WhatsApp

Actueel: 

19 oktober 2016
Na WhatsApp voor Android biedt vanaf vandaag ook de iOS-versie de mogelijkheid om te tekenen en schrijven op foto's en emoji's toe te voegen. Bovenin WhatsApp verschijnt bij een foto die je stuurt een werkbalk met opties. Bijsnijden van afbeeldingen is ook mogelijk. Een handige toevoeging wat ons betreft.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.6 (175 stemmen)
Voor Windows en Mac OS X
Voor Android, iOS en Windows Phone

Met de zeer populaire WhatsApp messenger kun je met je telefoon berichten versturen naar andere WhatsApp-gebruikers. In feite kun je sms'en zonder dat het van je beltegoed afgaat, omdat de berichten via internet verstuurd worden. Ook kun je bijlages meesturen, zoals foto's, video's, geluidsopnames en meer. Ten slotte kun je audio bellen (VoIP) met WhatsApp.

WhatsApp (overgenomen door Facebook) is de populairste messenger of berichtenverstuurder in Nederland. Miljoenen mensen 'appen' de hele dag door met elkaar. Je kunt whatsapp-berichten naar één iemand of naar meerdere mensens sturen. Voor dit laatste kun je groepen of verzendlijsten aanmaken.

Je kunt WhatsApp ook vanaf je pc of Mac bedienen met WhatsApp Web, maar je moet dan wel je telefoon bij de hand hebben. Ook zijn er desktop applicaties van WhatsApp voor Windows en Mac, waarbij je eveneens een verbonden telefoon nodig hebt. De computer is hierbij verlengstuk voor je smartphone, waardoor je vooral makkelijker kunt typen.

De eerste keer dat je WhatsApp opstart wordt je telefoonboek gescand en kun je zien wie van je contactpersonen ook WhatsApp gebruikt. Eén klik op hun naam en er kunnen berichten verstuurd worden. Je kunt ook bellen via wifi met WhatsApp. Deze voIP-functie zit sinds 2015 in de Android-, iPhone- en Windows Phone-versie van WhatsApp. Vanaf 2016 maakt WhatsApp gebruik van end-to-end encryptie waardoor gesprekken chats niet meer afgeluisterd kunnen worden.

WhatsApp is vanaf januari 2016 echt gratis en vraagt geen abonnementsgeld meer.

Categorie: 
Chat, Internet telefonie
Laatst gewijzigd: 
19 oktober 2016
Versienummer: 
2.16.12 (iOS), 2.16.309 (Android)
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Installatie: 
100% schoon
Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Goed

Ik begrip niet waarom je een app wilt die in je contacten/telefoonboek gaat zitten snuffelen en dat als voorwaarde hanteert. Schijnbaar is niemand meer gesteld op enige privacy.

Ik wil een watsapp

Handige app, kan meteen starten vanaf de desktop (dus niet eerst browser openen etc.).
Ga zo door, hoop later dat je de telefoon niet (meer) nodig heb.

Ohja, kleine tip: ze kunnen ook een eenmalige code verzenden voor het inloggen...

Volkomen nutteloos.

Leuk geprobeerd maar Whatsapp is geen MSN Messenger. Wat heb je eraan als je je telefoon toch al bij de hand hebt om achte de pc te gaan zitten appen?

Helaas gewoon een webapp zoals er al velen zijn.
Dan geef mij maar die ene webapp die dan ook alles ondersteund :D meetfranz.com

Gebruik die voor de verschillende diensten en werkt perfect :)

Sinds eergisteren
Kan ik whatssapp niet meer gebruiken
Alleen met WiFi zonder WiFi geeft hij aan verbinden ik sta met de rug tegen de muur

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
frankr_jk