Skype

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7 (456 stemmen)
Categorie: 
Internet telefonie

Skype is een programma om wereldwijd gratis mee te bellen via internet (VoIP, Voice over IP). Zo heeft u nooit meer hoge telefoonkosten. Het enige wat u nodig heeft is een pc met internetverbinding, een headset of microfoon en de Skype-software. In 2011 is Skype overgenomen door Microsoft en is er verregaande integratie met Outlook en andere Microsoft-diensten.

Als u Skype op uw pc heeft kunt u gratis met iedereen bellen die de software ook op zijn pc heeft geïnstalleerd. Het principe is heel simpel: u maakt een gratis Skype-account aan, zoekt op naam en/of plaats naar anderen die ook een Skype-account hebben, u voegt deze mensen aan uw Skype telefoonlijst toe en u kunt met ze bellen.


Hoofdvenster Skype (klik voor groter)

Als uw contacten ook on line zijn kunt u ze bellen door in Skype op de groene knop te drukken. Wanneer uw contact opneemt, kunt u via uw headset of microfoon en speaker onbeperkt met ze praten.

Skype biedt verder de volgende mogelijkheden:
- vergaderen met meerdere mensen (videoconferenties)
- videogesprekken (webcam benodigd)
- bellen en sms'en naar vaste en mobiele nummers tegen gereduceerd tarief (hiervoor moet u een beltegoed kopen)
- videobellen met Facebook contacten

En als u geen zin hebt om iemand te spreken kunt u ook even chatten via Skype. Ook kan er gewisseld worden tussen gesprekken en kunnen gesprekken worden opgenomen. Facebook-integratie en groepsvideo-bellen tot tien personen zijn ook mogelijk.

Sinds Microsoft in 2011 Skype heeft overgenomen kunt u ook inloggen met Facebook- en Microsoft-accounts (Windows Live/MSN, Hotmail/Outlook.com) en is Skype verregaand geïntegreerd in mailprogramma Outlook (vanaf versie 2010) en op de website van maildienst Outlook.com. In de loop van 2013 is Windows Live Messenger (MSN) opgegaan in Skype, dat dan één programma voor online communicatie is geworden.

Versienummer: 
6.21
Laatst gewijzigd: 
9 oktober 2014
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7/8
Mac OS X
Linux
Android
Windows Phone
Website: 
Download: 

Download Skype voor Windows
(u moet misschien eerst inloggen met uw Skype-naam of Microsoft- of Facebook-account of een account aanmaken voordat u Skype kunt downloaden)

Installatie instructies: 

Let op!

Bij de installatie wordt gevraagd of u Bing als zoekmachine en MSN als startpagina wilt instellen. Haal de vinkjes weg als u hier niet van gediend bent.

U kunt ook kiezen om Skype niet te laten opstarten met Windows en om Skype Klik-en-bel niet in uw browser te installeren.

 


Reacties

Ik heb het besturingsprogramma UBUNTU.
Hiervoor geeft u op om Skype te downloaden: Feisty Fawm (7.04), doch ik krijg bij het klikken hierop:
"Skype-debian 2.0.0.72-1-i386.deb.
Probeer dit binnen te halen en krijg op het scherm "Pakketinstalleren Skype" het volgende:
Bestand: Hulp
Pakket: Skype
Status: Error: "Wrong archtecture ï386
Kan dus nietsinstalleren.
Graag uw mening hierover en mogelijk uw advoies om Skype te installeren op mijn Ubuntu programma.
Bij voorbaat dank voor de medewerking.
M.vr. gr. N.Elward.

wat raar bij mij lukte het wel, gewoon de skype site op gaan en via daar downloaden. maar wat voor versie van Ubuntu heeft u op uw computer?
met vriendelijke groet, anoniem.

Heb je een 64-bits Ubuntu draaien? Dan kun je hier de juiste oplossing vinden:
https://help.ubuntu.com/community/Skype#AMD64

Als ik Skype probeer te installeren krijg ik de foutmleding:

Installatie voor skype is mislukt: code 1601
De windows installer service kan niet benaderd worden.

Wat moet ik in godsnaam doen.
Kan iemand me helpen ?

groet

Hoi,

Ik wil graag een Skype logo en applicatie op mijn website weergeven.
Hoe kan ik dit doen?

Hoi......

ik ben een oude skype gebruiker en ben zeer tevreden, alleen sinds ik de nieuwe versie heb, heb ik een probleem met de micro...iedereen met wie ik praat hoort me heel erg langzaam praten en ik kan het gewoon niet uitschakelen. misschien weet iemand me te helpen?

groetjes

dat heb ik ook!
kan iemand me helpen en ik vind de oude veel leuker! en veel fijner
help me ..

m.v.g ano.

ik wil ook de oude versie terug.ik mis vooral:::SKYPE ME
wie er reageren en/of helpen om de oude versie te installeren??dank en groetjes::elisabeth

Mijn alarm sloeg op tilt dat een inbreker probeerde mijn kaartgegevens van Skype probeerde te stelen.Let op uw veiligheidsinstellingen met deze applicatie !

Hallo,
graag wil ik u op een aantal dingen wijzen welke ik hierboven gelezen heb.
Skype software is en zal altijd gratis zijn. U kunt hiermee gratis bellen naar ALLE Skype gebruikers over de hele wereld.
u kan een maandabonnement nemen voor een prijs die ver onder het abonnementsgeld ligt van de reguliere vaste telefoon aanbieder. Ik heb zelf een abonnement voor Europa en betaal hiervoor € 6,20 inclusief BTW. Een wereld abonnement kost rond de € 11. Met een abonnement belt u naar ALLE vaste telefoons. Indien u ook wilt bellen en sms'en naar mobiele telefoons, dan moet u ook een beltegoed kopen. Dat kan al vanaf € 5,00 maar is nog steeds goedkoper dan de reguliere aanbieder Er wordt van u gevraagd voor een "fair use" gedrag. U krijgt voor elk abonnement 10.000 belminuten per maand = 5,5 uur per dag ! De geluidskwaliteit is bijzonder goed, af en toe gaat het eens mis maar dat gebeurt ook met een abonnement van de gewone vaste telefoon aanbieder. Gewoon gesprek beëindigen en opnieuw bellen. Skype heeft de geluidskwaliteit de laatste jaren opmerkelijk verbeterd. Eén minpuntje in versie 5: Het is momenteel onmogelijk om andere Skypegebruikers te zoeken. Na klachten hierover is gebleken dat ze dit vergeten zijn toe te voegen in deze laatste versie en zouden ze dit bij Skype zo snel mogelijk op lossen, maar dat duurt al meer dan een maand......FOEI !!! Daarom heb ik net nog maar eens een klacht ingediend. Pluspunten zijn er natuurlijk ook, namelijk de nieuwe attributen die zijn toegevoegd zoals ook een aparte FaceBook pagina, indien gewenst. Ook een minpuntje op deze pagina.... de link http://www.skype.com/intl/nl/download/skypewebtoolbar/ voor IE en Firefox werkt niet, Jammer maar helaas. Ik zou zeggen: Iedereen over op Skype, het is gratis of op z'n minst goedkoper. Nog één ding, ik werk niet voor Skype maar ik gebruik het wel aale dagen om te bellen over de hele wereld, met zo goed als volle tevredenheid.

sinds enkele weken ben ik mijn skype programma kwijt, het opent met een andere naam en al mijn contacten zijn weg

Hallo allemaal,
ik heb sinds een week skype 5.0.0.152.
en sinds dat moment kan ik niet meer videoconferentie doen.
ook mijn vrienden niet meer.
als ik de camera aansluit slaat mijn scherm op hol.
er komt spontaan een andere resolutie en het geluid draait verdwijnt helemaal. er komt een brom.
ik moet dan de camera er loskoppelenen danna 30 secondenr rust in de computer.
als ik de camera niet aanluit dan kan ik wel gesprekken voeren.
Heeft iemand een idee wat ik moet doen?
ik heb een PC me XP
Gerard

zie wel vragen en opmerkingen maar geen antwoorden.wanneer keert de rubriek skype-gebruikers weer terug in het prgramma?

Misschien heeft iemand een oplossing voor dit probleem. Windows verkenner liep vast en starte opnieuw op. Sinds dien werkt mijn skype absoluut niet meer. Wie o wie heeft er een oplossing?

Beste mensen,
Het bellen naar vaste telefoons en mobiel met SKYPE.

Ook ik heb mij over laten halen om SKYPE te gaan gebruiken, vanmorgen de software geïnstalleerd hetgeen vlekkeloos verliep, met een on-line tel.nr., klaar voor de start, als nieuweling gelijk gaan uitproberen, bellen dus, eerst maar eens naar mijn 06 en vervolgens naar mijn vaste telefoon, verbindingen snel, geluid niks op aan te merken.
Nog geen abonnement genomen (SKYPE eerst uitproberen) maar een credit tegoed genomen die al snel minder werd door het plegen van enkele telefoontjes.
Het bellen naar een 06 nr kost mij eur 22.2 cent per min, naar mijn vaste tel.nr. eur 5.5 cent per min., zo veel goedkoop(er) bellen is het dus niet !
Als ik nu met mijn SKYPE kredit tegoed een smsje wil versturen kost mij dit eur 1.02 cent !
Skype schrijft op hun site wel dat een abonnement voor sms en een stuk goedkoper is, en dat zal ook wel zo zijn maar mijn eerste indruk is toch wel dat het e.e.a. door Skype rooskleuriger wordt voorgesteld dan het in het werkelijkheid is.
Dus mijn eerste ervaringen met Skype is in technische zin , en in gebruik goed te noemen maar echt goedkoper ???

Ees Nigel.

Ik heb de nieuwste versie van skype geinstalleerd. Maar ik heb er klachten over van dat skype niet lekker werkt de nieuwste versie.

Wie heeft voor mij de oude versie die nog steeds te downloaden is?? Ik heb zelf gezocht via google, maar ik kan het niet vinden die oudere versies die nog te downloaden en te gebruiken is.

Alvast bedankt.

Groetjes Sandra

Er schijnt iets mis te zijn gegaan met de laatste update, er wordt aan gewerkt voor een oplossing...

Zie: http://www.nu.nl/internet/2527872/per-ongeluk-verkeerde-software-bij-skype-update.html
http://forum.skype.com/index.php?showtopic=821491&st=0

Re :
Ik heb de nieuwste versie van skype

zie

http://www.oldversion.com/Skype.html

Mara

sedert ik de nieuwe versie van Skype heb hoort de tegenpartij mij niet meer. Hoe kan ik dat installeren, ik heb al de kabels al uitgetrokken en rechtgetrokken, maar helaas, het werkt nog steeds niet. Tot ik de nieuwe versie installeerde werkte het wel. Ik hoor de andere maar ..de andere hoort mij niet, wat kan ik doen?? gr Sonja

het beste

Beste mensen.Ik ben een ouder persoon die sinds kort met een oude vriend in Tasmanie aan het mailen is. nu willen wij samen (hij heeft Skype),
met de webcam praten. Ik heb eeb webcam gekocht en wil deze instaleren.
Wat zijn de konsekwenties ervan voor mij?
Graag ook wat gegevens om hoe Skype te instaleren. de webcam is : Trust. Spotlight Webcam Pro.
Bij voorbaat hartelijkdank.
Paul.

Als ie met een draad is doe ik m er altijd gewoon in en dan eerst bellen en dan tijdens de call de camera aan zetten.

hallo

ik heb skype gedownload
maar als ik bellen wil zeggen ze steeds tegen mij dat ik skype tegoed moet kopen .
maar ik had begrepen dat het gratis was skype naar skype
alvast bedankt

met een microfoon kan je gewoon praten met en andere skyper
het beste is een webcam met microfoon dan kan je gratis cammen en gratis praten met andere skypers

AANRADER!!

Skype Lite 3.6.32.244

en-of..

SKYPE PORTABLE

DAN WEL..

Skype for Pocket PC 3.0.0.256

Ik heb heel veel problemen de laatste tijd met Skype heb de nieuwe versie al 2maal geïnstalleerd en nog geen verbinding daar ik er vroeger geen problemen mee had waar ligt dat aan en nu heb ik het echt odig daar ik in verbinding wil blijven met thuis en ik naar Amerika vertrek

waarom werkt skype niet meer samen met facebook?

Ik ben mijn inloggegevens kwijt

Hallo,

Een vraag: ik skypte al regelmatig en nu een vriendin van mij in Turkije is gaan wonen wilde ik ook een abonnement nemen. Omdat het een aantal dagen zou duren voordat dit abonnement geactiveerd kon worden, had ik alvast een skypetegoed gekocht. Inmiddels is dit tegoed op (staat ook boven in het scherm, 0,04 cent tegoed). Ik verwachtte automatisch mijn belminuten van het abonnement in te kunnen zetten maar dit lukt niet. In mijn account staat dat ik nog 120 belminuten tegoed heb. Ik heb geprobeerd ook naar andere nummers te bellen maar iedere keer als ik een nummer bel krijg ik het scherm dat er geen tegoed is en dat ik een tegoed kan kopen of een abonnement kan nemen. Weet iemand wat ik moet doen?

Groetjes,

Sandra

Even bellen met de Skype customer service?
En ik bedoel bellen met de echte telefoon, dus niet met Skype, want je hebt nog maar 4 cent tegoed...

ik maak voor het eerst gebruik van skype hoe zit dit alles in mekar

Cool

ik maak voor het eerst gebruik van skype

ik krijg geen vidiogesprek met Skype help

ik kan geen skype downloaden want 6 februari 2000 wordt niet geaccepteerd

Hallo,

ik heb skype gedownload op mijn acer laptop. Eerst heb ik een skype naam aangemaakt. Nu deze op mijn computer staat kan ik er niks mee. Ik kreeg al niet de installatie zoals hierboven beschreven. Ik kon bij opties er alleen voor kiezen om skype op mijn bureaublad te zetten en het opstarten als je de laptop aanzet. Nu heb ik wel het skype programma maar in de taakbalk staat alleen bij skype: afsluiten bij extra: wijzig taal, skype wifi. verbindinginstellingen en toegankelijkheid. en help. Hoe kan dit, want ik kan en nu niks mee.

Al vast bedankt.

die nieuwe versie werkt zeer slecht,
schermdeling is enkel mogelijk met skype premium,
dit ruikt naar geld...
verdomme, ik heb er al spijt van dat ik de nieuwe versie heb,
het einde van skype,
ik stop er mee

Je kan nog altijd een oude versie downloaden op http://www.oldapps.com/

Sinds Microsoft Skype heeft overgenomen is het er niet makkelijker op geworden.
Vanmorgen kreeg mijn vrouw ineens een mededeling dat MSN Messenger vervangen wordt door skype op een voor mij agressieve manier. Goed we hebben hem dus maar gedownload maar ik vindt het waardeloos. Zeker voor oudere mensen. Ten eerste wordt alles zeer verwarrend doordat alle sociale media door elkaar worden gegooid. Bovendien wordt alles nog eens door elkaar gegooid door ander in te loggen en het ergste vindt ik dat de lettergroote niet meer aangepast kan worden zodat het slecht leesbaar wordt voor ouderen. Kortom ik ben gestopt me Skype en Microsoft mag hopenlijk ook daarmee naar de kloten gaan.

Bij mij werkt het goed
acer5336
win8
lochitech310
UPC
wireless:Atheros AR5B97
niet heel goedkoop door starttarief verbinding
en E10 opwaarderen kost 11.50
helaas bel ik kort en vaak
Ik kijk 't nog 'n mnd of 2 aan
en weet dan wel of ik ermee doorga
groeten en fijne dagen
en niet te lang achter pc
er zijn echt ook
leukere dingen dan de pc
enzo....

Het is al langer bekend dat Microsoft de stekker uit MSN trekt

Ik heb de nieuwste versie van skype geupdate en sinsdien heb ik niks anders dan verbindings problemen stotterende audio en video, cpu gebruik constand op 100%.
Ik kan dan niks meer aanklikken computer loopt vast, wat kan ik er aan doen of ligt het aan de update oudere versie werkte altijd goed

http://www.oldapps.com/

Opnieuw een oude versie downloaden via bovenstaande site.

Automatisch up-dates uitschakelen in instellingen van Skype.

Update in Windows eerst bekijken alvorens te installeren...

dus de functie in Windows "automatisch downloaden én installeren...niet doen....

....enkel de up-dates downloaden en kijken of er geen bij zit van Skype...

zo ja...deze negeren en verbergen.

Ik werk zo al die jaren nog altijd met de versie 4.2.0.158 zonder problemen en inderdaad....prima geluid,prima video en geen advertenties!

Misschien het proberen waard?

ja willem ik heb hetzelfde probleem, Ik ging de uitgebreide nieuwe Skype versie nemen en later kon ik niet meer normaal video contact en telefoon gesprekken meer voeren. dus mijn telefoon geld staat er voor niks op

Ik wil een nieuw account aanmaken bij skype om skype te gaan downloaden. Klik op doorgaan en dan verschijnt het lege 'maak een nieuw account aan' formulier weer. Weer ingevuld, weer geklikt op doorgaan... weer het lege formulier enzv enzv. Hoe kom ik hier doorheen?
GRAAG HULP!
Met dank,
Anne

ik heb ook heellaas skype het is geen verbetering ik had hier voor gewoon msn dat werkte prima en sints in skype heb komen me conacten niet meer online om dat die nog steeds via de msn berykbaar zijn en ik vind de msn veel beter dan deze onzin is er iemand die weet of je terug kunt na de gewone msn

ik ben het volledig met je eens ik vind Skype maar niets , ik heb al lang spijt dat ik ben overgeschakeld maar bij mij zijn de contacten gewoon mee over gekomen......

zou best wel weer mijn msn willen ben op zoek of ik eventueel nog kan downloaden maar ben wel al mijn ikonen kwijt is nog zo wat

Ik ben er achter gekomen dat je zolang dat nog gaat, nooit met je microsoft account moet inloggen, want daar wringt het probleem. Bovendien als je windows 8 hebt en je download de app. dan zoekt hij altijd het microsoft account en werkt hij niet gewoon. Bovendien kan hiermee geen facebook meegenomen worden. Het leuke is wel, dat via de appp dus via het microsoft account gehannest kan worden, op facebook na en via het scherm gewoon met je oude account gestart kan worden, ook met facebook. Je ziet dus maar weer hoe zinloos die apps zijn

Ik heb steeds gewacht om voor Wndows Live Messenger de nieuwe update (= Skype) te installeren en heb dat nog steeds niet gedaan. Deze werkt dus nog steeds naar behoren voor zover ik kan nagaan.
Ik had daarnaast echter ook een Skype lopen en dat ging nog steeds goed tot ik me afmelde en me opnieuw aanmeldde. Dat ging met geen mogelijkheid.
Heb toen mijn latste bewaarde setup proberen te installeren. Dat werd geweigerd omdat een verbinding met de server niet ging??? Daarna een nog oudere geprobeerd, hetzelfde. Daarna één van oldfiles etc geprobeerd, hetzelfde.
Daarna opnieuw geinstalleerd op mijn laptop, ging ook niet. Daarna mijn app op mijn E71 geprobeerd, vergeet het maar.
Microsoft is markt aandeel aan het verliezen en slaat nu wild om zich heen om het verlies in te halen............!!
Ja, om te kunnen omgaan met verlies moet je volwassen zijn!!!!!!

in het begin geen problemen met skype.nu 1 en al ellende .kan niet meer chatten met fam en kids. EN JE KUNT MAILS STUREN NAAR HUN ,MAAR ANTW OF UITLEG HO MAAR.JA EEN BERICHTJE OM TE GAAN BETALEN VOOR DE FOON.DAT MAAK IK WEL UIT.HET IS TOCH GRATIS????VIND HET EEN OPDRINGERIG GEBEUREN .weg er mee.MESSENGER TERUG TE ENIGE OPLOSSING.

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Dit is een controlevraag om spam tegen te gaan
duits_and: