Belangrijke beveiligingsupdates: VLC mediaplayer 0.9.8a en Trillian 3.1.12.0

In mediaspeler VLC zijn enkele ernstige beveiligingslekken gedicht met de update naar versie 0.9.8a. Het kostte enige moeite, want er waren drie versies van VLC voor nodig voordat alle problemen opgelost waren. Ook instant messenger Trillian krijgt een aantal hoognodige pleisters.

VLC mediaplayer 0.9.8a

De vorige officiële versie van VLC was 0.9.6. In de tussentijd is geprobeerd een ernstig lek in de afhandeling van Real Media bestanden te dichten - wat pas na enkele pogingen (VLC 0.9.7 en VLC 0.9.8) afdoende gelukt is. VLC 0.9.8a moet alle problemen verholpen hebben. Beveiligingsorganisatie Secunia beoordeelt het gedichte lek als zeer kritiek, het is dus zaak snel te updaten.

Download VLC mediaplayer 0.9.8a

Trillian Basic 3.1.12.0

Instant messenger Trillian, van producent Cerulean Studios, heeft ook een update gekregen die drie zeer ernstige beveiligingslekken moet dichten. De kwetsbaarheden zitten in de verwerking van XML tags door de populaire instant messenger. Versie 3.1.12.0 van Trillian Basic heeft de problemen opgelost.

Download Trillian Basic 3.1.12.0

Overzicht beveiligingsupdates

Bekijk hier alle belangrijke beveiligingsupdates van de laatste tijd.

Secunia PSI
Een tip om al uw software in een keer te controleren op updates is Secunia Personal Software Inspector (PSI).

Noot: Als belangrijk definiëren wij updates voor lekken die door de onafhankelijke beveiligingsorganisatie Secunia worden betiteld als Extremely Critical of Highly Critical. Dit zijn meestal veiligheidslekken waardoor kwaadwillenden de controle over iemands pc kunnen overnemen.

Deel dit artikel: 

Reacties

http://www.videolan.org/vlc/

http : // www . videolan . org / vlc

Reageer