Service Pack 1 voor Vista in mei in Nederland beschikbaar

Update 16 april 2008: Service Pack 1 voor Vista is inmiddels verschenen

Na een kleine anderhalf jaar heeft Microsoft het eerste Service Pack voor Windows Vista gereed. De verzameling pleisters en verbeteringen komt pas in mei in Nederland beschikbaar.

Naar Service Pack 1 (SP1) voor Windows Vista werd al een tijdje reikhalzend uitgezien. Microsoft zou hierin de ergste tekortkomingen van Vista verhelpen. ZDNet meldt nu dat SP1 af is en voor nieuwe kopers van Vista beschikbaar wordt gesteld. Mensen die al een pc met een Engelstalige versie van Vista hebben kunnen vanaf maart SP1 via Windows Update ophalen en een maand later via de Automatische Updates van Vista.

Klanten in Nederland moeten wachten tot mei: dan is de Nederlandstalige versie van SP1 beschikbaar via Windows Update. In juni kan via de Automatische Updates de Nederlandse SP1 voor Vista worden binnengehaald.

Service Pack 1 voor Vista pakt onder andere de volgende zaken aan:
- kopiëren van bestanden is veel sneller
- netwerkprestaties zijn verbeterd
- problemen met slaapstand zijn opgelost
- de ergste crashes zijn verholpen

SP1 bevat verder alle voorgaande (veiligheids)updates voor Vista.

Lees meer over SP1 voor Vista bij Microsoft

Deel dit artikel: 

Reacties

Tot tweemaal toe geeft windows dezelfde foutcode. Windows sluit af en geeft aan 3 updates te installeren. Op een gegeven moment geeft windows aan dat er een gout is opgetreden en dat de installatie wordt teruggedraaid.

KB936330: Windows Vista Service Pack 1

Installatiedatum: ‎2-‎5-‎2008 12:45

Installatiestatus: Mislukt

Foutdetails: Code 80041315

Type update: Belangrijk

Windows Vista Service Pack 1 (SP1) is een update voor Windows Vista waarin de feedback van onze klanten wordt behandeld. Met Windows Vista SP1 worden specifieke betrouwbaarheids- en prestatieproblemen verholpen, nieuwe hardwaretypen ondersteund en ondersteuning voor verschillende opkomende standaarden toegevoegd. Wanneer u deze update hebt geïnstalleerd, moet u de computer mogelijk opnieuw opstarten.

Meer informatie:
http://support.microsoft....

Help en ondersteuning:
http://technet.microsoft....

Hoop dat SP1 uitkomst biedt voor het probleem rond de verkenner. Nu inmiddels een 2 weken in bezit van een nieuwe pc en officiele vista. Maar het verwerken/bekijken van afbeeldingen en video's hebben wij tot op heden nog niet kunnen doen. Telkens treedt verkenner in storing.

Het is jammer dat de vorige Ongeregistreerde bezoeker erg kort door de bocht is. Nu blijkt dat de SP1 bij sommige mensen problemen geven zoals een herhalende herstart cyclus. Deze zullen dus niet in de NL update komen omdat ze dan zijn opgelost.

Dus jouw reactie is weer erg kortzichtig Ongeregistreerde bezoeker op 6 Februari 2008 - 07:42

Het is te gek voor woorden maar diegene die van het begin alle lusten maar vooral lasten met Vista hebben moeten doorstaan moeten de Nederlandse versie nog zo'n dikke 2 @ 3 maanden langer wachten.
Laat maar zitten maar ik ga zeker niet de retailversie opnieuw aanschaffen en ga vandaag nog een dualboot system installeren waarin ik voornamelijk Ubuntu ga draaien.

Reageer