Microsoft dicht onder meer acht kritieke lekken in Internet Explorer

Oktober kent een vrij gemiddelde 'patch-dinsdag' voor Microsoft. Acht updates repareren in totaal 23 lekken. Kritieke updates zijn voor Internet Explorer en de Silverlight-plugin.

In Internet Explorer worden deze maand acht ernstige kwetsbaarheden verholpen. Het bezoeken van kwaadaardige websites met Microsofts browser kon ervoor zorgen dat internet criminelen controle over de pc kregen.

Ook via een kritiek lek in .NET en de Silverlight-plugin konden kwaadwillenden met speciaal geprepareerde webpagina's schade aanrichten.

De overige zes updates hebben het predikaat 'belangrijk' en betreffen Windows Media Center en diverse Windows-componenten.

De maandelijkse patches zijn via Automatische Updates of Windows Update beschikbaar voor Windows XP, Vista en 7. Updates voor Windows 2000 en Windows XP servicepack 2 (SP 2) worden sinds 2010 niet meer uitgebracht.

Ten slotte gaat een nieuwe uitgave van Microsofts 'Windows-programma voor het verwijderen van schadelijke software' uw computer eenmalig controleren op enkele van de ergste bedreigingen.

Lees meer informatie over de pleisters bij Microsoft

Deel dit artikel: