cpu-gebruik 100% (opgelost)

Vragen over werken met Windows 7, 8, 8.1 en 10
Gesloten
José

cpu-gebruik 100% (opgelost)

Bericht door José » 13 dec 2013 16:47

Beste,
Doordat het CPU-gebruik 100% aanduidt,werkt alles zéér trager...
svchost.exe System is de boosdoener...
Graag uw advies,
Windows XP expl.8 is mijn besturings systeem.
Vriendelijke Groetjes,
José

grasshopper

Re: cpu-gebruik 100%

Bericht door grasshopper » 13 dec 2013 19:29

Hoe heb je dat gemeten?
Als je kijkt naar onderstaande afbeelding, zie je dat het proces "Niet actieve systeemprocessen" (eigenaar System), een zeer hoog CPU-gebruik heeft.
taakbeheer1.png
taakbeheer1.png (30.02 KiB) 11690 keer bekeken
In bovenstaande afbeelding neemt "Niet actieve systeemprocessen" 96% in. Dat betekent dat het processorgebruik (100-96) slechts 4% is. Kortom:de processor heeft vrijwel alle kracht beschikbaar. Wanneer de pc toch erg traag is, zal dit in ieder geval niet veroorzaakt worden door ondercapaciteit van de processor.

Om te zien hoeveel procent van de processor echt in gebruik is, dien je onderin in Taakbeheer te kijken. Hier wordt aangegeven voor hoeveel procent de processor in gebruik is. Ook op het tabblad "Prestaties" geeft de groene grafiek "Processorgebruik" / "Geschiedenis van processorgebruik" het daadwerkelijke verbruik van de processor weer.
taakbeheer2.png
taakbeheer2.png (79.92 KiB) 11690 keer bekeken

harmjan

Re: cpu-gebruik 100%

Bericht door harmjan » 13 dec 2013 19:30


José

Re: cpu-gebruik 100%

Bericht door José » 14 dec 2013 15:43

Bedankt voor de snelle reactie,
wanneer ik off-line ben staat het cpu-verbruik inderdaad zoals op je print-screen,dus ok.
Wanneer ik on-line ga,dan duidt het cpu-verbruik van svchost.exe systeem 98% aan,dat is niet ok.
Nu op dit ogenblik werkt alles naar behoren.
Ik vermoed dat het door de updates van microsoft komt.
Er werden 8 updates aangeboden op woensdag 11 dec.en toen is het probleem begonnen.
Ik kreeg de updates niet geinstall. alles liep vast,pas op vrijdag de 13 staan ze nu op de pc en alles loopt als gesmeerd.
Hopelijk blijf alles nu ok,anders wordt het terug een hulplijn. :wink:

Groetjes,José

grasshopper

Re: cpu-gebruik 100%

Bericht door grasshopper » 14 dec 2013 19:28

Na de laatste update ronde van Microsoft in oktober of november is er iets fout gegaan.
Het kan gebeuren dat tijdens het update proces 100% van de processor door het updaten wordt gebruikt.
Hierdoor duurt het updaten erg lang en kan de computer eigenlijk nergens meer voor worden gebruikt.

Oorzaak schijnt te liggen in Internet Explorer.

Hiervoor is een patch uitgebracht door Microsoft.
Te downloaden op de Microsoft site IE8-WindowsXP-KB2898785-x86-ENU.exe

Deze is voor IE versie 8, voor lagere IE versies moet je zelf even zoeken bij Microsoft.

José

Re: cpu-gebruik 100%

Bericht door José » 15 dec 2013 14:53

Ik ben eens gaan kijken in de update geschiedenis van microsoft,
KB2898785: Cumulatieve beveiligingsupdate voor Internet Explorer 8 voor Windows XP,is op 13 dec.aangeboden,Hopelijk is het opgelost,tot hiertoe werkt alles terug zoals het hoort.
Alleszins nogmaals bedankt ,
José

Gesloten