Nederlandse versie OpenOffice.org 3.0.1 verschenen

Van gratis kantoorpakket OpenOffice.org verscheen vorige week versie 3.0.1. Eerst alleen in het Engels, maar deze week is ook de Nederlandse vertaling uitgebracht. In deze uitgave van OpenOffice.org zijn veel kleine fouten opgelost. Elke drie maanden geeft OpenOffice.org zijn kantoorpakket een 'onderhoudsbeurt' in de vorm van zo'n kleine update. Veel nieuwe functionaliteit is dan ook niet toegevoegd in deze release.

Wel is grammatica-controle toegevoegd aan de spellingcontrole en gaat OpenOffice.org beter om met 'file locking' waardoor meerdere gebruikers op een netwerk niet tegelijkertijd een bestand kunnen wijzigen.

De volgende grote uitgave van OpenOffice.org wordt versie 3.1 die in april dit jaar wordt verwacht. Hierin zitten wel veel nieuwe functies. Een van de belangrijkste is de anti-aliasing van afbeeldingen waardoor deze er veel beter uitzien. Ook kan er geantwoord worden op notities die anderen bij een document geplaatst hebben. Verder wordt de in versie 3.0.1 geïntroduceerde grammatica-controle uitgebreid.

De Nederlandse versie van OpenOffice.org 3.0.1 is hier te downloaden

Deel dit artikel: 

Reacties

wat raad u aan welke openoffice in het nederlands op cd/dvd geleverd is geschikt ? en hoe of waar bestellen we dit?mijn zus heeft laptop processor mobiel intel celeron M550 ( 2.00 GHz)geheugen 1GB videokaart : intel GMA X3100harddisc 160GB SATA 5400rpm dvd-/+RW dual-layer lan: 100MbitWLAN: 802.11 a/b/g1 x Expresscard, VGA-out, microfoon-in3x usb 2.0, microsoft windows vista home basicwij zijn hier niet goed in thuis dus hopen op een goed advies van U!in afwachting van uwer tegenbericht.met vriendelijke groet rita 

Bij diverse pogingen tot update vanuit het programma (3.0 NL) zelf, telkens hetzelfde probleem:
Er kan geen internetverbinding met update30.services.openoffice.org tot stand worden gebracht.
Mijn internetverbinding is prima. Meer die dat probleem hebben?

Ja, ik heb er ook last van.

Reageer