Opera 27.0.1689.54

Opera is de op vier na (Internet Explorer, Google Chrome, Firefox en Safari) meestgebruikte browser. De Noorse browser heeft lang zijn eigen Presto rendering engine ontwikkeld, maar is vorig jaar overgestapt op WebKit/Blink van Google Chrome.

Opera nummer 27 is gisteren uitgebracht. In deze uitgave is een nieuw tabmenu geïntroduceerd, waardoor je sneller tabbladen kunt vinden als je heel veel pagina's hebt openstaan. Verder hebben de Snelkiezer, Bladwijzers en Ontdekken pagina's een nieuwnavigatie menu aan de onderkant.

Ook is het afdrukvoorbeeld voor printen verbeterd in Opera 27 en zijn problemen met de bladwijzerbeheerder opgelost. Ten slotte maakt Opera nu gebruik van de Pepper Flash Player (ppapi) die in Google Chrome zit en niet meer van de Netscape-variant (npapi) die nog in Firefox zit. Deze nieuwe Pepper Flash-plugin moet je waarschijnlijk nog wel downloaden en installeren voor Opera. Als het goed is krijg je hiervan een melding.

Opera is te downloaden voor Window en Mac OS X. De Linux-versie is inmiddels als beta te downloaden. Een Nederlandse vertaling is ook aanwezig. Het mailprogramma van Opera is tegenwoordig losgekoppeld en apart te downloaden.

Uitgave opmerkingen:
General and user interface changes since Opera 26
A new tab menu helps you find tabs in a list view once a large amount have been opened. Look for the button on the far right of the tab bar.
Opera internal pages, like Bookmarks, Speed Dial and Discover, now have a new navigation at the bottom of the start page.
Opera’s print preview has been restyled.
Context menus and issues with empty bookmark folders in the bookmark manager have been tweaked and fixed.
Opera 27 includes updates to the latest Chromium/Blink release, version 40.

Improvements since Opera 26
Enhanced support for Pepper Flash Player (PPAPI) solving issues with Chromium’s discontinuation of Netscape Plugin Application Programming Interface (NPAPI) plugins like Adobe Flash Player.
Stability enhancements.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
denemark_n