Belangrijke beveiligingsupdates: VLC 0.8.6i, Firefox 2.0.0.16 & 3.0.1 en SeaMonkey 1.1.11

Wij bieden regelmatig een overzicht van belangrijke beveiligingsupdates* van gratis software. Internet criminelen proberen steeds vaker via zwakke plekken in software persoonlijke gegevens te stelen of malware op iemands pc te installeren. Het is daarom zaak om - behalve Windows - alle software op uw pc up to date te houden.

De afgelopen tijd zijn de volgende belangrijke beveiligingsupdates uitgegeven:

VLC mediaplayer 0.8.6i
In VLC, de mediaspeler die bijna alles afspeelt, is een ernstige kwetsbaarheid verholpen in het spelen van WAV-bestanden. Kwaadwillenden konden met speciaal geprepareerde WAV-bestanden iemands pc overnemen. VLC 0.8.6i dicht dit lek.

Download VLC mediaplayer 0.8.6i

Firefox 2.0.0.16 & 3.0.1
In Mozilla's browser worden vandaag enkele kritieke lekken gedicht die betrekking hebben op het uitvoeren van URLs via de command line en de afhandeling van CSS in Firefox. Deze gaten zitten in de oude Firefox 2, en worden verholpen met de uitgave van Firefox 2.0.0.16 (download via Help | Controleren op updates, aangeraden wordt trouwens om te upgraden naar Firefox 3). Maar ook de nieuwe Firefox 3 wordt getroffen door deze twee lekken en nog een extra lek - dat zich alleen onder Mac OS X openbaart - in de verwerking van GIF-afbeeldingen. Firefox 3.0.1 lost deze kwetsbaarheden op.

Download Firefox 3.0.1

SeaMonkey 1.1.11
Ook Mozilla's andere browser - en internet totaalpakket met mailprogramma en html editor - SeaMonkey dicht vandaag dezelfde kwetsbaarheid in de afhandeling van CSS die ook in Firefox zat.

Download SeaMonkey 1.1.11
 
 
Overzicht beveiligingsupdates
Bekijk hier alle belangrijke beveiligingsupdates van de laatste tijd.

Secunia PSI
Een tip om al uw software in een keer te controleren op updates is Secunia Personal Software Inspector (PSI).

* Als belangrijk definiëren wij updates voor lekken die door de onafhankelijke beveiligingsorganisatie Secunia worden betiteld als Extremely Critical of Highly Critical. Dit zijn meestal veiligheidslekken waardoor kwaadwillenden de controle over iemands pc kunnen overnemen.

 

Deel dit artikel: