Wat is de beste zoekmachine? Test het zelf met Google, Yahoo! en Bing

Vorige week heeft Microsoft zijn nieuwe zoekmachine Bing geïntroduceerd. Is Bing beter dan Google? En is Bing beter dan Yahoo? U kunt het zelf uitproberen door met één zoekopdracht de resultaten van Google, Bing en Yahoo! te verkrijgen.

De site BlindSearch (door een Microsoft-medewerker gemaakt in zijn vrije tijd, zoals hij eerlijk vermeldt) biedt de mogelijkheid om te zoeken met Google, Bing (voorheen Live Search, MSN) en Yahoo! tegelijkertijd. De resultaten worden in drie kolommen weergegeven. Alleen staat er niet bij welke kolom, welke zoekmachine is. Pas als u stemt op het in uw ogen beste resultaat wordt zichtbaar welke zoekmachine u het beste vond.

Een zogeheten dubbelblinde test dus. Erg leuk om te doen. Nadeel is alleen dat de zoekresultaten niet per land in te stellen zijn. Dus geen Nederlandse versie van alle zoekmachines, maar de Amerikaanse versie. En die geeft voor ons sowieso wat minder goede resultaten. Of het nu voor Google, Bing of Yahoo! is.

Toch zijn wij heel benieuwd wat de uitkomst is als u zoekt via Blind Search en stemt op uw favoriete resultaat. Welke zoekmachine is bij de dubbelblindtest uw favoriet? Laat het hieronder weten in de reacties. Toen wij de site bezochten was Google de favoriet van 39%, Bing van 31% en Yahoo! van 30%.

Zoek met Blind Search

Bron: Netties.be

Deel dit artikel: 

Reacties

100% google en de rest is waardlos

google is goed voor studenten tieners en al de gene die op computer zitten voor spelletjes. maar wil je iets zoeken dat je nu graag wilt weten dan ben je soms beter op bing. want hoe vaak je ook je taal instelt maakt niets uit google is enkel een foute zoekmachine. voorbeeld was vandaag zocht naar een film met met engelse ondertitels op google wat kreeg ik er zijn geen zoekovereenkomst of hij geeft dingen weer die niets te maken heeft met wat ik zoek. dus ik keek naar bing en kreeg een heel stel video,s van de film. daarom vind ik bing beter

50% -> google
40% -> bing
10% -> yahoo

van de 10 keer, zegt natuurlijk niets, maar klopt toch in mijn ogen.

Ik heb eens even gekeken maar het is redelijk duidelijk te zien welke zoekmachines het zijn. Als er gelinkt wordt naar youtube is altijd google. Bing linkt sneller naar myspace en live pagina's. Het lijkt dus dat de zoekmachines niet helemaal eerlijk zijn. Maar dat is geen nieuws toch.

Bing 30%
Google 40%
Yahoo 30%
Hou het voorlopig maar bij Google, mede omdat je in het zoekvenster ook snel (redelijk gecompliceerde) berekeningen kunt maken. Daarnaast "stuurt/helpt" de GooglePreview-add-on van Firefox je keuze ook nog gemakkelijker.

Ik heb 10 zoekopdrachten gedaan en dit is de uitslag:
Bing 20%
Google 50%
Yahoo 30%

Leuk zo'n test.

Reageer