Opera 21.0.1432.57

Opera is de op vier na (Internet Explorer, Google Chrome, Firefox en Safari) meestgebruikte browser. De Noorse browser heeft lang zijn eigen Presto rendering engine ontwikkeld, maar is nu overgestapt op WebKit/Blink van Google Chrome.

Opera 21 is vandaag uitgebracht na twee maanden ontwikkeltijd. Deze uitgave van de Noorse browser is gebaseerd op Chromium 34 (waar Google Chrome ook gebruik van maakt). 'Eigen' vernieuwingen in Opera 21 zijn de mogelijkheid om altijd de volledige url van een website in de adresbalk weer te geven. Dit is in te schakelen in de geavanceerde instellingen. \Verder geeft Opera nu een waarschuwing als sites die een beveiligde https-verbinding gebruiken een ongeldig of verlopen certificaat hiervoor hebben.

Extensies zijn nu met één klik te installeren en Chromium-extensies worden weer beter ondersteund. Ten slotte zijn de nodige stabiliteitsverbeteringen doorgevoerd.

Opera is te downloaden voor Window en Mac OS X. De Linux-versie is nog altijd niet beschikbaar. Een Nederlandse vertaling is ook aanwezig. Het mailprogramma van Opera is tegenwoordig losgekoppeld en apart te downloaden.

Wat vind jij van Opera 21? Is Opera op de goede weg met zijn onderliggende Chromium-engine of had Opera nooit zijn eigen Presto browser-engine weg moeten doen?

Uitgave opmerkingen:

Fixes and stability enhancements since Opera 20

General and User Interface

Opera 21 includes updates to the latest Chromium/Blink release, version 34.
Opera for Windows 21 has enhanced its user interface by deploying Aura, Google's new UI framework. You can read more about Aura in the Chromium pages.
Opera for Windows 21 now uses a network installer. The complete installer, for installing offline, can be found at opera.com.

New features

Complete URLs

Make Opera display a site's full URL at all times in the browser's advanced settings.

New security badge

Opera now displays a broken padlock for secure sites that have invalid security certificates.

Improvements since Opera 20

  • One-click install functionality for extensions.
  • Stability enhancements.
  • Enhanced support for Chromium extensions.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
duits_and