Thunderbird

Actueel: 

1 december 2016
Thunderbird 45.5.1 is verschenen. In deze uitgave wordt het zero-day lek uit Firefox (waarvan de rendering engine ook in Thunderbird gebruikt wordt) verholpen.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.9 (733 stemmen)
Voor Windows, Mac OS X en Linux

Thunderbird is een veilig, gebruikersvriendelijk en compleet mail- en nieuwsprogramma. Het zusje van Firefox is uitgerust met een zelflerend spamfilter en Nederlandstalige spellingcontrole. Thunderbird heeft alles wat u van een modern mailprogramma mag verwachten en vormt een goed alternatief voor Windows Mail en Appel Mail. Ook is er een agenda beschikbaar voor Thunderbird.

Thunderbird voert geen scripts uit (en is daardoor minder vatbaar voor virussen), heeft ingebouwde anti-phishing detectie en om spam te voorkomen wordt het downloaden van afbeeldingen op afstand van internet geblokkeerd (met de optie om plaatjes van veilige bronnen met één klik wel te bekijken). Virussen, spam en phishing-mail hebben zo minder kans.
Door de nieuwe automatische update-functie haalt u gelijk de nieuwste versies van Thunderbird binnen zonder het hele programma opnieuw te hoeven downloaden.

Thunderbird importeert mail en adresboeken uit onder andere Windows Mail, Outlook (Express), Eudora en Apple Mail. Dit kunt u doen via de optie Extra | Importeren. Zo kunt u makkelijk overstappen naar Thunderbird met behoud van uw waardevolle mail en adresboeken.

U kunt u uw mail labelen, makkelijk door de berichtgeschiedenis navigeren (net als in een browser), u kunt de mappenweergave eenvoudig aanpassen in bijvoorbeeld 'favorieten', 'recent geopend' of 'met ongelezen mail'.

Verder heeft Thunderbird tabbladden, een snelmenu, archief-mogelijkheden en een zoekfunctie.

Thunderbird is ook geschikt om nieuwsgroepen mee te bezoeken en te chatten via onder andere Facebook Chat, Twitter en Google Talk. Verder biedt het programma de mogelijkheid om bijlagen van mailtjes te verwijderen zonder het hele mailtje weg te gooien. Ook kunt u hele grote bijlagen versturen via FileLink.

Ook zijn er verschillende extensies en thema's beschikbaar om Thunderbird mee uit te breiden. De perfecte aanvulling op Thunderbird is de Lightning agenda-extensie. Lightning is de agenda die tegenwoordig standaard aangeboden wordt bij Thunderbird.

Categorie: 
E-mail
Versienummer: 
45.5.1
Laatst gewijzigd: 
1 december 2016
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Installatie: 
100% schoon
Privacy: 
Verzamelt geen gegevens
Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Thunderbird update: 45.5.1

Thunderbird update: 45.5.0

Sinds kort zijn de mappen Verzonden en Archieven verdwenen. Wie weet wat er aan de hand
is.

graf tievus programma

Thunderbird update:45.3.0

Al diverse malen voorgekomen dat van een groot deel van de inkomende berichten ineens de inhoud verdwenen is, wanneer de optie index herstellen wordt gebruikt zijn ook alle berichtkoppen verdwenen

Sinds een paar dagen krijg ik de melding kan Thunderbird niet openen is al geopend sluit Thunderbird af. Niets werkt meer. Alles verwijdert en opnieuw gedownload. Werkt ook niet. Weet iemand wat het euvel is?

Lijkt op dit probleem:
https://support.mozi...

misschien je profiel dus:
https://support.mozi...

Vandaag 4 Juli nog steeds geen versie 45.2 kunnen vinden via de Mozilla website(s)?
Ik gebruik "https://www.mozilla...." kies uit taal van land (Dutch) of "https://www.mozilla...." alles staat nog op 45.1.1?

Ook jullie eigen download link laat versie 45.1.1 zien?.

m.v.g.

Thomas

En als je in Thunderbird kijkt onder (Driestreepjesmenu) | Help | Over Thunderbird? Krijg je dan de update binnen (zo kregen wij hem aangeboden)?
De downloadlink hadden we vergeten bij te werken. Nu is dit veranderd. Waarom Mozilla zelf (weer) de oudere versie aanbiedt is onduidelijk. Wellicht is de update teruggetrokken na problemen. Of zijn de links ook nog niet bijgewerkt. In ieder geval zijn er officiële release notes en een werkende downloadlink (en hebben wij geen problemen ondervonden met de update).
https://www.mozilla....
https://download.moz...

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
grie_enland