Thunderbird

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8 (652 stemmen)
Voor Windows, Mac OS X en Linux

Thunderbird is een veilig, gebruikersvriendelijk en compleet mail- en nieuwsprogramma. Het zusje van Firefox is uitgerust met een zelflerend spamfilter en Nederlandstalige spellingcontrole. Thunderbird heeft alles wat u van een modern mailprogramma mag verwachten en vormt een goed alternatief voor Windows Mail en Outlook Express. Ook is er een agenda beschikbaar voor Thunderbird.

Veilig
Thunderbird is heel veilig: het programma voert geen scripts uit (en is daardoor minder vatbaar voor virussen), heeft ingebouwde anti-phishing detectie en om spam te voorkomen wordt het downloaden van afbeeldingen op afstand van internet geblokkeerd (met de optie om plaatjes van veilige bronnen met één klik wel te bekijken). Virussen, spam en phishing-mail hebben zo minder kans.
Door de nieuwe automatische update-functie haalt u gelijk de nieuwste versies van Thunderbird binnen zonder het hele programma opnieuw te hoeven downloaden.

Gebruikersvriendelijk
Thunderbird importeert probleemloos mail en adresboeken uit onder andere Windows Mail, Outlook (Express) en Eudora. Dit kunt u doen via de optie Extra | Importeren. Zo kunt u makkelijk overstappen naar Thunderbird met behoud van uw waardevolle mail en adresboeken.

U kunt u uw mail labelen, makkelijk door de berichtgeschiedenis navigeren (net als in een browser), u kunt de mappenweergave eenvoudig aanpassen in bijvoorbeeld 'favorieten', 'recent geopend' of 'met ongelezen mail'.

Verder heeft Thunderbird tabbladden, een snelmenu, archief-mogelijkheden en een zoekfunctie.

Compleet
Thunderbird is ook geschikt om nieuwsgroepen mee te bezoeken, u op rss feeds te abonneren, podcasts mee te beluisteren en te chatten via onder andere Facebook Chat, Twitter en Google Talk. Verder biedt het programma de mogelijkheid om bijlagen van mailtjes te verwijderen zonder het hele mailtje weg te gooien. Ook kunt u hele grote bijlagen versturen via FileLink.

Ook zijn er verschillende extensies en thema's beschikbaar om Thunderbird mee uit te breiden. De perfecte aanvulling op Thunderbird is de Lightning agenda-extensie. Lightning is een agenda die naadloos integreert met Thunderbird.

Lees hier tips om Nederlandse spellingcontrole te installeren in Thunderbird en enkele instellingen te wijzigen.

Categorie: 
E-mail
Versienummer: 
38.4.0
Laatst gewijzigd: 
26 november 2015
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Installatie: 
100% schoon
Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Reacties

Thunderbird update:38.4.0

De hele dag geen mail kunnen ontvangen en verzenden. Het blijkt dat er een update is geweest. Zou dat de oorzaak zijn dat mailen niet werkt?

Thunderbird is een draak van een programma sinds versie 32.x
Zeker als je meerdere post bussen hebt welke je na moet lopen.
Het loopt constant vast en dan zit je ruim 10 minuten met je vingers te draaien, als je geluk hebt tenminste in de meester gevallen kill ik het.
Want ik heb echt geen zin om eindeloos te blijven wachten tot het weer eens verder gaat. Ik heb alle plugins eruit gegooid om te kijken of deze de oorzaak waren.
Maar helaas dat hielp niets. Vervolgens de database eens weg gegooid en jawel hoor dat helpt je 1 keer. Ben deze ramp meer dan zat weg ermee

Helemaal mee eens, waardeloos! Ik ben er ook klaar mee!

Ben er zeer tevreden mee, het werkt hier nog steeds zeer goed met versie 38.2.0!

Thunderbird update:38.1.0

goh joh hee joh hu

goh joh hee

Thunderbird heeft al een dag of tien de nieuwe versie 31.7.0, die ook voor de veiligheid van belang is. Vreemd genoeg blijft de updater aangeven dat 31.6.0 actueel is. Op de Nederlandstalige site staat de nieuwe versie wel. Die heb ik dus maar gedownload en over de oude versie geïnstalleerd. Dat ging probleemloos. En nu zegt de updater dat 31.7.0 de actuele versie is...

Heb dit programma net voor de zoveelste keer geprobeerd en nu voor het laatst. Gebruikersvriendelijk staat er in het bericht... Nou echt niet, ze maken het je onnodig moeilijk. Ik wilde graag dat alle post in één "Postvak In" terecht kwam. Uiteindelijk lukte dat wel, maar steeds blijven die achterlijke "Lokale Mappen" in de weg staan. Veranderingen zag ik pas na herstarten van het programma, hoe is dat mogelijk in 2015? Dan heb je voor templates weer een speciale add-on nodig, terwijl TB zelf al zo groot is... Nee, dit is bagger! Veel plezier ermee, maar het is niet geschikt voor mij. Nu moet ik noodgedwongen blijven werken met een oud proggie dat niet meer in ontwikkeling is (Pocomail), maar het is klein en doet alles heel gemakkelijk, met veel meer mogelijkheden dat dat logge TB. Maar het blijft jammer...

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
zwit_erland