvd brander die ook blu-ray kan branden. Ashampoo Burning Studio kan audio-cd's, mp3-cd's, video-dvd's, data-cd's en -dvd's, images en nog veel meer branden. Ook is er een ingebouwde cd-ripper.

Ashampoo Burning Studio Free is een veelzijdige brander en ripper die ook backups kan maken en herstellen en schijven kan wissen. Ashampoo Burning Studio kan:

- een data cd/dvd/blu-ray branden
- een audio- of mp3-cd branden
- een audio-cd rippen
- een video-dvd branden (VOB/IFO/BUP)
- een video-cd (VCD) en super video-cd (SVCD) branden
- een cd, dvd en blu-ray kopiëren
- een schijf image branden (ISO, CUE/BIN, AshDisc)


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Ashampoo Burning Studio Free is een zeer uitgebreide brander die met cd, dvd en blu-ray overweg kan. Het programma is in het Nederlands vertaald. Let wel goed op tijdens de installatie voor onnodige extraatjes.

Categorie: Cd en dvd branderVersienummer: 1.14.5Laatst gewijzigd: 30 oktober 2014Licentie: Freeware met beperkingenTaal: Nederlands en EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Website: 

Ashampoo

Download: 

Download Ashampoo Burning Studio Free via de producent

Let goed op tijdens de installatie! Lees de instructies hieronder

Meer downloads: 

Download de oude Ashampoo Burning Studio 6 via de producent
 
Lees meer over de oude versie Ashampoo Burning Studio 6

Installatie instructies: 

Let op!

1. Tijdens de installatie wordt de onnodige Ashampoo browser werkbalk aangeboden. Kies voor Aangepaste installatie en haal de vinkjes weg bij Ashampoo werkbalk en zoekmachine.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

2. Registratie met een mailadres is NIET nodig! Sluit gewoon de webpagina die zich opent na de installatie. Zo bespaart u zichzelf een hoop onnodige reclame-mail.

3. Bij het venster dat zich soms opent en aanbiedt abonnee te worden op nieuwskanalen, haalt u de vinkjes weg! Ook dit is niet verplicht.

 

PDF-XChange Viewer

30 oktober, 2014 - 10:08
Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 8.2 (154 stemmen)

PDF-XChange Viewer is goede software om pdf-bestanden mee te bekijken. Een prima alternatief voor Adobe Reader, dat ook beschikt over browser-plugins voor Internet Explorer, Firefox, Google Chrome en Opera. PDF-XChange Viewer kan pdf'jes bovendien licht bewerken en aantekeningen toevoegen aan documenten.

PDF-XChange Viewer is sneller en lichter dan Adobe Reader. PDF-bestanden kunnen worden bekeken en eenvoudige bewerkingen als tekst en commentaar toevoegen, tekst doorhalen of onderstrepen, stempels zetten, tekenen en meer zijn mogelijk. Pagina's toevoegen en verwijderen kan alleen zonder watermerken te krijgen met de betaalde Pro-versie.


PDF-XChange Viewer

PDF-XChange Viewer is vertaald in het Nederlands en is beschikbaar voor Windows. Let op tijdens de installatie dat u de onnodige Ask Toolbar niet mee installeert.

Categorie: PDF bekijkenVersienummer: 2.5.311Laatst gewijzigd: 30 oktober 2014Wijzigingen: 

Lees hier over de wijzigingen in deze versie van PDF-XChange Viewer

Licentie: Freeware met beperkingenTaal: Nederlands en EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Website: 

PDF-XChange Viewer

Download: 

Download PDF-XChange Viewer

(kies voor de EXE installer en klik op Download Now)

Installatie instructies: 

Let op!
Haal bij de installatie van PDF-XChange Viewer de vinkjes weg bij de Ask toolbar anders wordt deze onnodige werkbalk in uw browser geïnstalleerd.


Haal de vinkjes weg en klik Volgende

 

Cdrtools Frontend (Cdrtfe)

30 oktober, 2014 - 09:33
Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 7.5 (165 stemmen)

Cdrtfe (Cdrtools Frontend) is een kleine en snelle cd en dvd brander. Het uiterlijk is vrij eenvoudig maar de mogelijkheden zijn uitgebreid. Cdrtfe kan naast audio, data en video cd's ook data en video dvd's branden. Verder kunnen rewritable cd's gewist en images gebrand worden. Cdrtfe heeft bovendien een ingebouwde cd ripper. Klein maar fijn!

Cdrtfe maakt gebruik van de onder Linux bekende Cdrtools en VCDImager. Cdrtfe is dan ook een frontend (interface) voor deze programma's.

Cdrtfe kan de volgende cd's en dvd's branden:

 • audio cd
 • data cd
 • (s)video cd
 • xcd
 • data dvd
 • video dvd
 • image (iso/cue)

Ook kan Cdrtfe audio cd's rippen (via het tabblad DAE: digital audio extraction) naar mp3, wav, ogg en flac bestanden. Titelgegevens van cd's kunnen via freedb opgehaald worden.

Cdrtfe beschikt verder over de mogelijkheid om 13% meer gegevens op een cd te branden dankzij Mode2CDMaker. Het wissen van rewritable cd's kan ook met Cdrtfe.

Cdrtools Frontend - dat ook in het Nederlands vertaald is (kijk onder Extras | Language - Dutch) - is een prima brander met veel mogelijkheden.

Categorie: Cd en dvd brandenVersienummer: 1.5.3Laatst gewijzigd: 30 oktober 2014Wijzigingen: 

Lees hier over de wijzigingen in deze versie van Cdrtools Frontend.

Licentie: Open sourceTaal: Nederlands en EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Website: 

cdrtfe

Download: 

Download Cdrtfe
(kies de bovenste download: Setup)

Meer downloads: 

Download cdrtfe Portable
(kies portable)

Installatie instructies: 

U kunt Cdrtools Frontend in het Nederlands instellen via het menu Extras | Languages - Dutch.

 

RawTherapee

29 oktober, 2014 - 22:22
Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 8.2 (72 stemmen)

RawTherapee is een zeer uitgebreid gratis fotobewerkingsprogramma om RAW-opnames van fotocamera's, maar ook jpeg en meer, te bewerken. RawTherapee is vergelijkbaar met bijvoorbeeld pakketten als Adobe Lightroom, Adobe Camera RAW, Adobe Photoshop Lightroom en Capture One.

RawtTherapee is verkrijgbaar voor Windows, Mac en Linux. Als raw importer wordt DC-RAW gebruikt zodat een enorme range van camera's ondersteund wordt. Ondersteunde bestandsformaten zijn: JPG - TIF - TIFF - PNG - CRW - CR2 - CRF - NEF - RAF - PEF - DNG - ARW - SR2 - MRW - RAW - ORF - KDC - RWZ - RW2.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Voorbeelden van basisbeeldbewerkingen met RawTherapee:
Witbalans, Belichting, Contrast, Kleurverzadiging, Helderheid, Bijsnijden, Roteren, Verscherpen, Ruisonderdrukken en Lensvervorming.

Categorie: FotobewerkingVersienummer: 4.2.1Laatst gewijzigd: 29 oktober 2014Licentie: Open sourceTaal: Nederlands en EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Mac OS XLinuxWebsite: 

RawTherapee

Download: 

Download RawTherapee voor Windows, Mac OS X of Linux
(kies uw besturingssysteem/platform, 32-bits of 64-bits en de stabiele/stable versie)

 

WinBank

29 oktober, 2014 - 15:11
Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 7.9 (130 stemmen)

WinBank is een eenvoudig Nederlandstalig programma voor het bijhouden van uw privé-boekhouding. U kunt met WinBank heel simpel al uw inkomsten en uitgaven bijhouden en overzichten en grafieken maken. WinBank beschikt ook over budgetbeheerfuncties en een saldoplanner.

WinBank kan gegevens importeren van onder andere de volgende Nederlandse en Belgische banken: ABN AMRO, Rabobank, SNS, ING, Argenta, ASN, Triodos, Van Lanschot, Fortis en meer. Ook kunnen Quicken-bestanden geïmporteerd worden. Doordat geen ingewikkelde termen gebruikt worden is WinBank ideaal voor gebruikers zonder boekhoudkundige kennis.

Enkele functies van WinBank zijn:
- wizard om nieuwe boekhouding op te zetten
- overzichten op van boekhouding, groep en bron
- grafieken maken
- budgetbeheerfuncties
- saldoplanner
- automatische overschrijvingen
- volgen beleggingsfondsen
- formules
- BIC/IBAN ondersteuning
- geschikt voor IBAN nummers en SEPA automatische incasso’s


De interface van WinBank is makkelijk te wijzigen

Het wat drukke uiterlijk van WinBank is volledig aan te passen. Ook kunt u uw eigen plaatjes gebruiken voor verschillende categorieën. WinBank is bedoeld voor particulier gebruik. Hoewel het programma vrij uitgebreid is schiet het toch tekort voor zakelijke toepassingen.

WinBank is Nederlands en te downloaden voor alle Windows-versies.

Categorie: BoekhoudingVersienummer: 2.5.0Laatst gewijzigd: 26 oktober 2014Licentie: FreewareTaal: NederlandsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Website: 

WinBank

Download: 

Download WinBank
(Klik op EXE Downloaden)

 

FormatFactory

29 oktober, 2014 - 15:02
Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 7.5 (142 stemmen)

FormatFactory is een multifunctioneel programma dat audio en video kan converteren, cd's en dvd's kan rippen en afbeeldingen omzetten naar een ander formaat. FormatFactory is handige alles-in-een converteersoftware, maar toont wel advertenties in de interface.

FormatFactory kan video, audio én afbeeldingen naar de volgende bestandsformaten converteren:
Video - MPG/AVI/WMV/FLV/SWF/3GP/MP4 (geschikt voor onder andere iPod/iPhone/PSP/BlackBerry)
Audio - MP3/WMA/AMR/OGG/AAC/WAV
Afbeeldingen - JPG/BMP/PNG/TIF/ICO/GIF/TGA


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Bovendien kan FormatFactory video-dvd's en audio-cd's rippen. Ook kunnen verschillende audio- en/of videobestanden samengevoegd of 'gemuxt' worden. Een multifunctioneel programma dus met audio- en videoconversie, omzetten van afbeeldingen en cd en dvd ripper. Nadeel is dat er reclame in de interface worden getoond. Let ook goed op bij de installatie en haal de vinkjes weg bij de onnodige werkbalk.

Categorie: Audio en video conversie, Dvd ripper, Cd ripperVersienummer: 3.3.5Laatst gewijzigd: 29 oktober 2014Wijzigingen: 

Lees hier over de wijzigingen in deze versie van FormatFactory

Licentie: Freeware met beperkingenBeperkingen: Reclame in de interface, gebundelde toolbars bij installatieTaal: Nederlands en EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Website: 

FormatFactory

Download: 

Download FormatFactory via de producent

Installatie instructies: 

Let op!
Haal tijdens de installatie de vinkjes weg bij de onnodige Softonic werkbalk of andere gebundelde software en toolbars.

 

MailStore Home

29 oktober, 2014 - 12:39
Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 7.9 (55 stemmen)

MailStore Home is een uitstekend programma om backups te maken van al je mail. Je kunt de mail uit je webmail-accounts (Hotmail, Gmail etc.) downloaden en opslaan en backups maken van de berichten in mailprogramma's als Outlook, Windows Mail en Thunderbird. Zo heb je altijd backups en raak je nooit meer mail kwijt.

Beschadigde mailboxen en crashende pc's kunnen ervoor zorgen dat je al je mail kwijtraakt. En zeker nu de meeste mensen toch al meer dan tien jaar e-mailen is het leuk om al je mail te verzamelen en op te slaan.

Met MailStore Home kun je al je mail uit je mailprogramma opslaan op je pc, op een usb-stick of op een externe harde schijf. Zo heb je backups van je mail én je kunt al je mail makkelijk doorzoeken met MailStore Home.

Ook van je webmail-accounts als Hotmail en Gmail kun je backups maken. Sowieso handig om al je webmail op je pc of externe harde schijf op te slaan en prettig om een backup te hebben als je webmail gehackt wordt.

(klik voor een grotere weergave)

MailStore Home kan ook de backups van mail weer terugzetten, mocht je al je mail kwijtraken. Het programma is nu ook in het Nederlands vertaald.

Categorie: E-mail, BackupVersienummer: 8.2.1Laatst gewijzigd: 29 oktober 2014Wijzigingen: 

Lees hier over de wijzigingen in deze versie van MailStore Home

Licentie: Freeware met beperkingenTaal: Nederlands en EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Website: 

MailStore Home

Download: 

Download MailStore Home
(klik op Download MailStore Home)

 

Kickass Undelete

29 oktober, 2014 - 11:42
Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 6.5 (2 stemmen)

Kickass Undelete is een open source programma om per ongeluk verwijderde bestanden terug te vinden. Als u bestanden (foto's, filmpjes, documenten) uit de prullenbak weggegooid heeft of een geheugenkaartje van uw camera gewist dan kan Kickass Undelete ze vaak herstellen. Kickass Undelete werkt voor harde schijven, USB sticks en SD kaarten.

Wist u dat bestanden helemaal niet weg zijn als u ze in de prullenbak gooit en daarna de prullenbak leegt? Windows zegt alleen dat het plekje op de harde schijf waar dit bestand staat 'leeg' is, zodat andere bestanden ook deze ruimte in kunnen gaan nemen. Als de weggegooide bestanden daarna niet of weinig overschreven worden (ofwel: dat andere bestanden hun plek innemen), dan kunnen ze door iedereen met bestandsherstel-software teruggevonden worden.

Kickass Undelete is een makkelijk te gebruiken en open source bestandsherstelprogramma (in het Engels file recovery of undelete genoemd). Selecteer links de schijf die u wilt doorzoeken en klik daarna op scan. Na het zoeken kunt u de gewenste teruggevonden bestanden selecteren en op Restore files klikken. Handig is ook dat u kunt zoeken op de bestandsnaam van het verloren bestand.

Kickass Undelete hoeft niet geïnstalleerd te worden, u start gewoon het exe-bestand. U kunt Kickass Undelete ook vanaf een usb-stick gebruiken (zodat u zeker weet dat u de verloren bestanden op uw pc niet overschrijft). FAT en NTFS schijven, usb-sticks en SD kaarten (van fotocamera's) worden ondersteund om te doorzoeken.

Categorie: BestandsherstelVersienummer: 1.5.2Laatst gewijzigd: 29 oktober 2014Licentie: FreewareTaal: EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Website: 

Kickass Undelete

Download: 

Download Kickass Undelete
(klik op Download rechtsboven op de pagina)

 

Unchecky

29 oktober, 2014 - 09:27
Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 5.1 (12 stemmen) Categorie: Installatie gebundelde software voorkomen

Veel gratis software probeert tegenwoordig onnodige extraatjes als browserwerkbalken, veranderde zoekbalken en andere software of adware mee te installeren. Wij waarschuwen daarom altijd dat je goed moet opletten tijdens de installatie van software en alle vinkjes moet weghalen bij ongewenste elementen. Heb je geen zin om zelf deze vinkjes weg te halen? Dan kan Unchecky je helpen!

Unchecky is een handig tooltje dat automatisch vinkjes weghaalt bij onnodige aanbiedingen van derde partijen tijdens de installatie van software. Browser toolbars, zoekbalken, extra software, adware en andere potentially unwanted programs (PUP) worden zo niet meegeïnstalleerd dankzij Unchecky.

De Ask toolbar is een van de bekendste voorbeelden van ongewenste browser werkbalken, maar ook Googles browser Chrome wordt te pas en te onpas gebundeld met andere software, zoals Flash, avast! en meer.

Unchecky installeert zich als een service op je computer en draait zo op de achtergrond om de installatie van deze ongevraagde - en meestal ongewenste - gebundelde software tegen te houden. Om dit te bereiken blokkeert Unchecky ook via het Hosts-bestand op je pc bepaalde servers met software van derde partijen.

Unchecky haalt veel vinkjes weg bij de installatie van software, maar de bescherming is zeker niet 100%, dus je zult wel zelf goed op moeten blijven letten. Ook moet je zelf nog op knoppen als 'accepteren' of 'afwijzen' klikken.

Waakzaamheid blijft geboden, maar Unchecky voorkomt in ieder geval de installatie van veel rommel.

Laatst gewijzigd: 29 oktober 2014Versienummer: 0.3.3Licentie: FreewareTaal: Nederlands en EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Website: 

Unchecky

Download: 

Download Unchecky
(klik op Download)

 

Glary Utilities

29 oktober, 2014 - 09:18
Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 7.8 (298 stemmen)

Glary Utilities is een allround schoonmaker die register, tijdelijke bestanden, internet sporen en nog veel meer opruimt. Ook kunnen opstartende programma's beheerd, het contextmenu aangepast en het register gedefragmenteerd worden. En met Glary Utilities kunt u bestanden versleutelen, definitief uitwissen én ook herstellen als ze per ongeluk weggegooid zijn. Alles-in-een software om uw pc mee op te schonen en te optimaliseren met veel mogelijkheden.

Glary Utilities beschikt over diverse modules voor het opruimen en optimaliseren van uw computer.
Opschonen & herstel
Onder andere schijf opschoner, register opschoner en snelkoppeling fixer
Optimaliseren
Met opstart manager, geheugen manager en register defragmentatie
Privacy & beveiliging
Onder meer: sporen wisser, bestanden uitwissen en herstellen (undelete) en bestanden versleutelen, spyware verwijderen
Bestanden & mappen
Met schijf analyse, dubbele bestanden zoeken en bestanden splitsen en samenvoegen
System tools
Proces manager, IE addons beheren, updatebeheer, de-installatie werktuig en meer

Glary Utilities heeft ook voor beginners een 1-klik onderhoud waarbij alle opruimtaken in een keer uitgevoerd worden. Let erop dat u bij de Sporen Verwijderaar (Tracks Eraser) zelf moet aanvinken welke (internet)sporen u wilt opschonen onder het item Opties. Waarschijnlijk wilt u hier geen wachtwoorden weggooien. Bestudeer dus even aandachtig wat u wel en niet wilt opruimen.

Glary Utilities is een gereedschapskist vol met handige werktuigen om uw computer mee op te ruimen en verbeteren. Behalve opschonen behoren dus ook gespecialiseerde taken als weggegooide bestanden herstellen en bestanden versleutelen tot de mogelijkheden. Een alles-in-één werktuig dat misschien vooral voor gevorderde pc gebruikers bedoeld is. Anderen kunnen beter CCleaner gebruiken.

Categorie: Pc schoonmakenVersienummer: 5.11Laatst gewijzigd: 29 oktober 2014Licentie: Freeware met beperkingenTaal: Nederlands en EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Website: 

Glary Utilities

Download: 

Download Glary Utilities
(klik op Download Now)

Sluit Glary Utilities helemaal af (ook in de systeembalk) als je een nieuwe versie installeert

Meer downloads: 

Download Glary Utilities voor Android

Installatie instructies: 

Let op!
Let goed op bij de installatie van Glary Utilities en haal de vinkjes weg bij de toolbar.

Hulp en ondersteuning: 

Stel vragen over Glary Utilities in het GratisSoftware.nl Forum

 

Firefox

28 oktober, 2014 - 20:53
Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 8.3 (1453 stemmen)

Firefox is een gebruikersvriendelijke en complete browser die ontwikkeld wordt door de Mozilla stichting. Privacy is een van de speerpunten van Firefox. De browser heeft de beschikking over tienduizenden extensies die extra functionaliteit toevoegen.

Firefox was in 2004 een zeer welkom alternatief voor de logge, onveilige browser die Internet Explorer (versie 6) toen was. Veiligheid en vernieuwing stonden hoog in het vaandel bij Firefox. Door Firefox is toen de concurrentie en de drang om te innoveren weer teruggekeerd op de vastgeroeste browser-markt.

Browsers als Google Chrome en Internet Explorer worden tegenwoordig in hoog tempo ontwikkeld en vernieuwd door grootmachten Google en Microsoft. Daardoor is Firefox niet altijd meer de voorloper die het ooit was. Maar Firefox blijft wel voorvechter nummer één wat betreft privacy. Do Not Track (blokkeren van tracking cookies) is bijvoorbeeld als eerste omarmd door Firefox en ook bij het protest tegen PRISM loopt Mozilla voorop.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Aan uw privacy is volop gedacht in Firefox: u kunt met één klik (Extra | Privégegevens wissen) uw surfgeschiedenis, ingetypte zoekopdrachten en urls, downloadgeschiedenis en browsercache wissen. En er is ondersteuning voor de Do Not Track-functionaliteit waardoor adverteerders minder goed uw surfgedrag kunnen volgen. Firefox heeft ook de beschikking over privé navigeren.

Alle favorieten, plugins en instellingen van Internet Explorer worden automatisch geïmporteerd. De geïntegreerde Google zoekbalk vergemakkelijkt het zoeken. En er zijn standaard nog meer zoekmachines beschikbaar in Firefox, zoals Yahoo, Van Dale woordenboek, Wikipedia, Bol.com, eBay etc. U kunt zelf het aantal zoekmachines verder naar believen uitbreiden.

De slimme adresbalk maakt het mogelijk om met het intypen van trefwoorden snel uw bladwijzers te doorzoeken. Bovendien kunt u nu bladwijzers ook labels meegeven om nog sneller een website te vinden.

Wachtwoorden, bladwijzers en extensies kunnen tussen verschillende pc's, laptops en smartphones gesynchroniseerd worden met Firefox Sync. Firefox kan verder uitgebreid worden met diverse zeer handige extensies en thema's.

Verouderde, onveilige plugins (zoals Java) worden automatisch uitgeschakeld. Firefox heeft ook click-to-play voor plugins, zodat je eerst moet klikken voordat bijvoorbeeld Flash-filmpjes of animaties beginnen te spelen op websites. Pdf'jes kunnen vertoond worden met de ingebouwde pdf-lezer, Adobe Reader is niet meer nodig.

Handig is ook dat Firefox uitgebreide mogelijkheden heeft om problemen zoals traagheid en crashes te verhelpen. Onder Help | Probleemoplossingsinformatie kunt u Firefox herinitialiseren, ofwel de standaardinstellingen herstellen. Ook kunt u Firefox onder menu Help zonder add-ons/extensies herstarten om te kijken of dit problemen oplost (door derde partijen gemaakte extensies zijn vaak de oorzaak van traagheid en instabiliteit in Firefox).

Firefox blijft door zijn ongekende uitbreidingsmogelijkheden, de duizenden extensies, en nadruk op privacy en veiligheid (lekken worden heel snel gedicht) een zeer goede browser.

Categorie: BrowserVersienummer: 33.0.2Laatst gewijzigd: 28 oktober 2014Wijzigingen: 

Lees hier over de vernieuwingen en wijzigingen in deze versie van Firefox

Licentie: Open sourceTaal: Nederlands en EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Mac OS XLinuxAndroidWebsite: 

Nederlandstalige website Firefox

Download: 

(Klik op Firefox Gratis download)

Meer downloads: 

Download Firefox voor alle besturingssystemen en talen

Download Firefox voor mobiel (Android)

Download plugins voor Firefox
Download extensies voor Firefox
Download thema's voor Firefox
Download zoekmachines voor Firefox

Download portable Firefox
(voor op een usb-stick)

Hulp en ondersteuning: 

Stel vragen over Firefox in het GratisSoftware.nl Forum

Tips voor Firefox

Firefox herstellen
Stappenplan bij trage of instabiele Firefox
Maak een backup van uw bladwijzers en Firefox-instellingen

 

Wise Registry Cleaner Free

28 oktober, 2014 - 16:19
Actueel: 

Wise Registry Cleaner 8 heeft een nieuwe interface en een verbeterde scan engine

Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 7.8 (194 stemmen)

Wise Registry Cleaner Free is een gespecialiseerd programma om het Windows-register mee op te schonen. Heel veel overbodige registersleutels worden opgeruimd door deze grondige register cleaner. U kunt verder een backup maken en het register defragmenteren - wat ook snelheidswinst zou opleveren.

Wise Register Cleaner is wat agressiever (of grondiger) dan de register schoonmaker van CCleaner: over het algemeen vindt het meer registerproblemen. Na het scannen kunt u de gevonden fouten repareren. Let op dat u per categorie moet repareren, anders schoont u niet het hele register op! Voor gevorderden is dit handig: dan kunnen ze de gevonden registerwaarden zelf even nakijken.


Wise Registry Cleaner 8 nieuwe interface (klik voor groter)

De ook meegeleverde snelkoppeling op het bureaublad van Wise Registry Cleaner naar Clear with 1 click kent dit probleem niet en ruimt ook gelijk alle fouten op. Handig voor beginners.

Wise Registry Cleaner Free vraagt bij de installatie of u ook de Wise Disk Cleaner Free wilt downloaden en installeren. Daar is niks op tegen (in feite levert Wise een losse disk cleaner en register cleaner waar bijvoorbeeld CCleaner dat in één programma stopt). Let wel op dat u daadwerkelijk de gratis versie downloadt en niet de betaalde variant.

Categorie: Register opschonenVersienummer: 8.23Laatst gewijzigd: 28 oktober 2014Wijzigingen: 

Lees hier over de wijzigingen in Wise Registry Cleaner

Licentie: Freeware met beperkingenTaal: Nederlands en EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Website: 

WiseCleaner

Download: 

Download Wise Registry Cleaner Free

 

AES Crypt

28 oktober, 2014 - 14:57
Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 8 (1 stem)

AES Crypt is een handig programmaatje waarmee u bestanden kunt beveiligen met een wachtwoord, zodat anderen ze niet zomaar kunnen openen. AES Crypt werkt heel simpel door rechts te klikken op het bestand dat u wilt versleutelen en een wachtwoord in te voeren.  AES Crypt maakt gebruik van Advanced Encryption Standard (AES) 256-bit versleuteling die niet tot nauwelijks te kraken is.

AES Crypt installeert als een item in het contextmenu van uw bestandsbeheerder. Simpel gezegd: onder Windows kunt u in Windows Verkenner rechtsklikken op een bestand en het versleutelen met AES Crypt door een wachtwoord in te voeren. Met deze code kunt u het beveiligde bestand op dezelfde wijze weer ontsleutelen en openen. Een eigen programmavenster van AES Crypt is er niet, u werkt puur vanuit het rechtsklikmenu.


Klik rechts op een bestand


Voer een wachtwoord in om het bestand te versleutelen en klik OK


Open het versleutelde bestand (met extensie .aes) en voer het wachtwoord in om het te ontsleutelen

AES Crypt verwijderd het originele bestand niet. Als dit zeer geheim is kunt u dit dus het beste vernietigen met een gratis bestandsvernietiger. Controleer natuurlijk wel eerst of u het versleutelde bestand kunt openen.

Waarschuwing Vergeet niet uw wachtwoord, want anders kunt u uw versleutelde bestanden niet meer openen!

Categorie: EncryptieVersienummer: 3.0.9Laatst gewijzigd: 28 oktober 2014Licentie: Open sourceTaal: Nederlands en EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Mac OS XLinuxAndroidiOs (iPhone/iPad)Website: 

AES Crypt

Download: 

Download AES Crypt
(kies AES Crypt GUI bij Windows en kies 64-bit of 32-bit)

Microsoft Visual C++ is vereist en wordt zonodig gedownload en geïnstalleerd

Meer downloads: 

Download AES Crypt voor Mac OS X of Linux
Download AES Crypt voor Android of iOS

 

BitKiller

28 oktober, 2014 - 13:07
Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 8 (1 stem)

BitKiller is een makkelijk en eenvoudig programmaatje om bestanden en mappen op uw harde schijf te vernietigen, zodat ze niet meer terug te vinden zijn met speciale herstelsoftware. U kunt kiezen uit vijf overschrijf-algoritmes: van een enkele veegbeurt voor de snelle klus tot 35 keer (Guttman) voor het zeer grondige werk.

BitKiller is een open source programma met een zeer overzichtelijke interface. U voegt bestanden of mappen toe via de Add File of Add Folder knoppen of sleept ze op het programmavenster van BitKiller. Daarna kiest u een overschrijfmethode (hoe meer overschrijvingen, hoe grondiger bestanden verwijderd worden, maar hoe langer het ook duurt) en klikt u op Shred Files. Hierna zijn de bestanden onherstelbaar vernietigd. Let dus goed op dat u de juiste bestanden uitwist, want deze actie kan niet ongedaan gemaakt worden!

BitKiller is heel basic maar doet zijn werk zonder verdere poespas. Installatie is niet nodig, u kunt gewoon het exe-bestand starten.

Categorie: Bestanden vernietigenLicentie: Open sourceTaal: EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Website: 

BitKiller

Download: 

Download BitKiller

Installatie instructies: 

BitKiller hoeft niet geïnstalleerd te worden, u kunt het zip-bestand uitpakken op uw pc (in bijvoorbeeld de map C:\Program Files\BitKiller) en dan het BitKiller.exe bestand starten.