Derde proefversie Thunderbird 3 werkt met tabbladen

E-mail-programma Thunderbird, het kleine zusje van Firefox, is een beetje op de achtergrond geraakt, maar er wordt nog altijd gewerkt aan een nieuwe versie. Wanneer Thunderbird 3 zal verschijnen is echter onduidelijk. In ieder geval verscheen vandaag de derde bèta van het mailprogramma met weer veel nieuwe functionaliteit.

Van Firefox verscheen vorig jaar al versie 3. Zusje Thunderbird is blijven steken bij rugnummer 2. Tot nu toe. Achter de schermen wordt druk gewerkt aan Thunderbird 3. Vandaag verscheen een derde proefversie hiervan. Met veel nieuwe functies.

Het meest in het oog springend in Thunderbird 3 is het gebruik van tabbladen. Net als in Firefox openen nieuwe mailtjes nu in tabbladen zodat gemakkelijk gewisseld kan tussen mailtjes. Ook krijgt u nu een samenvatting met een korte beschrijving te zien als u meerdere mailtjes selecteert.

Handig is dat nu per map in te stellen is hoe de mail gesorteerd wordt. Dus op datum, op afzender, op onderwerp etc. Verdere vernieuwingen zijn de 'Slimme mappen' waarbij bijvoorbeeld de Postvakken IN van meerdere mailaccounts in een oogopslag bekeken kunnen worden. Ook is de integratie met Gmail-accounts sterk verbeterd. Ten slotte is er een nieuwe, vereenvoudigde wizard om mail-accounts in te stellen. Deze is te vinden onder het menu Nieuw | E-mailaccount (Snelle set-up).

Andere vernieuwingen zitten voornamelijk onder de motorkap. Zo zou ook het ontwikkelen van extensies door derde partijen beter moeten gaan nu. Daar is nog weinig van te merken - en erger: bij ons werkte de agenda-extensie Lightning niet meer in deze derde proefversie van Thunderbird 3. Dat geeft gelijk aan dat deze bèta nog lang niet geschikt is voor dagelijks gebruik. Het is alleen leuk om te zien hoe Thunderbird 3 uiteindelijk gaat worden. Mozilla waarschuwt bovendien dat het switchen tussen versie 2 en 3 van Thunderbird voor problemen met wachtwoorden kan zorgen.

Wanneer de definitieve versie 3 van Thunderbird uitkomt is nog onduidelijk.

Voor gevorderden is Thunderbird 3 bèta 3 hier te downloaden


Lees meer over de ontwikkeling van Thunderbird 3


Download de huidige Thunderbird 2

Bron: Mozilla Messaging

Deel dit artikel: 

Reacties

Klopt, TB 3 beta 3 is nog niet perfect, maar bij mij werkt het prima. Lightning 0.9 werkt idd niet meer, maar je kunt hier Lightning 1.0pre downloaden voor gebruikt met Thunderbird 3 beta 3: http://ftp.mozilla.org/pu...

Verder ben ik erg blij met de nieuwe functies, en vooral met de archief-functie: je toetst 'a', en opgeruimd staat netjes. Met de nieuwe zoekfunctie vind je alles zo weer terug.

Reageer