Vuze

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8 (556 stemmen)
Categorie: 
Bestanden delen

Vuze (voorheen Azureus) is een programma waarmee u muziek, films en andere bestanden op internet kunt zoeken, downloaden en delen. De nieuwe Napster, Kazaa of LimeWire zeg maar. Vuze is echter geen gewoon peer to peer downloadprogramma, het maakt namelijk gebruik van het bittorrent protocol. Van alle bittorrent-software die er bestaat is Vuze waarschijnlijk de gebruikersvriendelijkste.

Bittorrents zorgen ervoor dat bestanden in veel kleine stukjes worden opgedeeld en bij verschillende gebruikers van een netwerk worden gedownload. Hierdoor kan het downloaden van grote bestanden heel efficiënt en snel plaatsvinden.


Zoek, download en speel bestanden af met Vuze

Met de meeste bittorrent clients, zoals BitTorrent, Transmission en µTorrent, moet u eerst via een website zoeken naar bestanden voordat u ze met het bittorrent-programma kunt gaan downloaden. Dus heeft u een internet browser en een bittorrent client nodig. Vuze doet dit anders en integreert het zoekproces en downloadproces in een applicatie. Bovendien kunt u met Vuze ook mediabestanden afspelen in het programma zelf.

Dat maakt Vuze een stuk gebruikersvriendelijker en meer zoals oude bekende downloadprogramma's als Kazaa en LimeWire. Nieuw aan Vuze is wel dat u ook direct kunt zien wat er op het Vuze-netwerk te halen is. Van alle video's, audio-bestanden en games krijgt u in een soort webinterface voorproefjes te zien, waardoor u makkelijker kunt beslissen of u het bestand wilt downloaden.

Vuze is een veelbelovende applicatie met een aantrekkelijke interface die weer iets van de sensatie van Kazaa en Napster destijds doet herleven. Helaas lijkt Vuze in een ander opzicht ook op de oude P2P-programma's: u moet goed opletten bij de installatie anders krijgt u een onschadelijke, maar meestal toch niet echt gewenste zoekwerkbalk van Ask.com voor Internet Explorer en Firefox opgedrongen.

Versienummer: 
5.4.0.0
Laatst gewijzigd: 
15 augustus 2014
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7/8
Mac OS X
Linux
Website: 
Download: 

Download Vuze voor Windows via de producent
(wacht enkele seconden, dan begint de download automatisch)

Installatie instructies: 

Let op
Let bij de installatie op dat u niet de onnodige Vuze toolbar en door OpenCandy aanbevolen onnodige extra software mee-installeert.


Haal het vinkje weg voor de Vuze toolbar


Haal het vinkje weg voor de onnodige extra software

Uitleg: 

Waarschuwing
U mag geen materiaal waar copyright op zit zoals films, muziek, niet-gratis software etc. aanbieden en downloaden via bittorrents. Als u dit wel doet bent u strafbaar. Kijk daarom uit of u geen illegale bestanden downloadt met bittorrent-software!

 


Reacties

Ik krijg het gedownloadde exe bestand niet geinstalleerd op m'n Mac
Daarom moet je ook de versie voor Mac downloaden die hier gewoon staat vermeld onder Meer downloads...<br /><br />Als je een Mac gebruikt zou je ook moeten weten dat exe bestanden daar niet op werken...
ik ken mac amper maar zelfs ik weet dat exe bestanden niet op mac werken
volgens mij is de vraag om punten aan dergelijke programmas toe te kennen even illegaal als het downloaden van illegale bestanden die door deze paginas aangeboden wordt.
Dit is flauwekul natuurlijk. En veel downloads zoals Linux-distributies die via bittorrent worden aangeboden zijn ook zo legaal als het maar kan.
dat zal wel, die zijn net zo illegaal als wat. download het hele zootje vie de normale website, voordeel t'is legaal en je hebt geen last van de gewaarborgde virussen en spyware. dergelijke programmas horen hier niet thuis., die zijn zo ILLEGAAL als wat
Ter informatie (gezien de posts is het wel nodig), er zijn veel organisaties en mensen die programma's en bestanden gratis en voor niets beschikbaar stellen om te downloaden. Als een programma veel success heeft is het op bittorrent zwieren een goede oplossing om te vermijden dat auteur zijn/haar website de maximum toegelaten data transfers per maand overschreden worden. Dit kortzichtige gedoe over illegaal mag wel eens stoppen. Of dat je nou iets download via torrent/zo'n programma of gewoon via de website maakt eigenlijk geen verschil. Canonical, het bedrijf dat Ubuntu maakt vraagt bijvoorbeeld om te downloaden via torrent. Geloof je me niet? Kijk dan maar eens op hun website. Als je torrents enkel gebruikt om illegale films, software enz te downloaden dan ligt dat aan jouw, niet aan het programma dat je gebruikt. De Linux distributies zijn legaal! Dus volgens jouw mening wordt alles legaal als je via de 'normale' websites download? Nogal verkeerd van je, als je iets illegaal download maakt het niet uit of dat je het via torrent of op een website gedownload hebt.
Canonical vraagt om de software dat zij gemaakt heeft te downloaden via torrents. (om hun servers wat minder te belasten)
Ik heb vuze op mac maar het werkt sinds een maand gewoon niet mee, NAT Config is allemaal Ok maar het hoogste wat ik kan halen voor download snelheid is 3.2 kbps
Misschien heb je de instellingen fout staan. Onder preferences krijg je allemaal submenu's daar kun je onder overdracht je download en upload snelheid instellen. Verder zijn er nog veel meer opties onder deze submenu's
dus altijd maar linux
frans voorwstel over illegale downloads heeft wel iets, niet eeuwig zich achter linux verbergen
nu dacht succes op ongedierte zo'n beetje verzekerd.
dat canonical zijn vermogen verhoogd, via vuze krijg je ongedierte gratis voor niks bijgeleverd en t'is daarenboven illegaal. als canonical zij downloadproblemen niet zelf kan oplossen zegt dit veel over dit programma. en via vuze kan je kan je virussen die je harddisk onherstelbaar beschadigen, er tot slot bovenop hebben. GRATIS HE? BIJ ONS NIET STEDDS HET GOEDKOOPSTE men moet al goed gratismaniak zijn om dit te downloaden
wie kan mij helpen om een gezipte film uit te pakken op mijn mac.
heel makkelijk. eerst een uzip programma installeren en dan met dat programma het gezipte bestand uitpakken.
Met het programma stuffit kun je alle gezipte files uitpakken op de mac, en zelf ook zippen.
gedownloade films via vuze zijn gewoon illegaal en hoe je ze moet uitpakken vertellen we maar niet, en zeker niks voor een mac. ik weet niet waarom dergelijke programmas hier gedoogd worden, t'is illegaal, en kom me niks vertellen over de zogenaamde legale downloads van linux, elke fatsoenlijke en serieuze site heeft zijn eigen downloadmogelijkheden en daar is dit illegaal gedoe voor niks nodig. Hoop op een degelijke redactie die deze mening laat staan en niet bant, zoals meestal gebeurd.
Vuze is een rotprogramma, gebruik gewoon Limewire!
Ik was laatst bij een kennis via vuze wilde ik iets downloaden en werd er niewe versie geinstalleerd.(versie 4.4.0.0) En als bij mij thuis vuze wil updaten dan gebeurt er niks. Blijft gewoon 4.3.1.4 Want er is trouwens op de website van vuze alweer een nieuwe versie te douwnloaden. Kan iemand dat mij uitleggen? groeten Joost
hallo, als ik een film wil downloaden, word het automatisch gedownload in frostwire, hoe krijg ik vuze als standaardprogramma ?? bedankt, joss
Hallo, ik heb net vuze gedownload en wil graag weten hoe het werkt! kunt u mij helpen? Groet Donna
Sinds ik de nieuwe versie van Vuze heb lukt het mij niet meer om muziekbestanden te downloaden. Iemand enig idee? Thanx
Hoi Niels, ik ondervind hetzelfde probleem. heb jij inmiddels de oplossing? hoor graag! groet Jos
Na vuze geinstalleerd te hebben, wordt bij het openen automatisch verbinding gemaakt met Vuze, er verschijnt dan een installatievenster, en hij begint met downloaden van plugins etc... en uiteindelijk verschijnt de vuze blog-pagina. That's all. Al diverse keren vuze geinstalleerd, steeds hetzelfde bij het opstarten van het programma en eindigt het met de Blog-pagina -- blog.vuze.com...., Registermelding is dan ""Ontbrekende MUI-referentie"en ook "Openen met" "Applicatiefout".
ik hoop dat ik vuze ook op mijn laptop krijg!! ik heb gehoord dat het een super programma is!!
Ja, kom wel vaker tegen dat allerlei vragen onbeantwoord blijven. Ook ik kan je geen oplossing bieden. Hopelijk ben je inmiddels geslaagd in je opzet. Foesie
Cool!!
hoe zet ik film erop??
ik kan de nederlandse vertaling niet vinden
Vuze virus gekregen, had een torrent gedownload en klikte op het icoontje van vuse, nu is elk icoontje in de pc vuze, als je erop klikt open je vuse HELP
Ik heb sinds kort een mac ipv een pc. Ben altijd zeer tevreden over vuze geweest maar op de Mac krijg ik nauwelijks relevante hits als ik naar een bestand zoek. Krijg veelal hits die niets met mijn zoekterm te maken hebben. Doe ik iets verkeerd? Moet ik nog iets aan mijn instellingen veranderen? Lancelot
Heb dit probleem ook maar ik heb een Windows PC, het ligt dus niet aan Mac. Waar het wel aan ligt weet ik nog niet. Iemand een idee?
Vuze is geweldig! Heb nu Vista en moest dus Vuze opnieuw installeren. Alleen niet alle zoek programma´s zijn er. Ik ben even de naam vergeten, maar het programma met de groene rand is er niet meer. Hoe kan dit en wat is hier aan te doen. Hier vond je de beste zoek opdrachten.

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
denemark_n