Skype

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7 (487 stemmen)
Voor Windows, Mac OS X en Linux
Webapplicatie in de cloud
Voor Android, iOS en Windows Phone

Skype is een programma om wereldwijd gratis mee te bellen via internet (VoIP, Voice over IP). Zo heeft u nooit meer hoge telefoonkosten. Het enige wat u nodig heeft is een pc met internetverbinding, een headset of microfoon en de Skype-software. In 2011 is Skype overgenomen door Microsoft en is er verregaande integratie met Outlook en andere Microsoft-diensten. Skype is beschikbaar voor desktop, tablet en mobiel.

Als u Skype op uw pc heeft kunt u gratis met iedereen bellen die de software ook op zijn pc heeft geïnstalleerd. Het principe is heel simpel: u maakt een gratis Skype-account aan, zoekt op naam en/of plaats naar anderen die ook een Skype-account hebben, u voegt deze mensen aan uw Skype telefoonlijst toe en u kunt met ze bellen.


Hoofdvenster Skype (klik voor groter)

Als uw contacten ook on line zijn kunt u ze bellen. Wanneer uw contact opneemt, kunt u via uw headset of microfoon en speaker onbeperkt met ze praten.

Skype biedt verder de volgende mogelijkheden:
- vergaderen met meerdere mensen (videoconferenties)
- videogesprekken (webcam benodigd)
- bellen en sms'en naar vaste en mobiele nummers tegen gereduceerd tarief (hiervoor moet u een beltegoed kopen)
- videobellen met Facebook contacten

En als u geen zin hebt om iemand te spreken kunt u ook even chatten via Skype. Ook kan er gewisseld worden tussen gesprekken en kunnen gesprekken worden opgenomen. Facebook-integratie en groepsvideo-bellen zijn ook mogelijk.

Sinds Microsoft in 2011 Skype heeft overgenomen kunt u ook inloggen met Facebook- en Microsoft-accounts (Windows Live/MSN, Hotmail/Outlook.com) en is Skype verregaand geïntegreerd in mailprogramma Outlook (vanaf versie 2010) en op de website van maildienst Outlook.com. In de loop van 2013 is Windows Live Messenger (MSN) opgegaan in Skype, dat dan één programma voor online communicatie is geworden.

Sinds juni 2015 is er ook de webdienst Skype voor Web waarmee u in uw browser kunt videobellen (daarvoor dient u wel een plugin te installeren) en chatten.

Categorie: 
Internet telefonie
Versienummer: 
7.14
Laatst gewijzigd: 
9 november 2015
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 

Skype

Skype voor Web (videobellen en chatten in uw browser, plugin benodigd)

Download: 

Download Skype voor Windows
(u moet misschien eerst inloggen met uw Skype-naam of Microsoft- of Facebook-account of een account aanmaken voordat u Skype kunt downloaden)

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Let op!

Bij de installatie wordt gevraagd of u Bing als zoekmachine en MSN als startpagina wilt instellen. Haal de vinkjes weg als u hier niet van gediend bent.

U kunt ook kiezen om Skype niet te laten opstarten met Windows en om Skype Klik-en-bel niet in uw browser te installeren.

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Reacties

En nu na paar dagen alweer nwe Skype versie ! zit in windows 7 32 bit op 7.14.85.106 ...

facebook chat niet meer ondersteund: http://community.skype.com/t5/News-a...

moet je skype op je computer downloaden om te kunnen chatten? ik heb me ingelogd maar kan niet chatten. Ik ben momenteel in India en kan uiteraard geen skype downloaden op een vreemde computer.

Johan, als je CC cleaner gebruikt is het heel simpel om het uit te zetten voor het opstarten.
Als je dat niet gebruikt dan ga je naar, start, run, typ daar msconfig en daarna kun je zien onder het tabblad opstarten wat er allemaal opstart zodra je de computer aandoet.

Waarom zo complex?
Ga in Skype naar extra en dan instellingen. Op het tabblad wat opent (algemene instellingen) zet je het vinkje uit bij "Skype starten bij opstarten van Windows".
Klaar.

Hoi, zal wel al meer gevraagd zijn
Maar hoe kun je als skype al geinstall. is automatisch opstarten met win. uitzetten?

De nieuwe GUI was even wennen, maar is zeker niet slechter dan de vorige. Skype blijft het beste communicatieprogramma.

Na het openen van messenger van Microsoft werd ik gedwongen om een nieuwe versie van Skype te downloaden omdat ze waren samengaan. Alles geïnstalleerd en direct na het opstarten wordt ik er weer uitgegooid.
Melding Skype werkt niet meer met de keuze om online een oplossing te zoeken of het programma te sluiten. Drie Online zoeken biedt geen soelaas. Direct daarna komt er een melding Skype is gesloten. Preventie van gegevensuitvoering DEP heeft Skype gesloten om uw computer beter te beveiligen. Klik hier voor meer informatie. De informatie is volstrekt niet te begrijpen en biedt geen oplossing.
Heeft iemand hier nog een goede tip. Ik werk op een Acer laptop met Vista Ultimate.

Kan ik die stomme advertenties die in beeld komen verwijderen?

Zowel als in windows 8,1 als in Windows 7 zul je eerst de oude versie moeten verwijderen Als je gewoon update dan krijg ik in beide systemen de foutmelding 1603.

Let er wel op dat je in de user directorie onnder Appdata/Roaming/Skype de gegevens bewaard want anders ben je alles kwijt (verstandig om hiervan eerst even een copy te maken)

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_witserland