Downloads

Inhoud syndiceren
Voor bijna elk duur programma zijn er uitstekende gratis alternatieven te vinden. Wij maken u wegwijs in een grote verzameling legale freeware. Al deze kwalitatief hoogstaande, vaak Nederlandstalige, freeware is getest op spyware en virussen en de software en updates blijven gratis! U vindt hieronder alle gratis software downloads per categorie. Altijd geschikt voor Windows (98, 2000, XP, Vista of 7), vaak voor Mac OS X en Linux. Waarom nog betalen voor uw software als alles gratis kan? Van alle downloads bieden wij de meest recente versie.
Bijgewerkt: 22 min 34 sec geleden

SRWare Iron

24 oktober, 2014 - 19:21
Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 7.4 (83 stemmen) Categorie: Browser

SRWare Iron is een internet browser die gebaseerd is op Google Chrome. SRWare Iron doet alles wat Google Chrome ook doet, maar dan zonder inbreuk te maken op je privacy. Het enige 'nadeel' is dat je zelf de updates (deze vinden plaats een paar dagen na de updates van Chrome) van SRWare Iron moet verrichten door het programma opnieuw te installeren.

Meer informatie over SRWare Iron en het privacy-verschil met Google Chrome is te vinden op Wikipedia

Versienummer: 38Laatst gewijzigd: 8 september 2014Licentie: Open sourceTaal: Nederlands en EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Mac OS XLinuxWebsite: 

SRWare Iron

Download: 

Download SRWare Iron voor Windows

Meer downloads: 

Download SRWare Iron voor Mac OS X
Download SRWare Iron voor Linux
(ga naar Stable voor Linux forum en kies .deb of .rpm)

 

CCleaner

24 oktober, 2014 - 18:55
Actueel: 

CCleaner is nu ook voor Android beschikbaar

Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 8.5 (10201 stemmen)

CCleaner is een van de beste programma's om uw pc snel en grondig mee op te schonen. Met CCleaner kunt u tijdelijke bestanden, gebruikerssporen, cookies en internetsporen (onder andere surfgeschiedenis, ingetypte adressen en automatisch aangevulde woorden) van Internet Explorer, Opera, Firefox, Google Chrome en Safari opruimen. Het programma is in het Nederlands vertaald.

Bovendien wist CCleaner mru-sporen (lijsten van laatst geopende bestanden) van heel veel programma's, onder andere: Adobe, Office, Windows Media Player, Real Player, Quick Time Player, Java en OpenOffice.org. Ook kan CCleaner index.dat bestanden en onnodige systeembestanden verwijderen.


CCleaner 4 met nieuwe iconen

CCleaner heeft tevens een ingebouwde goede en supersnelle registry cleaner, die foutjes in het Windows register opspoort en herstelt. U kunt het register schoonmaken onder Problemen - klik op 'Scannen naar fouten'. Klik daarna op 'Herstel geselecteerde fouten...'

De software bevat de optie om tijdelijke bestanden en sporen veilig te wissen (secure file deletion: de bestanden worden meerdere malen overschreven waardoor ze niet teruggevonden kunnen worden). Ook gehele harde schijven (of de vrije ruimte op die schijven) kunnen ge-erased worden met de Gegevenswisser.

Verder heeft CCleaner nog wat handige tools om software mee te deïnstalleren, het startmenu te bewerken en dubbele bestanden te zoeken. Lees hier een korte instructie om te werken met CCleaner.

CCleaner is een razendsnelle en uitstekende allround cleaner die beschikt over veel handige werktuigen. Onmisbaar op elke pc!

Categorie: Pc schoonmakenVersienummer: 4.19Laatst gewijzigd: 24 oktober 2014Wijzigingen: 

Lees hier over de veranderingen die in deze versie van CCleaner zijn doorgevoerd

Licentie: Freeware met beperkingenTaal: Nederlands en EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Mac OS XWebsite: 

CCleaner

Download: 

Download CCleaner
(download - als deze beschikbaar is - de CCleaner Slim versie onderaan, deze biedt niet aan om extra software te installeren)
 

Meer downloads: 

Download CCleaner voor Mac OS X

Om de opruimmogelijkheden van CCleaner voor Windows uit te breiden met een paar honderd programma's kunt u CCEnhancer downloaden.

Download CCEnhancer

Download CCleaner voor Android

Installatie instructies: 

Let goed op dat u de Slim-versie van CCleaner downloadt. Deze is zonder Google Chrome. Anders moet u tijdens de installatie het vinkje weghalen bij Google Chrome (of eventueel andere extra software).

Hulp en ondersteuning: 

Stel vragen over CCleaner in het GratisSoftware.nl Forum
 
Tips
Tijdelijke bestanden en rommel definitief verwijderen met CCleaner
Uw pc grondig opruimen met CCleaner
Onnodig opstartende programma's uitzetten met CCleaner waardoor uw pc weer sneller wordt

 

Ubuntu

23 oktober, 2014 - 21:38
Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 8.7 (980 stemmen)

Ubuntu Linux is een besturingssysteem, net als Windows. Het grote verschil is echter dat Ubuntu gratis is! En Ubuntu is veilig en stabiel. Drie zeer goede redenen dus om over te stappen op Ubuntu. Maar, zult u misschien zeggen, Linux (waar Ubuntu een variant van is) is niet gebruikersvriendelijk en er is weinig software voor beschikbaar. Nou, dat valt wel mee...

Linux wordt steeds gebruikersvriendelijker

Linux-varianten als Ubuntu zorgen ervoor dat u na de installatie (die bijna simpeler is dan een Windowsinstallatie, Ubuntu is in minder dan een half uur geïnstalleerd) direct aan de slag kunt. Bijna alle hardware en randapparatuur worden automatisch herkend, zodat u gelijk kunt internetten, printen of foto's van uw camera kunt halen. Voor de moeilijker gevallen zijn vaak oplossingen te vinden binnen gebruikersforums die zeer behulpzaam zijn.

Als u Ubuntu geïnstalleerd heeft ziet u een bureaublad en een Launcher met diverse applicaties. De revolutionaire Unity interface in Ubuntu is anders dan u van Windows gewend bent, maar zal voor Mac OS X gebruikers vertrouwder zijn. Het Ubuntu-logo linksboven opent de Dash (dashboard) met veel meer applicaties en zoekmogelijkheden.


Ubuntu met zijn revolutionaire Unity interface (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Kortom:

 • Ubuntu is binnen een half uur geïnstalleerd (en tijdens de installatie worden ook geen moeilijke vragen gesteld, behalve misschien bij het maken van partities)
 • Bijna alle hardware en randapparatuur wordt probleemloos herkend

Er is heel veel (bekende) software beschikbaar voor Ubuntu Linux

U kunt internetten met Firefox, tekstverwerken, spreadsheets en presentaties maken met LibreOffice en mailen met Thunderbird, of voor zakelijk gebruik Evolution (vergelijkbaar met Outlook). Foto's bewerken kunt u met GIMP. Diashows maken, foto's importeren van uw camera of exporteren naar Flickr of PicasaWeb met het zeer handige Shotwell.

U bent waarschijnlijk al wat bekende programma's tegengekomen die u wellicht ook onder Windows gebruikt. En zo zijn er nog meer: FrostWire, Google Earth, Skype, Google Chrome, Opera en VLC Mediaplayer zijn eveneens beschikbaar onder Linux. En voor mensen die wel vaker open source software gebruiken zullen Inkscape (tekenprogramma) en Audacity (geluidsbewerking) geen onbekenden zijn. Behalve deze programma's zijn er nog duizenden andere programma's gratis te verkrijgen.

Met één klik kunt u ze in Ubuntu installeren. Ga naar het Softwarecentrum en er gaat een wereld voor u open. U hoeft niet, zoals in Windows zelf op zoek te gaan naar gratis software op internet (waarbij u ook nog moet uitkijken dat u geen spyware of virussen binnenhaalt), maar alle programma's worden u op een presenteerblaadje aangeboden. U hoeft alleen maar te kiezen welke software u wilt installeren. En bijna alles is gratis.

Voor verstokte Windows-gebruikers zal dit het paradijs op aarde zijn. Het kan echt nog: een lijst met duizenden gratis programma's die geschikt zijn voor Ubuntu. U hoeft niet meer te zoeken en niet meer te beoordelen of software wel betrouwbaar is: dat is al voor u gedaan.

Kortom

 • U zult veel software tegenkomen die u al vanuit Windows kent
 • Alle software is gratis (een heel enkele uitzondering daargelaten)
 • In Ubuntu kunt u duizenden betrouwbare programma's met één klik installeren
 • Met gratis Linux-software kunt u (bijna) alles doen wat u ook op uw Windows-pc deed (alleen voor spelletjes-fanaten is Linux iets minder geschikt)

Natuurlijk is het wennen, zult u problemen tegenkomen (sommige draadloze netwerkkaarten worden niet goed ondersteund) en vertrouwde Windows-software missen. Maar als u stabieler, veiliger, sneller en gratis besturingssysteem wilt dan is een overstap aan te raden.

Met een beetje avontuurlijkheid en doorzettingsvermogen komt u een heel eind. Wel moet u er enige lol in hebben om af en toe op zoek te gaan (Google is uw vriend) naar oplossingen voor problemen. Maar met onze tips kunt u vervolgens een heel eind komen.

Categorie: BesturingssysteemVersienummer: 14.04 LTS en 14.10Laatst gewijzigd: 23 oktober 2014Wijzigingen: 

Lees hier over de wijzigingen in deze versie van Ubuntu.

Licentie: Open sourceTaal: Nederlands en EngelsGeschikt voor: LinuxWebsite: 

Ubuntu
Ubuntu Nederland

Download: 

Download Ubuntu 14.04.1 LTS voor pc's met 2 GB of minder aan werkgeheugen (32-bits)
Aanbevolen voor mensen die Ubuntu op hun oude XP-computer willen installeren

Download Ubuntu 14.04.1 LTS voor nieuwe pc's met meer dan 2 GB aan werkgeheugen (64-bits)
Aanbevolen voor mensen met moderne pc's of laptops

Meer downloads: 

Wil je het nieuwste van het nieuwste, maar wel met slechts 9 maanden ondersteuning, dan kun je Ubuntu 14.10 downloaden.

Download Ubuntu 14.10 (64-bits)
(voor gevorderden)

Installatie instructies: 

NB U moet wel een gevorderde pc-gebruiker zijn die zelf ook een besturingssysteem kan installeren en graag software uitprobeert. Anders is Ubuntu misschien te hoog gegrepen voor u.

Het installeren van Ubuntu vereist enige vaardigheid. U moet een iso-bestand op een cd kunnen branden en enige kennis hebben van partities. Het installatie-proces van Ubuntu spreekt verder voor zich.

1. Het gedownloade iso-bestand van Ubuntu dient u als image op een cd-rom te branden (lees hier Nederlandse instructies hoe u een cd kunt branden met Ubuntu erop).

2. Vervolgens start u uw pc op met de cd erin en kunt u Ubuntu installeren (naast Windows of alleen op een pc). Lees hier een uitgebreide Nederlandse installatie-handleiding.

3. Nadat u Ubuntu geïnstalleerd heeft kunt u het besturingssysteem naar uw wensen inrichten. Lees hier meer Nederlandse documentatie daarover.

Hulp en ondersteuning: 

Ubuntu Nederland: heel veel onmisbare tips en trucs voor werken met Ubuntu

Nederlandstalig Forum Ubuntu
Nederlandse site Ubuntu
Inschrijven voor Nederlandstalige maillijst Ubuntu

Uitleg: 

Ubuntu komt in twee smaken: elke twee jaar een LTS-versie (Long Term Support) en een elk half jaar verschijnende nieuwe versie met de latest and greatest vernieuwingen (maar iets minder stabiel).

Voor de meeste mensen zal de LTS variant aan te bevelen zijn. Deze biedt 5 jaar updates en de mogelijkheid om elke twee jaar gratis naar de nieuwe LTS-versie te upgraden (gewoon vanuit de Software Updater). Gevorderde Linux-gebruikers kunnen de halfjaarlijkse versie kiezen (negen maanden updates en dan upgrade naar nieuwe versie).

 

MediaMonkey

23 oktober, 2014 - 10:45
Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 7.9 (576 stemmen)

MediaMonkey is de ideale alles-in-een muziekbeheerder en audio- en videospeler. U kunt uw muziek ermee converteren, rippen, branden, ordenen, synchroniseren en audio en video afspelen. En dat met één enkele applicatie!

De mogelijkheden van MediaMonkey op een rijtje:

 • Muziek afspelen en beheren (MediaMonkey is ook een handige jukebox), afspeellijsten maken en tags bewerken
 • Video afspelen en organiseren (AVI, MP4, WMV, etc.)
 • Muziek converteren (wma, mp3, ogg, wav en flac met behoud van de tags)
 • Cd's rippen (wav, mp3, ogg, wma, flac)
 • Cd's branden (maximale snelheid 4x in de gratis versie)
 • Volume (geluidsniveau) van tracks aanpassen
 • Synchroniseren met draagbare mp3-spelers en andere apparaten (zoals iPod, iPhone en iPad)
 • Haalt titelgegevens cd's op bij FreeDB op internet
 • Ondersteuning voor podcasts en internet radio
 • Bestanden delen via UPnP/DLNA


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Door zijn veelzijdigheid is MediaMonkey een prettige mediaspeler. Sinds versie 4.0 kan MediaMonkey behalve audio ook video afspelen.

Categorie: MediaspelerVersienummer: 4.1.5Laatst gewijzigd: 23 oktober 2014Wijzigingen: 

Lees hier over de veranderingen die in deze versie van MediaMonkey zijn ingevoerd.

Licentie: Freeware met beperkingenTaal: Nederlands en EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Website: 

MediaMonkey

Download: 

Download MediaMonkey via Major Geeks
(klik op Download(at)MajorGeeks onder Download Locations)

Download Lame plugin
(Kies de meest recente Lame plugin, benodigd om na 30 dagen te kunnen blijven opslaan als mp3, lees hieronder de installatie instructies)

Meer downloads: 

Download input-plugins

Download MediaMonkey voor Android

Installatie instructies: 

NB
Om na dertig dagen mp3's te kunnen blijven encoderen dient u het meest recente zip-bestand van de gratis Lame-encoder in de map van MediaMonkey, C:\Program Files\MediaMonkey, uit te pakken (te unzippen).

Hulp en ondersteuning: 

Stel vragen over MediaMonkey in het GratisSoftware.nl

 

iTunes

23 oktober, 2014 - 10:29
Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 6.1 (198 stemmen)

iTunes is de facto de standaard wat betreft mediaspelers. Iedereen met een iPod, iPhone of iPad gebruikt iTunes om zijn muziekcollectie en video's af te spelen, te organiseren en te synchroniseren. Ook cd's rippen of branden kan met iTunes. Nieuwe muziek, films of tv shows kunnen gekocht worden in de iTunes Store.

iTunes is de zeer gebruikersvriendelijke mediaspeler van Apple. Behalve voor Mac OS X is iTunes ook beschikbaar voor Windows. Onmisbaar voor elke bezitter van een iPod, iPhone of iPad om muziek en film mee te synchroniseren met zijn apparaat.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

iTunes kan mediabestanden afspelen, beheren, tags bewerken, cd's rippen en branden, synchroniseren, naar streaming radio luisteren, bestanden delen over een netwerk en veel meer. De interface is stijlvol, zoals we van Apple gewend zijn.

Ook kunt u uw iPhone of iPad beheren en iOS updaten met iTunes. iOS updaten met iTunes is handig als er weinig ruimte op uw iPhone of iPad is. Een update via iTunes neemt namelijk veel minder ruimte in beslag dan een update over wifi. Een backup maken of terugzetten van uw iDevice op uw pc of Mac kan ook met iTunes.

iTunes is met de jaren er niet slanker en lichter op geworden, maar toch zijn er weinig mediaspelers die zoveel mogelijkheden hebben en zo gemakkelijk te gebruiken zijn.

Categorie: MediaspelerVersienummer: 12.0.1Laatst gewijzigd: 23 oktober 2014Wijzigingen: 

Lees hier over de wijzigingen in deze versie van iTunes

Licentie: FreewareTaal: Nederlands en EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Mac OS XWebsite: 

Apple - iTunes

Download: 

Download iTunes voor Windows
(selecteer de bovenste optie voor de gewone versie voor Windows XP, Vista, 7 en 8 of de tweede optie voor een 64-bits versie. U hoeft geen mailadres in te vullen. Klik vervolgens op Download)

Meer downloads: 

iTunes staat standaard geïnstalleerd op Macs.

 

GOM Player

23 oktober, 2014 - 09:54
Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 7.7 (339 stemmen)

GOM Player is een zeer complete mediaspeler die praktisch elk videobestand afspeelt. De meeste codecs zijn ingebouwd in GOM Player en anders wordt u door de codec finder naar een site geleid waar u de benodigde codec kunt downloaden. Het uiterlijk van GOM Player is gelikt en de bediening prettig.

Met GOM Player kunt u onder andere AVI, MPG, MPEG, DAT, WMV, ASF en ASX bestanden bekijken. Verder worden Flash video's (FLV) en filmpjes van mobiele telefoons (onder andere 3GP) ondersteund. Ook gangbare audiobestanden en playlists kunt u afspelen.

GOM Player (van de Zuid-Koreaanse producent Gretech) biedt de mogelijkheid om onvolledige avi-bestanden toch af te spelen. Ook kunt u er vanzelfsprekend dvd's met ondertitels mee bekijken.


GOM Media Player

Een extraatje is de optie om screencaptures van video's te maken. Kortom: een handige mediaspeler waarmee u bijna alles kunt afspelen. Een geduchte concurrent van VLC.

Categorie: MediaspelerVersienummer: 2.2.64Laatst gewijzigd: 23 oktober 2014Wijzigingen: 

Lees hier over de veranderingen in deze versie van GOM Player.

Licentie: FreewareTaal: EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Website: 

GOM Player

Download: 

Download GOM Player via de producent

Updaten kan ook vanuit het menu Preferences | General | Network | Update in GOM Player

Installatie instructies: 

Let op!
Bij de installatie van GOM Player krijgt u AVG Toolbar voor Internet Explorer en Firefox opgedrongen. Als u die niet wilt, moet u kiezen voor Custom Installation en de vinkjes weghalen bij Install AVG Security Toolbar en Set AVG Secure Search as homepage.

Ook wordt direct na de installatie aangeboden om de niet gratis GOM Encoder te downloaden en installeren. Klik dan op Cancel.

Hulp en ondersteuning: 

Stel vragen over GOM Player op het GratisSoftware.nl Forum

 

Pidgin

23 oktober, 2014 - 09:27
Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 8.3 (62 stemmen)

Pidgin is de nieuwe naam van Gaim, de multifunctionele instant messenger waarmee u kunt chatten met mensen via Facebook, Google Talk, ICQ of Yahoo. Pidgin is snel, zonder reclame en werkt op meerdere netwerken. U kunt met Pidgin inloggen op meerdere accounts zodat u tegelijkertijd met vrienden die verschillende netwerken gebruiken kunt chatten. Ook kunt u instellen dat u schijnbaar off line bent of onzichtbaar voor anderen als u inlogt.

Pidgin werkt samen met onder andere de volgende netwerkprotocollen:
Facebook, ICQ, Yahoo!, AIM, Bonjour, Groupwise, XMPP, Gadu Gadu, Google Talk en MySpaceIM. En het voormalige MSN wordt ook nog altijd ondersteund.

Met Pidgin kunt u bestanden versturen, smileys invoegen, een afbeelding en een afwezigheidsbericht instellen, zien wanneer degene met wie u chat een bericht aan het typen is, enzovoort. Alle basisfuncties van een volwaardige instant messenger zijn aanwezig. Sommige extraatjes als video- en voice-chat zitten alleen voor sommige protocollen (XMPP en Gmail webclient) in Pidgin. Wel beschikt de messenger over (Nederlandse) spellingcontrole.


Pidgin is licht en snel

Pidgin is een messenger zonder al te veel toeters en bellen, maar wel een die op bijna elk netwerk uit de voeten kan. Heel handig: u hoeft nog maar één messenger te gebruiken als u wilt chatten met vrienden op Facebook, Google, ICQ en Yahoo.

Categorie: Instant messengerVersienummer: 2.10.10Laatst gewijzigd: 23 oktober 2014Wijzigingen: 

Lees hier over de wijzigingen in deze versie van Pidgin

Licentie: Open sourceTaal: Nederlands en EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Mac OS XLinuxWebsite: 

Pidgin

Download: 

Download Pidgin voor Windows
(wacht enkele seconden dan begint de download automatisch)

Meer downloads: 

Download Pidgin voor Mac OS X
Download Pidgin voor Linux

Hulp en ondersteuning: 

Lees wat Pidgin betekent

 

Smart Defrag

23 oktober, 2014 - 09:10
Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 8.6 (3500 stemmen)

Smart Defrag is een defragmentatieprogramma waarmee u handmatig én automatisch uw harde schijven kunt defragmenteren. Hierdoor wordt uw pc weer sneller. Smart Defrag is snel, verbruikt weinig geheugen en zit onopvallend in uw systeembalk. Het is misschien wel het beste gratis defragmentatieprogramma.

Smart Defrag is van IObit, de makers van onder andere AdvancedSystemCare Free. Het programma is eenvoudig in het gebruik en heeft als groot voordeel ten opzichte van de concurrentie dat u kunt instellen dat Smart Defrag op gezette tijden automatisch uw harde schijf defragmenteert. Dit gebeurt vanuit de systeembalk, zodat u er weinig last van heeft. Ook kan Smart Defrag tijdens het opstarten van de pc defragmenteren.

Fragmentatie is het proces waarbij delen van bestanden, die in de loop der tijd over een harde schijf verspreid zijn geraakt, weer opnieuw worden gerangschikt zodat ze sneller toegankelijk zijn. Als u Windows jarenlang niet defragmenteert kan uw pc merkbaar trager worden. Defragmentatie kan dan snelheidswinst opleveren. Dit kan zeer effectief met Smart Defrag. Naar eigen zeggen zorgt Smart Defrag voor een grotere snelheidswinst dan concurrerende gratis defragmentatieprogramma's.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Smart Defrag vergt weinig geheugen en is ook in het Nederlands beschikbaar. Smart Defrag is een prima programma om uw harde schijven in een goede conditie te houden.

Categorie: DefragmentatieVersienummer: 3.3.0Laatst gewijzigd: 23 oktober 2014Wijzigingen: 

Lees hier over de wijzigingen in deze versie van Smart Defrag

Licentie: FreewareTaal: Nederlands en EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Website: 

IObit Smart Defrag

Download: 

Download Smart Defrag via MajorGeeks
(klik op Download(at)MajorGeeks onder Download Locations)

Let goed op bij de installatie! Lees de Installatie instructies hieronder

Installatie instructies: 

Let goed op bij de installatie!
1. Klik op - het vreemd vertaalde - verval (afwijzen) als je gevraagd wordt om de IObit Toolbar van Spigot te installeren, want die wil je echt niet.

2. Na de installatie wordt je ook nog gevraagd of je Advanced SystemCare Ultimate wilt installeren. Dit is een betaalde versie die je waarschijnlijk ook niet wilt. Haal hier het vinkje weg en kies voor overslaan.

   

  Blender

  23 oktober, 2014 - 08:58
  Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 8.3 (108 stemmen)

  Blender is een professioneel programma voor animatie en 3D-modeling dat gebruikt is voor diverse speelfilms. De software is zeer uitgebreid en daardoor wel behoorlijk complex in het gebruik. Absoluut voor gevorderden.

  Met Blender kunt u 3D-animaties maken, objecten modelleren, animaties voor games en websites creëren enzovoort. Lees hier verder over de kenmerken van Blender. Omdat een beeld meer zegt dan duizend woorden enkele voorbeelden van afbeeldingen en filmpjes die gemaakt zijn met Blender.

  Blender is grafische animatie-software die bedacht is, en nog altijd ontwikkeld wordt, door de Nederlander Ton Roosendaal.

  Tip Kijk hieronder bij Hulp en ondersteuning naar de cursussen en handleidingen voor Blender.

  Categorie: AnimatieVersienummer: 2.72bLaatst gewijzigd: 23 oktober 2014Wijzigingen: 

  Lees hier over de wijzigingen in deze versie van Blender

  Licentie: Open sourceTaal: EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Mac OS XLinuxWebsite: 

  Blender

  Download: 

  Download Blender voor Windows
  (kies 32-bits of 64-bits Installer)
   

  Meer downloads: 

  Download Blender voor Mac OS X
  Download Blender voor Linux

  Hulp en ondersteuning: 

  Introductie en eerste stappen voor werken met Blender
  Hulppagina voor Blender (Engels)
  Handleiding Blender (Engels)
  Hier een lijst met handleidingen en cursussen over Blender op internet

   

  AVG Anti-Virus Free

  23 oktober, 2014 - 08:48
  Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 7.9 (12464 stemmen)

  AVG Anti-Virus Free biedt gratis volledige bescherming van uw pc tegen virussen, wormen, trojaanse paarden, rootkits en spyware. Dit gebruikersvriendelijke anti-virus pakket beveiligt continu uw pc en heeft een Nederlandstalige interface.

  Gratis dagelijkse, automatische updates garanderen dat uw pc beschermd blijft tegen nieuwe bedreigingen. Bovendien kunt u elke dag of week een scan laten uitvoeren om te kijken of uw computer vrij van virussen is. AVG Free is ook in het Nederlands vertaald.


  AVG Anti-Virus Free is ook in het Nederlands vertaald

  Een aparte mailscanner zorgt er voor dat uw e-mails al gecontroleerd zijn op virussen voordat u ze leest. De mailscanner herkent automatisch alle mailprogramma's.

  Nadat u AVG geïnstalleerd heeft is uw pc gelijk beveiligd en wordt uw mail gecontroleerd. Updates van virusdefinities worden automatisch binnengehaald elke dag. Voor zero-day virusuitbraken heeft AVG een snelle detectiemethode via de cloud, genaamd outbreak detection.

  Handig is ook de Link Scanner die websites en zoekresultaten op internet controleert op malware en van een groen vinkje voorziet als ze veilig zijn. Verder beschikt AVG Anti-Virus Free over identiteitsbescherming.

  AVG Anti-Virus Free is een goede gratis virusscanner. Door de bescherming tegen virussen en spyware, gratis updates en overzichtelijke interface biedt AVG Free alles wat een thuisgebruiker nodig heeft. Een eerste optimalisatiescan en smart scanning moeten de scantijd aanzienlijk verkorten.

  Sinds eind 2013 heeft AVG ook een gratis virusscanner voor Mac OS X.

  Categorie: Anti-virusVersienummer: 2015.0.5557Laatst gewijzigd: 23 oktober 2014Wijzigingen: 

  Lees hier over de veranderingen die in deze versie van AVG zijn doorgevoerd

  Licentie: Freeware met beperkingenTaal: Nederlands en EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Mac OS XLinuxAndroidWebsite: 

  AVG Technologies

  Download: 

  Download AVG Anti-Virus Free 2015 via de producent

  (Let op tijdens de installatie: lees installatie-instructies!)

  Meer downloads: 

  Download AVG Free voor Mac
  Download AVG Free voor Linux
  Download Anti-Virus Free voor Android
  Download AVG Remover
  (om AVG geheel te verwijderen, eventueel bij een herinstallatie)

  Installatie instructies: 

  Installeer AVG Anti-Virus Free 2014 zonder werkbalk en verandering startpagina en zoekmachine
  Download en installeer gratis AVG Anti-Virus 2013 in het Nederlands met of zonder werkbalk

  Hulp en ondersteuning: 

  Stel uw vragen over AVG in het GratisSoftware.nl Forum

  AVG volledig verwijderen van uw pc

  Nederlandse hulppagina AVG

   

  SyncBack Free

  22 oktober, 2014 - 10:55
  Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 8 (133 stemmen)

  SyncBack Free is een overzichtelijk backup-programma, waarmee u op eenvoudige wijze automatische backups van uw belangrijke bestanden en mappen kunt maken (en eventueel weer de backups kunt terugzetten).

  SyncBack bevat uitgebreide opties en filters om reservekopieën van bijvoorbeeld uw documenten en mail te maken. Compressie (kleiner maken) en encryptie (versleuteling) behoren tot de mogelijkheden. De backups kunt u wegschrijven naar onder andere een cd/dvd, externe harde schijf of een ftp-server.


  SyncBack is ook in het Nederlands vertaald

  Om de backups te automatiseren kunt u taken plannen. Ook kunt u meerdere profielen maken om verschillende backups op vaste tijdstippen uit te laten voeren. Ten slotte kunt u mappen synchroniseren met SyncBack. Het programma heeft een Eenvoudige modus voor beginners en een Expert modus.

  Categorie: BackupVersienummer: 7.0.1.0Laatst gewijzigd: 22 oktober 2014Wijzigingen: 

  Lees hier over de wijzigingen die in deze versie van SyncBack zijn ingevoerd.

  Licentie: Freeware met beperkingenTaal: Nederlands en EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Website: 

  2BrightSparks - SyncBack Free

  Download: 

  Download SyncBack Free

  Hulp en ondersteuning: 

  Stel vragen over SyncBack in het GratisSoftware.nl Forum
  Handleiding SyncBack door SchoonePC

   

  Freemake Video Converter

  22 oktober, 2014 - 09:27
  Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 7.5 (225 stemmen) Categorie: Audio en video conversie, Dvd ripper

  Liet ik mij een tijdje terug nog enthousiast uit over de alles-in-een kunner FormatFactory, nu is er een programma dat nog meer mogelijkheden biedt. En met net zo'n prettige gebruiksvriendelijke interface - alleen dan zonder storende reclame in de software. Freemake Video Converter heet dit programma.


  Freemake Video Converter (klik voor groter)

  Freemake Video Converter kan praktisch alle audio- en videoformaten converteren naar elk ander bestand. Geschikt om af te spelen op Apple iPad, iPhone en iPod, Samsung Galaxy en andere Android-toestellen, BlackBerry, Nokia, Sony Playstation, Xbox en meer. Handig is dat er ook bijvoorbeeld de mogelijkheid bestaat om stukken uit een film te knippen - iets waar je normaal gesproken weer een apart programma voor moet installeren. Dvd's rippen kan eveneens met Freemake Video Converter.

  Ik heb Freemake VideoConverter getest en tot nu toe geen fouten of andere onvolkomenheden ontdekt. Het converteren gaat redelijk snel, is nauwelijks systeembelastend (Windows 7) en de eindresultaten van de omgezette bestanden waren allemaal prima. Voordeel is ook dat je meerdere bestanden in een lijst kunt plaatsen die elk afzonderlijk naar een ander formaat moeten worden omgezet. Uitstekende software!

  Versienummer: 4.1.5Laatst gewijzigd: 8 mei 2014Wijzigingen: 

  Lees hier over de laatste wijzigingen in deze versie van Freemake Video Converter

  Licentie: FreewareTaal: Nederlands en EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Website: 

  Freemake

  Download: 

  Download Freemake Video Converter via de producent
  (download begint automatisch)

  Installatie instructies: 

  Let goed op!
  Tijdens de installatie van Freemake Video Converter wordt aangeboden onnodige extra software te installeren of de zoekmachine en startpagina van uw browser te wijzigen. Dit kunt u beter niet doen. Let daarom heel goed op bij de installatie, kies voor aangepaste installatie en haal alle vinkjes weg bij dit soort voorstellen. Het installatieproces wordt regelmatig veranderd, dus de afbeeldingen hieronder kunnen verouderd zijn.

   

  avast! Free Antivirus

  22 oktober, 2014 - 08:23
  Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 8.4 (4028 stemmen)

  avast! Free Antivirus is een compleet anti-virus-pakket dat volwaardige bescherming biedt. Uw pc wordt continu beveiligd tegen virussen, spyware en rootkits. Bovendien heeft avast! ook een aparte mailscanner en een webschild voor als u aan het surfen bent. avast! Free is een prima anti-virus-programma.

  avast! Free Antivirus is een van de compleetste gratis virusscanners met uitgebreide mogelijkheden en gratis automatische updates. De gratis versie biedt bescherming tegen alle soorten malware: virussen, rootkits, Trojaanse paarden en spyware.


  Hoofdvenster avast! Free Antivirus (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

  avast! heeft een bestandssysteemschild, mailschild en webschild om uw pc te beschermen en u te beveiligen als u mailt - inkomende en uitgaande mail wordt gescand - of op internet zit. De virusbescherming bevat een reputatieservice om bestanden te beoordelen via de cloud, deepscreen voor het scannen van onbekende bestanden en een geharde modus voor extra bescherming.

  Ook heeft avast! Free Antivirus een browser addon, genaamd Online Security, voor de beveiliging van Internet Explorer, Google Chrome en Firefox. Met avast! Online Security wordt phishing tegengegaan en kunnen bepaalde advertenties en trackers van sociale netwerken en advertentiebedrijven geblokkeerd worden.

  Verder zijn een software updater om belangrijke software op uw pc up-to-date te houden en browser cleanup werktuig om ongewenste werkbalken te verwijderen aanwezig.

  Een gratis registratie is vereist na dertig dagen. U kunt upgraden naar de betaalde Pro-versie, maar de gratis avast! Free Antivirus biedt meer dan voldoende bescherming voor de gemiddelde pc gebruiker. Ga voor de gratis registratie naar Intstellingen | Registratie en kies voor Registreer nu. Selecteer dan Standaard bescherming! Lees hier uitgebreide registratie-instructies

  Categorie: Anti-virusVersienummer: 2015.10.0.2206Laatst gewijzigd: 22 oktober 2014Wijzigingen: 

  Lees hier over de veranderingen die in deze versie van avast! Free Antivirus zijn doorgevoerd

  Licentie: Freeware met beperkingenTaal: Nederlands en EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Mac OS XAndroidWebsite: 

  avast! Free Antivirus

  Download: 

  Download avast! Free Antivirus 2015

  U kunt avast! Free Antivirus ook altijd updaten naar de laatste versie vanuit het hoofdvenster van het programma zelf: ga naar Instellingen | Bijwerken en klik (onderaan) op Bijwerken van Programma.

  Meer downloads: 

  Download avast! Free Antivirus voor Mac
  Download avast! Mobile Security voor Android

  Extra
  Download avast! Virus Cleaner
  (NB Voor de verwijdering van een beperkt aantal bekende virussen, geen continue bescherming!)

  Installatie instructies: 

  Let bij de installatie op dat u het vinkje bij DropBox weghaalt als u deze gebundelde gratis software niet op uw pc wilt.

  Lees ook goed onze uitgebreide registratie-instructies, zodat u niet de betaalde versie krijgt aangesmeerd!

  Hulp en ondersteuning: 

  Stel vragen over avast! in het GratisSoftware.nl Forum

   

  AdwCleaner

  21 oktober, 2014 - 11:20
  Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 7.6 (290 stemmen)

  AdwCleaner is een handig programmaatje dat heel veel adware, toolbars in Internet Explorer, Firefox en Google Chrome, browser hijackers en andere potentieel ongewenste software (PUP) kan verwijderen van uw pc.

  Veel gratis software biedt tegenwoordig helaas aan om allerlei onnodige extraatjes te installeren, zoals werkbalken in uw browser, verandering van startpagina en andere adware (reclame software). Soms gebeurt dit zelfs ongevraagd en veel van deze ongewenste adware is moeilijk te verwijderen - zelfs door anti-spyware programma's.

  AdwCleaner kan hier uitkomst bieden. Het programma verwijdert grondig en secuur heel veel browser werkbalken (toolbars), hijackers (veranderde startpagina), advertentie software/adware en andere potentially unwanted programs (PUP).

  Klik op Scan en AdwCleaner gaat op uw pc op zoek naar vervelende adware en toolbars. Na het zoeken krijgt u onder alle tabbladen een overzicht met de status van uw pc en de eventuele aanwezigheid van (restanten van) toolbars en adware in uw browsers, in mappen en in het Windows Register. Als alles verwijderd kan worden klikt u op Clean. Als u items wilt behouden moet u hierbij het vinkje weghalen in de verschillende tabbladen.

  AdwCleaner verwijdert ook onnodige toolbars van bijvoorbeeld gratis software als ZoneAlarm, PDF Creator, Ask en meer. Internet Explorer, Firefox en Google Chrome worden hierop gecontroleerd. Let op dat de Uninstall-knop alleen bedoeld is om AdwCleaner zelf te verwijderen.

  AdwCleaner is een heel nuttig programmaatje om vervelende werkbalken en andere ongewenste adware te verwijderen. Het is wel meer geschikt voor gevorderde gebruikers.

  Categorie: Anti-spywareVersienummer: 4.001Laatst gewijzigd: 21 oktober 2014Wijzigingen: 

  Lees hier over de wijzigingen in deze versie van AdwCleaner

  Licentie: FreewareTaal: Nederlands en EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Website: 

  Outils de Xplode (site van de maker)
  BleepingComputer (met uitgebreidere uitleg)

  Download: 

  Download AdwCleaner via BleepingComputer
  (wacht enkele seconden dan begint de download automatisch)

  Hulp en ondersteuning: 

  Nederlandse instructies voor gebruik AdwCleaner
  Nederlandstalig forum over AdwCleaner

   

  Prey

  21 oktober, 2014 - 11:10
  Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 8.4 (42 stemmen) Categorie: Pc beveiliging

  Prey is een programmaatje dat uw laptop of smartphone beveiligt bij diefstal. Als uw laptop of telefoon gestolen is kan Prey de locatie vinden en zelfs de webcam op afstand inschakelen. Verder kunt u de gegevens op de laptop afschermen voor de dieven.

  Ik vond een beschrijving van dit open source programma in een Belgisch computerblad. Een waanzinnig goed project, waarvan ik echt hoop dat het werkt zoals men aanprijst. Ik heb bovendien de directory verborgen, zodat een 'nieuwe gebruiker' niet te snel kan zien dat dit programma op de computer staat en actief is.

  De installatie gaat snel en gemakkelijk, men wordt goed door de verschillende instelschermen geleid. Open source, dus gratis. Er is een betaalde pro-versie, maar de basisversie lijkt mij al heel mooi. Uiteraard hoor ik graag van anderen wat zij van dit unieke stukje software vinden!

  Versienummer: 0.6.4Laatst gewijzigd: 21 oktober 2014Licentie: Open sourceTaal: EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Mac OS XLinuxAndroidWebsite: 

  Prey Project

  Download: 

  Download Prey voor Windows, Mac OS X of Linux
  Download Prey voor Android, iPhone en iPad
   

   

  CDBurnerXP

  20 oktober, 2014 - 08:43
  Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 7.9 (1737 stemmen)

  CDBurnerXP is goede, prettig uitziende, brandsoftware. U kunt er audio cd's, data cd's en iso's mee branden. Het programma is bovendien geschikt voor het branden van blu-ray, data dvd's en bepaalde video-dvd's.

  CDBurnerXP kan de volgende soorten cd's en dvd's branden:
  - data-cd
  - audio-cd (mp3, wav, ogg, flac, wma, m3u, bin/cue)
  - image (iso)
  - data-dvd (ook dual-layer dvd's)
  - video-dvd's (.vob, .ifo en .bup)

  Met CDBurnerXP is het mogelijk meerdere sessies op één cd-rom of dvd (multi-session) te branden en het programma kan herschrijfbare (rewritable) cd's en dvd's wissen. Blu-ray en HD-dvd's worden ook ondersteund.


  CDBurnerXP begint met een actiemenu

  M3U en WPL speellijsten kunnen geïmporteerd worden. CDBurnerXP is - anders dan de naam doet vermoeden ook beschikbaar voor Windows Vista. Het programma is vertaald in het Nederlands. CDBurnerXP is een gebruikersvriendelijke en allround brander.

  Categorie: Cd en dvd brandenVersienummer: 4.5.4Laatst gewijzigd: 20 oktober 2014Wijzigingen: 

  Lees hier de veranderingen die in deze versie van CDBurnerXP zijn doorgevoerd

  Licentie: FreewareTaal: Nederlands en EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Website: 

  CDBurnerXP

  Download: 

  Download CDBurner XP
  (wacht enkele seconden dan begint de download automatisch)

  Meer downloads: 

  Download CDBurnerXP Portable
  (klik op More download options en kies de Portable Version)

  Installatie instructies: 

  Tijdens vorige versies van CDBurner XP werd tijdens de installatie aangeboden om onnodige extra software zoals Registry Booster te installeren. Sinds midden 2014 is dit niet meer het geval en wordt om een donatie gevraagd.

   

  Hulp en ondersteuning: 

  Stel vragen over CD Burner XP in het GratisSoftware.nl Forum

   

  PeaZip

  20 oktober, 2014 - 08:36
  Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 7.6 (39 stemmen)

  PeaZip is een open source programma om zip-bestanden en andere archieven mee uit te pakken. Ook kan PeaZip natuurlijk bestanden comprimeren. Encryptie behoort tot de mogelijkheden.

  PeaZip kan meer dan 100 bestandstypen uitpakken:
  7z, bz, bz2, bzip2, tbz2, tbz, gz, gzip, tgz, tpz, tar, zip, z01, smzip, arj, cab, chm, chi, chq, chw, hxs, hxi, hxr, hxq, hxw, lit, cpio, deb, lzh, lha, rar, r01, 00, rpm, z, taz, tz, iso, jar, ear, war, lha, pet, pup, pak, pk3, pk4, slp, xpi, wim, u3p, lzma86, lzma, udf, xar, dmg, hfs, part1, split, swm, tpz, kmz, xz, txz, vhd, mslz, apm, mbr, fat, ntfs, exe, dll, sys, msi, msp, ods, ots, odm, oth, oxt, odb, odf, odg, otg, odp, otp, odt, ott, gnm, doc, dot, xls, xlt, ppt, pps, pot, docx, dotx, xlsx, xltx, swf, flv, quad, balz, zpaq, paq8f, paq8jd, paq8l, paq8o, lpaq1, lpaq5, lpaq8, ace, arc, wrc, 001, pea, cbz, cbr, cba, cb7, cbt


  (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

  De volgende archieformaten kunnen gemaakt worden:
  FreeArc's arc/wrc, sfx (7z and arc), bz2, gz, paq/lpaq/zpaq, pea, quad/balz, split, tar, upx, zip

  Categorie: CompressieVersienummer: 5.5.0Laatst gewijzigd: 20 oktober 2014Wijzigingen: 

  Lees hier over de wijzigingen in deze versie van PeaZip

  Licentie: Open sourceTaal: EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8LinuxWebsite: 

  PeaZip

  Download: 

  Download PeaZip voor Windows
  (klik op Download)

  Download PeaZip voor 64-bit Windows
  (klik op Download)

  Let op: lees goed de installatie instructies hieronder!

  Meer downloads: 

  Download PeaZip voor Linux

  Installatie instructies: 

  Let op!
  Tijdens de installatie van PeaZip wordt onnodige extra software (toolbars en dergelijke) aangeboden via het OpenCandy advertentienetwerk. Let dus goed op en haal de vinkjes weg of klik op decline, zodat u deze programmaatjes niet mee-installeert. Als u dit per ongeluk wel doet, kunt u ze later verwijderen via Configuratiescherm | Software in Windows.

   

  Sumatra PDF

  20 oktober, 2014 - 08:08
  Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 8.5 (212 stemmen)

  Sumatra PDF is een vederlichte pdf viewer. Wie Adobe Reader te zwaar en traag vindt kan Foxit Reader proberen. Maar voor wie een nog lichter programma wil om pdf'jes te bekijken is Sumatra PDF de ideale software. Behalve het razendsnel bekijken van PDF bestanden heeft Sumatra PDF weinig extra functies.

  Sumatra PDF is licht en start heel snel op. Een verademing voor wie het logge Adobe Reader gewend is. Sumatra PDF heeft een minimalistisch ontwerp en weinig verdere opsmuk, maar is heel doeltreffend voor wie gewoon pdf'jes wil bekijken. Zoomen en zoeken zijn natuurlijk wel mogelijk, maar daar houdt de functionaliteit ook wel zo'n beetje mee op.


  (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

  Sinds versie 1.4 biedt Sumatra PDF ook de optie om browser-plugins voor Firefox, Google Chrome en Opera te installeren (klik bij het eerste installatiescherm op Options en zet een vinkje). Voor Internet Explorer is deze geïntegreerde PDF viewer niet beschikbaar.

  Sumatra PDF is ideaal als uw pc weinig geheugen heeft of als u een hekel aan wachten heeft... De pdf viewer is vertaald in het Nederlands (in te stellen onder Language | Change Language) en draait op Windows XP en hoger.

  Categorie: PDF bekijkenVersienummer: 3.0Laatst gewijzigd: 20 oktober 2014Wijzigingen: 

  Lees over de wijzigingen die in deze versie van Sumatra PDF zijn doorgevoerd.

  Licentie: Open sourceTaal: Nederlands en EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Website: 

  Sumatra PDF

  Download: 

  Download Sumatra PDF via de producent

   

  IObit Malware Fighter Free

  20 oktober, 2014 - 07:55
  Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 6.5 (84 stemmen)

  IObit Malware Fighter Free is de nieuwe gratis anti-spyware software van de makers van Advanced SystemCare Free. Malware Fighter beschermt - ook realtime - tegen spyware, adware, trojans, keyloggers, bots, wormen en hijackers. Ook hulp van de cloud wordt hierbij ingeroepen.

  IObit Malware Fighter Free scant uw pc op diverse soorten malware en biedt ook realtime beveiliging door middel van de Startup Guard, Browser Guard, Network Guard, File Guard en Cookie Guard (de betaalde versie heeft nog wat extra bescherming). Updates zijn gratis, maar in de gratis versie van IObit Malware Fighter worden die alleen bij de start van het programma - of handmatig - uitgevoerd.


  (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

  De interface van IObit Malware Fighter is simpel en overzichtelijk. Net zoals veel beveiligingssoftware tegenwoordig maakt Malware Fighter gebruik van Cloud Computing om zo op een snelle manier nieuwe bedreigingen te kunnen herkennen.

  IObit Malware Fighter is de opvolger van IObit Security 360. De producent claimt dat Malware Fighter goed samenwerkt met (en een goede aanvulling is op) alle bekende anti-virus software.

  Categorie: Anti-spywareVersienummer: 2.5.0Laatst gewijzigd: 20 oktober 2014Licentie: Freeware met beperkingenTaal: EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Website: 

  IObit Malware Fighter

  Download: 

  Download IObit Malware Fighter Free via MajorGeeks
  (klik op Download[at]MajorGeeks onder Download Locations midden op de pagina)

  Installatie instructies: 

  Let op!
  Tijdens de installatie wordt u gevraagd of u de onnodige IObit Toolbar voor uw browser wilt installeren en Yahoo! wilt instellen als standaard zoekmachine. Klik op Decline bij deze opties.

  Ook wordt gevraagd of u andere software van IObit wilt installeren, zoals Advanced SystemCare. Als u dit niet wilt haalt u de vinkjes weg en klikt u op Skip.

   

  jetAudio Basic

  20 oktober, 2014 - 07:40
  Cijfer van bezoekers:  Geef een cijferGeef een 1Geef een 2Geef een 3Geef een 4Geef een 5Geef een 6Geef een 7Geef een 8Geef een 9Geef een 10 Gemiddelde: 7.1 (190 stemmen)

  jetAudio Basic is het onbekende broertje van populaire mediaspelers als Winamp en iTunes. En dat terwijl jetAudio Basic veel te bieden heeft, soms zelfs meer dan de concurrentie. jetAudio Basic is namelijk een volwaardige mediaspeler die bijna alle audio- en videobestanden kan afspelen en veel meer.

  Verder kunt u met jetAudio namelijk:
  - cd's rippen
  - cd's branden
  - audio opnemen via de recording-functie
  - muziek en video converteren naar een andere bestandsindeling
  - internet radio luisteren
  - tags bewerken
  - speellijsten maken
  - songteksten bekijken
  - titelgegevens ophalen van internet
  - mediabeheer in Media Center


  jetAudio Basic

  Rippen en branden gaat op volle snelheid in jetAudio Basic. De enige beperking van jetAudio Basic is dat u cd's niet naar mp3-formaat kunt rippen en bestanden niet kunt converteren tot een mp3'tje. Wel beschikbaar zijn wav, wma, real media, ogg en flac. Keuze genoeg dus.

  Al deze functionaliteit maakt jetAudio tot een van de veelzijdigste mediaspelers die er bestaan. Zeker de moeite waard om een keer uit te proberen. Kies bij de eerste keer opstarten van jetAudio Basic voor Main window only als u het standaard uiterlijk wilt.

  Categorie: MediaspelerVersienummer: 8.1.3Laatst gewijzigd: 20 oktober 2014Wijzigingen: 

  Lees hier over de veranderingen in deze versie van jetAudio Basic.

  Licentie: Freeware met beperkingenTaal: EngelsGeschikt voor: Windows XP/Vista/7/8Website: 

  Cowon - jetAudio Basic

  Download: 

  Download jetAudio Basic via:
  MajorGeeks (klik onder Download locations op Download@MajorGeeks)
  FileHippo (klik rechts op de pagina op Download Latest Version)

  Installatie instructies: 

  Als u jetAudio Basic geïnstalleerd heeft en voor het eerst opstart, kunt u kiezen voor een interface. Het 'gewone' mediaspeler scherm krijgt u door te kiezen voor de optie 'Main window only'. Later kunt u nog switchen door Toolbar Mode ON te kiezen of Show Media Center.

  Hulp en ondersteuning: 

  Stel vragen over jetAudio in het GratisSoftware.nl Forum