Smart Defrag

Actueel: 
8 juni 2016
Smart Defrag 5.2 is verschenen.In deze versie zijn de defragmentatie engine en schijfgezondheid monitor verbeterd. Ook is een fout opgelost.
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.5 (3553 stemmen)
Voor Windows

Smart Defrag is een defragmentatieprogramma waarmee u handmatig én automatisch uw harde schijven kunt defragmenteren. Hierdoor wordt uw pc weer sneller. Smart Defrag is snel, verbruikt weinig geheugen en zit onopvallend in uw systeembalk.

Smart Defrag is van IObit, de makers van onder andere AdvancedSystemCare Free. Het programma is eenvoudig in het gebruik en heeft als groot voordeel ten opzichte van de concurrentie dat u kunt instellen dat Smart Defrag op gezette tijden automatisch uw harde schijf defragmenteert. Dit gebeurt vanuit de systeembalk, zodat u er weinig last van heeft. Ook kan Smart Defrag tijdens het opstarten van de pc defragmenteren.

Fragmentatie is het proces waarbij delen van bestanden, die in de loop der tijd over een harde schijf verspreid zijn geraakt, weer opnieuw worden gerangschikt zodat ze sneller toegankelijk zijn. Als u oude Windows-versies jarenlang niet defragmenteert kan uw pc merkbaar trager worden. Defragmentatie kan dan snelheidswinst opleveren.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Smart Defrag vergt weinig geheugen en is ook in het Nederlands beschikbaar. Smart Defrag is een prima programma om uw harde schijven in een goede conditie te houden. Ook TRIM voor SSD-schijven is beschikbaar.

Categorie: 
Defragmentatie
Versienummer: 
5.2
Laatst gewijzigd: 
28 juli 2016
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 

Download Smart Defrag via MajorGeeks
(klik op Download(at)MajorGeeks onder Download Locations)

Let goed op bij de installatie! Lees de Installatie instructies hieronder

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

1. Klik op - het vreemd vertaalde - verval (afwijzen) als je gevraagd wordt om de IObit Toolbar van Spigot te installeren, want die wil je echt niet.

2. Na de installatie wordt je ook nog gevraagd of je Advanced SystemCare Ultimate wilt installeren. Dit is een betaalde versie die je waarschijnlijk ook niet wilt. Haal hier het vinkje weg en kies voor overslaan.

  Raad deze download aan (twee keer klikken): 
   


  Ook op GratisSoftware.nl:

  Reacties

  Ultra defrag is veel sneller omdat ruimtes tussen gedragmenteerde bestanden niet per sé opgevuld moeten worden. Door niet opvullen raakt de HD ook minder snel gefragmenteerd.
  HansB

  Gratis programma voor het defragmenteren van je harde schijf. Werkt erg goed en is een van de betere programma's die ik heb gebruikt.

  Uitstekend programma voor het defragmenteren van je harde schijf. Niks op aan te merken.

  Ben een liefhebber van dit programma! Gebruik het daarom ook al jaren. Ik heb verschillende andere programma's ook geprobeerd maar die werken gewoon niet zo goed als deze. Aanrader aan iedereen die een gratis defragger zoekt.

  Mark

  'Ook TRIM voor SSD-schijven is beschikbaar.'
  Hoe gaat dat dan in zijn werk, automatisch bij een SSD of moet je hier zelf opletten en ergens iets instellen?

  Smart Defrag 4.2.1.817 uitgekomen op 21-08-2015.
  http://www.majorgeeks.com/files/deta...

  SmartDefrag 3.0.3 uitgekomen.

  Nu blijkt wat het probleem is:
  IObit blijkt - in ieder geval een deel van de Nederlandse bezoekers van hun website - naar ons door te verwijzen voor de download van Smart Defrag.

  Als je als Nederlandse bezoeker op Free Download klikt bij Smart Defrag 2 op IObit.com dan word je - regelmatig - naar ons doorverwezen voor de download (of naar Download.com). Aangezien wij echter geen downloads hosten is dit zinloos, want wij verwijzen weer naar de download op de IObit-servers.

  Logisch die verwarring - en onze excuses daarvoor - maar wij wisten niet dat IObit naar ons doorverwees (wellicht een uitvloeisel van de weggeef actie van Advanced SystemCare vorig jaar, we vragen het na). We hebben nu heel groot bovenaan een directe verwijzing naar de download op de IObit servers. Hopelijk maakt dat de situatie wat duidelijker.

  Bij iobit staat de download altijd op dezelfde plek. Volgens mij zijzigt dit nooit.
  Als er een nieuwe versie is staat hij op de plek van de oude.

  http://download.iobit.com/defragsetup.exe

  Heb hem hier net zelf weer gedownload.

  Veel plezier hiermee.

  Dank!

  Reageren

  Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  Verplichte controlevraag
  Om spam tegen te houden
  nederlan_