Advertentie

Update problemen Windows Defender

Vragen over anti-virus, anti-spyware, firewalls en pc schoonmakers en optimaliseerders

Berichtdoor keyzer » 02 nov 2008 16:22

redbad schreef:
keyzer schreef:Je HijackTHis scan is schoon. IK weet voorlopig niks meer te verzinnen.
IK zie wel een berg anti-spyware software op je systeem staan. Ik hoop niet dat alles op de achtergrond draait. Comodo met D+ en Avast lijken me voldoende. De systeem monitoring functies van Windows Defender, SpySweeper,Winpantrol en dat soort spul zijn allemaal redundant aangezien deze niets toevoegen aan Comodo met D+. Niet alleen dat, ze kunnen elkaar ook nog eens flink in de weg gaan zitten.


Nou dat is in ieder geval positief natuurlijk. Je hebt gelijk dat ik veel anti-spyware e.d. op mijn PC heb staan maar voor bijv. Spysweeper heb ik monitoring niet aan staan alleen wel voor WD en Winpatrol. Die kan ik dus mogelijk beter uitschakelen?! E.e.a. laat trouwens wel onverlet dat ik het vreemd vind dat ik nu constant melding krijg van Security Center dat Avast! niet up to date zou zijn...


Ik zou zelf alles verwijderen behalve Comodo en Avast.
SpySweeper e.d zijn misschien wel uitgeschakeld maar de services zijn wel actief volgens je HT log.
Wil je af en toe een on-demand scan draaien is mijn persoonlijke voorkeur uit naar MalwareBytes of SuperAntiSpyware gebruiken.
Avatar gebruiker
keyzer
 
Berichten: 2674
Geregistreerd: 31 jan 2007 15:38
Woonplaats: Rotterdam

Berichtdoor redbad » 02 nov 2008 16:35

keyzer schreef: Als je achter een router zit kan je de Comodo ook gewoon uitschakelen en kijken of dit effect heeft.


Had op een andere manier ook al even trusted application o.i.d. ingesteld maar nu ook op door jouw aangegeven manier. Had eerder al geprobeerd of uitzetten Comodo wat zou helpen maar dat was niet het geval. Ik krijg nog steeds melding van Security Center. De combinatie van Spysweeper (wordt niet opgestart als het goed is) met WD en Winpatrol was tot nu toe geen enkel probleem... Dat vind ik het vreemde.
redbad
 
Berichten: 252
Geregistreerd: 20 sep 2007 12:42

Berichtdoor keyzer » 02 nov 2008 16:42

redbad schreef:
keyzer schreef: Als je achter een router zit kan je de Comodo ook gewoon uitschakelen en kijken of dit effect heeft.


Had op een andere manier ook al even trusted application o.i.d. ingesteld maar nu ook op door jouw aangegeven manier. Had eerder al geprobeerd of uitzetten Comodo wat zou helpen maar dat was niet het geval. Ik krijg nog steeds melding van Security Center. De combinatie van Spysweeper (wordt niet opgestart als het goed is) met WD en Winpatrol was tot nu toe geen enkel probleem... Dat vind ik het vreemde.


Wat is je huidige signature file versie van Avast (rechtklik op Avast icoon in systeemvak>About Avast) ?
Ik heb een betaalde versie van Avast dus misschien loopt de gratis versie een beetje achter maar mijn versie is in ieder geval 081102-0.
Kijk ook naar de compilatie datum.

Software wordt steed geupdate en met een nieuwe versie kunnen nieuwe conflicten worden geïntroduceerd.
In ieder geval zie ik dit in je HT log wat betreft actieve services:

O23 - Service: Lavasoft Ad-Aware Service (aawservice) - Lavasoft - C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware\aawservice.exe
O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\System32\Ati2evxx.exe
O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe
O23 - Service: avast! Antivirus - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
O23 - Service: avast! Mail Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe
O23 - Service: avast! Web Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe
O23 - Service: COMODO Internet Security Helper Service (cmdAgent) - Unknown owner - C:\Program Files\COMODO\Firewall\cmdagent.exe
O23 - Service: Creative Service for CDROM Access - Creative Technology Ltd - C:\WINDOWS\system32\CTsvcCDA.EXE
O23 - Service: getPlus(R) Helper - NOS Microsystems Ltd. - C:\Program Files\NOS\bin\getPlus_HelperSvc.exe
O23 - Service: NBService - Nero AG - C:\Program Files\Nero\Nero 7\Nero BackItUp\NBService.exe
O23 - Service: SmartLinkService (SLService) - Smart Link - C:\WINDOWS\SYSTEM32\slserv.exe
O23 - Service: Webroot Spy Sweeper Engine (WebrootSpySweeperService) - Webroot Software, Inc. (www.webroot.com) -C:\Program Files\Webroot\Spy Sweeper\SpySweeper.exe
Laatst bijgewerkt door keyzer op 02 nov 2008 16:48, in totaal 1 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
keyzer
 
Berichten: 2674
Geregistreerd: 31 jan 2007 15:38
Woonplaats: Rotterdam

Berichtdoor redbad » 02 nov 2008 16:48

keyzer schreef:Wat is je huidige signature file versie van Avast (rechtklik op Avast icoon in systeemvak>About Avast) ?
Ik heb een betaalde versie van Avast dus misschien loopt de gratis versie een beetje achter maar mijn versie is in ieder geval 081102-0.
Kijk ook naar de compilatie datum.
Zelfde file als die van jou, compilatie datum 11-02-08
redbad
 
Berichten: 252
Geregistreerd: 20 sep 2007 12:42

Berichtdoor redbad » 02 nov 2008 16:54

Adaware, Spybot, Winpatrol en WD heb ik inmiddels verwijderd. Spysweeper heb ik voor betaald dus die ga ik niet verwijderen heb nog wel even bij opties het e.e.a. uitgeschakeld dus ik hoop dat ie nu niet meer mee draait na opstarten.
redbad
 
Berichten: 252
Geregistreerd: 20 sep 2007 12:42

Berichtdoor keyzer » 02 nov 2008 16:54

redbad schreef:
keyzer schreef:Wat is je huidige signature file versie van Avast (rechtklik op Avast icoon in systeemvak>About Avast) ?
Ik heb een betaalde versie van Avast dus misschien loopt de gratis versie een beetje achter maar mijn versie is in ieder geval 081102-0.
Kijk ook naar de compilatie datum.
Zelfde file als die van jou, compilatie datum 11-02-08



Tja dan weet ik het ook niet meer. Ik kan als laatste alleen nog een voorstellen dat je de repository opschoont. Dit wordt meestal gedaan als het Security Center oude software blijft melden ondanks deze is verwijderd, wie weet helpt het hier ook.
Ik heb een download locatie naar een script in een privé bericht gestuurd.

Hoe heb je trouwens Comodo uitgeschakeld? Als je Exit doet dan blijft er nog e.e.a actief volgens mij (ik kan het mis hebben). Je zou de firewall en Defense+ op Disabled moeten zetten.
Avatar gebruiker
keyzer
 
Berichten: 2674
Geregistreerd: 31 jan 2007 15:38
Woonplaats: Rotterdam

Berichtdoor redbad » 02 nov 2008 17:16

keyzer schreef:
Tja dan weet ik het ook niet meer. Ik kan als laatste alleen nog een voorstellen dat je de repository opschoont. Dit wordt meestal gedaan als het Security Center oude software blijft melden ondanks deze is verwijderd, wie weet helpt het hier ook.
Ik heb een download locatie naar een script in een privé bericht gestuurd.

Hoe heb je trouwens Comodo uitgeschakeld? Als je Exit doet dan blijft er nog e.e.a actief volgens mij (ik kan het mis hebben). Je zou de firewall en Defense+ op Disabled moeten zetten.


Toch wel vreemd, als ik AVG zou installeren dan heb ik geen probleem meer denk ik?! Maar ik geef de voorkeur aan Avast dat is net het probleem anders wist ik het wel. Heb je berichtje nog niet ontvangen, zodra ik het krijg zal ik dat nog proberen. Heb ook nog even Comodo "gedisabled" voor dat ik deze afsloot maar ook dat levert helaas niets op.
redbad
 
Berichten: 252
Geregistreerd: 20 sep 2007 12:42

Berichtdoor keyzer » 03 nov 2008 11:18

Tja, er zit niets anders op dan een beetje door te blijven sleutelen. Je kan AVG proberen maar het feit dat je hetzelfde probleem zowel met Avast als Windows Defender hebt voorspelt weinig goeds.
Je hebt echter weinig keus denk ik
Als je Avast verwijderd doe dat voor de zekerheid maar met de removal tool, draai daarna nog een keer het repositoryscript.
Avatar gebruiker
keyzer
 
Berichten: 2674
Geregistreerd: 31 jan 2007 15:38
Woonplaats: Rotterdam

Berichtdoor redbad » 03 nov 2008 18:15

Okay heb Avast! verwijderd en AVG geïnstalleerd: probleem opgelost! Kunnen we daar conclusies uit trekken?!

P.S. Heb WD weer geïnstalleerd en guess what? Dat werkt nu dus ineens ook weer!!! Het begint er toch sterk op te lijken dat het probleem bij Avast! (mogelijk i.c.m. Microsoft's Security Center?) ligt!
redbad
 
Berichten: 252
Geregistreerd: 20 sep 2007 12:42

Berichtdoor keyzer » 03 nov 2008 19:44

redbad schreef:Okay heb Avast! verwijderd en AVG geïnstalleerd: probleem opgelost! Kunnen we daar conclusies uit trekken?!

P.S. Heb WD weer geïnstalleerd en guess what? Dat werkt nu dus ineens ook weer!!! Het begint er toch sterk op te lijken dat het probleem bij Avast! (mogelijk i.c.m. Microsoft's Security Center?) ligt!


Zou kunnen, elk systeem is weer anders. Ik heb op een XP Pro systeem met Avast+ Comodo geen enkel probleem met WSC.
Waarom draai je WD naast Comodo+AVG+Spysweeper trouwens, heb je geen ander bestemming voor je geheugen? :?
Avatar gebruiker
keyzer
 
Berichten: 2674
Geregistreerd: 31 jan 2007 15:38
Woonplaats: Rotterdam

Berichtdoor redbad » 03 nov 2008 19:54

keyzer schreef:Zou kunnen, elk systeem is weer anders. Ik heb op een XP Pro systeem met Avast+ Comodo geen enkel probleem met WSC.
Waarom draai je WD naast Comodo+AVG+Spysweeper trouwens, heb je geen ander bestemming voor je geheugen? :?


Tsja dat neem ik natuurlijk van je aan maar waarom het bij mij dan ineens niet meer werkt allemaal blijft dus een raadsel maar dan moet het maar op deze manier. Waarom ik dat allemaal draai? Spysweeper gebruik ik "on demand" heeft ook geen actieve virus protectie e.d. WD heeft me nooit in de weg gezeten en weleens virus gemeld die de rest had gemist. Bovendien wilde ik sowieso weten of het nu werkt (en dat blijkt het geval!) kan WD altijd nog verwijderen maar zie ik noodzaak niet echt toe en misschien ga ik van (misvatting?) uit dat meer beter is? En geheugen heb ik zat! :wink:
redbad
 
Berichten: 252
Geregistreerd: 20 sep 2007 12:42

Berichtdoor redbad » 03 nov 2008 23:18

keyzer schreef: Ik heb op een XP Pro systeem met Avast+ Comodo geen enkel probleem met WSC.


Betreft een betaalde versie begrijp ik? Of maakt dat verder niets uit?
redbad
 
Berichten: 252
Geregistreerd: 20 sep 2007 12:42

Berichtdoor keyzer » 04 nov 2008 14:43

redbad schreef:
keyzer schreef: Ik heb op een XP Pro systeem met Avast+ Comodo geen enkel probleem met WSC.


Betreft een betaalde versie begrijp ik? Of maakt dat verder niets uit?


Bij Avast maakt het volgens mij niks uit, beide versies gebruiken dezelfde engine.
Maar de ene systeemconfiguratie is de andere niet. Het is eigenlijk een klein wonder dat al die verschillende softwarepakketten-in de meeste gevallen-gewoon netjes naast elkaar kunnen bestaan.
Avatar gebruiker
keyzer
 
Berichten: 2674
Geregistreerd: 31 jan 2007 15:38
Woonplaats: Rotterdam

Berichtdoor keyzer » 04 nov 2008 14:55

redbad schreef:
keyzer schreef:Zou kunnen, elk systeem is weer anders. Ik heb op een XP Pro systeem met Avast+ Comodo geen enkel probleem met WSC.
Waarom draai je WD naast Comodo+AVG+Spysweeper trouwens, heb je geen ander bestemming voor je geheugen? :?


Tsja dat neem ik natuurlijk van je aan maar waarom het bij mij dan ineens niet meer werkt allemaal blijft dus een raadsel maar dan moet het maar op deze manier. Waarom ik dat allemaal draai? Spysweeper gebruik ik "on demand" heeft ook geen actieve virus protectie e.d. WD heeft me nooit in de weg gezeten en weleens virus gemeld die de rest had gemist. Bovendien wilde ik sowieso weten of het nu werkt (en dat blijkt het geval!) kan WD altijd nog verwijderen maar zie ik noodzaak niet echt toe en misschien ga ik van (misvatting?) uit dat meer beter is? En geheugen heb ik zat! :wink:


Het probleem dat ik heb met het zonder beleid op elkaar stapelen van allerlei beveiligingsoftware is dat deze tegenwoordig bijna allemaal werken met kernel-level hooks om systeem-veranderingen te monitoren.
Dat gebeurd allemaal diep in het systeem en dat kan volgens mij niet altijd goed gaan.

100% detectie is niet haalbaar ook al plaats je 100 scanners naast elkaar. Ik vind het zelf slimmer de zwakke plekken van de verschillende beveiligingsoplossingen te compenseren door bijv. een klassieke file-level scanner z.a Avast of AVG aan te vullen met een memory-level scanner z.a BOClean (die ook nog eens gespecialiseerd is in trojans welke op het ogenblik het overgrote deel van de malware-ellende veroorzaken).
Avatar gebruiker
keyzer
 
Berichten: 2674
Geregistreerd: 31 jan 2007 15:38
Woonplaats: Rotterdam

Berichtdoor redbad » 04 nov 2008 16:23

keyzer schreef:Het probleem dat ik heb met het zonder beleid op elkaar stapelen van allerlei beveiligingsoftware is dat deze tegenwoordig bijna allemaal werken met kernel-level hooks om systeem-veranderingen te monitoren.
Dat gebeurd allemaal diep in het systeem en dat kan volgens mij niet altijd goed gaan.

100% detectie is niet haalbaar ook al plaats je 100 scanners naast elkaar. Ik vind het zelf slimmer de zwakke plekken van de verschillende beveiligingsoplossingen te compenseren door bijv. een klassieke file-level scanner z.a Avast of AVG aan te vullen met een memory-level scanner z.a BOClean (die ook nog eens gespecialiseerd is in trojans welke op het ogenblik het overgrote deel van de malware-ellende veroorzaken).


Nee inderdaad al die software die naast mekaar draait dat kan niet altijd goed gaan dat blijkt dus wel. Je zou echter wel verwachten dat (aanvullende) beveiligingssoftware wel op mekaar is afgestemd. Zit wat in natuurlijk dat je beter verschillende software met verschillende functies kan installeren dan software die hetzelfde doet met mogelijk ook meer kans op incompatibiliteits-problemen. Ik probeer al selectief te zijn met resident protection maar sommige anti-spyware software vindt toch net iets meer dan andere...
redbad
 
Berichten: 252
Geregistreerd: 20 sep 2007 12:42

VorigeVolgende



Advertentie


Keer terug naar Pc beveiligen en opschonen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot], Exabot [Bot] en 2 gasten