Opmerkelijk: Microsoft geeft toe dat Vista nog niet af is

Opmerkelijk nieuws uit Microsoft-land: Vista is nog niet af. Bijna anderhalf jaar na de introductie van het besturingssysteem erkent topman Steve Ballmer dat Vista niet is wat iedereen gehoopt had en dat er nog veel aan te verbeteren valt. Zelfs na het eerste Service Pack voor Vista.

Ballmer noemt op een conferentie voor MVP's (Microsoft Most Valuable Professionals) in Seattle Vista 'a work in progress' en zegt vervolgens over het besturingssysteem: 'I think we did a lot of things right, and I think we have a lot of things we need to learn from'. Hij betreurt het dat Vista zo groot en zwaar is geworden en dat het zo lang duurde voordat de opvolger van XP verscheen. Windows 7 (de geplande opvolger van Vista) zal niet zo lang op zich mogen wachten en verschijnt waarschijnlijk in 2010. In de tussentijd is het zaak dat Vista niet nog zwaarder wordt, aldus Ballmer.

Ten slotte stelt hij: 'In the meantime, we have some customers - a lot of customers - using Vista. A lot of customers. And we have a lot of customers that are choosing to stay with Windows XP. And as long as those are both important options, we will be sensitive and we will listen and we will hear that.' Hier klinkt toch enige berusting door in de woorden van de anders altijd zo strijdbare Ballmer. Het lijkt alsof Vista al bijna is opgegeven als zelfs Ballmer niet meer gelooft dat iedereen nu overstapt. Microsoft gaat waarschijnlijk veel energie in Windows 7 steken en misschien wordt de verkoop van Windows XP ook wel niet gestaakt in juni...

Wat vindt u van deze openhartige Ballmer? Eerlijk dat hij toegeeft dat Vista niet aan de verwachtingen voldoet? Of baalt u ervan dat uw dure Vista eigenlijk nog niet helemaal af is? Laat het weten in de reacties hieronder.

Bron: Seattle Pi

Deel dit artikel: 

Reacties

Ook nog kreeg ik de blue screen of death na het installeren van zo'n service pack

Vista=PILE OF CRAP
het werkt voor geen flikker na een paar dagen gebruik en tientallen fouten, onverwachtse afsluitingen van programma's , niet reagerende processen en nog ook eens met een baggerend taakbeheer ben ik meteen naar xp overgestapt

Vista is inderdaad nog lang niet af.
Het SP1 van Vista creerde bij mij een overbelast systeem, een trillende curser en zelfs programma's als Word en Excel die uiteindelijk vastliepen. Oplossing: SP1 verwijderen.

Hij is fijn, Vista is dus de opvolger van Me :o)

En dan blijven wij als een stel domme koeien exorbitante bedragen neertellen voor Microsoft besturingssystemen!

Ballmer vertelt iets wat bijna iedereen al wist (op 'n paar na dan)en probeert nu te redden wat er te redden valt...

Ik werk al een jaar met windows vista, en ik ben tevreden over het resultaat. Ik hoop aleen niet dat de vista gebruikers terug moeten gaan naar windows Xp omdat vista nog niet helemaal af is.
En om mogelijke problemen te voorkomen.

Omdat Microsoft zoveel mede door druk van Intel de systeemeisen veel lager heeft aangegeven dan het in werkelijkheid zou worden, hierover speelt zich nog een rechtszaak af in Amerika.
Als Dhr.S.Balmer zijn klanten zo waardeert dan vind ik dat hij zichzelf behoorlijk hypocriet uitlaat, toen Vista zogeheten klaar was voor uitgave zaten er zeker 350 bugs in maar daar kon Microsoft wel mee leven.
Persoonlijk sta ik grotendeels achter de Consumenten Bond dat de consument er bedrogen uit komt.
Dhr.S.Balmer zou eigenlijk iedereen die hierdoor is gedupeerd de optie moeten geven om te downgraden naar XP.
De consument zit nu niet echt te wachten op de nieuwe Windows 7 en zal er met veel twijfels daar over zitten.
Diverse experts op de software development geven al een waarschuwing aan Microsoft dat het wel eens het einde voor hun kan zijn om weer in dezelfde fout te gaan.
Het wordt nu heel interessant wat de Aziatische markt hierop zal inspelen want die kunnen wel eens een heel geduchte concurrent voor Microsoft worden.

Het is al jaren lang bekend dat de eerste uitgave van een nieuw besturingssysteem van Windows een hele hoop problemen met zich mee brengt. Ook dat er nog wel eens een misser tussen zit(Windows ME). Geld is veel belangrijker dan tevrede klanten.

Dit is gewoon pure oplichting om snel weer een ander besturingssysteem te kunnen introduceren? Heb net Ubuntu 8.04 uitgeprobeerd, werkt prima en...gratis . Geen problemen met hardware gehad, en recente laptop.
Go for it.

Reageer