Opera 31.0.1889.99

Opera is de op vier na (Internet Explorer, Google Chrome, Firefox en Safari) meestgebruikte browser. De Noorse browser heeft lang zijn eigen Presto rendering engine ontwikkeld, maar is in 2013 overgestapt op WebKit/Blink van Google Chrome.

Opera 31 is vandaag verschenen. In deze versie is de opstartsnelheid verbeterd. Volgens de makers start Opera maar liefst 70% sneller dan voorheen. Met name op traditionele harde schijven moet dit verschil duidelijk merkbaar zijn. Wij willen graag weten van de Opera-gebruikers onder onze bezoekers of ze dit sneller opstarten opmerken. Laat het weten in de reacties hieronder!

Verder is het Ontdekken-tabblad van de startpagina van Opera in overeenstemming gebracht met de andere tabbladen zoals Bladwijzers. Ook ondersteunt Opera nu DRM (digital rights management) waardoor bepaalde media met kopieerbeveiliging afgespeeld kan worden. Je browser-geschiedenis kun je in Opera 31 eveneens synchroniseren tussen je apparaten (pc, laptop, telefoon, tablet). Ten slotte zijn diverse stabiliteitsverbeteringen doorgevoerd en wordt Chromium/Blink (de basis van Google Chrome) versienummer 44 meegeleverd - met ook alle beveiligingsupdates die daarin zitten.

Opera is te downloaden voor Window, Mac OS X en Linux. Een Nederlandse vertaling is ook aanwezig. Het mailprogramma van Opera is tegenwoordig losgekoppeld en apart te downloaden.

Uitgave opmerkingen:

General and user interface changes

Widevine DRM support allows copy-protected premium content to play from trusted sources.

Sync your browsing history between devices.

The Discover feature has been updated to look and feel like the bookmark manager.

Improvements
  • Improvements to speed up start up by decreasing access to files on the hard disk drive.
  • Improvements to the network installer.
  • Updated support for the latest Chromium/Blink release, version 44.
  • Stability enhancements and bug fixes.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
nederlan_