Geheel vernieuwde VLC mediaplayer 0.9.2 verschenen

Van de populaire mediaspeler VLC is vandaag een spiksplinternieuwe versie verschenen. Een nieuw uiterlijk en een drastische vereenvoudiging van bepaalde instellingen en menu's zijn de meest in het oog springende vernieuwingen. Maar er is meer.

VLC is een van de populairste mediaspelers. Simpelweg omdat VLC bijna elk audio- en videobestand kan afspelen. Nadeel van de Franse mediaspeler was alleen dat de bediening soms wat onhandig en ingewikkeld was. En het uiterlijk was zeer spartaans. Met de vandaag verschenen VLC mediaplayer 0.9.2 zijn beide zaken aangepakt.

Ten eerste is er het nieuwe uiterlijk: de bedieningsknoppen hebben allemaal een opfrisbeurt gekregen en zijn nu gebaseerd op de QT-interface (die bijvoorbeeld voor KDE onder Linux ook gebruikt wordt). Daarnaast zijn de menu's en dialogen een stuk eenvoudiger en duidelijker geworden. Kwam je vroeger om in de mogelijkheden, tegenwoordig is het navigeren binnen VLC een stuk simpeler geworden.

Ook de voorkeuren (instellingen) zijn veel overzichtelijker in de nieuwe versie. Wat verder direct opvalt is dat de Nederlandse vertaling een stuk completer is dan eerst. Eindelijk zijn in de hoofdmenu's geen onvertaalde elementen meer achtergebleven.

Behalve deze uiterlijkheden, is VLC onder de motorkap ook flink onderhanden genomen. Zo is het nu mogelijk om metadata van muzieknummers te bewerken, zijn de mogelijkheden voor afspeellijsten behoorlijk verbeterd en kunnen albumhoezen van afgespeelde nummers gedownload en weergegeven worden. Ook leuk is dat Last.FM nu ondersteund wordt. Mensen die een account hebben bij Last.FM kunnen nu ook muziek die ze in VLC afspelen doorgeven. Ten slotte kunnen weer meer audio- en videoformaten afgespeeld worden.

VLC is verkrijgbaar vanaf Windows 2000, Mac OS X Tiger en voor Linux.

Lees meer en download VLC mediaplayer 0.9.2


Wat vindt u van de nieuwe VLC? Laat het hieronder in de reacties weten.

Deel dit artikel: 

Reacties

In de nieuwe VLC mediaplayer kan ik de radiostreams die met
HTTP beginnen niet meer afspelen wel degene die met MMS beginnen.
Ben ik de enige?

Reageer