Avast Free Antivirus 12.3.2279

Avast Free Antivirus is al jaren een populaire virusscanner op GratisSoftware.nl en biedt uitgebreide bescherming met zijn bestandssysteemschild, mailschild en webschild.

Gisteren is de maandelijkse update voor Avast Free Antivirus uitgebracht. Versie 12.3.2279 is de derde maandelijkse update die veel fouten oplost en de registratie bij het Windows Beveiligingscentrum verbetert voor de Windows 10 Anniversary Edition. Verder worden een BSOD (blue screen of death) en compatibiliteitsproblemen met de jubileumupdate van Windows 10 verholpen.

Verder heeft Avast nu een passieve modus waardoor bij de installatie problemen met andere virusscanners voorkomen moeten worden. Ten slotte wordt de SafePrice extensie bij een update niet meer geïnstalleerd als die daarvoor ook niet geïnstalleerd was.

Update 20 augustus 2016
Versie 12.3.2280 is een kleine update die nog twee problemen met de installatie (vertragen pc en niet kunnen kiezen taal) oplost.

Avast Free Antivirus 12 is gratis te downloaden voor Windows Vista/7/8/8.1/10 en is vertaald in het Nederlands. Er zijn ook gratis versies van Avast voor Mac OS X en Android. Een Linux-versie is er niet meer. De betaalde variant heeft meer functies, maar de gratis versie levert prima bescherming tegen virussen en spyware.

Let bij de installatie op dat je het vinkje bij DropBox, Skype of Google software weghaalt als je deze software niet op je pc wilt. Je moet Avast na dertig dagen gratis registreren. Let goed op bij de registratie en laat je niet de betaalde versie aansmeren!

Release notes:
New:
Passive mode - new compatibility mode,  which should solve compatibility issues, when Avast is being installed on a pc, where other AV is installed (and registred to WSC), Most of the shields are turned off, Avast should be updatable.
Added SafeZone browser, Security browser extension and SafePrice extension to Settings->Components for better management

Fixed:
+ BSOD for Skylake processor running  Windows 10 Anniversary Update
+ Randomly opening Avast UI bug
+ SafePrice browser extension component is not installed during update when Browser extension was not installed in the previous version
+ Compatibility problems with PICO(Bash) processes on Windows 10 Anniversary Update
+ Incorrectly displaying firewall network profile notification
+ Avast is correctly recognized in Windows Security Center after upgrade to Windows Anniversary Update
+ Showing all passwords as reused in passwords list

2280 fixes:
+ Slowing down computer during installation, https://forum.avast.com/index.php?topic=189836.msg1332747#msg1332747
+ Unavailability to install another language during installation than the detected

Bron: 

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
griekenla_d