Smart Defrag

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.6 (3500 stemmen)
Voor Windows

Smart Defrag is een defragmentatieprogramma waarmee u handmatig én automatisch uw harde schijven kunt defragmenteren. Hierdoor wordt uw pc weer sneller. Smart Defrag is snel, verbruikt weinig geheugen en zit onopvallend in uw systeembalk. Het is misschien wel het beste gratis defragmentatieprogramma.

Smart Defrag is van IObit, de makers van onder andere AdvancedSystemCare Free. Het programma is eenvoudig in het gebruik en heeft als groot voordeel ten opzichte van de concurrentie dat u kunt instellen dat Smart Defrag op gezette tijden automatisch uw harde schijf defragmenteert. Dit gebeurt vanuit de systeembalk, zodat u er weinig last van heeft. Ook kan Smart Defrag tijdens het opstarten van de pc defragmenteren.

Fragmentatie is het proces waarbij delen van bestanden, die in de loop der tijd over een harde schijf verspreid zijn geraakt, weer opnieuw worden gerangschikt zodat ze sneller toegankelijk zijn. Als u Windows jarenlang niet defragmenteert kan uw pc merkbaar trager worden. Defragmentatie kan dan snelheidswinst opleveren. Dit kan zeer effectief met Smart Defrag. Naar eigen zeggen zorgt Smart Defrag voor een grotere snelheidswinst dan concurrerende gratis defragmentatieprogramma's.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Smart Defrag vergt weinig geheugen en is ook in het Nederlands beschikbaar. Smart Defrag is een prima programma om uw harde schijven in een goede conditie te houden.

Categorie: 
Defragmentatie
Versienummer: 
3.3.0
Laatst gewijzigd: 
23 oktober 2014
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7/8
Download: 

Download Smart Defrag via MajorGeeks
(klik op Download(at)MajorGeeks onder Download Locations)

Let goed op bij de installatie! Lees de Installatie instructies hieronder

Installatie instructies: 

Let goed op bij de installatie!
1. Klik op - het vreemd vertaalde - verval (afwijzen) als je gevraagd wordt om de IObit Toolbar van Spigot te installeren, want die wil je echt niet.

2. Na de installatie wordt je ook nog gevraagd of je Advanced SystemCare Ultimate wilt installeren. Dit is een betaalde versie die je waarschijnlijk ook niet wilt. Haal hier het vinkje weg en kies voor overslaan.

   


  Reacties

  Fijn programma, maar de echte geek gebruikt volgens mij Jkdefrag waar trouwens ook een GUI voor is.

  Hoi Wim66,

  Vraagje hoe deinstalleer je jkdefrag eigenlijk, heb het programma gedownload ( zip ) uitgepakt maar zie nergens uninstall staan ook niet bij software.

  Heb je een idee hoe je deze weer verwijderd?

  Bvd

  De map met jkdefrag weggooien.

  Vista? (En op XP werkt het bijna in dezelfde volgorde.)
  1= Klik op start >>Configuratiescherm>.Zoek Programma,s en onderdelen op.
  2 = Openen>>Zoek het software op wat je wilt verwijderen>>Klik dan vervolgens op verwijderen.Maar het software laat wel resten achter op je hardeschijf.Wil je indien je software wilt verwijden ook alles van dat software dat je wilt verwijderen& geen resten achterlaat van dat te verwijderen software.
  3= Ga dan deze tool gebruiken.Revo Uninstaller.Als je met deze tool dat bepaalde software wilt verwijderen.Dan gaat ook alles eraf van dat te verwijderen software & blijven er ook geen resten achter.Die weer voor extra vervuiling zorgen.
  Mvgr:Smit

  unstaller instaleren,en met deze moet het lukken groeten Freddy

  ben een totale pc leek.
  kreeg deze link vandaag van een vriendin.
  kan zelf ik dit programma downloaden?
  gewoon dus op bovenstaand downloaden klikken?

  bvd, therèse

  Beste Therèse, inderdaad gewoon op "Download Smart Defrag via Download.com" klikken. Je komt dan op een andere site die veilig is en waar je op "Download now" kunt drukken. Het bestand wordt dan gedownload en kun je dan installeren. Laat maar horen als het niet lukt!

  Vista heeft helemaal geen defragmentatie software nodig!

  Weet je dan ook hoe de fragmentatie onder Vista er voor staat? Waar/hoe kun je dat zien?
  Han

  tuurlijk heeft vista dat wel nodig!
  kijk maar eens hoeveel gefragmenteerde bestanden er op je computer staan als je de software hebt geinstalleerd

  Tuurlijk heeft Vista geen defragmentatie nodig ... je hebt gewoon vista niet nodig.

  ik een beginer ik hoop dat mijn kueze goet is

  I use JKdefrag, much beter than those two and also free

  ik gebruik advanced systemcare free
  volgen mij is er geen beter programma
  gr. louis

  Advanced System Care free, gebruikt hetzelfde defragmentatie programma. Alleen zonder dat je ziet wat er gebeurt, en met beperkte functionaliteit
  Het is ook van dezelfde producent
  Ga maar eens in ASC naar Utility's, daar zie je Smart Defrag staan. Klik er op en je krijgt de mogelijkheid om het te downloaden.

  Zelf ben ik erg tevreden met dit programma.
  Na tijden Defraggler gebruikt te hebben, heb ik dit 1 keer gedownload om te proberen en ben meteen om.
  Vooral de optimalisatie opties zijn zeer prettig.

  Dit programma is inmiddels, per 30 maart 2010, bij versie 1.45 aangekomen.

  Smart Defrag 2 Beta 1.21 for Windows is verschenen

  Als je wilt defragmenteren kun je het beste MyDefragPowerGUI 1.0.4 gebruiken deze geeft je alle mogelijke opties om te defragmenteren. Ik heb deze al een paar dagen geleden ingestuurd maar hij wordt niet geplaatst??????????
  De voorloper JKDefraggui is ook nooit op GSS geplaatst. Alleen in de reacties is dat programma te vinden.
  Wat hier de reden van is, is voor mij een raadsel.
  Jeroen Wieldraaier de Nederlandse maker (samensteller) vermeld op zijn website dat zijn programma een grafische schil met extra's is op bestaande command-line software.
  Of dit laatste een reden is om het niet te plaatsen lijkt mij een ongeldig excuus omdat die software ook gratis is.(GPL/freeware).
  Het zou aardig zijn als software welke wordt ingestuurd niet wordt geplaatst. Er een reactie wordt terug gemaild met een reden. Sowieso een reactie zou aardig zijn.

  Fijn en mooi programma, zeker in vergelijking met de standaard Win/Vista defragmentatie, gaat echt snel, zelfs als ik de grondigste optimalisatie uitvoer is SmartDefrag 2 véél sneller klaar dan het standaard programma van Vista! In versie 2 kun je ook instellen dat de pc na een handmatig uitgevoerde defragmentatie/grondige-optimalisatie in de slaapstand gaat in plaats van volledig uitschakelen...

  versie 2.1.0? Op de website van IObit (en ook de andere downloadsites) wordt nog steeds 2.0.1. aangeboden.

  Ja, wel vreemd dat er dagen later op hun eigen website ( http://www.iobit.com/iobitsmartdefrag.html ) nog steeds versie 2.0.1 wordt aangeboden (ook als ik vandaag 13-06-2011 op "Contoleer op nieuwe versie" klik via de software zelf), terwijl je dankzij GSS wel de nieuwe versie 2.1.0 al kunt installeren/updaten, ondertussen heb ik het gedaan via GSS/MajorGeeks...

  Ik wil u melden dat de link hier op de site naar de vorige en oude versie 2.2.0.1113 verwijst.
  Hier kun je de nieuwste versie 2.3.0.1126 downloaden.
  http://www.freenew.net/windows/smart-defrag-2-2/68...

  De specifieke controle-optie voor updates van het programma welke in SmartDefrag versie 2.2 nog rechtsonder in de hoek zat is in versie 2.3 veranderd. Nu staat daar een "Like It" button en als je daarop klikt gaat er een nieuw schermpje open, dáárin moet je dan op "Free Download" klikken waarna je op hun download-site komt waarin je een lijst ziet met de nieuwste versies van al hun producten (dus o.a. SmartDefrag).

  Prima, automatische defragmentatie tool. Installeren, instellen, klaar.

  SmartDefrag staat in mijn top 10 van de betere freeware tools. Ik ben een gevorderde gebruiker, maar ook voor de leek is dit prima te begrijpen. Prima grafische interface, met duidelijke bedieningsmogelijkheden.

  Iobit is zo veilig als wat en met veel mogelijkheden.
  Ik heb de pro Advanced System Care en dat tot volle tevredenheid. Nooit meer al dat gezoek, eenvoudig dit prog. draaien en klaar is kees.

  Dat programma is wel goed maar gebruikt heel veel geheugen dat is irritant. Ik gebruik wel smart defrag maar voor andere dingen gebruik ik TuneUp Utilities dat gebruikt minder geheugen en doet hetzelfde en nog wat extra dingen. Dat programma is een van de beste programma's. Het schakelt je programma's uit zodat je ze niet hoeft te deinstalleren en als je ze weer wilt gebruiken schakelt hij ze automatisch weer in. Dat belast je pc minder. Daarom gebruik ik dat dus.

  prima software die er voor zorgt dat je computer zorgeloos op topniveau BLIJFT presteren!

  Na het defragmenteren met Defragler,startte mijn PC niet meer op.Daarna nog geprobeerd met Windows Vista te fragmenteren,maar ook geen resultaat.
  Steeds de PC 2 tot 3 x resetten en dan met het scherm Windos normaal opstarten
  kon ik in mijn PC gebruiken.Toen jullie programma gevonden en de schijf is nu weer gefragmenteerd en werkt uitstekend,PC is een stuk sneller geworden.
  Voor mij is er maar een:Smart Defrag!!

  Een heel handige tool die ervoor zorgt dat je schijf op orde wordt gezet. Mijn laptop werkt nadien ook heel wat sneller. AANRADER!

  Smart Defrag 2.5 uitgekomen.

  Super defragmenteer tool! Alhoewel ik een licentie heb van Diskeeper Professional, gebruik ik Smart Defrag. Het is goed merkbaar dat het je systeem in topconditie houdt!
  Ik vind hem ook beter dan defraggler en de auslogics defragmenteer tool.

  Update: SmartDefrag Versie 2.7 is uitgekomen.

  hopelijk doe ik hier goed mee!!!!

  Zeer Goed programma

  De beste

  een woord PERFECT

  heeg goed progamhet is aanteraden

  hopelijk beter dan jouw nederlands?

  Een verademing: een programma dat doet wat belooft!
  Werkt perfect en houdt mijn pc in goede conditie.

  zeer goed

  Super programma

  After more than a quarter of century of using Win, working in PC repair shop for couple of years, trying and testing all kind of software at home, but in a very restrictive manner, believe can say something relevant...
  Anyway, find Smart Defrag as more than a nice piece of software, running fast, smooth and silent, doing as it should and doing it very good, believe me. I was hard core DiskKeeper user for many years and I' m used to and like serious tools. Smart Defrag is that for sure!
  And one more for the end, Smart Defrag is the first software not belonging to system I left in startup (and running in background) since I use Win (really) and installed it on my mothers computer (I take better care of that one than my own, and only the best for my mom, of course!)...

  Toppie

  eerste klas

  Smart defrag al altijd goed kunne gebruiken, dus nu kijken naar dat wat vernieuwend zou moeten zijn

  Deze kende ik nog niet. Ik gebruikte die van auslogic.

  Maar pas op bij het installeren. Je installeert zoveel troep als je niet
  alert bent. Dat vind ik wel minder van deze ontwikkelaar.

  WOW wat defragmenteerd deze snel. :D

  Prima progje

  Oude versie hier, nu:
  Smart Defrag 2 V2.8
  Update deze site s.v.p. !

  Is bijgewerkt nu.

  Reageren

  Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  Verplichte controlevraag
  Om spam tegen te houden
  _rankrijk