Thunderbird

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8 (618 stemmen)
Voor Windows, Mac OS X en Linux

Thunderbird is een veilig, gebruikersvriendelijk en compleet mail- en nieuwsprogramma. Het zusje van Firefox is uitgerust met een zelflerend spamfilter en Nederlandstalige spellingcontrole. Thunderbird heeft alles wat u van een modern mailprogramma mag verwachten en vormt een goed alternatief voor Windows Mail en Outlook Express. Ook is er een agenda beschikbaar voor Thunderbird.

Veilig
Thunderbird is heel veilig: het programma voert geen scripts uit (en is daardoor minder vatbaar voor virussen), heeft ingebouwde anti-phishing detectie en om spam te voorkomen wordt het downloaden van afbeeldingen op afstand van internet geblokkeerd (met de optie om plaatjes van veilige bronnen met één klik wel te bekijken). Virussen, spam en phishing-mail hebben zo minder kans.
Door de nieuwe automatische update-functie haalt u gelijk de nieuwste versies van Thunderbird binnen zonder het hele programma opnieuw te hoeven downloaden.

Gebruikersvriendelijk
Thunderbird importeert probleemloos mail en adresboeken uit onder andere Windows Mail, Outlook (Express) en Eudora. Dit kunt u doen via de optie Extra | Importeren. Zo kunt u makkelijk overstappen naar Thunderbird met behoud van uw waardevolle mail en adresboeken.

U kunt u uw mail labelen, makkelijk door de berichtgeschiedenis navigeren (net als in een browser), u kunt de mappenweergave eenvoudig aanpassen in bijvoorbeeld 'favorieten', 'recent geopend' of 'met ongelezen mail'.

Verder heeft Thunderbird tabbladden, een snelmenu, archief-mogelijkheden en een zoekfunctie.

Compleet
Thunderbird is ook geschikt om nieuwsgroepen mee te bezoeken, u op rss feeds te abonneren, podcasts mee te beluisteren en te chatten via onder andere Facebook Chat, Twitter en Google Talk. Verder biedt het programma de mogelijkheid om bijlagen van mailtjes te verwijderen zonder het hele mailtje weg te gooien. Ook kunt u hele grote bijlagen versturen via FileLink.

Ook zijn er verschillende extensies en thema's beschikbaar om Thunderbird mee uit te breiden. De perfecte aanvulling op Thunderbird is de Lightning agenda-extensie. Lightning is een agenda die naadloos integreert met Thunderbird.

Lees hier tips om Nederlandse spellingcontrole te installeren in Thunderbird en enkele instellingen te wijzigen.

Categorie: 
E-mail
Versienummer: 
31.2.0
Laatst gewijzigd: 
16 oktober 2014
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7/8
Mac OS X
Linux
Website: 
Download: 

Thunderbird

(Klik op Gratis download Thunderbird)

 


Reacties

is thunderbird beter dan windows live mail? kan je je hotmail account gebruiken bij thunderbird?

Thunderbird is makkelijker en een stuk vriendelijker te bedienen. Waardoor het niet voor iedereen beter is maar voor mij wel.

Als je de pop instellingen van hotmail hebt kan je die ook bij Thunderbird laten binnenkomen.

Downloadlink voor de nederlandse windowsversie leidt naar de engelse versie

De pagina is Engels, maar de Nederlandse versie wordt wel gedownload.

Beter de vorige versie nog effe behouden en de automatische up-dates voor Thunderbird en geïnstalleerde ad-ons een tijdje uitschakelen.(Opties ....geavanceerd.)

Het is met versie 2.0.0.22 onmogelijk om via het Windows-menu bestanden rechtstreeks als bijlage te verzenden. (rechtermuisknop op willekeurig bestand ==> send to ==> mail-account)

Er komt steeds een melding op dat Outlook(of Windows Mail) niet als standaard emailclient is geinstalleerd.

Wat ik reeds geprobeerd heb:

1) In Thunderbird zelf laten controleren of Thunderbird de standaard emailclient is ==> OK
2) In configuratiescherm ==> Internet Options ==> Als standaard programma voor email en nieuwsgroepen nagekeken of Thunderbird hier stond ==> OK

Ik ben niet de enige met dit probleem.
Ikzelf heb windows XP en de anderen hebben Vista.

Versie 2.0.0.21 (vorige) werkt zonder problemen.

Klopt, ik heb dit probleem ook ervaren. Het kan overigens worden opgelost (althans onder XP) via: Programmatoegang en -instellingen - Aangepast - kies bij standaardprogramma voor e-mails voor Thunderbird.

thunderbird werkt langs geen kanten elke keer dat ik thunderbird open doe vraagt die mijn paswoord ik vul mijn paswoord aan en die pak mijn paswoord niet aan geen aanrader

Je moet een vinkje zetten dat hij het wachtwoord onthoudt als er om het wachtwoord gevraagd wordt.

Als ik op update's klik zegt hij dat erop dit moment geen update's zijn voor T.B. Moet ik nog wachten dan of........

Heb hetzelfde. Kan ik dan gewoon via de site van Mozilla de nwe versie downloaden en installeren. Wordt de data uit TB2.0 dan overgenomen?

Voorlopig nog even wachten met een upgrade te doen.
Heel wat add-ons, zoals Lightning, werken gewoonweg niet in TB 3.0. Ik heb zo'n 15 add-ons, waarvan er nu 14 uitgeschakeld zijn en die voor mij heel nuttig waren. Gelukkig dat ik de kalender functie niet gebruik (Essential Pim is mijn alternatief), want die is nu ook niet meer bruikbaar.

GROVE fout van Thunderbird, dat zels de meest essentiele plugs, waar ze altijd zo over pochen dat die een meerwaarde zijn, nu uitgeschakeld zijn. Voor hoelang weet niemand, want elke programmeur kan nu opnieuw beginnen....

Nog even bijvermelden dat ik geen e-mails kan verzenden, dankzij een beveiligingsfout en e-mails die in mijn adresboek staan, worden aanzien als ongewenste mail.

Vroeger had ik nooit problemen met een upgrade, nu werkt niets meer naar behoren en moet ik overstappen naar Windows Live Mail om nog e-mails verzonden te krijgen...

GOEDE RAAD: blijf nog even weg van de upgrade!

Hoera, er is nu ook een update voor Lightning.

Geschikt voor Thunderbird 3.0 nu. Hier te downloaden:
http://www.gratissoftwaresite.nl/downloads/Lightning+agenda

Mits dat windows 7 geen mailprogramma meer bevat, heb ik dit pakket getest.

Ben er zeer tevreden van (is zeker even goed als windows mail of outlook express), outlook 2007 is uiteraard veel beter maar is niet gratis.

Windows Live mail?! Ik had ook Thunderbird maar vind Live Mail veel overzichtelijker en handiger. Heb ook het idee dat dit veel beter samenwerkt met windows7

Iemand een idee hoeveel office 2007 kost na de trial die al op sommige pc's zit?
Dit heb je nodig als je word wil gebruiken. Geen andere optie, tja wordpad maar dat schiet ook niet op. Als je brieven wil maken moet je dus een duur software pakket erbijkopen of heb ik dat helemaal mis. Word 2000 werkt niet onder windows 7

Het verband met Thunderbird ontgaat me even, maar eind vorig jaar schafte ik Microsoft Office Home and Students aan voor €99,00.

gewoon OpenOffice gebruiken, is helemaal gratis. Zie elders op deze website (hoofdstuk Office).

Hoi Anouk, microsoft office 2007 is vanaf 30 jan. 2010 in de aanbieding bij de Aldi, voor €.89.99, als je het zou willen kopen check: http://www.aldi.nl/OFFER_NL_SA/OFFER_04/OFF02.SHTML (Bij de meeste winkels kost het rond de €.119.-, dus hou de aanbiedingen in de gaten zou ik zeggen!?)

Zelf laat ik gewoon de proefversie van 'microsoft office 2007' op de pc staan, ook als de twee proef-maanden al zijn verlopen, je kunt er dan geen nieuwe dingen meer mee schrijven of iets bijwerken, máár nog wél alles mee openen om te bekijken/lezen! (Dan heeft de verlopen proefversie dus nog wel enig nut om op je pc te hebben staan!?)

Voor eenvoudig af en toe brieven schrijven of bij te werken kun je dan inderdaad net zo goed de gratis 'OpenOffice 3.1' gebruiken, dit gebruik ik en met mij velen, het is een volwaardig pakket! Je kunt OpenOffice 3.1 via deze GSS-site ook downloaden, mocht je dit nog niet hebben gedaan.

Brieven die je schrijft met 'microsoft office 2007' kun je ook in 'OpenOffice 3.1' openen en bijwerken, alleen enkele speciale effecten die via microsoft office 2007 zijn gemaakt, worden door OpenOffice 3.1 niet goed weergegeven, b.v. de kleuren van word-art letters. OpenOffice 3.1 heeft wel de mogelijkheid om dáárin wort-art letters te maken, alleen iets minder uitgebreid dan met office 2007 dacht ik.

Máár wanneer je véél brieven schrijft en veelzijdig gebruik wilt maken van tekstverwerking enz., dan is het de investering wellicht wel waard om microsoft office 2007 gewoon éénmalig erbij te kopen, je hebt er dan wel jaren plezier van!?

Ik hou het zelf dus gewoon bij de gratis OpenOffice 3.1, en de verlopen proefversie van microsoft office 2007 om dáármee gemaakte dingen je openen! ;-)

Office geheel verwijderen en hier het gratis OpenOffice downloaden. Let wel op dat je bij documenten lezen deze altijd met deze writer opent.
Succes

- Cracks zijn niet toegestaan, dus is deze reactie verwijderd -

Da's toch een stuk voordeliger!

Enfin, inmiddels verloopt de installatie van Thunderbird prima.

De installatie van Thunderbird 3 verloopt wel ok, maar kan geen mails versturen en ontvangen. Daarnaast vraagt Thunderbird steeds om wachtwoorden van je mailaccounts en als je die ingeeft en laat onthouden, dan wordt er gek genoeg gevraagd om het wachtwoord van het softwarebeveiligingsapparaat. Nooit van gehoord en waar ik het wachtwoord niet van heb. Kortom: geen mail en constant foutmeldingen als je het wachtwoord van het softwarebeveiligingsapparaat niet weet..... Thunderbird 3 is een ramp. Iemand ideeën? Ik heb overigens de tips opgevolgd die vermeld stonden op deze site als er problemen zijn met mail e.d. Deze helpen helaas niet :-( Ik zit dus nog steeds met Thunderbird 2. Deze werkt wel.
Zijn er nog meer mensen die dergelijke problemen hebben met THunderbird 3.0.3???

Zou het kunnen zijn dat het probleem hier is dat het emailadres dat u gebruikt een hotmail adres is en dat u verbinding maakt met de webmail/hotmail addon? Zo ja, dan is het probleem op te lossen door TB contact te laten maken met hotmail via de pop-server die sinds een jaar beschikbaar is: http://www.dutchcowboys.nl/email/15982

Hallo,

kan iemand mij helpen. ik heb Thunderbird gedownload en werkt uitstekend. nu heb ik een nieuwe telefoon gekocht (sony ericsson Vivaz) deze wil ik koppelen aan thunderbird. is dit mogelijk?

ik zoek een gratis mailprogramma en de omschrijving op de website klinkt erg goed. Maar in de reacties lees ik nogal wat negatieve reacties over de 'nieuwe'thunderbird. Dat brengt me nogal in verwarring. Is het programma toch een stuk minder gebruikersvriendelijk dan in de omschrijving lijkt? Of hebben al deze mensen moeite met instellen? En zodra je daar maar voorbij bent is het een prima programma?
Ter aanvulling: ik gebruik nu Outlook Express op m'n oude computer. Ik heb nu een nieuwe computer en wil daar een nieuw mailprogramma gebruiken.

Ik vind het een vreselijk programma. Soms de mededeling dat een mail niet in de verzonden items kan worden opgeslagen omdat de map vol zit (maar die leeg is) Ook komt de mail bij vlagen dubbel binnen. Of wil hij 2 verschillende mailtjes van 1 afzender verwerken tot 1 mail om tot overschrijven over te gaan.
Of hij ook inkomende mail kwijt raakt weet ik niet maar gezien de dubbele inkomsten en het overschrijven vrees ik het ergste
Ik zal het zeker niet aanraden

Zoals altijd bij dit soort gevallen zal er iets mis zijn in je profiel of instellingen, anders zijn dit soort zaken niet te verklaren (bedenk: als een programma altijd voor iedereen zo slecht zou werken, dan zou echt niemand het meer gebruiken). Een geheel nieuwe installatie met een geheel nieuw profiel zal waarschijnlijk je problemen oplossen, maar ik kan me voorstellen dat je daar geen zin meer in hebt.

hoe kan ik Thunderbird verwijderen?????
ik kan niet eens een binnengekomen mail ongelezen verwijderen!
ik wil van dit programma af...

Thunderbird wás altijd een goed programma, maar vanaf versie vijf is het werkelijk bagger. Mn pc is niet meer vooruit te branden. Gelukkig heb ik nog een oude versie 3 in het engels kunnen installeren. Dat werkt prima.
Wie heeft soortgelijke ervaringen gehad en kan mij weer enthousiast krijgen voor versie 8?

Na Thunderbird 4 zijn er inderdaad problemen geweest dat het programma soms lang bleef hangen. Versie 8 lijkt deze situatie voor de meeste systemen te verbeteren.

Al meer dan 14 jaar maak ik gebruik van de e-mail van Netscape, laatste versie is 7.2. Alle belangrijke e-mail is per jaar verzameld en direct in te zien. Nu is Netscape toch wel erg sleets aan het worden. Dus maar eens Thunderbird 8.0 toegepast. Via de importfunctie werd de Netscape e-mail keurig uitgelezen met alle instellingen. Alles werkt uitstekend. We praten toch over een bestand groter dan 3,5 GB. Prima keus zeker met FireFox als browser.
Warm aanbevolen

?1: Is er een manier beschreven hoe ik mijn ziggo email account kan laten werken binnen thunderbird 9.0.1 email oplossing?

?2: Kan ik met thunderbird 9.0.1 mijn Outlook 2007 en Outlook 2010 .pst bestanden openen en (her)gebruiken?

Alvast bedankt,

-ger

Thunderbird heb ik al geprobeerd, maar het lukte me niet om 2 verschillende e-mail-providers te installeren.
Via de kabel heb ik een account bij "upcmail" en verder heb ik nog account bij "hccnet".
Alle uitgaande e-mail gaat via "upcmail" en via "hccnet" ontvang ik alleen maar e-mail.

Weet iemand soms hoe ik met Thunderbird "hccnet" kan installeren, zodanig dat ik mij inkomende berichten via "hccnet" kan ontvangen. Mijn pogingen omdat via "Thunderbird" te regelen, wilde helaas niet lukken.

Helaas is er, in mijn visie, geen beroerder e-mail-programma dan "Live Mail", dan eerder liever "Mail" wat bij Vista werd meegeleverd.

bij voorbaat mijn hartelijke dank !

Frans van Os, Ede Gld

Nieuw account aanmaken via Bestand | Nieuw | Account en daar alle hccnet gegevens invullen (als ze niet automatisch herkend worden).

Ik was van plan om van Live Mail naar Thunderbird over te stappen.
Een paar dagen bezig geweest om mijn adresboek over te zetten, maar dat lukt niet.
Blijf nu maar bij Live Mail zitten. Kan ook geen goede beschrijving vinden hoe je dat voor elkaar kan krijgen. Is er misschien iemand die een idee heeft of een goede website? Alvast bedant.

Mogelijk heb je wat aan de uitleg hier:
http://support.mozillamessaging.com/nl/kb/overstap...
Over overstappen van Windows Mail of Windows Live Mail naar Thunderbird, met daarin ook uitleg over exporteren en importeren van contacten.

Nog veel meer hulppagina's voor Thunderbird vind je via de Thunderbird ondersteuning startpagina:
http://support.mozillamessaging.com/nl/home

Op de betreffende sites ben ik begonnen, maar krijg geen gegevens zichtbaar.
et Google ook al diverse sites bezocht, maar niets helpt.
Ik heb besloten om bij Live Mail te blijven. Vriendelijk bedankt voor de moeite!!

Hai Erik,
Wat bedoel je met "krijg geen gegevens zichtbaar"?
Vind je niet wat je nodig hebt, of is de pagina-weergave onjuist en kun je de informatie daardoor niet bekijken?

In het eerste geval, je vindt de informatie onder "Contacten van Windows Mail importeren - Om contacten uit Windows in Thunderbird te importeren moet u de contacten exporteren naar een tekstbestand (.csv-formaat) en het bestand importeren in Thunderbird."

In het tweede geval, wanneer de pagina-weergave onjuist zou zijn en je daardoor de informatie niet kunt bekijken, dan is er wellicht iets mis met de instellingen van je browser en zou je die moeten herstellen. Het lijkt me bijzonder onhandig wanneer je de inhoud van diverse sites niet kunt bekijken.

Ik hoop dat je er toch nog uitkomt. Succes toegewenst.

Het probleem zat niet in de weergave van websites, maar in de weergave van de adressen. (punt komma vervangen door komma en de betreffende velden aangepast)
Met Google naar een oplossing gezocht en uiteindelijk is het me gelukt.
Thundirbird start veel sneller op en ben nu de werking aan het uitzoeken wat geen probleem zal opleveren. Vriendelijk bedankt voor het meedenken.

Ik ben al jarenlange trouwe fan van TB, maar...

Sinds ik overgeschakeld ben naar IMAP, heb ik problemen met het versturen van bijlages in mijn berichten. Ik krijg telkens een error-bericht dat mijn mail niet kan gekopieerd worden naar de map 'Verzonden' en de mail blijft dus onverzonden staan.

Annuleer ik verschillende keren het bericht, sluit TB af en terug op, dan verschijnt de mail, wel netjes in de map verzonden.

Heeft iemand hetzelfde probleem? En een antwoord hierop?

Vraagje:
Hoe kan ik de BCC-adressen van mijn verzonden mails op het scherm krijgen ?
En hoe krijg ik mijn verzonden mails, met de BCC-adressen, afgeprint ?

Mozilla stopt ontwikkeling Thunderbird.

Mozilla stopt met de ontwikkeling van het e-mailprogramma Thunderbird. Het bedrijf hoopt dat gebruikers de ontwikkeling van het programma over zullen nemen.

Bron. http://www.nu.nl/internet/2854139/mozilla-stopt-on...

Zie ook: http://techcrunch.com/2012/07/06/so-thats-it-for-t...

http://blog.lizardwrangler.com/2012/07/06/thunderb...

Het bericht op Nu.nl behoeft enige nuance: Mozilla blijft wel beveiligings- en stabiliteitsupdates voor Thunderbird bieden. En de innovatie wordt overgelaten aan de gemeenschap aan vrijwilligers om TB heen (en dat zijn vaak ook professionele programmeurs die dit werk in hun vrije tijd doen). Dat is toch net iets anders dan gebruikers, zoals Nu.nl stelt.

Na installatie van Thunderbird 15 kan ik geen taken noch nieuwe gebeurtenissen meer invoegen... Kan iemand me helpen? Please

Kan mijn e-mails niet verwijderen. Heeft iemand een oplossing?

Heeft Thunderbird ook briefpapier mogelijkheden?

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
noo_wegen