Thunderbird

Actueel: 

14 april 2016
Thunderbird 45.0 is een grote uitgave die weer eens nieuwe functionaliteit en verbeteringen brengt. Ook worden fouten opgelost.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.8 (679 stemmen)
Voor Windows, Mac OS X en Linux

Thunderbird is een veilig, gebruikersvriendelijk en compleet mail- en nieuwsprogramma. Het zusje van Firefox is uitgerust met een zelflerend spamfilter en Nederlandstalige spellingcontrole. Thunderbird heeft alles wat u van een modern mailprogramma mag verwachten en vormt een goed alternatief voor Windows Mail en Outlook Express. Ook is er een agenda beschikbaar voor Thunderbird.

Veilig
Thunderbird is heel veilig: het programma voert geen scripts uit (en is daardoor minder vatbaar voor virussen), heeft ingebouwde anti-phishing detectie en om spam te voorkomen wordt het downloaden van afbeeldingen op afstand van internet geblokkeerd (met de optie om plaatjes van veilige bronnen met één klik wel te bekijken). Virussen, spam en phishing-mail hebben zo minder kans.
Door de nieuwe automatische update-functie haalt u gelijk de nieuwste versies van Thunderbird binnen zonder het hele programma opnieuw te hoeven downloaden.

Gebruikersvriendelijk
Thunderbird importeert probleemloos mail en adresboeken uit onder andere Windows Mail, Outlook (Express) en Eudora. Dit kunt u doen via de optie Extra | Importeren. Zo kunt u makkelijk overstappen naar Thunderbird met behoud van uw waardevolle mail en adresboeken.

U kunt u uw mail labelen, makkelijk door de berichtgeschiedenis navigeren (net als in een browser), u kunt de mappenweergave eenvoudig aanpassen in bijvoorbeeld 'favorieten', 'recent geopend' of 'met ongelezen mail'.

Verder heeft Thunderbird tabbladden, een snelmenu, archief-mogelijkheden en een zoekfunctie.

Compleet
Thunderbird is ook geschikt om nieuwsgroepen mee te bezoeken, u op rss feeds te abonneren, podcasts mee te beluisteren en te chatten via onder andere Facebook Chat, Twitter en Google Talk. Verder biedt het programma de mogelijkheid om bijlagen van mailtjes te verwijderen zonder het hele mailtje weg te gooien. Ook kunt u hele grote bijlagen versturen via FileLink.

Ook zijn er verschillende extensies en thema's beschikbaar om Thunderbird mee uit te breiden. De perfecte aanvulling op Thunderbird is de Lightning agenda-extensie. Lightning is de agenda die tegenwoordig standaard aangeboden wordt bij Thunderbird.

Categorie: 
E-mail
Versienummer: 
45.0
Laatst gewijzigd: 
14 april 2016
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Installatie: 
100% schoon
Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Gebruik versie 45.0. Nu komen mijn mailadressen verzonden naar Solcon niet binnen. Ik krijg gelijk bericht terug:
Reporting-MTA: dns;cpsmtpb-ews07.kpnxchange.com
Received-From-MTA: dns;cpsps-ews08.kpnxchange.com
Arrival-Date: Fri, 29 Apr 2016 18:18:51 +0200

Alle andere adressen worden wel ontvangen. Solcon verwijst naar een ander.
Versie 38.5 teruggezet en het lijkt of dit helpt, want ik krijg nog geen bericht van een probleem.

redactie:
Wanneer ik op "Download Nederlandse Thunderbird voor Windows via de producent"klik,
krijg ik Thunderbird 38.4.0 aangeboden.

Excuses, is aangepast.

Thunderbird update:38.7.0

Thunderbird update:38.6.0

Thunderbird vandaag geïnstalleerd. Nice! Twee mailboxen gekoppeld en nog geen vastloper gehad. Afkloppen, als ik eerdere reacties lees. Misschien een update geweest, die de bugs verholpen heeft?

Niet superintuïtief, maar na een uurtje had ik het redelijk door. Mijn voordeel gedaan met nuttige tips op deze site, maar enkelen zijn achterhaald: Agenda Lightning en Nederlandse spellingcontrole waren bij een standaardinstallatie van Thunderbird inclusief.

lijkt mij goed

Thunderbird update:38.5.0

Thunderbird update:38.4.0

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_ederland