CCleaner 5.00.5050

CCleaner is een van de populairste pc schoonmakers die wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt wordt. Ook op GratisSoftware.nl is CCleaner al jaren het meestgebruikt en hoogstgewaardeerd.

Vandaag is CCleaner 5.00 uitgebracht. Deze grote update voor de pc schoonmaker toont in de eerste plaats een nieuwe, plattere interface die moderner aanvoelt, maar ook weer niet drastisch afwijkt van het vorige uiterlijk. Verder is CCleaner voornamelijk onder de motorkap aangepakt en moet het programma sneller zijn en beter presteren.

De detectie van systeemherstelpunten is verbeterd en bij elk herstelpunt wordt nu een korte omschrijving gegeven (bijvoorbeeld dat er software geïnstalleerd is waarbij eerst een herstelpunt gemaakt is). Ook is het beheer van extensies en apps van Google Chrome beter geworden. Beheer van add-ons van browsers vind je trouwens - enigszins onlogisch - onder Gereedschap | Opstarten (maar dit was in eerdere versies ook al zo).

Ten slotte zijn de 64-bit versies van CCleaner voor Windows 8, 8.1 en 10 geoptimaliseerd en diverse fouten opgelost en verbeteringen doorgevoerd.

CCleaner 5 is een degelijke update voor de pc schoonmaker, maar niet een hele spectaculaire. Behalve het uiterlijk is er niet heel veel veranderd. Wel is duidelijk dat CCleaner het afgelopen jaar meer is opgeschoven naar het 'freemium'-model waarbij de gratis versie een opstapje is naar de betaalde premium versie. Zo wordt de betaalde variant duidelijker aangeprezen en zijn er inmiddels meerdere functies alleen beschikbaar in de Pro uitgave.

Update 1 december: bij veel gebruikers van de Nederlandse versie blijft CCleaner 5 hangen of crasht het programma. Er blijkt een fout te zitten in de internationale (niet-Engelse) versies van CCleaner 5. Tijdelijke oplossing is om CCleaner 5 opnieuw te installeren en tijdens de installatie Engels als taal te kiezen. Producent Piriform is bezig om deze fout te herstellen dus binnenkort wordt een update voor dit probleem verwacht.

CCleaner 5.00 is te downloaden voor Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1 en 10. En er is een versie voor Mac OS X. CCleaner voor Android is inmiddels ook te downloaden.

Let op dat je tijdens de installatie Google Chrome (of andere extra software) krijgt aangeboden. Haal de vinkjes weg als je hier niet van gediend bent.

Uitgave opmerkingen:
- New improved GUI.
- Improved internal architecture for better performance.
- Added Google Chrome plugin management.
- Improved Google Chrome Startup item detection.
- Optimized automatic updates for Pro version.
- Improved system restore detection routine.
- Updated exception handling and reporting architecture.
- Optimized 64-bit builds on Windows 8, 8.1 and 10.
- Updated various translations.
- Many performance improvements and bug fixes.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
zwitserlan_