Eerste release candidate Firefox 3 beschikbaar

Eerder dan gepland heeft Mozilla de eerste release candidate voor Firefox 3 vrijgegeven. Als geen ernstige fouten meer worden gevonden dan kan dit de definitieve versie van Mozilla's nieuwe browser worden.

Een release candidate is een testversie in een vergevorderd stadium. Het is een kandidaat om de officiële nieuwe uitgave te worden, tenzij er nog ernstige gebreken worden ontdekt die beslist verholpen moeten worden. Dan volgen nog meerdere release candidates. Bij de huidige Firefox 2 waren enkele release candidates voldoende voor de definitieve uitgave eind 2006.

Firefox 3 is nu al anderhalf jaar lang in ontwikkeling. De reden dat Mozilla deze keer meer tijd neemt voor een nieuwe versie van zijn browser is dat veel onderdelen grondig herzien zijn. Zo is de stabiliteit en snelheid drastisch vergroot: Firefox 3 is de snelste browser die Mozilla tot nu toe gemaakt heeft.

Verder zijn de bladwijzerbeheerder ('Slimme bladwijzers'), download-manager en het extensiebeheer compleet op de schop genomen. Ook de beveiliging is verbeterd met een filter tegen phishing- en malwaresites en een betere integratie van Firefox met anti-virussoftware.

Ten slotte is het uiterlijk veranderd: Firefox 3 heeft een aangepast thema voor elk besturingssysteem, waardoor de browser beter integreert met het uiterlijk van respectievelijk Windows Vista, Windows XP, Mac OS X en Linux.

De definitieve uitgave van Firefox 3 zal waarschijnlijk eind juni plaatsvinden.

Lees hier meer over alle nieuwe eigenschappen van Firefox 3
Download Firefox 3 Release Candidate 1 (alleen voor gevorderden: dit is een proefversie waar nog fouten in kunnen zitten)
Download de huidige, stabiele versie van Firefox

Bron: Mozilla

Deel dit artikel: 

Reacties

Wat een onzin: snel??? Zo traag als een slak: vele malen langzamer dan bijv. Opera. Kijk maar eens naar de reacties. Ik heb tot nu toe altijd Firefox gebruikt maar als versie 3 inderdaad zo langzaam blijft (en veel geheugen nodig heeft): WEG ERMEE!

Frans

Zo te horen heb je wat problemen met je Firefox-installatie. Misschien is een verse installatie - met een nieuw profiel! - een oplossing. Want ook in onze ervaring is deze Firefox echt snel. Zeker geen slak.

Bedankt voor de tip: FF loopt weer als vanouds (en is inderdaad sneller dan de vorige versie).

Frans

Beter dan ooit! Geen bucks en stabiel, maar net zo belangrijk: sneller dan K-meleon!!! Ik denk dat deze Firefox al op de meeste pc's gedownload kan worden. Het uiterlijk is overigens uitstekend. Maak er gebruik van!

Reageer