Thunderbird 2.0.0.14 dicht veiligheidslekken

De Mozilla organisatie heeft Thunderbird 2.0.0.14 vrijgegeven. Deze versie van het mailprogramma lost enkele beveiligingsproblemen op die betrekking hebben op JavaScript.

Een aantal weken na grote broer Firefox is ook e-mail-applicatie Thunderbird aangekomen bij nummer 2.0.0.14. Net als in Firefox zijn enkele lekken gedicht die via JavaScript konden worden uitgebuit door kwaadwillenden. Ook is een probleem verholpen waardoor Thunderbird kon crashen.

Als u al Thunderbird 2.0 gebruikt krijgt u de komende dagen automatisch de mogelijkheid om de update binnen te halen. Ook kunt u zelf kijken onder Help | Controleren op updates in Thunderbird.

Thunderbird 3.0, met geïntegreerde agenda en veel andere nieuwe functies, staat voor eind dit jaar gepland.

Download Thunderbird

Bron: Mozilla

Deel dit artikel: 

Reacties

In alle software zitten lekken. Het gaat er alleen om of ze op tijd gedicht worden, voordat kwaadwillenden er misbruik van kunnen maken. Microsoft doet dit meestal via Windows Update, maar in bijvoorbeeld IE7 zitten ook nog een aantal lekken die nog altijd niet gedicht zijn. Mozilla dicht alle lekken netjes op tijd, voordat internetcriminelen er misbruik van kunnen maken. Het aantal updates zegt dus niks over de veiligheid (of eigenlijk wel: na een update is de gebruiker weer beter beveiligd), maar het aantal nog openstaande lekken zegt wel iets over de veiligheid (of het gebrek daaraan). Kijk maar eens in de rechterkolom op deze pagina:
www.gratissoftwaresite.nl/beveiliging.php

Men doet steeds lachwekkend over de onveiligheid van Microsoft Outlook (Express) en Internet Explorer. En men slingert constant verwijten naar Bill Gates over hoe slecht zijn programma's wel zijn qua veiligheid.

Toch brengt de Mozillastal ook constant updates uit om de ene na de andere reeks veiligheidslekken te dichten. Dan zwijgt de diezelfde menigte als de dood. Geen slecht woord over Mozilla, maar Mozilla moet niet onderdoen voor Microsoft wat het aantal lekken en hun updates betreft.

Ik begin me echt af te vragen of Mozilla uiteindelijk zoveel veiliger zou zijn dan de Microsoft programma's...

Reageer