Browser top vijf november 2011: Google Chrome tweede browser

Hoeveel procent van de internetters gebruikt een bepaalde browser? Wie stijgt en wie daalt in deze hitlijst van de internet browsers? De top vijf van oktober en november 2011 volgens statistiekboeren NetApplications en StatCounter.

Een gedenkwaardige maand voor Microsoft: voor het eerst in tijden verliest Internet Explorer geen marktaandeel bij zowel NetApplications  als StatCounter. Integendeel: er is zelfs een lichte groei voor Internet Explorer (een half procent bij StatCounter en slechts 0,01% bij NetApplications, maar toch).

Het is nog te vroeg om conclusies te trekken, maar wellicht is de bodem nu bereikt voor Internet Explorer na jarenlang verlies.

Firefox blijft wel licht verliezen en is bij StatCounter nu zelfs ingehaald door Google Chrome. Daarmee is Chrome de tweede browser geworden na IE. En dat in slechts drie jaar tijd na de introductie in september 2008.

Bij NetApplications heeft Chrome nog 4% goed te maken op Firefox, maar met dit tempo zal dat waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2012 al gebeuren.

Browser marktaandelen wereldwijd - oktober en november 2011 in procenten Net Applications (NA) en StatCounter (SC)

 
 
 NetApplications
 StatCounter

 
 
okt
nov
okt
nov

1
Internet Explorer
52,63
52,64
40,18
40,63

2
Firefox
22,51
22,14
26,39
25,23

3
Google Chrome
17,62
18,18
25,00
25,69

4
Safari
5,43
5,00
5,93
5,92

5
Opera
1,56
1,55
1,81
1,82

Bron: Net Applications en StatCounter

Deel dit artikel: 

Reacties

Greetz
Juist je browser word gekaapt als je niet oplet
Heb zelf vrienden die het woord browser niet kennen en waarom zouden ze als het maar doet wat het moet doen en dat doen ze volgens mij allemaal.
En de soms ellen lange discussies op sommige forums wat is daar nu aan gebruik gewoon wat je het meest aanspreekt
Deze browser "oorlog" alleen maar reclame voor de gebruiker meegenomen natuurlijk hoe meer concurrentie hoe beter de producten worden
bart

Het verbaast mij niet dat chrome zo blijft groeien. Er zijn een behoorlijk aantal gratis programma's die google chrome mee-installeren. En de meeste mensen die ik ken lezen niet alle stappen bij een installatie. Met als resultaat dat chrome wordt geinstalleerd en dat deze ook nog eens als standaard browser wordt ingesteld. Ik ben al bij genoeg lui over de vloer geweest die niet eens wisten dat ze google chrome aan het gebruiken waren en dachten dat de verandering gewoon door een windows update was gekomen.

Ik gebruik zelf overigens firefox op linux.

Greetz.

Wisten jullie dat firefox de onveiligste browser is:
IE9 komt op de tweede plaats als veiligste browser.
Zie onderstaande site
http://www.rtl.nl/compone...

Ja, en Google Chrome is de veiligste. Het onderzoek is - hoewel onafhankelijk zeggen de onderzoekers  - is wel in opdracht van Google uitgevoerd. Het ging met name over sandbox technieken. Zowel Chrome als IE hebben een sandbox. Firefox niet, vandaar de laatste plaats. Opera en Safari zijn niet onderzocht.

Onderzoek in opdracht uitgevoerd door Google! Dan is IE9 de beste keuze toch?

Dat is ook weer wat kort door de bocht...

Kan iemand mij vertellen wat nu zo goed is aan dat google chrome? Ik kan er maar niet aan wennen en val steeds terug naar firefox, wat in mijn optiek nog steeds het gebruiks vriendelijkst is.

Is mij ook een raadsel, heb het eens geprobeerd op de laptop van mijn schoonbroer, vond er totaal niets aan, wat een kale saaie boel.
Voelde totaal niet goed aan.
Nog eens, geef mij maar Opera.

Verbaas mij niks, dat gebruik IE weer toeneemt.
Hoe meer gebruikers overstappen naar Windows 7 hoe meer gebruikers IE9 gaan gebruiken. Gewoon goed en snel.

Dan alleen bij u dan toch.
Heb ook een Windows laptop met Windows 7 erop, maar met IE8, IE9 werkt daar met geen mogelijkheid op.
Een echte schande dat de makers van Windows nog niet eens een goed werkende browser kunnen maken die probleemloos werkt op hun eigen systeem en elke computer.
Alle andere browsers en zeker Opera werken er zonder problemen op.

U moet IE wel goed instellen! Denkt u nu echt dat Microsoft een nietwerkende browser op de markt brengt? Kennelijk hebben meer als 50% gebruikers geen problemen.

Reageer