Smart Defrag

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.5 (3527 stemmen)
Voor Windows

Smart Defrag is een defragmentatieprogramma waarmee u handmatig én automatisch uw harde schijven kunt defragmenteren. Hierdoor wordt uw pc weer sneller. Smart Defrag is snel, verbruikt weinig geheugen en zit onopvallend in uw systeembalk.

Smart Defrag is van IObit, de makers van onder andere AdvancedSystemCare Free. Het programma is eenvoudig in het gebruik en heeft als groot voordeel ten opzichte van de concurrentie dat u kunt instellen dat Smart Defrag op gezette tijden automatisch uw harde schijf defragmenteert. Dit gebeurt vanuit de systeembalk, zodat u er weinig last van heeft. Ook kan Smart Defrag tijdens het opstarten van de pc defragmenteren.

Fragmentatie is het proces waarbij delen van bestanden, die in de loop der tijd over een harde schijf verspreid zijn geraakt, weer opnieuw worden gerangschikt zodat ze sneller toegankelijk zijn. Als u Windows jarenlang niet defragmenteert kan uw pc merkbaar trager worden. Defragmentatie kan dan snelheidswinst opleveren.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Smart Defrag vergt weinig geheugen en is ook in het Nederlands beschikbaar. Smart Defrag is een prima programma om uw harde schijven in een goede conditie te houden. Ook TRIM voor SSD-schijven is beschikbaar.

Categorie: 
Defragmentatie
Versienummer: 
4.2.1
Laatst gewijzigd: 
27 augustus 2015
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 

Download Smart Defrag via MajorGeeks
(klik op Download(at)MajorGeeks onder Download Locations)

Let goed op bij de installatie! Lees de Installatie instructies hieronder

Installatie instructies: 

Let goed op bij de installatie!
1. Klik op - het vreemd vertaalde - verval (afwijzen) als je gevraagd wordt om de IObit Toolbar van Spigot te installeren, want die wil je echt niet.

2. Na de installatie wordt je ook nog gevraagd of je Advanced SystemCare Ultimate wilt installeren. Dit is een betaalde versie die je waarschijnlijk ook niet wilt. Haal hier het vinkje weg en kies voor overslaan.

  Raad deze download aan (twee keer klikken): 
   


  Reacties

  Ben een liefhebber van dit programma! Gebruik het daarom ook al jaren. Ik heb verschillende andere programma's ook geprobeerd maar die werken gewoon niet zo goed als deze. Aanrader aan iedereen die een gratis defragger zoekt.

  Mark

  'Ook TRIM voor SSD-schijven is beschikbaar.'
  Hoe gaat dat dan in zijn werk, automatisch bij een SSD of moet je hier zelf opletten en ergens iets instellen?

  Smart Defrag 4.2.1.817 uitgekomen op 21-08-2015.
  http://www.majorgeeks.com/files/deta...

  SmartDefrag 3.0.3 uitgekomen.

  Nu blijkt wat het probleem is:
  IObit blijkt - in ieder geval een deel van de Nederlandse bezoekers van hun website - naar ons door te verwijzen voor de download van Smart Defrag.

  Als je als Nederlandse bezoeker op Free Download klikt bij Smart Defrag 2 op IObit.com dan word je - regelmatig - naar ons doorverwezen voor de download (of naar Download.com). Aangezien wij echter geen downloads hosten is dit zinloos, want wij verwijzen weer naar de download op de IObit-servers.

  Logisch die verwarring - en onze excuses daarvoor - maar wij wisten niet dat IObit naar ons doorverwees (wellicht een uitvloeisel van de weggeef actie van Advanced SystemCare vorig jaar, we vragen het na). We hebben nu heel groot bovenaan een directe verwijzing naar de download op de IObit servers. Hopelijk maakt dat de situatie wat duidelijker.

  Bij iobit staat de download altijd op dezelfde plek. Volgens mij zijzigt dit nooit.
  Als er een nieuwe versie is staat hij op de plek van de oude.

  http://download.iobit.com/defragsetup.exe

  Heb hem hier net zelf weer gedownload.

  Veel plezier hiermee.

  Dank!

  Ah, duidelijk,
  en bijzonder onhandig van IObit, zeg (en dan druk ik me gematigd uit).

  Ik had zelf de IObit download pagina voor Smart Defrag en de daarop geplaatste download-optie getest, en zag dat daarbij geen Smart Defrag download, maar een Driver Booster download werd geboden, én dat tevens de GratisSoftware.nl Smart Defrag pagina werd geopend. Maar omdat ik die actie ondernam met in een andere browser-tab de GratisSoftware.nl Smart Defrag pagina al geopend, nam ik aan dat het een cookie-gerelateerd foutje was of zoiets.
  Maar niet dus, zo begrijp ik nu. IObit verwijst dus wérkelijk door naar de GratisSoftware.nl Smart Defrag pagina. Nogmaals: bijzonder onhandig van IObit.

  Ik moet de heer Joep Frensen spijtig genoeg volledig gelijk geven, waarom kan ik gewoon het programma niet downloaden vanaf de eerste pagina van Iobit zelf. Dit is zeer gebruiksonvriendelijk en programma's downloaden van pagina's zoals Majorgeeks vertrouw ik niet want wie weet wat er allemaal nog bijzit. Omslachtig much! Auto update zoals advanced sysemcare dankjewel.

  Hai Yves,

  Je vraagt, "waarom kan ik gewoon het programma niet downloaden vanaf de eerste pagina van IObit zelf."
  Omdat IObit die download zeer beroerd aanbiedt.
  Heb je het zelf geprobeerd via de IObit site?
  Ik heb zelf de IObit download pagina voor Smart Defrag en de daarop geplaatste download-optie eens getest.
  http://www.iobit.com/iobitsmartdefrag.php
  Mij levert het absurd genoeg helemaal geen Smart Defrag download, maar een Driver Booster download.
  Wellicht is dat de reden van de redactie om te verwijzen naar MajorGeeks: het bieden van een betrouwbare download-mogelijkheid.

  En je schrijft, "downloaden van pagina's zoals MajorGeeks vertrouw ik niet want wie weet wat er allemaal nog bijzit."
  In principe is het verstandig om een wantrouwen te hebben tegen andere download-sites dan die van de primaire aanbieder, de maker, de producent.
  Maar biedt die primaire aanbieder, maker, producent geen bruikbare download-pagina (zoals met IObit Smart Defrag het geval lijkt te zijn), dan kun je downloaden van of via een andere maar wel betrouwbare download-site.
  Een goed rijtje is FileHippo, MajorGeeks, SnapFiles, Softpedia en FileForum.
  Ik verzin dat niet zelf, bekijk ook dit:
  http://www.techsupportalert.com/content/best-freew...
  Ik begrijp dat je een site zoals MajorGeeks niet vertrouwt wanneer je die niet kent, dat is alleen maar gezond, vind ik, maar verdiep je je er een beetje in, dan zie je dat MajorGeeks juist bij de meest vertrouwde download-sites hoort.

  Ten slotte, in het verlengde van het bovenstaande en naar aanleiding van eerdere opmerkingen door anderen, nog een keer over het vinden van de juiste download-optie, op de site van de primaire aanbieder, de maker, de producent, of via GratisSoftware.nl, of via sites zoals FileHippo, MajorGeeks, SnapFiles, Softpedia en FileForum.
  GratisSoftware.nl plaatst geen download-knoppen, maar tekstlinks naar de downloads. Alle andere eventuele 'download-knoppen' zijn neppers, afkomstig van vervelende reclames waar GratisSoftware.nl geen directe controle over heeft. Zie ook de eerdere gedachtewisseling hierover op het forum, en de reacties van Matthijs daarin:
  http://www.gratissoftwaresite.nl/forum/phpBB2/view...
  Op de meeste andere sites heerst precies dezelfde plaag van nep 'download-knoppen' afkomstig van vervelende reclames.
  Deze pagina laat daarvan een rij voorbeelden zien:
  http://www.ghacks.net/2012/06/17/how-deceiving-ads...
  Vooralsnog de enige oplossing om af te komen van dergelijke nep 'download-knoppen' afkomstig van vervelende reclames, dat is het gebruik van een addblocker.
  Adblock Plus is een goede addblocker (en sinds enige tijd naast voor andere browsers nu ook beschikbaar voor Internet Explorer)
  https://adblockplus.org/
  Voor Internet Explorer bestaat daarnaast het alternatief om adblocking toe te voegen via de optie "Traceerbeveiliging":
  https://www.security.nl/posting/360356#posting360359

  Reageren

  Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  Verplichte controlevraag
  Om spam tegen te houden
  de_emarken