Opera 30.0.1835.52

Opera is de op vier na (Internet Explorer, Google Chrome, Firefox en Safari) meestgebruikte browser. De Noorse browser heeft lang zijn eigen Presto rendering engine ontwikkeld, maar is in 2013 overgestapt op WebKit/Blink van Google Chrome.

Opera 30 is vandaag uitgebracht. Deze uitgave heeft als vernieuwing een zijbalk waarin extensies kunnen openen. Speciale extensies daarvoor kun je hier downloaden. Verder is er een nieuwe knop rechtsboven om snel tussen tabbladen te wisselen (met preview-weergave) en om recent gesloten tabbladen weer te heropenen.

Ook is het bladwijzerbeheer verbeterd en aangevuld met een prullenbak om bladwijzers in weg te gooien en weer te herstellen, mocht je dat willen. Opera Sync kan nu je instellingen en voorkeuren synchroniseren. Ten slotte is de onderliggende Blink/Chromium engine bijgewerkt, is ondersteuning voor HTML5-video verbeterd en zijn stabiliteitsverbeteringen doorgevoerd en fouten opgelost.

Opera is te downloaden voor Window, Mac OS X en Linux. Een Nederlandse vertaling is ook aanwezig. Het mailprogramma van Opera is tegenwoordig losgekoppeld en apart te downloaden.

Uitgave opmerkingen:

General and user interface changes

Add new functionality with the extensions sidebar. View sidebar extensions available at addons.opera.com/.

Access recently-closed, synced, and currently open tabs in the tab menu. Enable tab previews and enjoy a new tab cycler.

Better manage bookmarks and bookmark folders using a trash folder in the bookmark manager. Restore bookmarks if you accidentally remove them or clear them from your browser for good.

Syncing service improvements

Opera now syncs your browsing preferences and settings.

Improvements

  • HTML5 video media source extensions support for high-definition screens.

  • Updated support for the latest Chromium/Blink release, version 43.

  • Stability enhancements and bug fixes.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
eng_land