OpenOffice.org 3.0 staat gepland voor 13 oktober

Gisteren verscheen de vierde release candidate voor OpenOffice.org 3.0. De definitieve versie van het gratis kantoorpakket staat gepland voor 13 oktober: de dag dat het project precies acht jaar bestaat.

De vierde release candidate die gisteren uitkwam is misschien de laatste proefversie voordat de uiteindelijke OpenOffice.org 3.0 wordt uitgebracht. Versie 3.0 heeft veel te bieden en er wordt dan ook reikhalzend uitgekeken naar deze belangrijke uitgave van het kantoorpakket.

De release van OpenOffice.org 3.0 staat gepland voor maandag 13 oktober. Op die dag is een release party in Parijs en bestaat het OpenOffice.org-project precies acht jaar. Dubbel feest dus. Althans, als de laatste release candidate goed genoeg bevonden wordt. Bij de roadmap van OpenOffice.org 3.0 staat nog een vraagteken bij de uitgave van de definitieve versie op 13 oktober. Het is dus mogelijk dat versie 3.0 toch nog uitgesteld wordt mochten er twijfels zijn over de kwaliteit.

Wij houden u op de hoogte.

De vierde release candidate van OpenOffice.org 3.0 is hier te downloaden (alleen voor gevorderden)

Update 13 oktober OpenOffice.org 3.0 is verschenen en is hier te downloaden

Deel dit artikel: 

Reacties

Vind dit een mooi alternatief voor office 2003 :). aangezien ik nu gewend ben aan Office 2007 :p.

maarja dit pakket is wel goed (op linux gebruik ik het :P). hopelijk word 3 wel een succes :).

Op www.filehippo.com is OpenOffice 3.0.0 al beschikbaar.

Alleen is de officiële versie nog niet vrijgegeven op http://www.openoffice.org/

Het kan zelfs zijn dat er toch nog wijzigingen worden aangebracht, daarom is het vaak handiger even te wachten op de officiële versie (die dus wsch maandag komt).

De NL versie verschijnt meestal ongeveer 2 weken erna.

Wanneer kunnen we de nederlandse versie verwachten

Openoffice is al een geweldig pakket zo als het nu is en raad het daarom iedereen aan. Ben zeer benieuwd wat er precies allemaal aan toegevoegd zal worden voor nieuwe functionaliteit.

Ik kijk er echt naar uit. 7 jaar geleden ben ik begonnen met Staroffice en daarna overgeschakeld naar Openoffice en er nog geen enkele dag spijt van gehad.

Reageer