Schadeclaims van duizenden gedupeerden maken weinig kans na rampzalige update AVG

Tegenover Webwereld vertelt het hoofd van AVG Nederland, Johan Flietstra, dat schadeclaims tegen de anti-virus softwareproducent waarschijnlijk weinig kans maken na de rampzalig verlopen update van AVG afgelopen weekend.

Duizenden gebruikers in Nederland haalden zondag een foutieve update voor AVG binnen waarna een systeembestand van Windows voor een virus werd aangezien en in quarantaine werd geplaatst. Veel pc's wilden hierna niet meer opstarten. De telefoon bij AVG Nederland stond roodgloeiend en het duurde enige tijd voordat AVG een pasklare oplossing op zijn website had geplaatst. Veel mensen hadden hun pc toen echter al naar de reparateur gebracht.

Gedupeerden maken volgens Johan Flietstra, van de Nederlandse distributeur van AVG, echter weinig kans op een schadevergoeding, zo zegt hij tegen Webwereld: 'Aanspraak maken op compensatie zal waarschijnlijk niet gaan omdat AVG Technologies (in Brno, Tsjechië) dit juridisch heeft afgedekt'. Mensen die dit toch willen proberen verwijst hij door naar het hoofdkantoor van AVG Technologies in Tsjechië. Wellicht dat voor betalende klanten van AVG een regeling wordt getroffen waarbij het abonnement gratis een aantal maanden verlengd wordt.

Het lijkt er trouwens op dat alleen mensen met Windows XP met Service Pack 2 met de Nederlandse, Franse, Italiaanse, Spaanse of Portugese versie van XP getroffen zijn. Vista-gebruikers en XP-gebruikers met SP3 melden geen problemen. Oplossingen voor het opstartprobleem van Windows, dat door de ramp-update van AVG werd veroorzaakt, zijn hier te vinden.

Update 14 november Getroffenen slechte update AVG kunnen een gratis licentie voor de betaalde versie krijgen

In onze peiling de volgende vraag: Blijft u AVG Anti-Virus gebruiken na het update-drama?

Deel dit artikel: 

Reacties

hoe moet ik dit weer herstellen

Update AVG laat Windows niet meer opstarten: wat te doen?

Zoals ook vermeld staat in de tekst hierboven...

Reageer