Workrave

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.3 (37 stemmen)
Voor Windows en Linux

Workrave is een uitstekend anti-RSI programma waarmee u een muisarm kunt (proberen te) voorkomen. Deze Nederlandse software is een van de weinige gratis anti-RSI-programma's die er bestaan. Workrave zorgt ervoor dat u voldoende pauzes in acht neemt tijdens uw werk (of hobby natuurlijk) en biedt ook voorbeeldoefeningen om uw spieren te ontspannen.

Workrave biedt uitgebreide opties om micro-pauzes (om de paar minuten), rustpauzes (om de driekwartier) en een dagelijkse limiet (na een aantal uren) naar uw eigen wensen in te stellen (maar kies niet te lange tussenpozen). U kunt ook instellen dat tijdens deze pauzes de toetsenbordinvoer, muisbewegingen en het scherm geblokkeerd worden, zodat u niet stiekem doorwerkt. In de rustpauzes ziet u animaties met oefeningen die u achter uw bureau kunt doen om RSI te voorkomen!

Workrave is ook op een netwerk te installeren (handig voor op kantoor). Tevens houdt het programma statistieken bij van uw gebruik van toetsenbord en muis.

Kortom: een echte aanrader, deze veelzijdige pauze software!

Categorie: 
Anti-RSI
Versienummer: 
1.10.1
Laatst gewijzigd: 
17 juni 2013
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Workrave
(Wacht enkele seconden dan begint de download automatisch)

Installatie: 
Let op bij de installatie

Deze download verloopt via SourceForge dat tegenwoordig helaas gebundelde software stopt in de installatie-bestanden van de door hen gehoste programma's. Wij verwijzen echter naar een download-link die een schoon installatie-bestand *zou moeten bieden* (met de toevoeging ?nowrap). Als het goed is, is de download dus schoon.

Toch is het altijd goed om op te letten of tijdens de installatie niet onnodige extra software wordt aangeboden (als de ?nowrap toevoeging niet meer werkt bijvoorbeeld, of als je zelf via de website van SourceForge een downloadlink uitzoekt). Haal indien nodig dan alsnog tijdens de installatie de vinkjes weg bij deze gebundelde software!

Hulp en ondersteuning: 
Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Verder op GratisSoftware.nl:

Reacties

Geïnstalleerd op een bedrijfsserver opdat alle collega's pauzes krijgen. Veel problemen en crashes van server tot gevolg.

Gebruik dit nu al 6 maanden omdat ik last kreeg van mijn elleboog; de klachten zijn inmiddels verdwenen. Ik vind het een erg fijn programma omdat je wel e.e.a. aan de instellingen kunt aanpassen zonder dat het uitgebreid of ingewikkeld is. Een aanrader!

nog ergens een goede handleiding hoe je dit correct kan instellen?

Rob heeft het wel goed, mensen! Lydia noemt namelijk het volgende: "Automatisch installeerd....". Met een D dus waar het in dit geval tegenwoordige tijd betreft en dus met een T moet worden geschreven. Overigens geen hoofdletter T, voordat iemand daar over gaat vallen.....

Jeetje, gaat het weer over 'd' of 't' ipv over het programma. Even voor alle duidelijkheid: 'Ik heb het geïnstalleerd' is niet hetzelfde als 'het installeert zichzelf.' 'Hij heeft de vraag beantwoord' is ook niet hetzelfde als 'hij beantwoordt de vraag.' Let op de dees en tees.....en de deetees.

Nu nog een versie voor de MAC en dan ben ik aardig voorzien. De oefeningetjes voor de 'break' maken het leuk, ze wisselen namelijk en zijn dus niet altijd dezelfde.

heb het programma geinstalleerd, maar krijg niet de nederlandse versie, waar kan ik dat vandaan halen. Automatisch installeerd het in het engels en kan geen taal kiezen
groet
lydia

Ja, als je 'het installeerd' met een d schrijft, denk ik ook dat de software je weigert voor de nederlandse versie...

'Geïnstalleerd' moet toch echt met een t, Rob.
Het is hier het voltooid deelwoord.

Dus Rob; terug naar school!
Of voortaan zwijgen.

Met een D natuurlijk!
Sorry, ik herstel een te snelle tiksessie.
Net terug uit school.

'Heb geïnstalleerd' moet met een D, Rob.

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
frankrij_