CCleaner 4.18.4844

CCleaner is een van de populairste pc schoonmakers die wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt wordt. Ook op GratisSoftware.nl is CCleaner al jaren het meestgebruikt en hoogstgewaardeerd.

Gisteravond is CCleaner 4.18 uitgebracht. Deze uitgave van de pc schoonmaker brengt een van de meest aangevraagde functies naar de gratis versie: systeembewaking of active system monitoring. Dit houdt in dat CCleaner je pc in de gaten houdt en in actie komt als er teveel rommel en tijdelijke bestanden op je harde schijf staan.


Systeembewaking in CCleaner 4.18

In de gratis versie lijkt de bewaking zo te zijn afgesteld dat je na 0,1 GB of 100 MB een melding krijgt met de vraag of je je computer wilt opschonen. In de betaalde Pro-versie kun je deze limiet klaarblijkelijk wijzigen en kun je ook automatisch laten opschonen.

Sowieso lijkt producent Piriform actiever de betaalde versie van CCleaner aan het promoten te zijn. Ook browserbewaking wordt aangeprezen als een aparte functie die alleen aan Pro-gebruikers voorbehouden is. Deze functie doet waarschijnlijk hetzelfde als systeembewaking maar dan voor je web browsers. Dit zou inhouden dat bij systeembewaking de browsersporen niet meetellen voor de op te ruimen rommel - waardoor de functionaliteit in de gratis versie een stuk minder waardevol wordt.

Systeembewaking in CCleaner is een actief proces dat opstart als je je pc aanzet. CCleaner nestelt zich dan ook in de systeembalk (zie afbeelding). Als je hier niet van gediend bent kun je de functie ook uitschakelen onder het menu Opties | Bewaking. Handig is wel dat je CCleaner nu ook direct vanuit de systeembalk kun laten schoonmaken (rechtsklikken op het icoon en kiezen voor CCleaner uitvoeren). Daarna wordt de voortgang in procenten getoond en een animatie (veegbeweging) die toont dat CCleaner aan het schoonmaken is.

Verdere wijzigingen in CCleaner 4.18 zijn verbeterde schoonmaak van browsersporen in Firefox en Opera en de volgende programma's zijn aan de schoonmaakroutine toegevoegd: Ashampoo Burning Studio 14, XnView en FastStone Capture. Ten slotte zijn enkele foutjes opgelost en kleine verbeteringen aan de interface doorgevoerd.

Systeembewaking is een interessante nieuwe functie, maar de uitvoering in de gratis versie van CCleaner lijkt vooral bedoeld als opstapje om de betaalde Pro-versie te gaan aanschaffen.

Wat vind jij van de nieuwe functie systeembewaking? Laat het weten in de reacties hieronder!

CCleaner 4.18 is te downloaden voor Windows XP, Vista, 7, 8 en 8.1. En er is ook een versie voor Mac OS X. CCleaner voor Android is inmiddels ook te downloaden.

Let op dat je tijdens de installatie Google Chrome (of andere extra software) krijgt aangeboden. Haal de vinkjes weg als je hier niet van gediend bent.

Uitgave opmerkingen:

  • Added Active System Monitoring for Free users
  • Improved Firefox Saved Password cleaning
  • Improved Opera History cleaning
  • Improved 64-bit build architecture for Window 8 and 8.1
  • Added Ashampoo Burning Studio 14, XnView and FastStone Capture cleaning
  • Improved localization support
  • Minor GUI Improvements
  • Minor bug fixes

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
ooste_rijk