Lees dit eerst, voordat je een vraag stelt

Aankondigingen en mededelingen over het forum
Gesloten
Gebruikersavatar
matthijs
Website beheerder
Berichten: 691
Lid geworden op: 13 jan 2007 15:37

Lees dit eerst, voordat je een vraag stelt

Bericht door matthijs » 17 apr 2013 08:48

Om je vraag zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden is het handig, dat je zoveel mogelijk relevante informatie verstrekt.

1. Geef de vraag een titel, die het probleem kort en krachtig samenvat. De omschrijving "Mijn browser loopt vast op pagina xyz" zegt meer dan "help mijn internet doet het niet meer".

2. Beschrijf, wat je aan het doen was, of wilde doen, toen het probleem optrad. Geef daarbij ook de letterlijke tekst van eventuele (fout)meldingen op het scherm aan.

3. Geef aan, of je iets aan je hardware en/of software hebt veranderd, voordat het probleem optrad. Vermeld merk en type van de hardware en het versienummer van de software. Vermeld ook altijd je besturingssysteem en versie.

4. Laat weten, of je probleem opgelost is met de tips, die gegeven zijn. Dat is niet alleen netjes, maar het is ook nuttig voor andere forumleden om te weten, wat wel en wat niet heeft gewerkt.

En bedenk, dat domme vragen niet bestaan. De doelstelling van het forum is, dat mensen met verschillende computervaardigheden elkaar kunnen helpen.

Je kunt je vraag stellen door het juiste forum uit te kiezen (bijvoorbeeld Windows 10, 8.1 en 7) en dan te klikken op Nieuw onderwerp.

berichtplaatsen.jpg
berichtplaatsen.jpg (97.61 KiB) 86452 keer bekeken

Ben je klaar met je bericht, dan klik je op de Bevestig knop en dan wordt het bericht geplaatst in het desbetreffende forum.

[met dank aan keyzer voor de oorspronkelijke tekst]

Gesloten